Ka-ja… Pozdravljena! :))) Ja kolk sem jaz zasledila je 02.02 bila operirana tatjana_devet, 30.3. bo pa D-ja… Obe bypass… Pa vmes vidim da še polona gre na OP… :)) In to so same ženske s foruma… A veš koliko jih je še ko niso na foromu? 😉 No, s tem se jaz tolažim… 🙂 Tak da mislim da bomo tud me počasi prišle na vrsto… 8.3. bo že 3 mesce odkar sem na listi… Tak da… Še 1x tolko približno ali pa malo več pa bo… :))) Upam… :)))
Ojla punce, evo me. Preživela operacijo. Lačna sem tak, da je veselje. Poln kufer že imam vode po požirkih;))
Komaj čakam jutri, ko lahko jem vsaj pusto juho in sadne sokove:))
Okoli sonde me še malo skeli, ko se vstajam. Mi lahko poveste kako je s temi vrezi, ali moram na kakšne preveze k svojemu zdravniku? Po kolkih dneh se lahko stuširam?
Pa še to. Dr. Breznikar veselo leta gor in dol po hodnikih Celjskega oddelka za abdominalno kirurgijo in ni znakov, da bi odhajal:)
Me je pa bilo tako strah pred op., da če bi imela resekcijo ali bypass, bi ziher stisnila rep;)))
serbus pemina kako si kaj??saj bo jaz sem pred enim tednom enako govorila..meni je reko da se lahko cela stuširam tako.. 16 sem mela operacijo 18šla domov 25 šive ven torej en tedn in pol še dva dni za tem ne umivat pol pa ja..pri meni je zdaj 9 dni od op.in še kr jem tekoče in dosti vitaminov..drži se!!!
lp
Ja, imaš prav paper. To je mene zadnjič, ko mi je napumpal 2ml zavedlo, ker po polnjenju nisem mogla (mogoče tudi rečem lahko, da nisem upala) jest. Dve kili so šle takoj dol. Čez 2-3 dni pa se ta “ror” razlaufa. Zdaj gre pa dost not ;o(( čeprav imam sve skup napumpano 4!
Jaz pa za razliko od tebe paper in ostalih, jem lahko VSE! Če bi vi vedeli, kaj jaz lahko jem, vi bi se križali. Majke mi. Od mesa, solat (kakšno češ), testenine, krofe, res vse. Včasih se sprašujem, ali mi je dr. B naredil obroček na zgornji, al na spodnji del želodca. Kaj pa, če mi je želodec kot balon v trebušni votlini, pa se je obrnil…? ;o))
Mejte se,
Lili
pemina,no pa je za tabo-srečno in veliko uspeha na nadaljni poti!
Ja lili-tudi jaz sem lahko pri 4ml jedla vse in to ne zmiksano-in včasih tudi kar veliko.Sedaj veliko manj-ampak včasih kakšno stvar lahko jem-včasih pa sploh ne-ne vem-res pa je da smo si različne in pri enih prime že 3ml-pri enih pa šele 6ml ali 7ml-zato je tudi hujšanje različno.No pa nima veze- važno je da se dobro počutimo in da kg grejo dol!
lp
Hi,
Od mnogih vprašanj se mi postavlja še eno na katero mi bodo znale odgovoriti tiste, ki so vsaj pol leta po by passu;
Koliko vitaminov je priporočljivo jemati, kakšna je dnevna doza in katere.
Zavedam se, da je to doživljensko, saj je op. maloabsorbcijska metoda.
Torej prosim Že izkušene za podatek kakšne doze jemljejo vsak dan.
Hvala v naprej in veliko sončka želim
D
Polona in shera hvala za info. Pa saj nisem obupala, to sploh ne, redno prebiram forum, samo od vseh informacij, ki jih prejemam dnevno, velikokrat kako izpustim.
No pomembno je, da se vidno vse premika v naši smeri. Sem pa res dobila malo več energije in pa upanja, da niso pozabili na nas. Tako da še vedno trznem, ko mi zazvoni telefon :)))))).
Shera ti 3 mesece, jaz pa 2 tedna več. Hitro gre čas ni kaj, se mi zdi kot da sem včeraj vozila nestrpna v SG na preglede, od takrat pa 3je meseci… Hitro gre. Punce, dregnite me ko bo spet klub v SG, tako rada bi se pridružila skupini.
Polona le pogumno, bomo držale pesti, da bo šlo vse kot po maslu. ko ti bo najbolj tesno, se spomni na nas, ki smo v vrsti za tabo in veselo pričakujemo tvoje poste o izgubi kilogramov. Vse smo s tabo in za tabo:))))!!
DRŽI SE in kot pravi moij podpis UPANJE UMIRA ZADNJE!
Lep pozdravček!!
D-ja,
hej punca, boš vidla, kot bi mignila s prstom bo že mimo OP. Nič skrbet, saj bo vse v redu.
Veš, se spomnim, ko sem prišla z opravljenimi izvidi k dr. B se je vsedel pred mene in mi rekel, zdaj sem tu, vprašajte me vse, kar vas zanima o OP. Sem mu rekla, imam samo eno, edino vprašanje in to je, kolikšno je tveganje, da umrem na OP. Pa je rekel, vseh 250 operirancev je preživelo, tudi vas ne bom pustil umreti. Sem rekla, hvala, pripravljena sem na OP. Pa sva zaključila. Tako da, ne skrbet, vse bo vredu! V torek (heeej, to je čez dobrih 4 dni) nam boš že pisala iz bolnice (seveda, če boš najdla računalnik) in nama raportirala, kak je potekalo. Boš, ne?
Torej, do nedelje se s čem zamoti, ukvarjaj… da bo čimprej prišla. V nedeljo pa se “odpelji v novo in lepše življenje”… SREČNO!!!
Lp,
Lili
Ups D-ja, pomota!!! (se meni tudi zgodi falš… ;o)))
Polonajerin,
hej punca, boš vidla, kot bi mignila s prstom bo že mimo OP. Nič skrbet, saj bo vse v redu.
Veš, se spomnim, ko sem prišla z opravljenimi izvidi k dr. B se je vsedel pred mene in mi rekel, zdaj sem tu, vprašajte me vse, kar vas zanima o OP. Sem mu rekla, imam samo eno, edino vprašanje in to je, kolikšno je tveganje, da umrem na OP. Pa je rekel, vseh 250 operirancev je preživelo, tudi vas ne bom pustil umreti. Sem rekla, hvala, pripravljena sem na OP. Pa sva zaključila. Tako da, ne skrbet, vse bo vredu! V torek (heeej, to je čez dobrih 4 dni) nam boš že pisala iz bolnice (seveda, če boš najdla računalnik) in nama raportirala, kak je potekalo. Boš, ne?
Torej, do nedelje se s čem zamoti, ukvarjaj… da bo čimprej prišla. V nedeljo pa se “odpelji v novo in lepše življenje”… SREČNO!!!
Lp,
Lili
oh lili ne sekiraj se-tudi meni včasih stojijo tudi po cel mesec-veš,mislim da smo kar malo neučakane in mislimo da bo kar letelo iz nas-pa ni tako-sem prišla do spoznanja-bolj se bomo zdravo prehranjevale-bomo hujšale,če bomo pa jedle vse po vrsti-nam bodo kg stale,četudi je vnos količinsko manjši.ja v fazi hujšanja bi mogle jesti zdravo-potem pa ko bomo shujšale si bomo pa lahko kaj več privoščile!
Ahoj !
Spet sem tukaj. Ma mi je pašalo brati vzpodbudne besede, ki ste mi jih namenile. Hvala vam.
Sicer pa naj povem, da sem si dva dni nazaj že zrihtala hrano za po operaciji :
V veelik lonec sem dala kuhat kos govedine, polno korena, pora, cvetače, brokolija, čebule, česna in bučk. Potem sem župco s paličnim zmiksala in nalila v 2 dcl lončke pa v skrinjo. Tako, da moj marito ne bo imel preveč skrbi, kaj naj mi skuha. Itak je vedno še preveč ljubeč do mene, tako da si zasluži, da ga malo prišparam.
Ja, in ker se mu smilim sedaj te dni pred operacijo, ko me je tako strah, me bo v soboto peljal v Čatežke na koncert Zečića. Da se malo razvedrim.
Ma saj se ne bi tako sekirala, ampak pri prvi operaciji so bili problemi….
Lepo se imejte še naprej, ..aja…..kar se računalnika v bolnici tiče, jaz bi vzela svoj prenosnik s sabo, a ne vem, če bi se v sobi lahko priključila na internet. A ve katera izmed vas ? Sem vprašala medicinko od Breznikarja, a ni vedela, kako je s tem.
Zdaj pa res – lep večer še naprej. Polona.