Najdi forum

Operacija želodca

Kayči22 čestitam…in ti želim, da bi ti bilo vsak dan lažje….saj bo, jst sm po vsaki operaciji trpela zarad hudih bolečin in me je tudi te že strah, ampak očitno smo nekateri res bolj občutljivi na takšne stvari…., ampak kljub temu, bo že minilo…mal te potolažim, da imaš ti zdj to že za sabo, nas pa še čaka in ko bomo me na vrsti, boš ti že lepo pridno shujšala…, me se bomo pa potem s tem tolažile…no drži se…

jbrulc…še niti sluha ne duha od dietetičarke, takrat dobro, da sm jo poklicala en dan prej, sicer bi šla zastonj v SG, je pa rekla, da mi bo po mailu sporočila za naslednji termin, pa do zdaj še nič od tega…če bom šla pa prej na operacijo, bom pa po op. šla k njej..(men drugač ni treba k dietetičarki je reku dr. Breznikar, ker sem imela en kup izvidov in potrdil o obiskovanju raznoraznih predavanj itd…), ampak si želim it vseeno do nje.Malo me že jezi, da to tako dolgo časa traja, saj že od lani čakam…

shera…a veš kaj pa meni roji po glavi…, kaj pa če bomo kmalu na vrsti? neki se mi je dozdevalo, da so nekaj časa prihajale na vrsto samo tiste za trak, zdaj pa neki za bypass…hmmmm:)ko bi vsaj nekaj blo res na tem..

Nos…mene pa zanima, če si u pondelk klicala v SG in se naročila na prvi pregled?

Pridne bodte pa lahko noč!

Živjo punce sedaj sem šele videla vaša sporočila,ob 22:30 pridem domov iz službe,tako da nisem mogla videti prej.Prijavljena sem drugače nebi mogla sodelovat na forumu,ne vem kje se je zataknilo,šrle dva meseca imam računalnik in internet,tako da ne obvladam še,bom jaz probala priti z vami v kontakt.

Maja Tutaja klicala sem,a zaman.Prvič kličem ob 13 uri ,kar 15 min.je skoz zasedeno.Potem moram na avtobus za v službo.Kličem ob 14:30,spet zasedeno.Kličem 15:05 sem mela narobno številko(prepisala s foruma)me veže dobim zdravnika,mi takoj da svojo asistenko,ki mi lepo prijazno pove ,da se lahko naročim pb ponedeljkih od 7 do 9 ure zjutraj,ali pa od 13 do 15 ure popoldan,ter da je ta čas že potekel.Tako bom morala poskusit prihodnji ponedeljek.

2.3.2009 se pa vidmo na srečanju,mi je psihologinja priporočila naj pridem. Veš kaj me zanima,koliko časa si čakala,da ti je poslala izvid,ker jst ne vem kdaj naj se naročim za drugi pregled.

Heeeej, ti povem da ne bi imela nič proti, vendar imam samo 2 kg manj kot na 2. pregledu…Sem se vmes zredila za 8 kg, pa zdaj spet 8 shujšala… Prejšnji ponedeljek pa sem začela z atkinsom pa gre lepo počasi dol… 🙂 Bo že… 🙂 Ampak če bi me zdaj poklicali bi takoj šla… 🙂 Sicer pa je baje itak dobro da 3 dni prej ne ješ… P tud v teh 3 dneh greš kako kilco dol… 🙂 Juuuuuj, ja… Ko bi le bilo kaj res na tem… 🙂

Kje točno je v Lj.2.3. to srečanje operirank? Lahko pridem samo informativno,četudi še nisem bla na pregledu in se sploh še nisem odločila kaj bi rada?Po eni strani si mislim:Sem res tak slabič,da moram zaradi hrane pod nož?Po drugi sem pa že miljonkrat hujšala bolj al pa manj uspešno in sem že sita,da moram nenehno mislt na to,da bo treba shujšat.Kil je pa iz leta v leto več.Pa sej smo vsi isti.

sklobuc 1, prebrala sem, da si opravila že vse preglede, mi lahko prosim bolj natančno opišeš kako izlgeda pri psihologinji. Sem govorila z eno operiranko in je rekla, da je problem kaj ji rečeš, da je morala 6x na pregled.Kolikokrat si šla pa ti. Hvala.

Drugače pa kukr jaz vem, so pregledi vsak prvi in tretji četrtek v sobi 35. Tako da se kar hitro naroči na drugi pregled, da boš čim prej na vrsti. Baje si od drugega pregleda na vrsti za operacijo že v enem mesecu…

Punce, mi je pa všeč, da ste začele pisati tudi tiste, ki ste se odločile za lj.

elika,

to da si slabič, slišim jaz od tistih, katerim sem povedala za operacijo. Tudi mož me ne podpira. Mama je bila celo življenje debeluška + spremljajoče bolezni (povišan pritisk, infarkt, sladkorna…)

Bojim se iste usode. Torej od idelane moje podobe me loči 50kg. Tudi moja samozavest trpi. Drugače sem uspešna poslovna ženska, mati 2 otrok. Torej?? Zakaj bi morale biti debele ženske slabiči. Priznam da besedo bebela uporabljam samo na forumu, drugače se z vsemi štirimi borim da sem samo močna (hihi)

Enostavno sama ne zmorem, in debelost je tretirana kot bolezen. Torej če imaš žolčne kamne ti tudi pustijo odločitev, lahko trpiš vsakič ko se premakneš, ali pa greš pod nož, in te odrešijo muk.

Srečanje operirank in tistih,ki še čakamo na operacijo bo 2.3.2009 v kleti na desni sobi sobi seminar 2,od 14-15:30.

Jst sem bla pri psihologinji 3x.Prvič me je samo spraševala vse živo,kako živiš,če te kdo podpira in vse v zvezi s tvojim življenjem. Potem sem mogla 10 dni pisati dnevnik prehranjevanja,kaj vse poješ,koliko se gibaš… Drugič je to pregledala in spet vse živo spraševala in mi povedala kje delam napake pri prehranjevanju in mi naročila naj to spremenim in zmanjšam obroke.Za to sem imela časa 14 dni in sem se res trudla po najboljših močeh,da sem speljala nalogo,ki mi jo je dala. Dosledno sem se držala navodil in upoštevala nasvete. Uspelo mi je spravt dol 3kg in je bla zadovoljna.Zdej čakam še njen izvid. Je pa rekla,da se bova še malo pogovorili,ko pridem na srečanje,ampak dala mi je vedet,da bo napisala pozitivno mnenje. Upam da sem ti kaj pomagala.Za kej več me pa lahko kontaktiraš po zs in ti pošljem mail.
Lp-zdej grem pa spat,ker sem iz nočne.

živjo! :((

Evo, v ponedeljek naj bi imela sprejem v torek pa operacijo, ampak ker pri meni ni nikoli tako kot naj bi blo….
Včeraj (18.2) sem mela pregled pri anesteziologu, ki se je vtaknil v to, da jemljem kontracepcijske tabletke in zato ne bom operirana!!!! 🙁
Danes sem bila pri Breznikarju in sem ga vprašala kaj je zdaj to, pa zakaj mi ni on povedal kako je glede tabletk. Rekel je, da je on vedno normalno operiral pacientke ki so bile na tabletkah in da ne ve, zakaj je anesteziolog tako napisal izvid da ne morem oz. ne smem na OP.

če se ne motim je na moje mesto prišla Permina, pa me zanima če ti jemlješ tabletke pa če so ti kej rekli glede tega???
Pa Kajči, če mi lahko poveš če si ti bla na tabletkah al ne?

…ajoj..Anček, to pa res prvič slišim, da je problem zaradi kontracepcijskih tabletk, na tolkih operacijah sm že bla, pa niti enkrat še ni nihče reku kaj, da bi blo narobe…ja a pa si vprašala, zakaj je to problem?

Nos, res me čudi, da so ti tako povedal, sicer vem, da so res naročal samo ob ponedelkih pa da moraš skos vrtet številko, ker so zasedeni, ampak jst sm ene dva tedna nazaj vprašala, kdaj se lahko naročim za dr. Breznikarja, pa so mi rekl, da vsak dan ob teh urah, ki si jih napisala…., človek pol res več ne ve kakšen je red….

shera…ja bomo vidl, predvidevam samo, glede hujšanja je pa tako, tud jst sm se od drugega pregleda zredila, pa nič shujšala, pa vem, da bi morala, ampak meni je motivacija popolnoma na dnu in če še tako hočem, ne morem, sm psihično že čist na tleh od preteklih stradanj…tako, da se redim, če sam gledam hrano…, verjetno bom zares zbrala moči takrat ko bom že imela datum, da bo to ena motivacija, če bo treba pa še pol leta čakat, se pa jst 100x zredim pa shujšam, brezveze…

Ancek, pri kateremu oz. kje si bila pri anasteziologu?

lp D

anasteziologa mi je breznikar zrihtal, da je blo ziher da bom opravla do sprejema.
to pa je biu anasteziolog v celju in sicer Kurtin Mladen :((
ne vem če je že bla katera pri njemu, men se je zdel zmeden…prelagal moje izvide po mizi pa jih iskal,…kr neki no…tko se mi za malo zdi, da me zarad take stvari,…ne vem no… napotil me je tud k pulmologu, ker bi rad še enkrat preveril pljuča.
sm rekla Breznikarju če bi se karkoli dalo nardit, pa je rekel da ne in da na tak anasteziološki izvid mi ne bo noben hotu dat narkoze…:(

aja, kontracepcija pa naj bi bila težava zaradi tromboze…ampak kolkor vem pri OP tako ali drugače dobiš zdravila proti trombozi… tko je tud Breznikar rekel, ampak prek izvida ne more in ne sme it :((

Ancek,

te čisto razumem, da si jezna, da bi glavo kakšnemu odgriznila, jaz bi bila tudi. Po toliki kalvariji pri pridobivanju izvidov in čakaaaanju, zdaj pa tole. Da popizd..

Najbrž je res totalno zmeden tale dr., morda pa ima le kanček prav.

Poskusi gledat z drugega vidika; če obstaja le majhna verjetnost, da ima prav. Ti počakaj nekaj časa, ko se bo poleglo pa spet naredi teste za pljuča (slikanje in spirometrijo, pa krvni test) po poskusi znova, jaz že bi, če seveda si 100% prepričana, da je to zate edina možna pot.
Če si čakala celo življenje, boš pa še nekaj mesecev.

V primeru, da bi dr. B te res operiral in da bi bilo na pljučih kakšno dogajanje, bi se lahko zgodilo, da bi ostala na operacijski mizi – kar pa, verjemi, si nihče ne želi, ne mi, ne ti, ne dr. B, prav zagotovo pa ne tvoji domači.
Skratka počakaj, da se prah poleže, potem pa v SG napravi pregled pri anesteziologu. Samo moje ponižno mnenje.

Veliko sončka
D

redko se oglasim tukaj na forumu,ampak to me je pa pogrelo…ne vem zakaj bi kontracepcija bila ovira za operacijo…sicer sem totalni lajk kar se medicine tiče,vendar mene so operirali kljub temu da jemljem veliko dozo čistih umetnih hormonov za ščitnico in to vsak dan…mislim pa da vsebujejo veliko več homonov kot KT…

lp neja

http://katarina72.moj-album.com http://catya.moj-album.com

hvala D-ja za lepe želje!

Ja jaz tudi razumem in tudi sama raje vidim, da preživim operacijo kot pa da ne pridem iz operacijske 🙂 Po eni strani se mi za malo zdi ker sem tako lepo odštevala in prišla do: “samo še štiri dni” zdej pa tole…

po drugi strani sem pa mela občutek kot da se ne znajo odločit… Anesteziolog je rekel da pljuča niso problem, ker je že en mesec kar sem prebolela prehlad, skrbele so ga predvsem tabletke…zato je poklical Breznikarja in on mu je rekel da se njemu tabletke ne zdijo razlog za odpoved operacije… Na koncu pa dobim izvid in prepoved zaradi obojega 🙂

In tako lepo kot mi je bil dodeljen datum, tako ga je danes sestra Marjanca skrbno zbrisala z belo radirko 🙂 no, vsaj eni sem polepšala dan (upam da ni na kontracepcijskih in da bo šlo pri njej vse gladko!) :))

lepo se imejte, grem v trgovino pogledat če se da kupit kilo potrpljenja medtem ko čakam na nov datum :s

redko se oglasim tukaj na forumu,ampak to me je pa pogrelo…ne vem zakaj bi kontracepcija bila ovira za operacijo…sicer sem totalni lajk kar se medicine tiče,vendar mene so operirali kljub temu da jemljem veliko dozo čistih umetnih hormonov za ščitnico in to vsak dan…mislim pa da vsebujejo veliko več homonov kot KT…

lp neja[/quote]

ja, in poleg KT jemljem tudi zdravila za ščitnico, pa je anesteziolog rekel da ni problema…. ne razumem res ne…

bigfutmama,
ja maš prav,ko sem sama mela žolčne kamne,sem se še isti dan odločila za operacijo,ni blo nobenga oklevanja,pri tem pa ???
Tud jst sem mamica dveh otrok,drugače zadovoljna,srečna pri delu in v zakonu,le tile kg mi nagajajo.Moj itm je nekje med 40-43,mi niha teža stalno.Se odločim,se nekaj časa držim pol pa spet v drugo skrajnost. Pridem 2.3.v Lj,ki mi je najbližje,da mal bolj od blizu vidim in slišim,kako potekajo stvari.Lp vsem borkam.Držte se.

New Report

Close