Najdi forum

Operacija želodca

Ja ne vem pomoje zato, ker če ne bi mel pacientov sploh ne bi mogl sprožt postopka zavarovalnici za odobritev. Jst sm sam tolk jezna,ker sm šla samoplačniško k psihologinji pa ne vem kaj vse,pol ti pa na koncu takole pove.Sej lahko da bo manj časa za čakat sam, ker ne veš pa je vse skupi loterija.Tako, da sem res v dvomih.Sam dr. Breznikarju ni blo v četrtek nič všeč, k sm mu rekla, da kaj če bi šla pa v Slovenj Gradec,da tam pa najbrž ne bom toliko časa čakala.Res so mogl neki met v bolnici v Slovenj Gradcu.Lep pozdrav 🙂

čaw,
Začni brat to temo od začetka.Je zelo zanimiva in boš izvedela še veliko koristnih nasvetov in napotkov. Da tudi v KC operirajo.Sedaj pa veselo na delo:))

elika,

operacije trenutno izvajajo v Slovenj Gradcu, Celju in Ljubljani. V Ljubljani vodi to prof. dr. Pleskovič.

Sama sem se odločila za Ljubljano, ker mi je bistveno bolj domača. Operirana bom 11. marca, na prvem pregledu sem bila lani septembra, potem je potrebno opraviti pregled pri psihologinji, dietetičarki, endokrinologu in kardiologu, drugi pregled pri kirurgu sem imela v januarju. Pred operacijo moram še na EKG, slikanje pljuč in komplet krvno sliko.

Telefonske številke, kjer lahko dobiš informacije in kjer se lahko naročiš na preglede, sem pripela že v temo Operacija želodca-informacije, ki je nekoliko nižje.

Lp!

Ja ne vem pomoje zato, ker če ne bi mel pacientov sploh ne bi mogl sprožt postopka zavarovalnici za odobritev. Jst sm sam tolk jezna,ker sm šla samoplačniško k psihologinji pa ne vem kaj vse,pol ti pa na koncu takole pove.Sej lahko da bo manj časa za čakat sam, ker ne veš pa je vse skupi loterija.Tako, da sem res v dvomih.Sam dr. Breznikarju ni blo v četrtek nič všeč, k sm mu rekla, da kaj če bi šla pa v Slovenj Gradec,da tam pa najbrž ne bom toliko časa čakala.Res so mogl neki met v bolnici v Slovenj Gradcu.Lep pozdrav :)[/quote]

Oprosti Shera, bilo je namenjeno Eliki.Malo sem zafuštrala :)) (se mi mudi posodo pomit :)))

ne najprej sem bila v celju pri fluderniku,zdaj pa pri breznikarju samo v celju.in če po pravici povem sem čisto razočarana in obupana ker imam občutek da v celju ne bo nič z operacijo ,sploh ko poslušam v kaki krizi je zavarovalnica.upam samo da se motim.

ne najprej sem bila v celju pri fluderniku,zdaj pa pri breznikarju samo v celju.in če po pravici povem sem čisto razočarana in obupana ker imam občutek da v celju ne bo nič z operacijo ,sploh ko poslušam v kaki krizi je zavarovalnica.upam samo da se motim.

shera ja v sg nonstop operirajo sam v celju pa ne zato mi je ful čudno .ni m i jasno v čem je fora da odobrijo v sg v celju pa ne,pa isti kirurg operira.res mi ni jasno zakaj v eni bolnici ni problema v drugi pa tolk komplicirajo.

srečnica to sem hotela naredit tudi jaz in mi je breznikar rekel da bom v sg še bolj dolgo čakala in da je bolje da čakam v celju.ne vem tako je rekel meni ti pa naredi kakor hočeš

Joooo, celo sranje zdaj ko je šel Breznikar vstran iz SG bolnice… 🙁
Bi bilo bolje če bi se mu malo prilagodili pa bi lepo tam ostal pa bi to malo hitreje potekalo… Katastrofa… Mah, no ja, bomo že dočakali… :))

Po moje pa k bojo to enkrat u celju začel delat, bo šlo hitr…, saj sta dva zdravnika k delata operacije,U SG je pač verjetno vse skupi bolj ulaufano, pa velik pacientk k dolgo čakamo, dr.Breznikar pa dela samo ob ponedeljkih…, ne vem no, čist moje razmišljanje..
A kdo ve, če dr. Breznikar u SG sploh še jemlje nove paciente al bo tam samo še toliko časa, da operira tisto, kar je naročil…?potem pa nehal tam delat…?

Ja shera, mislim, da nam je vsem zelo žal za njega k smo začele k njemu hodit v SG….
Jst mam sicer najbliže LJ, pa tudi CE je bliže kot SG, ampak ker pač sm hotla k njemu, bom zdaj tud tam šla do konca…bomo že prišle na vrsto, najhuje bi blo, da nam čez kak mesec pove, da ne bojo tega več delal in da ne bo nič….sam tisti datum naj nam hitro povejo…

No, jaz sem iz MB, tak da vseeno al grem v SG al pa CE… Je vse tu neki… :))) Prvič sem bila v CE, pol sem pol leta premlevala in zbirala pogum al naj grem al ne… No, in sem se odločila pa na novo v SG… 🙂

Eh, da ne bi več tega delal pa skoraj ne verjamem… No, lahko se zgodi, ampak mislim da se ne bo no… Joj, pa saj nisem zastojn šla čez gastroskopijo no… :)))

Saj bo, mormo bit potrpežljive… :)))

živ

že toliko časa prebiram forum, da sem se tud jaz odločila da pišem. Šla sem v Lj, tam sem dobila napotnice za psihologa…

Opažam, da pišete o čakalni dobi za operacijo 6m in več. Meni so rekli, da me dajo na čakalno listo, v roku 1m dobim datum. Punce a ima še katera izkušnje z Lj, večinoma pišete o Slovenj gradcu ali pa Ce.

April Rain, hvala za informacije,vse dobro ti želim in predvsem veliko moči in poguma.
Sama imam še nešteto pomislekov.Bojim se namreč,kako se vse to obnese z leti?Imam dva majhna otroka in me je strah,kako bizmogla skrbeti zanju nekaj časa po operaciji.Pred leti sem že shujšala 40 kg in sem vse pridobila nazaj.Poleg tega sem bila laparaskopsko operirana za žolčne kamne in vem,da ni tako enostavno.In kako zdržite ob tekoči hrani toliko časa?V meni je tako velika želja in hkrati še večji strah.Lepo je,da se lahko človek pogovarja s tistimi,ki imajo enake težave,le vi me lahko razumete.Mož me pri vsaki stvari v življenju zelo podpira,le o boju s kg nima pojma.Sam lahko je po mili volji,pa se ga nič ne prime.

Bigfutmama…

Mogoče je tako v Ljubljani… Vendar tam izvajajo samo trakce in resekcije želodca, obvoda pa ne… Hja, več nas je v SG zato ker je tam dr. Breznikar ki je prvi začel z bariatrično kirurgijo v Sloveniji… Ker ima že kr nekaj OP za sabo in je najbolj izkušen se pač odločamo za koroško… Ker mu zaupamo pač… Raje počakam več mesecev pa sem prepričana da mi bo vredu nardil kot pa da nekam hitim… Sem do zdaj 20 let nosila tako težo zraven pa jo bom pa še pač teh par mescev… :):):) Saj vem, vse bi rade da bi bilo to čimprej za nami… 🙂

elika….no, če si pred časom že shujšala za 40 kg, veš, kaj to pomeni in koliko enega napora in odpovedovanja je…in na koncu za poplačilo…pride vse nazaj…jst sm dvakrat shujšala za 50 kg, pa vse dobila nazaj in še več in to kar hitro, vsak grižljaj se je poznal takoj petkrat nazaj….operacija po moje ni pa nič hudega, mislim, da se da veliko lažje potrpet kak mesec samo na tekoči hrani že zaradi same operacije, kot pa v neskončno stradat in potem dobit nazaj…in po operaciji se da po moje čudovito držat kontrolo nad zaužito hrano…,po določenem času pa že počasi podkušaš prit na normalno prehranjevanje in ker ti pač želodec onemogoča da poješ veliko, pa če imaš obvod, da se hrana preusmerja tam, kamor je prav da se, mislim, da lahko veliko naredimo, največ pa kar je vredno, da se ne moremo zrediti nazaj oz., da to lahko kontroliramo, da se ne bi…
Tako čist moje mnenje, sam nisem še bla operirana,še čakam in to komaj čakam, pa sm se tud že čist sprjaznla da nimam nobene druge podpore kot tukaj na temle foromu… Težko to kdo razume, ki nima takšnih težav, zato kar stvari v svoje roke vzet in se s tem borit…

shera….hja ti jst povem, da boš navdušena ko bo 50kg na tehtnici, bom pršla te pol enkrat pogledat v MB:), to je tko, kot bi perešček letel po zraku, ko hodiš, lahko med hojo kar malo poskakuješ od lahkosti, pa nič ti ni več težko:), jst sm nazadnje probala bit tok lahka pred 3leti, kako se človek hitro zredi a…
Edino kar me spet skrbi, je odvečna koža….takrat ko sem nazadnje shujšala je blo odvečne kože na trebuhu ko sm se spognila, ene 20cm ali več…, to dvomim da se da popravit na naraven način, ker se že takrat uporabljala razne kreme, folije, pa masaže, pa ni pomagalo, imam pa zelo neprožno kožo od vseh teh hujšanj in rejenj…

bigfutmama…tako kot je napisala že shera…, ne rečem, da to kar delajo v ljubljani, ni v redu, ampak jaz osebno zaupam najbolj dr. Breznikarju in on je do novega leta delal samo v SG, pa tudi bypassa ne delajo v LJ

Punce, koliko vas je bilo operiranih v Ljubljani?

bigfutmama –
za Ljubljano je bistveno krajša čakalna doba. Jaz sem prvi pregled opravila septembra, potem sem do novega leta dala skozi vse potrebne preglede, konec januarja sem šla na drugi pregled in potem so mi v 1 tednu poslali po pošti, da imam operacijo v marcu. Pa nisem šla tja zato, ker bi se mi mudilo, ampak ker mi je tudi Ljubljana fajn, pa ker tukaj živim.
Res da v Slovenj Gradcu več operirajo, vendar vsak kirurg, ki operira določeno vrsto operacije, mora imeti toliko in toliko operacij za sabo, da sploh sme to počet, in tudi v Ljubljani počnejo to že vsaj 2-3 leta, tako da amaterji zagotovo niso. Operirajo pa manj in niso tako slavni, vendar za moje pojme nič slabši in jaz jim povsem zaupam.
Mende imajo pa v SG take probleme s čakalnimi dobami, ker so delali mimo zavarovalnice in tako so v preteklih letih naredili 2-3x več operacij, kakor jih je odobrila zavarovalnica. Pol so se pa sprl, kdo bo zdej to plačal, pa se je vse skupaj zaustavilo. Kako so to rešili ne vem, če sploh že so. V Ljubljani je letno odobrenih okoli 25 operacij in prav toliko jih tudi naredijo.

elika –
hvala za lepe želje! Drugače pa mislim, da so pomisleki fajn. Tudi sama sem jih zelo zelo dolgo imela, pa potem reševala enega za drugim, tehtala ostale možnosti hujšanja (tudi jaz sem shujšala blizu 50kg, pa jih večino dobila nazaj), brala forume, pogledala posnetke operacij (večkrat), se pogovarjala z ljudmi, ki so že bili operirani, se pogovarjala z ljudmi, ki so bili proti operacijam… in ko so vsi pomisleki bili razrešeni in sem bila trdno odločena, da grem na operacijo, potem sem poklicala in se zmenila:) Nato sem začela hodit še na skupino operirank v Ljubljani, kjer so same fajn dečve, ki kar prekipevajo od energije in smeha, tam sem še zadnja drobna vprašanja razrešla in potem dvomov ni bilo več.
In vse se da, če se hoče. Če si res želimo spremembo, bomo našli vsako možno pot, da bi do nje prišlo, če si je pa ne želimo dovolj, bomo našli pa vsak možen izgovor, da nam ni potrebna;)
Veliko operirank ima doma majhne otroke, pa je še vsem ratalo. Za čas, ko si v bolnici, se pač očka pa babice bolj angažirajo, potem si pa že kmalu doma in hitro okrevaš. Veš, moje mnenje je, da pretehta bolj to, da po operacijah zaradi izgubljenih kilogramov pridobiš več energije in si bolj zadovoljna mamica, kot tistih nekaj dni v bolnici in tekoča hrana v prvem mesecu:)
Vse lepo ti želim.

Sončen pozdrav!

New Report

Close