Pozdravljena NOs!
Ne morem si predstavljati, da ti zdravnica ne da napotnico za v Ljubljano k endokrinologu.Jaz v NM sploh nisem dala krvi, šele v LJ so mi predlagali terapijo z zdravili. Če se boš odločila za operacijo boš morala dati skozi tudi pregled pri endokrinologu. Takrat pa bom morala dobiti napotnico (čakaš cca 6 mesesev) razen, če boš šla samoplačniško. Pri psihologinji si že bila? V Nm je full prijazna psihologinja ga. BaBIČ.Pri njen sem bila 1 uro,kjer sem reševala test. Bilo je kar zanimivo.
Lp Joži
Pozdravček nos…
Vidim, da sprašuješ stvari, ki so bile že večkrat opisane na tej temi, zato si le vzemi čas in si preberi vse lepo po vrsti, se boš potem veliko lažje odločila, potem se pa le čimprej naroči pri dr. Breznikarju za prvi pregled…al pa kje drugje, ker je treba že tako potem dolgo čakat, da prideš na vrsto, še vedno pa si potem lahko premisliš…
Jst sm nekje podobno kot ti, malo manjša in malo lažja, pa sm se že pred dvemi leti odločila za operacijo, samo sem bila vmes še noseča in se je vse skupaj preložilo, zdaj čakam, da me pokličejo…Drugače pa sem tudi jaz iz NM…Lej, ti rabiš samo napotnico za kirurga od svoje osebne zdravnice in se naročit na prvi pregled, vse ostalo pa potem dobiš tam, napotnice in navodila…, razen če boš pla samoplačniško….vseeno ti svetujem, da si vse lepo po vrsti prebereš, drugače pa le pogumno, če ne gre drugače, mlada si še, pa tudi z otroki bo potem veliko lažje, tudi jst imam 2.
jbrulc4 živjo!Lani ko mi je srce podivjalo sem šla kardijologu,ki mi je svetoval in to tudi napisal naj grem na ta pregled,toda ona mi je dala napotnico za v laboratorij in izvid je bil v redu in mi ni dala za naprej.Jaz imam se druge probleme,nimam menstruacije vsak mesec,sem poraščena,včasih sem bila suha,do 18 leta 55kg.Moja zdravnica je Bajrektarovička v Ločni,adijo pamet,ko mi je srce norelo me sploh ni hotela sprejet ,čakala sem do večera da sem šla k dežurnemu,on me je takoj poslav na intensivno.Hotela sem se prepisat pa me noče noben drug uzet,ker imam že zdravnika.Dobra je,če ne rabiš kaj nujnega ,drugač pa nima pojma.Daj mi svetuj katera zdravnica bi me hotela vzeti?Na operacijo bi rada,sam je tko komplicirano in vse tko dolgo traja,men pa zmeraj primanjkuje časa.HVALA!
Živjo Nos!
Jaz imam pa dr. Manceta. Zlat človek. K njem sem šla in imela pri sebi spisek napotnic, katere potrebujem za operacijo.. Vse mi je na enkrat napisal. Čisto nič ne komplicira in je prav zadovoljen, da se nekdo upa v to. Sicer pa ko berem tvoje težave ti bom povedala, da točno to me je spraševal prof Preželj dr. endokrinolog. Ali imam redne menstruacije, težave s poraščenostjo, mastne lase. To so vzroki ščitnice ti povem. Zato ne čakaj in pojdi k zdravnici in prosi nujno za napotnico za endokrinologa. Ko dobiš ti povem, kam jo pošlješ, da jo dobi pravi v roke. Groza, da ko kaj rabiš ne dobiš tistega od svojega zdravnika. Jaz grem jutri k svojemu, ker dela samo po 4 ure in dobim zdravila. Res je zlat ta moj zdravnik. Človek na mestu.
Saj ni tako zakomplicirano glede operacije. Res malo dlje čakaš, npr. na dietetičarko ker je v SG, pa endokrinolog, drugo pa sem opravila že v NM. Veš najboljša praksa je, da se že kar naročiš npr. pri gastroskopiji in psihologu potem pa greš k svojemu zdravniku po napotnico. Tam rečeš, da imaš že datum, in da rabiš napotnico. Res to bo zate še najbolje.
Se kaj kmalu oglasim Joži
Maja Tutaja živijo.Hvala na enostavnih informacijah.No jaz bi rada imela še otroka pa ne vem ,naj grem na operacijo ali naj prej rodim.(pri vsakem porodu sem dobila 10 kg),to mi je tudi ostalo,zaradi tega se bojim da bom potem še težja.PO DRUGI STRANI ,KOLIKO ČASA BOM ZAPRAVILA KO BOM ČAKALA NA OPERACIJO.
JOŽI jutri delam popoldan,pa me zanima ,če bi hotela z menoj na kavo,otroke imam v vrtcu?Bi vprašala svojega zdravnika,če bi Vzel še kakšnega pacijenta,kje pa ima ordinacijo,mogoče na vrhu ZD V NM?Od kje si doma mogoče smo kje blizu ena drugi.Vpodgurje sem poročena,tukaj sem 7 let,in sem sama nimam prijateljic,vsakršnega poznanstva bi bila vesela,če ti ni odveč?HVALA!
Živjo Nos!
Jaz imam pa dr. Manceta. Zlat človek. K njem sem šla in imela pri sebi spisek napotnic, katere potrebujem za operacijo.. Vse mi je na enkrat napisal. Čisto nič ne komplicira in je prav zadovoljen, da se nekdo upa v to. Sicer pa ko berem tvoje težave ti bom povedala, da točno to me je spraševal prof Preželj dr. endokrinolog. Ali imam redne menstruacije, težave s poraščenostjo, mastne lase. To so vzroki ščitnice ti povem. Zato ne čakaj in pojdi k zdravnici in prosi nujno za napotnico za endokrinologa. Ko dobiš ti povem, kam jo pošlješ, da jo dobi pravi v roke. Groza, da ko kaj rabiš ne dobiš tistega od svojega zdravnika. Jaz grem jutri k svojemu, ker dela samo po 4 ure in dobim zdravila. Res je zlat ta moj zdravnik. Človek na mestu.
Saj ni tako zakomplicirano glede operacije. Res malo dlje čakaš, npr. na dietetičarko ker je v SG, pa endokrinolog, drugo pa sem opravila že v NM. Veš najboljša praksa je, da se že kar naročiš npr. pri gastroskopiji in psihologu potem pa greš k svojemu zdravniku po napotnico. Tam rečeš, da imaš že datum, in da rabiš napotnico. Res to bo zate še najbolje.
Se kaj kmalu oglasim Joži
Nos,
svetujem ti, da greš nazaj k zdravnici in odločno ZAHTEVAŠ napotnico za dr. Breznikarja v Slo. Gradcu. Ona ti jo MORA napisat, če ti to zahtevaš. To ni njena odločitev, ampak TVOJA! Ne razpravljaj z njo, če jo hoče ali ne napisat, samo povej, da si naročena pri dr. B in, da “prosiš” napotnico. Ko pa jo “prosiš” jo glej v oči, “prosim” pa naj zveni kot ZAHTEVA! In to je TO! Poskusi na ta način – rezulatat ne more izostat.
Lp,
Lili
NOS, kar v akcijo tako kot ti predlaga lili-vanili, tudi jaz sem se naročila pri dr.Breznikarju, potem pa svoji zdravnici rekla, da sem naročena in rabim napotnico, ni nič rekla, samo napisala in rekla, naj ji prinesem kak izvid. Sem pa pri dr.Simoničevi v zdr.NM, ampak sm že pred tremi leti zelo težko prišla do nje, ker sem imela drugega zdravnika, drugače je pa zame najboljša zdravnica kar jih poznam tu okoli.
Glede otrok pa se ne sekiraj. Tudi jaz imam dva, pa bi imela še enega, ampak najprej sem zdaj jaz na vrsti, potem je sicer treba malo počakat kako leto oz dve, ampak, če bo potem še vedno želja, ga bom pač imela pa malo pozneje… Kar pogumno, držim pesti zate, nobenga se bat in bit odločna.
Maja Tutaja živjo!Hvala na spodbudnih besedah.Imam še en problem in ta se imenuje MOŽ!V čeraj sva se pogovarjala in sem mogla kar silit vanj,da mi je povedal kaj misli.Delava hiško,čakam da bom sedaj konc meseca dobila za stalno da dvignem kredit,da dokončam,da bom imela svojo kuhinjo,in bom v njej kuhala kar bom sama hotela ne kaj bo tašča rekla!Rekel je da bo nerodno ,samo letanje,da bi rada vse na enkrat,na to bi mogla misliti prej.Da ne bo pomote moj mož je zlat,ampak včasih popolnoma nič ne razume,jaz nisem pogumen človek,rabim dolgo časa da se za kaj odločim.Dovolj imam da se vsi norčujejo iz mene.Ko sem bila šlank sem od sedmega leta imela probleme s pedofilih,prvo službo sem pustila,ker me je šef nadlegoval(imela sem jih 15 let),potem sem se začela rediti ne da bi se tega zavedala,skrbela sem za starše,sestro,brata,nečake…(sem bila najmlajša,sestra je starejša 7 let brat pa 4 leta)Poročila sem se ,sedaj moram ugajat ,tastu,tašči,možu ,otrokom,jaz pa sploh nisem pomembna.Vredna nisem pa tko al tko nič.Sestra okol razlaga bivšim sodelavkam,kakšna sem grda in debela,mama prav tako,to ji je edina skrb kako sem debela.A mora človek res bit šlank,da bi ga gdo spoštoval in imel rad?Jaz tudi takrat nisem imela dobrih izkušenj.Oprostite ker težim,ampak včasih moram dat to ven iz sebe,ampak zadnje čase nimam nobenga za to.(že dolgo ne)HVALA ZA RAZUMEVANJE!Kako naj moža prepričam,da to enostavno rabim,ko me sploh noče poslušat?Rabim ga da bi me peljav v Sloven Gradec!
NOS….jaz te čisto razumem, ampak najprej vprašaj sebe kaj si želiš, moraš se postavit na svoje noge, ne glede na to kaj drugi rečejo.Tudi mi živimo pri starših in nameravamo graditi hišo. Za mojo operacijo nihče ne ve, ker se to prav nikogar ne tiče. Ve edino moj fant, pa še on me pri temu ne podpira, pravi, da naj najdem drug način, da bi shujšala, res pa je, da on mene pozna šele tri leta….na začetku ko me je spoznal sm mela 50kg, zdaj jih imam skoraj 100…AMPAK jaz se ne oziram na druge, jaz sebe najbolje poznam in vem, kaj je zame prav… A ti ne voziš avta? No jaz ga vsaj ne rabim prosit, da me kam pelja, se vsedem v avto in grem, veliko je to da takrat poskrbi za otroke, ko me ni…Je pa kar nekaj poti…, da vse opraviš, ampak, če ti je to želja in edina možnost, da ne gre drugače, mislim, da se splača…Čas je, da začneš na tem delat takoj, ker ko boš vse uredila in prišla na vrsto, boš že zdavnaj verjetno na svojem…
Še enkart: POSLUŠAJ SEBE!