Najdi forum

Operacija želodca

Se pridružujem… 🙂 In pa vse dobro tudi tebi Kayči… Še malo pa bo za tabo… 🙂

Koma, ti si se pa res potrudila… Hvala ti, mislim da nam bo vsem prišel prav… 🙂

Hvala shera se že veselim novega življenja..

Tatjana in ostale pozdravljene,

takšen je moj odgovor: sama dodatno ne jemljem nobenih proteinov in drugih dodatkov,
le miltivitaminkse šumečke (1 do 2 dnevno) in sirup: FLORADIX EPRESAT Multivitamin, dobi se v vseh lekarnah. Jemljem ga 10 ml dnevno, je natančno zapisano v navodilih.

K

evo jaz vam sporočam da sem uspela v 10dneh shujšat 3kg in nič več v nedeljo mam sprejem v pond operacijo tak da upam da nebo brezbikar preveč hud ker nisem več shujšala jedla sem res full malo ampak enostavno večni šlo!

Koma,

hvala ti tudi v mojem imenu, da si se tako potrudila (čeprav meni ne pomaga) vendar, zaradi drugih dam. Lahko bi to svojo dieto “nalepila” v operacija želodca-info. Samo opazka, ni pa potrebno. Vseeno si pridna!

Kayčka,

do nedelje se boš potrudila in še eno kilco “stopila”, ne? ;o)) Saj imaš še čas (3 dni). Ajde, ajde, potrudi se… Saj bo šlo, verjemi… ;o))

Lp,

Lili

Koma ponovno se ti zahvaljujem za informacije. Res si zelo pridna in prijazna!
Sicer pa da vam povem…, moje počutje po 11 dneh po operaciji je kar vredu.Od ponedeljka, ko sem bila prvič na malo daljšem sprehodu pa do včeraj ko sem bila še na daljšem, se je stanje kar precej spremenilo na boljše. Sicer še nimam toliko kondicije- kar je logično, ker zelo malo jem- drugače pa kar gre. Občasno imam slabo počutje, kakšno bolečinco sem in tja – ko me “zašraufa” po kakšnem kivi soku…, ampak vam povem, vsak dan je bolje!Zato vse, ki odhajate ali še čakate na operacijo- SPLAČA SE! Imam že tudi 6 kg manj od operacije, no sicer mi teža že vztrajno stoji 3dni, ampak slej ko prej se bo uklonila!

Lep pozdrav vsem!

tatjana_devet
jaz sem od dr.breznikarja dobila knjizico z naslovom:vaša prihodnost se začne sedaj novi začetki po operaciji Gastric BYpass
in v tej knjižici je tudi omenjena ta tekoča dieta, ki pa zgleda takole
zajtrk: 200ml sadnega sola
ali 200ml čaja ali kave ( lahko rahlo sladkano)
ali 200ml pol posnetega ali posnetega mleka
ali 200ml proteinskih napitkov
prigrizek: 200ml polposnetega ali posnetega mleka
ali 200ml čaja ali kave
kosilo:200ml bistr juhe
ali 200ml kremne juhe brez koščkov
ali 200ml zelenjavnega ali sadnega soka
ali 200ml proteinskih napitkov
prigrizek:200ml sadnega soka
ali mleka
večerja 200ml zelenjavnega ali sadnega soka
ali 400ml bistre ali zelenjavne juhe brez koščkov
ali 200ml proteinskih napitkov ali jogurta z manj maščobami

prigrizek: 200ml mleka
ali 200mlčaja ali kave

zdravo Lili ti je koma povedala za mene .Se boš oglasila ,mislim na obisk ko si rekla da prideš.Ne se sekirat zaradi kil ko neboš toliko razmišljala bojo šle dol. L.P.shamanka.

Shamanka ojlaaa,

lep pozdrav na tem forumu in dobrodošla. Naj vam povem moje dame, da je shamanka operiranka, katera je dosegla veliko pozitivnega v svojem življenju po OP (shujšala je cca 30 kg, začela majhne sprehode in nadaljevala z nordijsko hojo – naučeno in je danes prava suhica…). BRAVO shamanka!

Seveda se bom oglasila (jaz in moja prijateljica), tako, kot sem obljubila. Samo, da bo začelo toplo vreme, da so malo daljši dnevi. Pa vsekakor hočem videt vaš lepi kraj. Do tedaj se mi pa drži! Lep pozdrav tudi komi.

Moram povedat, da od drugega pumpanja, torej v petih dneh so šle 2 kili dol. Madonca, res je tisto, ko je rekla Souad: po štirici ni hranjenja! Pa res. Zateguje me, zateguje dr B. No, ja saj mi je rekel, manj boste grešili, manj vas bom pikal. Naj povem, da 16.3. grem spet na zategovanje paska. Zdaj mi je vseeno, če me pika samo, da kile gredo dol. (Zdaj sem hrabra, pa mi je (kao) vseeno za pikanje, ko pa pridem pred vrata dr. B pa bi najraje pobegnila ;o)) – temu se reče HRABRO SRCE!

Lp,

Lili

Najlepša hvala Zdaj pa bo!!

Lep pozdrav!

Imam sodelavko,ki je bila operirana pred dvema letoma in je shujšala za 50 kg in je krasna.Jaz bi tudi rada šla a nimam poguma sem pa velika 165cm,težka pa 100kg,hude bolečine v nogah(pete),previsok srčni utrip(lani maja spejeta na intezivni 180 na minuto)boli križ….Daleč mi je sem iz NM,večkrat je treba iti,imam majhna otroka(6in3leta),delam v tovarni teško dobim dopust…Kaj naj naredim?Naj se opogumim?STARA BOM 30.HVALA!

NOS
Po mojem izračunu je tvoj itm.37,5.Mislim da si primerna za op. seveda pa bo to povedal doktor na pregledu.
Nos nič ne čakaj ampak se čim prej naroči.Za prosti dan boš se pa že zmenla,drugače pa bolniška-skrajni primer.
Misli na svoja otroka in na to da si stara 30.
Jaz sem imela op. lani avgusta pri32,razmišljat o op. pa sem začela pri31.
Tak da odloči se ne bo ti žal.
Še moje poročilo
Po 6 mesecih od op. sledeče stanje-32kg počutje suuuupppeeerrr.Imela sem kontrolo pri doktorju vse ok.me je pohvalil res sem zadovoljna.Moj itm. je sedaj25 še nekaj kg.
Lepo se imejte na ta valentinov večer!
Bettina

Pozdravljena NOS.
Tudi jaz sem in NM. Pri dr. Breznikarju sem tudi že bila na prvem pregledu in opravila tudi že vse preglede tukaj v NM razen pri dietetičarki še nisem bila,ker je bila dolgo časa na bolniški. Ko sem v LJ dala kri za pregled pri endokrinologu mi je že tam predlagal, da bi začela hujšati s tabletam,ki bi mi jih predpisal, ker gre verjetno za hormonske težave in ne za prenajedanje.To sem tudi želela slišati od nekoga, ki ve da močni ljudje se ne nažirajo, pojedo veliko manj kot ostali pa žal se redijo. Zdaj sem pa res v dvomih ali na operacijo ali začeti s tabletam. Mogoče bom kar začela s tabletam, saj ne bom prišla tako kmalu na vrsto za operacijo in do takrat že kaj shujšala.

Prosim še za mnenje ostalih punc in mi predlagajte za kaj naj se odločim.

Lp Joži

pozdravljena zorec10 Hvala na spodbudnih besedah,če bi shujšala ko ti 32 kg bi imela potem 68kg.Kakšno operacijo si pa imela?Moja sodelavka je imela obvod želodca in mislim da bi bila to edina možna rešitev.Te je kaj bolelo?Kako dolgo si bila v bolnici?Si tudi kaj telovadila?Kaj pa koža?Meni trebuh že sedaj visi(po porodu sem mal shujšala).Hvala za odgovore?

Pozdravljena
Jaz imam obvod.bolelo mene ni nič, si pa malo švoh .
V bolnici pa sem bila 4dni.Jaz imam zaenkrat hojo- moje gibanje .Drugače pa imam v načrtu telovadbo ,da si še izoblikujem postavo,tudt tek imam v planu,pretečti vsaj od3 do 5 km. postopoma upam da, mi bo uspelo.Kožo si mažem z kremami pa z oljem olivnim…,vsak večer fajn vse zmasiram,ti povem počutiš se krasno,zaenkrat povešene kože nimam.
Lepo se imej.
Bettina

jbrulc4 Pozdravljena!Če je problem v ščitnici ti mogoče ne bo treba na operacijo,kaj ti je rekel zdravnik?Spet je vprašanje koliko si teška?Ena moja znanka je imela probleme s ščitnico in je s tabletah shujšala.Jaz sem svojo zdravnico prosila za napotnico za v Ljubljano,pa mi je ne da,ker ni potrebno.Po odvzemu krvi ni nič videti,poznam osebo ,ki ji tudi ni nič pokazalo,ko je šla pa naprej so otkrili rak na ščitnici!A je še katera doma iz NM,ki ima namen iti v Sloven Gradec,ali pa je tam že bila,mogoče bi bilo v dvoje lažje?HVALA!

zorec10 hvala za odgovore.Želim da bi ti uspelo!Po mojem si že krasna.Najbolj me fascinira,ko vidim sodelavko,kako hitro je sita,parkrat da v usta pa ima dovolj.Tudi jaz si to želim!otkar sem rodila punčko tega več ne čutim,skoz sem lačna.

ej punce se opravičujem malo sem zmotila glede lane in naci glede datuma ko sem jima zaželea veliko sreče ampak vseeno jima želim pač malo v naprej.pa brez zamere

@ vesnag: ti tko komaj čakaš kot midve vidim 🙂 ampak nisva bli operirani ta vikend,..počakat morava samo še 9 dni!!! :)) drgač pa hvala za lepe želje pa lepo in zaljubljeno valentinovo vsem!!!

Dobro jutro vsem puncam!

Danes je moj dan odhajam v bolnišnico,jutri pa me čaka operacija.Tako da sem že fajn nervozna.Lepo se imejte,po prihodu domov pa vam poročam kako je bilo!!

Lp,kayči

New Report

Close