Najdi forum

Operacija želodca

Tatjana9, super da je vse potekalo gladko in da si že doma. V pon. sem bila na oddelku v SG, vendar si bila še v prebujevalnici. Imela sem prvo kontrolo po op., v ambulanti sem bila samo 5min, toliko da sem se stehtala in da mi je naroči katera zdravila moram jemati-Ca,D vitamin,Folacin in železo, ni pa mi napisal količin, tako da mi je moja zdravnica napisala: železo 1tbl. in folacin 1tbl. na tešče, Ca 1tbl. med jedjo, D vitamin pa 1krat na teden 20 kapljic, multivitamin. 1krat dnevno. Injekcijo B12 na pol leta in kontrolo pri endokrinologu čez pol leta. Drugi pregled po op. imam 2.3. V 1mesecu po op -10kg, ITM feb. 2008 =44, ITM feb. 2009=38 Jaz po narkozi nisem bruhala, dren so mi odstranili drugi dan po op., me ni nič bolelo, bilo je pravo olajšanje. Počutim se o.k., v pon. pa ponovno v službo, po enem mesecu. LP vsem, Nimfa

Pozdravljene, že dva dni prebiram ta forum, pa imam zelo mešane občutke. Mogoče celo vedno več strahu, pred vsemi temi preiskavamim.pogovori,potmi……Naj povem da imam 43 let, moj ITM je pa 58,preveč za operacijo?? 23.3. imam prvi pregled v SG, po 10 mesecih čakanja, kako dolgo potem traja do operacije? Moja zdravnica je navdušena nad odločitvijo da grem, tako da ne bo problema z napotnicami, me pa zanima a lahko opravim preiskave v svojem kraju, sem iz Ptuja, ker vsakič se vozit v SG je malo daleč. Če je katera iz Ptuja, bi se rada srečala z njo, lp

Pozdravljene, že dva dni prebiram ta forum, pa imam zelo mešane občutke. Mogoče celo vedno več strahu, pred vsemi temi preiskavamim.pogovori,potmi……Naj povem da imam 43 let, moj ITM je pa 58,preveč za operacijo?? 23.3. imam prvi pregled v SG, po 10 mesecih čakanja, kako dolgo potem traja do operacije? Moja zdravnica je navdušena nad odločitvijo da grem, tako da ne bo problema z napotnicami, me pa zanima a lahko opravim preiskave v svojem kraju, sem iz Ptuja, ker vsakič se vozit v SG je malo daleč. Če je katera iz Ptuja, bi se rada srečala z njo, lp

Punce, hvala vam za lepe želje. Sem zelo vesela. Upam, da vam je napisano kakorkoli koristilo. Kar se tiče pa narkoze… jaz nisem nič bruhala, niti mi ni bilo slabo, samo zelo slaba sem bila, kar pa je logično. Lahko bi mi bilo pa tudi slabo, tudi na bruhanje so me opozorili, da je možno, tako da sem jo kar dobro odnesla.Ko so mi odstranili dren, pa ni prav nič bolelo, tako kot je rekla Nimfa je to pravo olajšanje.
Nimfa, jaz imam tudi pregled 2.3. ob 7.30! Kdaj ga imaš pa ti?
Vesela bi bila, če mi katera, ki ima bypass napiše kaj več, kako se je prehranjevala od prvega dne naprej. Meni je naročena enomesečna tekoča hrana. Rada bi pa, če lahko katera napiše podrobno, kaj je.

Lep pozdrav vsem!

Dobrodošla Tatjana nazaj!!Vso srečo,zelo sem vesela da je vse ok!!

lp

Viny pozdravljena!

Nekaj informacij glede pregledov. Sama sem opravila v svojem kraju psihološki pregled , gastroskopijo in tudi internistični pregled (spirometrijo,ekg) bom naredila v svojem kraju. Moj osebni zdravnik mi je dal napotnice in to je to. Endokrinologa sem obiskala v Ljubljani, ker ga v Novem mestu ni. Tudi diabetičarko sem iskala skoraj povsod, pa so mi odgovili,da niso dovolj usposobljeni in
da mi priporočajo Slovenj Gradec žal pa je dietetičarka že kar nekaj časa na bolniški tako ,da ne vem kdaj pridem na vrsto, ker sem datum že imela.
Glede pregleda pri dr. Breznikarju ti pa povem, da so mene naročili čez eno leto, ko pa sem plačala (50 EUR) sem bila na vrsti čez en teden. Zanimivo ne!!

Lep pozdrav Jožica iz Novega mesta

Tatjana9, pregled imam 2.3. ob 7.15, tako da se bova gotovo srečali; prišla bom s partnerjem iz ljubljanske strani. LP, Nimfa

Pozdravljene!
tatjana_devet me veseli da je vse za tabo in da si zdaj že doma želim ti veliko uspeha pri hujšanju!
Ja za mano je prvi pregled pri endokrinologu,zdaj me čaka pa še test za ščitnico,grem v ponedeljek k moji zdravnici in upam da mi da napotnico da se mi nebo treba voziti v MB!
A na spirometrijo se moram tud že zdaj naročit al potem ko bom imela že datum za op??????????

Tatjana, super, fajn da si ok… 🙂 Zdaj pa mesec dni na stopnjo dojenčka… 🙂 No, vsaj pri hrani… :)))

Bunkica, meni so svetovali spirometrijo, ekg, slikanje pljuč in krvno sliko ko bom imrla datum. Te stvari so pomembne za anstezista. Rezultati morajo sveži, se pravi ne starejši od 14 dni nekje. Baje se spirometrija lahko opravi že prej, no, jaz sem šla na drugi pregled brez nje pa mi dr. Breznikar ni nič rekel da bi jo morala imeti. Samo vprašal me je če vem katere preglede moram še narediti za anastezista, sem mu naštela pa je bilo ok… 🙂

a to opraviš potem vse z napotnico za internista??? sem sitna al…;)

Hallo!
Za mano je pregled psihologinje dr. Breznikarjeve.
Moram napisat da je bila zelo prijazna. Pogovarjale sva se 1/2 ure.
Mi je rekla da me bo predlagala za by pass, zaradi prehranjevalnih navad.
Vprašala me je tudi, če mi je dr. Breznikar rekel, da moram kaj shujšat. Sem rekla da ja od 5-10 kg. Pa me je vprašala če vem zakaj mi je to rekel.
Odgovorila sem, da zaradi lažje operacije….
Potem pa mi je še sama rekla, da moram shujšati tudi zato, da vidijo če sem dovolj motivirana in da vidijo da mislim resno in da sem pripravljena na novo življenje ki me čaka. V ponedeljek pa grem še k Endokrinologu dr. Šubicu.
Stvari se kar premikajo trenutno.
Čao
P.S.
Pemina kako je bilo pri dr. Šubicu. Lahko malo opišeš prosim?

katja-3,

ej, super, da si dr. Breznikarjevo dala skozi in, da je bilo pozitivno, ker od nje je, večinoma, odvisno ali boš ali ne operirana. Tako, da, čestitam! Povej, a še opraviš endo in si s pregledi gotova, al imaš še kaj? Si že na drugi pregled pri dr. B naročena? Kaj pa mama? Je ona tudi bila pri dr. Breznikarjevi?

Lp,

Lili

….berem, da je treba nehat kadit…, a je še kera kadilka?

Paper , kje pa operirajo operacijo želodca?No, mislim , ko ti vstavijo v želodec nek obroč, da pol shujšaš?Ne vem kako se prav reče temu.V glavnem vem, da s tem obročem, ki ti ga vstavijo v želodec drastično shujšaš.Kje to izvajajo v SLO?
Navodil pa vsekakor se moraš držat.
hvala za odg.in
lp

Maja Tutaja ja js sem tudi kadilka….
zdaj me pa še neki zanima a če imaš vse izvide ok,pa če imaš ITM čez40,potem nisi primeren za OP????

Selmazvezdica,pozdravljena na tem forumu.
Prelistaj, vse strani, od začetka, lepo počasi…
Na vsa zastavljena vprašanjain še mnogo več,izveš ravno tukaj.
Želim ti obilo uspeha…
Pa lp.
Bettina

bunkica…, ne vem zakaj ne bi bila, moji izvidi so vsi v redu, to kar sem morala narediti za dr. Breznikarja, res pa da imam razne druge zdravstvene težave…, moj itm je trenutno 37 in čakam na operacijo, bil pa je na 1. pregledu precej nižji…

vaja

Živio tudi jas sem bila operirana v S G je že poteklo eno leto imam se fajn lažja sem za 27 kg .Shamanka .L.P.

živjo,ta poseg opravljajo v slovenj gradcu,celju in ljubljani.Svetujem ti da si prebereš celotno temo o operaciji želodca,je res vse napisano.Glede hujšanja je res da shujšaš,a zato je potrebno vseeno disciplina pri prehranjevanju,če boš po operaciji jedla kalorično hrano ti kg ne bodo kopneli sami od sebe-se moraš vzeti kljub operaciji v roke.Sama operacija ti pomaga pri manjšem vnosu hrane in če se paziš kaj ješ, so rezultati fantastični in kg res kopnijo.Operacija ti pomaga pri ohranjanju že izgubljene teže-saj je to zelo težko in zato se ogromno ljudi ki shujšajo ponovno zredi nazaj.Tukaj pa ti bo teža ostala,tudi ob manjših prekrških.Res se je treba držat navodil in biti v času hujšanja discipliniran.Toliko na kratko,sedaj pa kar na prvo stran in preberi vse poste.Če bo š imela se kakšno vprasanje,pa kar pogumno vprašaj!

Imejte se rade! paper

New Report

Close