Jaz uporabljam beljakovinski prašek kot nadomestek obroka, z mlekom ali pa ga zmešam v jogurt…
Prašek lahko kupiš v v vseh trgovinah s športno prehrano ali pa v kakšnem fitnesu… Tukaj imaš par linkov…
Pa ni to samo za športnike, je tud za nas ki ne športamo, pač napitek za zdravo živlnjenje. To je v bistvu posušena sirotka z dodanimi vitamini…
http://www.prehrana-sportna.si/index.php?id=44&lang=sl&record=55&product=24&type=product_group
http://www.sportnaprehrana.com/amino-pro-90-vp-1000g-p-230.php
Če pa si sladkosneda in bi rada “zdrav” puding pa ti priporočam tole…
http://www.maxximum-shop.com/product_info.php?products_id=613
Pa dober tek… :)))
Oj, Bettina in vsi ostali !
Pa sem prišla, sicer z zamudo, ker je bila huda prometna nesreča pri Trebnjem.
No, Bettina,kar sprašuješ: Od prve operacije sem v enem letu shujšala 40 kg. Od takrat naprej pa mi teža stoji. Moj osebni zdravnik je dejal, da je bolje tako, da se organizem oddahne. No, in ker spadam med tiste, ki jim najbolj koristi bypass, se je Breznikar odločil še za to operacijo.
Namreč, veliko je lahko vzrokov, zakaj ne moreš več shujšati. Jaz npr. imam že 22 let bolno ščitnico, poleg tega se zdravim z antidepresivi in še na koncu – nisem dovolj disciplinirana pri hrani. Te tablete ti naredijo tak apetit, da je hudo. Če ne jem, od slabosti bruham, Tako je to. Zaje…
In z bypassom gre večina prepovedanih kalorij direktno v r…, saj jih telo ne more vsrkati.
No ja. razlaga je bolj kmečka…
Doma sem pa blizu Nove gorice.
Lepo se mejte pa veloko se smejte, Polona.
Hei Polona, me tolaži, da nisem osamljeni primer z bolno ščitnico, da o hujšanju in neuspehih ob tem ne govorim.
Čestitam ti za tak lep dosežek. To mi je vsekakor v veliko oporo. Ravno te tvoje besede me bodo vodile v bolnišnico na OP, ko bo pač ta dan prišel. Verjetno pa ne samo mene, ampak marsikatero tujak, ki čaka na dan D.
Mi je pa všeč, da so vaše razlage tudi domače, pa ne da sem tupa, sam, simpl je pač simpl, ko je že življenje dost zakomplicirano. :))))))))))
No punce rade se imejte, prihaja valentinovo :)!!
UPANJE UMIRA ZADNJE!
Ojlaaa,da se vam malo oglasim spet..Prvo moram povedat,da sem tudi jaz morala pred operacijo shujšat 5-10 kg..jaz pametna ne ,sem si mislila,kaj bom te hujšala saj bom tak potem:)Ko sem prišla na sprejem sem bila pa pošteno kregana,mi je reko če nebo mogel naredit obvoda pa mi bo odrezal želodec in potem obvod…joj kako me bilo strah..dobro da je bilo poletje in sem sama od sebe šla dol 4kg:)Po posegu pa je prišel do mene in mi povedal da ni bilo komplikacij in je obvod uspel…Je pa tudi hec da mi noben ni povedal zakaj bi morala shujšat..Tako da če le lahko se držite tega kaj reče,da nebi bilo kakšnih komplikacij…ni rečeno da bi blo,lahko pa se zgodi..Pa lep pozrav vsem
Polona,hvala za odgovor,res izčrpno poročilo.
Naj povem da,sem tudi jaz po obvodo,tak da,Polona boš vidla vse bo super.
Glede hujšanja pred op.pa tak tudi jaz sem morala shujšati sicer ni bilo ne vem kaj,ampak bilo je dovolj.
Gre se zaradi jeter,da niso preveč zamaščena,da se lažje opravi op.
Tak da, bodoče operiranke,držite se doktorjevega nasveta.
Lp.Bettina
Hello punce. Danes sem prišla domov, v ponedeljek so mi naredili bypass, pa še žolčnik z žolčnimi kamni so mi odstranili po velikih prošnjah. Ne bom rekla, da je bilo lahko in neboleče, ker bi bila to debela laž, toda za mano je in sem presrečna. Seveda me še boli in tudi počutje še ni najboljše in verjetno bo še vse sorte, ko bo primanjkovalo vitaminov in tega in onega. Ampak punce, občutek, da sem naredila nekaj zase in da sem končno na pravi poti je feeenomenalen!!! Srečna sem, da sem doma in da je za mano, vse ostalo pa še pride.
Obljubila sem, da vam izčrpno poročam. Zato naj vam povem: v nedeljo sem prišla v bolnico ob 17. uri na sprejem. Spodaj, kjer je urgenca, te sprejme zdravnik, pregleda vso dokumentacijo – vse, ampak res čisto vse morate imeti s seboj – potem pa te pošljejo na oddelek. Tam me je sprejel angel v beli halji – najbolj prijazna sestra, kar sem jih kdaj srečala. In ko si v postelji, ti že pripravijo metuljčka – kjer ti potem steče vse v telo. Že pred operacijo ti steče antibiotik.
Zjutraj je prišel k meni Breznikar. Še zadnjič se je pogovoril z mano, pregledal vse izvide in tu sem ga tudi žicala še za žolčne kamne, pa je rekel, da je zelo majhna verjetnost, ker je to obsežna operacija in da je boljše , da mi to naredi čez eno leto, ko se bo lepo zacelilo, pa še shujšala bom že. Bila sem prva na vrsti. Pred operacijo se še enkrat stuširaš, pogoltneš na suho apaurin – ker moraš biti od prejšnjega dneva tešč. Potem počakaš, da pridejo po tebe in te s posteljo vred odpeljejo dol v moderno oper. sobo. Tam te sprejme cela kopica ljudi, od enega anesteziologa do drugega…in seveda Breznikar, vsi se ti lepo predstavijo, ti vse lepo povejo… skratka zelo zelo prijazni. In tu je napočil še zadnji trenutek, da sem še zadnjič uporabila kolikor sem le lahko svoj “šarm”, da sem ga nagovarjala, da mi zraven operira še žolč. Pa je rekel, da če bo res vse čisto gladko šlo, kar pa je minimalna možnost…. Potem ti dajo narkozo, v parih trenutkih te ni več. In ko sem se zbudila, je ob meni stal Breznikar in mi rekel: žolčnik in kamne sem vam tudi odstranil in se mi nasmehnil. Prijela sem ga za roko in se mu zahvalila.Povem pa vam, da naslednje jutro nisem bila prepričana, ča je to res, ali se mi je samo to zazdelo, ko sem se zbudila iz narkoze, zato sem zdravnika na viziti vprašala, če so mi morda operirali tudi kamne. Ko je potrdil, sem bila zelo vesela.
No, ko se prebudiš, pa te odpeljejo v sobo, kjer potem še dremucaš. Zvečer oz. nekje pozno popoldan, te sestre zbajkajo, da pograbiš svojo “torbo”- v katero teče skozi dren in se z njihovo pomočjo “splaziš” do WC- ja.Si pa seveda tudi ves čas prikloplen na kapalko – umetna hrana in ostalo. Breznikar ti naroči, da vsako uro spiješ en požirek vode, četri dan pa na pol ure.
Punce, zdejle sem pa res že utrujena in če vas še kar koli zanima, vam še jutri z veseljem kaj povem.
Aja, to pa še moram napisati, ko sem vas brala. Meni je Breznikar tudi naročil, da moram shujšati pred operacijo najmanj 10 kg, ampak zadnjih 14 dni pa NE SMEŠ hujšati. Shujšala sem 9 kg, ko pa sem prišla k Breznikarju nazadnje z vsemi izvidi, me je samo vprašal, tehtal me pa ni.
Lep pozdrav!
Juuuuuuu Tatjana, sem fuuuuuul vesela zate… Ko sem to brala so mi pa skoraj prišle solzice na oči… Ful lepo si vse opisala, super si… Hvala ti… Upam da bom Breznikarja tud jaz uspela nahecat da mi še žolčnik odstrani, imam včasih kr fajn bolečine… Lepo da je vse vredu s tabo… :)) A si kaj bruhala po narkozi? Pa veš kaj me zanima, ko ti odstranijo dren, a to kaj boli? Moji sestri se je po 3 dneh zarastel, pol pa so ji kožo z britvico okrog drena morali mičkeno narezat da je dren šel ven… No ja, bom že potrpela… 🙂 Fajn da je vse za tabo… 🙂 Zdaj si pa le odpočij… 🙂 Vse dobro ti želim… 🙂