Najdi forum

Operacija želodca

Ja, zdaj pa me je strah ratalo hehehehe:))))))

Moram še na deksa izvide počakat, joj, pa tak se mi ne mudi, do konca februarja si nikakor še ne morem zrihtat nadomestila.

Pozdravljene!
No super za vse ki ste prišle končno na vrsto za OP čestitam!!!
Upam da bo zdaj šlo res hitreje če so začeli delati še v CE:))
Zdaj pa me še enkrat zanima,jutri imam namreč endokrinologa v MB,pa me zanima še enkrat a moram bit tešč al si lahko zjutraj privoščim kavico????;))

Eiiii, no zdaj sem pa res vesela, ko vidim, da se vse skupaj nekaj premika. Punce,še malo, kot je rekla “shera”, pa nam mogoče le ne bo treba čakati še 8 mesecev. SRČNO UPAM!!! :)))))))))

bunkica: če imaš preiskavo dopoldan, potrpi raje brez kave, saj vzamejo tudi kri (vsaj meni so), ni pa baje nujno biti tešč. Kak dan prej ne jej preveč sladkega in mastne hrane, ker lahko izvidi pokažejo npr. preveč sladkorja v krvi, ali pa preveč holesterola. Drugače pa ni to nič hudega :)))))), drži se si na dobri poti.

UPANJE UMIRA ZADNJE!

UPANJE UMIRA ZADNJE!

Če greš na prvi pregled k dr. Šubicu ni potrebno biti tešč.

Dr. ti ne vzame krvi, ampak te pošlje na Nuklearno medicino v bolnico. Greš 2 dni zaporedoma, zjutraj, saj jemljejo kri od 8 – 9. Takrat pa si tešča.

hvala ka_ja in pemina,pa lahko noč vsem,jutr se pa javim da vam povem kk je blo na pregledu,čaw

Pozdravljene!!!! 🙂 nO, upamo da se bo v CE res kaj začel dogajat! 🙂 Prvi pregled sem imela junija in mi je blo rečen do konc leta,…skratka,…spirometrija me še čaka in upam zadnji pregled pred op. Edino en problem-shujšala pred op. še nič nisem? Kako pa je z vami, koliko ste shujšale pred op.?Je katera, ki ni dosti? ( razen tiste, ki so jo odprli in končali,..)?
Hvala za odgovore vse bolj živčni Marillin:)
Pa veliko uspeha vsem in dobre volje!

Jaz tudi nisem nič shujšala in me je bilo pred 14.dnevi zelo strah ko sem imela v Celju pregled.Naj ti povem,da je bil na moje presenečenje dr.Breznikar in ni nič rekel glede hujšanja in ne izgubljenih kilogramov.A si se že naročila na nadaljni pregled?A ja pa še to rekel je,da moram nehat kadit 6 tednov pred operacijo,naj povem, da že 14 dni ne kadim.:)) Lp

Pozdravljeni!

Ali mi lahko kdo od vas morda pomaga…namreč prvi pregled sem opravila, zdaj mam ostale preglede in nikakor ne dobim dietologinje v SG, ker je na bolniški. A mogoče kdo pozna še kakšnega? Prosim, če lahko dobim kakšen kontakt, ni važno kje v Sloveniji je…

Hvala…

Lp…

živjo punce sploh tiste ki čakate da vas pokličejo iz celja.jaz sem bila danes na pregledeu in sem nesla vse izvide tako da so me dali na čakalno listo.sem pa vprašala če se že kaj ve kako in kaj in so mi povedali da zavarovalnica še ni nič potrdila nakar sem pač jaz omenila da vem za dve ki bosta operirani ena 23.2 to je anček in lana ki vam je že sama napisala datum.razlaga pa je bila taka,da onidve ne gresta preko zavarovalnice ampak se je našel sponzor ki je plačal dve operaciji.na srečo sta imeli srečo ker sta že pač predložili prvi vse izvide.no tako to je to.punci vama pa vso srečo in javita se ko bosta opravli.

Tudi jaz sem danes dobila po telefonu iste informacije,…
Srečnica…dobila sem datum za zadnji pregled-čez dva tedna, potem pa čakam, naročili so mi hujšanje…stran s cigareti-kar še tud nisem uspela in obisk skupine v SG. Upam, da nam bo čimprej uspel, ker za sebe vem, da mi je to še zadnja in edina rešitev:)

lp

Živjo vsem !
Za kratek čas sem se umaknila s foruma, potem ko sem po krivici obsodila D – jo. Še zdaj mi je težko pri srcu.
No, ta moj post se nanaša na pisanje o operacijah in zavarovalnici. Da ne bom preveč pametna – kako je v Celju ne vem. Jaz bom operirana v SG 1.marca.
Tudi meni je dejal, naj shujšam deset kg do operacije.V 14 – ih dneh sem šla dol 5,3 kg, ostalih pet pa do operacije. Ni treba razlagat, da je trnova pot tako hujšat ” na suho “.
Včeraj sem naredila v naši ambulanti ekg, spirometrijo in kontrolo krvi. Jutri v bolnici v Novem mestu pa še hormone ščitnice, samoplačniško. Ponavadi kontroliram hormone v Adrialabu v LJ. ( se zdravim že 22 let ) , ampak me nervira iskati parking.V pon. imam anesteziologa in pred osmo zjutraj pa Breznikarja. Gužva.
Kar pa se tiče dietetičarke ; samo razmišljam, splačalo bi se vprašati po bolnicah, če bi bilo mogoče narediti ta “pregled ” pri njih. Dietetičarke sigurno imajo.

Mejte se lepo Polona

Polona, kdaj si pa bila na drugem pregledu? A boš Dobila trakec al kakšno drugo varianto? Opažam da vsem kak mesec prej sporočijo termin za OP… 🙂
Uh, še 1 srečnica… 🙂

Monikaaaa… Za dietetičarko pa ne vem, mislim da je edina ta v SG kao usposobljena za svetovanje oz. predavanje o prehrani po OP želodca… Verjetno isto kot psihologinja, je tud samo dr. Breznikarjeva, čeprav opažam da pacientke iz LJ hodijo k drugi…

Meni ni jasno, kako imajo nekatere datum že pred opravljenimi pregledi. V CE so mi rekli, ko bom imela vse izvide, nato sem v čakalni vrsti, mal pred op. bom pa zvedla datum :O, res mi ni jasn, al sem premal posilena,al kaj,…Al je pa od bolnice odvisno?

marilin,

nekatere preiskave moraš opraviti tik pred op., ker morajo biti popolnoma sveži izvidi; kri, spirometrija, anesteziolog.

LP D

Spet jaz.

Marilin, nikomur se ne godi krivica, daj. Namreč, kriva sem jaz, ker se šele zadnje čase oglašam tu na forumu in vam nisem še ničesar povedala o sebi.
Vem, da vas bo presenetilo – enkrat sem že bila operirana (sleeve ) , bolj pri prvih, 4.4.2007. Takrat sem čakala od četrtka, ko sem bila prvič pri njemu pa do prvega torka…. Je rekel, da je ena odpovedala, pa da če sem pripravljena, lahko pridem v torek na sprejem. In v torek sem v SG naredila vse preglede, dietetičarko pa sem imela na oddelku.
Ampak – že takrat je dejal, da bova čez kakšno leto naredila še bypass. Na čakalni listi sem že od 1.4.2008. Prejšnji ponedeljek sem bila na pregledu in mi je dal datum 1.3.
Upam, da je kaj bolj jasno.
Vrste res nisem prehitevala. Če vas karkoli zanima o operaciji, pa me lahko vprašate.
Polona ma vas rada.

Polona, sej nisem niti namigovala o kakšni krivici; rekla sem samo, da mi ni nič jasno ( za spirometrijo pa mi je že dal napotnico,poleg napotnice za gastro in endo., kljub temu da je op. še očitno daleč).
In vsekakor nisem dejala, da kdorkoli prehiteva,…sorči.

polonajerin koliko kg si ti shujšala pred operacijo jaz jo imam čez 10 dni pa bi rada šla vsaj 3kg dol pa noče!!!!mam jih pa 100 strah me je da me nebo hotu operirat!!!!!

Oj!
Pred prvo operacijo sem shujšala sedem kg, sedaj pa moram deset. Mislim, da ni pomembno koliko kg imaš, temveč, da shujšaš pred op.,ker se baje jetra zmanjšajo in tako kirurg lažje operira.Svetujem ti, da takoj sedaj pričneš z dieto, da ne bo kaj narobe. Jaz moram v pon.k Breznikarju predvsem na vago, da tako potrdim operacijo 1.3.
Ma ne se hecat, kar se tega tiče, je strog.
Pred prvo op. me je celo z oddelka peljal dol v ordinacijo še enkrat vagat.
Saj bo, boš videla.V desetih dneh lahko shujšaš 5 kg.
lp Polona

mene pa ni niti enkrat tehtal,niti enkrat!!prisežem samo vprašal me je pa sem mu rekla in je napisal.ko pa so me klicali na operacijo pa so mi rekli ste shujšali kaj pa sem rekla ne pa se je nasmejal.pa sm rekla kake tri kile pa bom že!!ojo,kaj pa zdaj??misliš da gre v desetih dneh tolko?pol je najboljše da samo vodo pijem.

Še enkrat..
Kayči, ni treba, da si lačna. Lahki jogurt,jaz polliterskega imam za petkrat, pa vodo z šumečo tableto (vitamini ), v hladilniku imam na rezervi piščančje prsi v obliki salame, rezina za en obrok, pol imam sok rdeče pese, mandarin za dvakrat itd- Pa tbl za živce, he, he…
Saj bo.
Vas bom brala še kaj zvečer, zdaj grem čez celo Slovenijo na Dolenjsko, joj, pa še v Lj. se ustavim v študentu… no ja ..bo že.
Bodite pridne…aja – sem razmišljala – a ne bi bilo dosti lažje, če bi tudi MI imeli kot kak materinski dom, bi bilo dosti lažje hujšat, a ne ?

Zdaj pa res moram iti.
lp Polona

New Report

Close