Najdi forum

Operacija želodca

Maja tutaja, tudi jaz sem UZ trebuha opravila še pred 2. pregledom pri dr. Breznikarju… Tako da, ti se čimprej prijavi, vem da v Mariboru je frka… Sem klicala lani konec oktobra kako je preko napotnice pa so naročali za 3 mesce naprej… Pol sem pa raje šla samoplačniško…
Tak da, ti se kr naroči…

Živjo!

meni ni noben reku,da potrebujem UZ želodca pred op.samo anasteziologa še imam prd op.je obvezen UZ trebuha??

Kayči, na enem listu, A4 format ki si ga dobila po pošti oz. pri dr. Breznikarju je vse napisano. To je tisti sklop listov kjer je eden tudi ta ki ti ga je dr. Breznikar podpisal. Čisto zgoraj kot naslov piše z velikimi črkami:

LISTA PREGLEDOV IN KONZULTACIJ
PRED OPERACIJO S PRILAGODLJIVIM TRAKOM
ALIBYPASS OPERACIJO

Pod naslovom je okvirček kjer piše:
dogovorjeni termin sprejema
datum
ura lokacija

Pod okvirčkom pa:
INTERNISTIČNO DOVOLJENJE ZA OPERACIJO (priloženi izvidi)

– celotna krvna slika (splošni zdravnik)
– spirometrija (pulmolog)
– ultrazvok abdomna (rendgenolog ali internist)
– rentgen pljuč (rendgenolog)

Piše še da morajo biti preiskave narejeno pred sprejemom, sicer se OP ne bo mogla izvršiti na dogovorjen termin.

kam te naj grem zdaj še na ta ultrazvok.ko sm bla tam nazadnje mi je reku samo dexa test pa anasteziolog in ko so me klicali so rekli sam spirometrija kri pa pljuča…zdaj moram pa še enkrat to pa nimam več dovolj časa 16 je operacija..

Hmmm, ne vem, pokliči v SG pa vprašaj če še moraš na UZ, na napotnico ne verjamem da boš kje lahko tako hitro prišla na vrsto. Razen če greš samoplačniško… Pa tud ni poceni stvar, stane mislim da 48 eur… Glede na to da je UZ na spisku… Ne vem kaj naj ti rečem… jaz sem pregledala vso dokumentacijo ki sem jo dobila, si vse izpisala kaj rabim, in datume pregledov zraven… Tako da imam vse, razen pregledov za anastezijo seveda… Ker še nimam termina za OP… Ne vem, vprašaj, ampak po moje je nekak logično da moraš na ta pregled da vidijo če je vse ok, saj je poseg v območju trebuha… Najbolje da pokličeš… Mogoče pa bi se dalo celo dogovoriti v SG bolnici da ti ga nardijo…

Zdravo!

Mene pa zanima, če je tudi za trak potrebno opraviti UZ trebuha. Na listu, ki sem ga dobila tega pregleda ni bilo napisano. Upam, da ne bo potrebno vsakič opraviti več pregledov preden bomo prišle na vrsto za operacijo.

Lp JOži

tile dohtarji sam služijo mastne pare z vami in prav fajn se jim zdi da ste debele in zasvojene, da oni lahko kasirajo, ne se spuščati v takšne posle, kot je že ena rekla, bodite pametne in upoštevajte dieto, ki je edina zdrava za vse vas in ta se imenuje….MANJ ŽRI !

jbrulc, na seznamu ni UZ abdomna, je pa na listu A4 ki si ga dobila v sklopu z drugimi brošuricami… Preglej vse liste… Hmmm, ne vem zakaj si ne pregledate vse dokumentacije ki jo dobite…

Poglej 4 poste višje, sem že kayči vse napisala…

ja D-ja sej vem jst to, od mene je dobil oktobra vse izvide k jih je hotu met, nč druzga ne rabm, tud za uz trebuha ni nč reku, ampak berem, da je tud to treba al pa dobr nardit pred operacijo….No glede na to, da ni nč reku, da naj nardim UZ, bi jst to za vsak slučaj tud šla nardit, sam ne vem, če ni še prezgodaj….al lahko prej…

Ups, nism prej vidla te zadnje strani…, hvala shera, ja sej na tistmu listu sm tud prebrala, zato bom jst to tud šla nardit, čeprav mi ni nič naroču, bom šla kr samoplačniško, čeprav mamo sam enga k to dela tle okol…, zanimalo me je samo to, če lahko to reč prej opravim al zadnjih 14 dni…

kayči po moje če pokličeš kam samoplačniško pa poveš, da je nujno, te bodo vzeli…ne bom trdila pa da je to nujno…

Hvala vsem za odgovore!!

Kayči22, jaz grem jutri v SG na sprejem, kot že itak vse veste. Za UZ mi nobeden ni rekel in tudi pri pregledu vse dokumentacije pred operacijo pri Breznikarju v ponedeljek je bilo vse OK. Tako, da meni tega ni bilo treba in tudi prvič sem slišala zdaj za to, da bi bilo treba. Pa lep pozdrav vsem – še zadnjič pred operacijo.

tatjana_devet vso srečo,komaj čakam da se vrneš in poveš izkušnje..

pa hvala lepa za odgovor..

kaja

Ojlaaa,

tatjana_devet… SREČNOOOOOOOO ! ! ! Držim pesti ! ! !

Lp,

Lili

HELLo!
Naj še jaz dodam, Kajči22…držis na op.

še to, jaz nisem rabila, neUZ abdomna,kot tudi ne rtg. pljuč,vse ostalo pa.
Nekdo je spraševal za spirometrijo,jaz sem jo opravila v zdr.domuGornja Radgona brez naročanja in čakalne dobe, vse preko zdravstvene zavarovalnice.
Lp.
Bettina

ŽIVJO

prebiram vaše pogovore pa mi je ful čudno ko se pogovarjate o ultrazvoku trebuha ker tudi jaz sem prebrala to na tistih listih in sem poklicala v celje in vprašala kaj je s tem in so mi rekli da morem naredit tisto za kar sem dobila napotnice (spirometrija endokrinolog in gastroskopija)ostalo pa baje ko bom sprejeta oz ko se bomo zmenili ,baje mal pred operacijo ne vem pa ali ob samem ali par d.upam da sem kaj pomagala.kayči mogoče ne bi bilo slabo če bi poklicala v bolnico in vseeno vprašala.

lp

Haj !
Rada bi pohvalila shero ( tudi ostale ), ker se je zelo potrudila z obširnimi linki na operacije želodca. Shera, marsikdo ti bo hvaležen !
lp Polona.

se opravičujem nekaj sem zaštrikala ko sem pisala ali pa mi je mali kaj stisnil.hočem povedat to da so mi rekli da mi ni treba delat nič drugega razen to za kar sem dobila napotnice in tudi o uz trebuha sploh ni bilo govora,rekli so mi samo da ko bom prinesla izvide se bomo zmenili naprej in da pol še bom mogla obiskat samo anesteziologa (mal pred op)

Hmmm, čudno… Meni je rekel Breznikar na 2. pregledu, preden je pogledal vse izvide da bpm morala nardit še UZ trebuha… Pa sem rekla da sem že, je poiskal izvid in rekel da je vse ok… Sem ga vprašala če bom morala pred OP nardit še enga pa je rekel da bo ta UZ veljaven… Ne vem, če pogledate na listo je napisan…

Kayči, da ne boš brezveze zapravljala denar raje pokliči in vprašaj…
Pa če bo potrebno se šele pol naroči…

Ja, v Celju vem da imajo drugačen sistem, da tam termine za preiskave ureja kr dr. Fludernik sam… No, zdaj ne vem kako je ko se mu je pridružil še dr. Breznikar… Hmmm, zanimivo…

New Report

Close