Najdi forum

Operacija želodca

Punce res ste zlate, hvala res vsem za podporo in dobre želje, balzam za mojo dušo zdajle, ko mi srce vedno hitreje bije. Še tri dni…

Ena je že napisala, ne sekirajte se in ignorirajte. Tako kot sem se navadila sama, se boste morale tudi ostale, da je negativnost enostavno treba preslišati in se z njmi NE obremenjevati.

Vsak, ki shujša brez zdravstvenih pripomočkov, svaka mu čast, vemo pa da je svetovna statistika, da težo obdržijo 3% ljudi.

Zanimivo bi se bilo srečati čez 10 let z vsemi temi, ki pluvajo tukaj.

Pa še to: prva slovenka je bila operirana v tujini in ima že od leta 85 trak na želodcu, še vedno je živa, še vedno se počuti dobro, vmes je rodila tudi dva otroka.

Dobro jutro vsem,

ko smo že pri statistiki;
koliko pacientov pa ne obdrži izgubljene teže po obvodu ali trakcu, poznate kakšen primer, vzroki????

Samo malce za “glodat”.

LP D

Dobro jutro dragi moji !

Najprej, ne morem mimo – ti D-ja pojdi s svojo kostjo dol s tega foruma, ker tu nisi zaželjena.

Vsem ostalim mojim, pa bi rada zaupala problem, ki me že dalj časa muči. Namreč, vsi vemo, da je v bolnici Slovenj Gradec velika gužva, tako da je kar težko dobiti na telefon dr. Breznikarja oziroma na pregledu doktor nekaterim pove to, drugim ono, vsem pa sigurno ne vsega, ker enostavno nima časa. Govorim iz lastnih izkušenj.
Zato mislim, da bi bilo zelo pametno vzporedno s tem forumom odpreti še enega z naslovom – OPERACIJA ŽELODCA:INFORMACIJE.
Namreč, težko je iz vseh 60 strani izluščiti podatek, ki je pomemben za nas paciente, saj se ti skrivajo med pogovori in našim klepetanjem.
Npr. -Razne telefonske številke, urniki zdravnikov,njihovi nasveti (jaz nisem vedela, da je treba pred operacijo jesti proteine in vitamine, izvedela sem tu ), podatki o dopustih,če jih vemo, pregledih itd.
Podatki naj bodo suhoparni, brez komentarjev, bo bolj pregledno.
Torej, če se strinjate – na delo. Napišite vse, kar ste pomembnega že kdaj napisali.
Lepo se imejte, pa se slišimo. Polona.

Draga polona,

že nekaj časa stem tu na tem forumu in tudi nameravam ostati, ker že 4 mesece čakam, da me pokličejo za obvod v SB SG.

Žal pa si narobe razumela moj prejšnji post, ki absolutno ni bil namenjen negativnemu razmišljanju in diskusiji ampak pozitivni, saj sem prepričana, da vsi, ki se za tovrstne op. pripravljamo, moramo vedeti tudi za pasti, ki nas čakajo, da bomo na njih pripravljeni, saj tako lažje dosežeš željeni cilj.
Torej samo pričakujem veliko večji % kot pri običajnem hujšanju.

LP d

Dekleta, ne se rezat, resno.Če imate moč posegat v svoje telo, imate tudi moč poseči v svojo psiho! Potrudite se, ampak re zdržat dva tedna brez prenajedanja, potem pa itak gre kar samo od sebe.Tudi jaz sem imela večerne napade cukra in sem dva meseca na dieti in -10 kg. Še enkrat toliko, pa sem na konju. Prva dva tedna je bila čista muka, dobesedno abstinenčna kriza od OH, zdaj je vse bp in nobene res nobene potrebe po cukru. še več, vsak vikend z užitkom pečem sladice in mi je že vonj čisto dovolj za potešitev sladkosnednosti.
Rezanje je pa le rezanje, telo imamo eno samo, že tako smo ga zapackale s špehom, res ne rabi še take nepotrebne travme, kot je OP želodca. Poskusite s hujšanjem pod nadzorom strokovnjaka, pa bodite poštene do sebe. OP je bližnjica, ki pusti posledice. Kot bi pijancu zašili usta, da ne bi mogel pit. Muka odvajanja od alkohola bi bila ista, kot če bi se sam odločil za abstinenco. Verjemite, uspeh je veliko slajši, če moraš premostiti ovire s pomočjo svoje lastne volje, brez šlepanja na škodljive bližnjice.

D – ja !
SE ti iskreno opravičujem za moje prehitro reagiranje, ampak tvoj post na pogled s tistimi vprašaji res izgleda kot provociranje. Saj veš, da je tega zadnje dni tukaj kar precej.
Oprostiš ? Torej – prijateljici.
To, kar sprašuješ, je resnično izziv. Namreč, tudi po operaciji so pasti – v kalorijah. Obroki so res manjši in jih je več, a zelo pomembno je, kaj ješ. Npr. če boš dvajsetkrat na dan pojedel 10 dkg čokolade se lahko spet hitro postaviš v vrsto k Breznikarju.
Še enkrat se ti opravičujem. Polona.

Polona,

ni blema, vse ok.

D

Pozdravljene!
Js bi vas pa neki vprašala,a moram bit tešč za pregled pri Endokrinologu????
Mene pa čaka prvi pregled v ponedeljek in to je gastroskopija,me je kr malo strah tistega šlauha….upam da bo vse ok
lp

Bunkica, naj te nebo strah gastro… Ti pošpricajo grlo, v bistvu tega šlauha sploh ne čutiš… Vsaj jaz ga nisem, edino kaj je bilo zelo neprijetno je bilo spahovanje… Nonstop me je dvigavolo, pa saj bo… Vse smo preživele, malo potrpiš pa je… 🙂 Saj ne bo tak hudo… 🙂

Za pregled pri endokrinologu ne rabiš biti tešča. Ko boš šla dat kri pol pa ja… 🙂 Malo nazaj pokukaj, sem napisala kako zgleda pregled… 🙂

Jaooo… kak je tota MIŠ bistraaa… Mijaaaaaaw, mljac!

;o)))))

…joj punce ane gre zadnje čase nekam počas tale čas?…vsak pondelk čakam od zjutri če bo kak telefon iz SG..:)…

Bunkicaaaa,

nič se bat. Res je, tako kot pravi shera. Nič ne čutiš, mal je samo neprijetno ispahovanje. Drugo pa bo. Misli na kaj lepega tedaj!

Lp,

Lili

Maja tutaja saj bo..jaz sem tudi komaj čakala pol pa ko je bla cifra iz SG sm bla čist iz sebe.

držim pesti

Kayči, srečnica… 🙂 Me pa čakamo, in čakamo, in čakamo… 🙂

…hvala, je takoj mal lažje ko vem, da še kero to preganja…pa ko berem, da saj bo, je tud mau lažje…:)

D-ja ti malo dlje čakaš od mene, pa me zanima, če si že šla kej na UZ trebuha al ne…al boš pla takrat ko te pokličejo, no al pa kera druga k čaka…

ojla.Js bi vse lepo pozdravla,že lep čas se nisem nič javila,sam spremljam debato.Js bi vsem ki čakate na op. zaželela da ste čimprej na vrsti.Js sem bila op.23.5.2008 (107kg) in danes jih imam 69 kg.Zelo sem vesela da se je Tanja pojavila po televiziji ker sem tako zvedela za operacijo.Počutim se kot nova.
23.2. sem naročena za filanje v SG,tako da če bo katera tam,naj se javi.Uživajte,vztrajajte na svoji poti,ker se splača

Opera to je zelo zelo spodbudni podatek.Tudi jaz si želim da bi kg čimprej šli dol..Zelo sem vesela zate,da imaš občutek kot da si prerojena.

vso srečo še naprej.

opera, hvala za spodbudo…me pa neki zanima, kolk časa prej si bla na teži 107 kg in kdaj si pred operacijo imela nazadnje 69kg…

Maja Tutaja,

Vse preiskave sem MORALA že opraviti, saj na 2. pregled k dr. B prideš šele, ko imaš vse izvide že v rokah. Razen anestezista, spirometrije in krvne slike.

L P D

New Report

Close