lili-vanili…kaj bo pa pol z mano ko jih že tako nimam veliko, pa še te k jih mam so bol “švoh”:)
A pa si probala s šamponom in ampulami od vichy_a? Al maš mogoče kej drugega? Hmmmm…mogoče pa zato, ker je telo do zdaj še pobiralo tiste dobre stare zaloge, pa jih je zdaj zmanjkalo…No upam, da se ti to ne bo dolgo dogajalo in da ti zrastejo novi mladi laski, hmmm..neb blo slabo, če bi tud kakšna gubica stran padla, pa bi pol lepa mlada koža zrasla brez gubic, a?:)…mal heca…, no poročaj, če boš odkrila kako dobro stvar proti prekomernemu izpadanju las…
Pozdravljene,
še ena nova kandidatka. Madonca, sem porabila kar nekaj časa, da sem prebrala vse poste. Vidim, da ste že prave strokovnjakinje.
Jaz sem bila danes na prvem pregledu pri Dr.B v SBSG. Sem bila sicer malo razočarana, ker sem bila hitreje zunaj kot notri, ampak o operaciji in postopku že od prej nekaj vem (hvala bogu za internet, a ne?), ampak osnove so potekale, kot ste jih zapisale. Tudi jaz sem dobila napotnice, vendar poleg 4 klasičnih (gastro, psiho, endo, diet) imam jaz še napotnico za internista (verjetno pulmologa) za spirometrijo. Vem, da je to ˝merjenje funkcionalne prostornine pljuč˝, ampak a mi mogoče lahko katera pojasni kaj se s tem dokazuje oz. za kaj je potreben ta pregled.
Hvala že vnaprej in se še beremo. lp
Tincy247,
Kot laik razumem na tak način;
pred vsako op. z anestezijo (razen lokalne) morajo preveriti delovanje in kapaciteto pljuč, zato se moraš slikati pljuča in napraviti spirometrijo.
Kaj ti bi pomagalo da ti popravijo in zakrpajo koleno, ko pa ne boš mogel dihati!? Ali pa imaš na pljučih tumor?!
Pri vsaki taki op. vstavijo v sapnik tubus-cevko, na ta način so v pripravljenosti, če bi slučajno med op. potreboval aparat, ki ti vbrizgava zrak v pljuča.
LP D
Lep pozdrav!
Jaz sem se pogovarjala z dr-breznikarjem tudi o tem in trakec ni nobena ovira za nosečnost, ti tudi z trakcem dobiš dovolj hrane,ki jo tvoj otrok potrebuje.Če pa imaš občutek da te trakec preveč tišći pa ti ga lahko popolnoma odrahlajo in po porodu ponovno napolnijo.Zanosiš lahko že kakšne 3 mesece po trakcu.trakec ni tako hud poseg kot bypass,ker ti ničesar ne ostranijo in ne rabiš čakat 1 leto pri tej vrsti operacije.
lp
Kayči, saj tud pri bypassu ti ničesar ni odstranijo… 🙂 Želodec samo prekinejo tako da ti ostane čist mali žepek… 🙂 Sem prpopala link sem z animacijo bypassa… 🙂
Tincy, ti opravi vse preiskave ki jih imas na spisku… K internistu pa greš največ 14 dni pred OP… EKG, slikanje pljuč, spirometrijo, krvno sliko in UZ trebuha… No, UZ trebuha lahko opraviš že prej, ostalo pa kot sem rekla, največ 14 dni pred OP… D-ja ti je napisala da so ti izvidi pomembni za anastezijo in morajo biti čimbolj “sveži”… 🙂
Lep pozdrav!
Jaz sem se pogovarjala z dr-breznikarjem tudi o tem in trakec ni nobena ovira za nosečnost, ti tudi z trakcem dobiš dovolj hrane,ki jo tvoj otrok potrebuje.Če pa imaš občutek da te trakec preveč tišći pa ti ga lahko popolnoma odrahlajo in po porodu ponovno napolnijo.Zanosiš lahko že kakšne 3 mesece po trakcu.trakec ni tako hud poseg kot bypass,ker ti ničesar ne ostranijo in ne rabiš čakat 1 leto pri tej vrsti operacije.
lp[/quote]
Najlepše hvala za odgovor. Pa mogoče veš, če so pri nas že kakšne mamice z SAGB? Kako pa je s samim porodom? Trakec ostane na istem mestu, ali je mogoče da zaradi stiskanja trak kam zdrsne? Saj vem, da so to vprašanja za dr.B, a kaj ko moram še kar nekaj časa počakati, preden pridem do njega.
lp
Tista, ki sprašuje glede las, zakaj šele po dveh mesecih in pol. Znano je, da se razni posegi na telesu, ki so obenem šok, poznajo na laseh in nohtih nekje od dva do tri mesece po tem “dogodku”. Ne skrbi, zrastli bodo nazaj, tako kot so meni 😉
Nosečnost in trak: za dve vem, da sta rodili zdravega otroka. Načeloma se traku potem ne prazni, razen če to sama želiš, ker v nosečnosti ni potrebno jesti za dva, ampak samo zase. Na tebi je lahko edino to, da takrat morda piješ zelenjavne in sadne sokove, ješ naravne vitamine, pa gre vse lepo skozi.
Tanja Č, kot si napisala za trakec in nosečnost, se pridružujem, dodala pa bi samo še to, da pri bypass-u, je dobro počakati z nosečnostjo vsaj 6mesecev do 1 leta, lahko še več, to pa zato, da se telo umiri in da ne podhraniš otroka, ki ga nosiš pod srcem. Vnosi hrane so količinsko majhni, da pa ne bi bilo s plodom kaj narobe pa je nasvet dobro upoštevati.
Vem za eno deklico, ki je bila izredno močna. Odločila se je za bypass in leto zatem rodila zdravega otročka :)))))))))))). In je danes videti, kot manekenka.
P.S.: me veseli, da ste se nehale obremenjevati z Jožetom in mojo-mojo, sem se preprosto za par dni odklopila s foruma…
Uživajte v zasneženem dnevu.
UPANJE UMIRA ZADNJE!
En lep pozdrav Tanja,
najprej, da se ti zahvalim za odgovor. Verjetno je to odgovor na moje vprašanje, da se to dogaja do treh mesecev po OP. No, saj ni kaj hudo, je pa zoprno, da so lasje vsepovsod…
Druga stvar, rada bi ti povedala, da sem zelo vesela, ko sem vidla tvoj nick. Verjamem, da nas “spremljaš”, vendar zelo malo komuniciraš. Vseeno te je lepo brati. Naj povem, da tvojo mamo “Modri galeb” tudi nisem dolgo brala (od zadnjih nesoglasij na forumu). Upam, da te nesporazume ni vzela osebno. Pač, izmenjava mišljenja. Evo, jaz se ji prva opravičujem, če sem jo užalila in upam, da bo začela pisati na forum. Ker, konec koncev, od samega začetka je bila na forumu in preko nje s(m)o prišle do tvojih izkušenj. Dobrodošla nazaj “Modri galeb”, če se vrneš!
Lp,
Lili
Kayči22 ej, a si ti pismena-a znaš prabti, NISEM JAZ NAPISALA DA POJESTE POL KANTE NUTELE, to je napisala ena od vas, da se ne more zadržat in gre kar pol kante….ena druga pa ji odgovarja, naj si naredi KWAPAJESTVEM en puding čokoladni, ki ga baje lahko požreš kolikor hočeš (sam jaz tega ne verjamem-kolikor hošeč namreć)
prabti????Glede na to,da si ti napol pismena lahko bolj težko preberem kaj pišeš.Pravzaprav pa me ti ne zanimaš.Ti si ena izmed tistih ljudi,ki so zagrnjeni in hudobni.Ljudem ne privoščiš sreče in miru,prav tako pa jim ne znaš pomagat z svojimi nasveti in jim stat ob strani,znaš samo kritizirat in se posmehovat,to pa zato ker si sama zagrenjena.
Zdaj pa če nimaš kakega pametnega nasveta ali pa se ne boš začela človeško pogovarjat z nami.Se spravi dol iz tega foruma,ker si resnično delaš sramoto z svojimi izjavami in si neverjetno vsiljiva!!!
Lp
kayči… ne se sekirat zaradi takšnih ljudi… Lej, jaz sem se tudi, pa kaj, škoda mojih živcev… Saj veš, oni imajo vedno prav… 🙂 Ma ko kaj takega prebereš se nasmej, pa bo… Saj me vemo zase a ne? :))) Res, škoda živčkov… :))) Takšne in drugačne komentarje ignoriraj, kot da jih ni pa bo… 🙂 Me pa gremo dalje po svoji poti… 🙂