meni je dr.breznikar reku kakšne 3 tedne nazaj,da je zavarovalnica odobrila veliko sredstev in da pospešeno dela operacije.čisto tak enako mi je reku.tako,da mislim da boste kmalu na vrsto prišle.Držim pesti.
Saj enkrat so že bile težave pa se je zavzel za operacije in mu je uspelo,ne dvomim da mu tokrat nebi če bi bilo kaj narobe.Dr.Breznikar se res full zavzema za to.
pa nekaj me še zanima,tiste ki ste že bil operirane ali dostikrat občutite lakoto?je hudo prve dni po op.ko moraš samo tekočino pit?i dan proteinske napitke je dobro če začnem pit pred ali po operaciji in kateri dan po op.jih že lahko začnem pit.Jih katera meša z mlekom?
hvala,lp
Ojlaaa,
Kayči22, če bi bila “huda lakota” danes, tako kot po sami OP, verjemi, da bi jaz danes imela vsaj 10 kg manj. Skratka, nobena lakota, vsaj mene, ni napadla. Celo 2 dni po OP sem skoraj bruhala, ko so prinesli hrano drugim pacientkam v sobo (prvi dan sem morala stopit iz sobe ven, da ne bruham, ker mi je (hudo je, ko moram rečt – hrana smrdela). Res! Po 3-4 dneh, pa se je stvar spremenila. To so moje izkušje, vsekakor nismo vsi isti, tako, da upoštevaj tudi druge izkušje.
Lp,
Lili
ja,kayči22 seveda občutiš lakoto-toda ne vedno-odvisno-jaz senm neprestano lačna pred menstro-potem ne več.
Glede proteinskih napitkov-jaz jih nisem pila pred operacijo-kot sem že napisala sem bila 4 dni samo na vodi-ni bilo težko-po operaciji pa tudi en dan-ko sem prišla domov pa čisto juhico po žlički in sadne sokove brez sladkorja!ker sem že kar nekaj časa po operaciji in sem prišla sama do tega-kg same od sebe ne letijo dol-se je treba držat zdrave prehrane,čim je preveč prekrškov bodo kg stali in ko zopet nehaš grešiti gre spet dol-tako da svetujem da se čimmanj greši in tudi kg grejo potem konstantno dol.Ko bomo pa enkrat na svoji teži,nam bo operacija pomagala,da bomo obdržale izgubljeno težo,kljub prekrškom!da do tja pridemo se bomo pa še malo trudile.Toliko o tem,pišem v svojem imenu in po pripovedovanju kolegic ki smo bile skupaj operirane-da me ne bo katera napadla.češ da gredo kg dol brez vsakega odrkanja-to je iluzija!
lp
dokler iz zdravstvene blagajne plačujemo tudi za takšne posege, ki so posledica zasvojenosti (pol kante evrokrema, mislim groza), se s tem ne moremo strinjati in bom osebno poslala pripombo na ministrstvo za zdravstvo.
Kaj pa naj potem odrežemo zasvojenim z alkoholom, al pa gazarderjem, al pa s sexom??
Upravičene ste do psihiatra.
Ha ha ha, slovenščina na višku… :))) A veš kaj bodo rekli na zavarovalnici? Smejali se bodo tvojemu pismu… :))) Toko kot se mi zdaj smejemo tvojim postom… :))) Zavarovalnici se bolj splača če da 1x tolk dnarja za OP kot pa da morajo ljudje celo življenje jesti neka draga zdravila… Ampak seveda ti tega ne pogruntaš… Ha ha ha, uh si pametna da ti kr škodi… :))) Če bi kaj prebrala bi videla da moramo pred OP opraviti tudi pregled pri psihologinji… Ampak ti si tega ne prebereš, odpreš temo, pogledaš zadnja 2 posta in na osnovi teh pišeš… :))) Joj joj joj… :))) A ne vidiš da si delaš sramoto? :))) Da se ti vsi tukaj smejemo? :))) No, ti nas kr zabavaj dalje… Smeh je pol zdravja pravijo… :))))
Mislim no sedaj pa je že meni vsega dovoj vsakič ko hočem malo pogledat na forum berem te bedarije mater no MOJA-MOJA IN TEBI PODOBNI PA KAKO ZA VRAGA SE TI SPLOH DA TAKO PONIŽEVAT IN …
.MISLIM DA ŽIVIŠ OD DRŽAVE DA da si lahko toliko na forumu kajti jaz kot mama in žena sio tega ne morem privoščit PA DA SE TAKO SEKIRAŠ ZA TO IN ONO BLAGAJNO …EJ HALO…
MODERATORJI VAM PA MORAM POVEDAT RES NO KJE STE DA VSE TO PONIŽEVANJE, ZABAVANJE , NEVLJUDNOST IN ŠE NE VEM KAJ SPLOH PUSTITE, MAR NI TA TEMA ZATO DA SE BODRIMO ,SI POMAGAMO ,SVETUJEMO NE PA DA NAS NEKI DEBILI TUKAJ DOBESEDNO P……… PROSIM UKREPAJTE…SEM RESNIČNO RAZOČARANA
PUNCE MOJ NASVET : IGNORANCA JE PO MOJE NAJBOLJŠA REŠITEV
LP
joj, berite svoje prispevke, koliko napak imate, da bi šle lahko vse v I. razred osnovne šole, jasno je vsakomur, ki pogleda na tipkovnico, da je črka G poleg črke H in da sem se zmotila.
Jaz nisem nobene od vas žalila, nasprotno od vas,žaljivke kar dežujejo.Kako bi pa reagirale, če bi napisala:JOJ REVICE UBOGE, A POL KANTE NUTELE MORTE ZVEČER POŽRET (se nabast z njo) ja saj ste res potrebne takšnega posega…, al kaj a pol bi blo pa u redu,
….o moja-moja, ti še velik ne veš, te bi blo treba še marskikaj naučit, spolh pa saj te bo življenje samo prej ko slej izučilo,…vsaka rit pride na svoj sekret…pa veš, to prekleto dobr drži…
Pa še nekaj dokazuješ s tem tvojim pisanjem in sicer to, da si v življenju hudo nesrečna, se mi smiliš veš:)
No pa vljudno bi blo, da odgovoriš, če te kaj vprašamo, v druge stvari pa raje ne vtikaj nosa, ker nič ne veš. Tudi me ti bomo z veseljem odgovorile, če nas boš kaj vprašala, pa kr izvoli, če te kaj zanima…
Pa še enkrat, poleg tega vprašanja kolk si stara, me zanima še, kolk otrok maš…:)
Gazarderjem???Ti pa si opravičena do ponovnega obiska osnovne šole!![/quote]
Ojlaaa,
jaz sem proti temu, da ji plačujeMO iz skupne blagajne za šolstvo še enkrat osnovošolsko izobraževanje! Imela je možnost se učit in naučit v osmih letih slovničnega izražanja. Kdo ji je kriv, da se ni učila?
;o))
Lp,
Lili
Sem mislila, da se hecaš, stara sem 43 let imam 2 pučki (7-9) po izobrazbi sem živilski tehnolog, če te še kaj zanima lahko vprašaš.
Če lahko vprašam, zakaj morte pojest pol kante nutele zvečer ko vse pospravite (sem nekje prebrala)
in jaz ne verjamem, da se ne morte upreti hrani z zdravim razumom (razen tiste, ki ste debele zaradi drugih vplivov, ne zaradi zasvojenosti-govorim samo o zasvojenih.Sem poznala eno, ki je vsak večer na kavču pojedla celo škatlo piškotov, med tem ko je gledala eno nadaljevanko, ne mi rečt, da je to kakšna hrana, ki se ji ne da odrečt.
moja-moja, g. Jože in ostali “nejeverni Tomaži”, da vas ne označim drugače, ker se ne bom spustila na vaš nivo!!!!!!
Enostavno ne morem biti več tiho, PROSIM, ČE SI ODPRETE SVOJO TEMO PA ČE JE TAKOJ NASLOV, ZBIRAMO PODPISE PROTI OPERACIJAM NA ŽELODCU, MI JE ČISTO VSEENO. Prosim, da pustite to temo – OPERACIJA ŽELODCA nam,da se spodbujamo in izmenjujemo izkušnje, ne pa da se “cela pozornost” vrti okoli vas in vaših provokacij. Ali vam (oz ti, ker so objave tako podobne, kot da jih piše ena in ista oseba), ne zaleže, če se vam 1xlepo reče!!!
Uspli ste narediti to temo tako dolgočasno in prepirljivo, da jo raje ne prebiram več, s tem pa tudi izgubljam tisto piko na i, ki me je v kriznih dneh, gnala naprej!
Pa nehajte z žaljivkami, v kolikor ne verjamete, da je DEBELOST BOLEZEN in da je operacija eno in edino ZDRAVILO (pa ne neka modna muha), ki POMAGA (ja samo pomaga, ostalo moramo narediti sami), da se TRAJNO znebimo odvečne teže, vas (oz te) vabim, da se osebno srečava in te bom peljala do osebne in ostalih zdravnikov, ki ti bodo to potrdili! Meni je bila operacija kot edina možnost ponujena že pred 7leti!!!
Je pa ceneje nekomu plačati operacijo v vrednosti 7-10.000€, kot pa tvegati, da bi se pri tem zavarovancu razvile oz poglobile druge bolezni (visok pritisk, sladkorna, popuščanje srca, kapi…itd). Sploh veš koliko stane mesečna zaloga zdravil za nekoga, ki je utrpel možgansko kap??? Sicer je odvisno od zdravil ampak od 100€ naprej. Tudi to krije zavarovalnica!!! Si potem tudi ta oseba ne zasluži zdravil? Pa prosim ne odgovarjaj, vprašanje je bilo samo hipotetično!!!
zadnja priložnost27, ne se jezit na tele naše….,…,…, pa ne zarad tega pobegnit,ker si res izjemna ženska, jst te občudujem, ko berem tvoje dosežke, čestitam in tvojo voljo ter odločnost. Jst verjamem, da si bomo še naprej povedale, kar si imamo za povedat, tiste nedobrodošle pa si vzemimo za hec, mal nas pa lahko pridejo nasmejat mimogrede,jst se zarad tega čisto nič ne obremenjujem, je pa žalostno to:
moja-moja..pri teh letih pa z otroki,pa v takšnem poklicu, bi bla lahko ženska mal bolj razgledana, pa si mal več o teh stvareh prebrala, če že ne veš veliko…res nas je tlele en kup takih k smo že celo življenje na dietah, k smo ble kr po nekajkrat že suhe vmes…itditd, ampak ker nas ne poznaš, boljše, da ne daješ takšnih pripomb, verjetno nas je med nami kar nekaj takih, ki smo že poskušale in dale čez vrsto psihoterapij in podobno in to čisto iz svojga žepa, ampak po vsej takšni komisiji, ki jo mormo dat čez, da nas sploh sprejmejo za operacijo, res ne bi rekla, da ni upravičeno….
zato torej ali o teh stvareh nimaš pojma al pa kot praujo: “FOUŠIJA NE POZNA MEJA”, druge možnosti skoraj ni.
ta forum je za vse , ne samo za vas in ker plačujem zdravstveno zavarovanje, imam vso pravico tudi vedeti kam gre med drugim tudi moj denar in za kakšne traparije.Če bi pa rade svoj forum, pol si pa zrihtajte srtrežnik, intrenetno stran-dajte naslov ZASVOJENE S HRANO-REZANJE ŽELODCA, ali pa kakor koli želite in potem boste lahko same odločale kdo in kaj bo lahko pisal na te forume.Tale forum je zaenkrat še demokratičen (Primož je vedno bil) in tako se imam vso pravico tukaj vmešavati.
Pa preberi si poste svojih kolegic, kako znajo biti žaljive in prostaške, če so tudi doma take, potem je v hiši hudič in če je v hiši hudič hitro pride do zasvojenosti-tolažbe s hrano in tudi do debelosti.Hočem rečt, da lahko takšen sovražni odnos do nekaterih tu na forumu izhaja tudi iz neurejenih razmer doma, potem pa mož ostaja od doma, visi za šankom… itd…itd… poznamo take primere.