Ejla….
No g. Jože ima pač svojo teorijo…., in ga seveda zato, nobeden ne obtožuje…Sem vesela, da pač je ta dieta za vas uspešna… Žal zame ni.. Sama verjetno, ne bom prišla v poštev za operacijo, ker je pač moj ITM nižji… To pa ne pomeni, da ne razumem drugih punc, ki pač čakajo nanjo.. Nobena od teh se ni od danes do jutri odločila zanjo…, v ozadju so tehtni premisleki, kar nekaj poskusov z različnimi dietami…, ko pa gre za izgubo več 10 kg, ni tako enostavno..vsaka se zaveda, da je to vendarle operacija in ne mačji kašelj… G. Jože, res samo svetujem vam, da si preberete vseh 59 strani foruma in boste “mogoče” lažje razumel…
Punce, vam pa, korajžno…., svetujem, da se ne izgublja več besed glede gospoda…, ampak da si rajši delimo koristne nasvete in operiranke pa delite z nami vaše izkušnje…
Lep pozdrav vsem skupaj…., tudi vam g. Jože 🙂 in dragi g. če vas še kaj zanima glede operacije, lahko pokličete v zdravstveni dom Ravne, kjer vam bodo še najboljše odgovorili.
Jana
kaya lahko ti povem da sem bila na prvem pregledu lani julija na drugem pa nekje novembra in zdaj sem naredila vse preglede za operacijo in samo še čakam da me pokličejo,vendar jaz bom operirana v celju.žal pa se mi zadnje čase zdi da nas v celju malo nategujejo ker kadarkoli pokloičeš nič ne vedo in tudi operacij menda že kar nekaj časa ni bilo tako da ne vem kaj naj si mislim
Ha ha ha, kaj naj rečem… 🙂 Sicer sem mu nekaj že napisala, medtem tudi to da naj si prvo prebere malo o bariatrični kirurgiji in morbidni debelosti. Ampak zgleda da si še ni ker kr “pametuje” dalje… Katastrofa… Vsepovsod se vtika. Ne ve pa čez kaj je vsaka posameznica od nas šla preden se je odločila za OP. Mislim, vsiljuje to svojo dieto pa še sam ne ve kaj ne sme jesti kaj pa lahko. Kot je sam napisal, ne sme svinjskega mesa za ostalo pa se ne spomni. Ha ha ha, še sam ne ve vsega pa tukaj predava. Svašta. Nisem vedela da obstajajo taki težaki na tem svetu. Ccccccccccc, vsak ima svoj način, on se je odločil pač za takšnega kakršnega se je. In zakaj bi se morali tudi mi?
April rain je napisala vse tako natančno da bi še moj 8 letni otrok razumel, on pa ne razume, oz. noče razumeti. Kr tupi svoje dalje… In ja jože, ne, to ni naš forum, pa tudi tvoj ne, zato ne vtikuj svojega nosa tja kjer ni treba. Kot so že predhodnice napisale, tema je OPERACIJA ŽELODCA in tukaj se pogovarjamo o tem in ne o dietah. Piši tja kamor tvoji posti spadajo. Že 500 x smo napisale da shujšame lahko, teže pa ne moremo obdržat. In će bi se malo pozanimal o morbidni debelosti bi lahko videl da je to bolezen. Da debeli ljudje ne občutimo sitosti zaradi določenih hormonov, ker ne javiju centru za sitost v možganih da je želodec poln. Sicer pa, preberi si kaj na internetu, pa poglej kak video od dr. Breznikarja ki se ukvarja z bariatrično kirurgiji pa boš pol videl. In prosim ne več pametovati. Ko berem ostale teme vsak piše kako je z določeno dieto shujšal ne vem kolk kg, pa nam noben ne ppride vsiljevat svoje diete. Še dracon, ki je temo odprl in je zelo veliko shujšal, hodi na fitnes, redno trenira in se zelo zdravo prehranjuje, pa ne po nobeni dieti nam ne teži. Kvečjemu bi on, ki je stari maček lahko kaj rekel čez nas, nam svetoval, ne pa ti, ki pojma nimaš za kaj se gre!
Moj zadnji post na temo težak jože… Ker se mi enostavno ne da več, on je itak najbolj pameten od nas vseh… Brrrrrrrrrrrr…
Nimfa, hvala ti za odgovor. Vseeno me pa zanima, kdaj ti je dr.B rekel, da moraš to jemati in zakaj? Dobro, za vitamine mi je jasno, zakaj pa proteine? Še bolj me skrbi, ker meni nihče ni rekel ničesar in se bojim, da je vse skupaj zdaj, ko je taka situacija z Breznikarjem, vse malo površno in naspol…
Tatjana… Proteini = beljakovine… Za zajtrk imaš lahko kak shake iz beljakovinskega praška, sama pijem amino pro 90… To je 100% sirotka v prahu z različnimi okusi… Men je ful dobro, ješ ga lahko gostega, če si sladkosneda, je kot puding, če ga pa bolj razredčiš z mlekom ali vodo pa dobiš taki fajni milchsheke… 🙂 Nadomestek obroka pač, je bolj tekoč in za prve dneve po OP kr dobrodošel… No, jaz ga pa uživam kr tak… 🙂 Ker je dober pač… Z veliko vitamini zelo zelo malo oz. 0 maščobami in OH…
http://www.sportnaprehrana.com/amino-pro-90-vp-1000g-p-230.php
Še nekaj o beljakovinah…
http://www.maxximum-portal.com/sportna_prehrana/beljakovine/uspesno_hujsanje_beljakovine
…in beljakovinskih napitkih…
http://www.maxximum-portal.com/sportna_prehrana/dodatki_k_prehrani/beljakovinski_napitki/sirotkine_beljakovine
Tatjana9,ko me je poklicala sestra iz SG za datum, me je poklical še dr.B in mi naročil naj jem vitamine in proteine, to je bilo pribl 3tedne pred op., jesti jih moraš zato,da si narediš malo zaloge, saj po op. ne ješ ničesar 4 dni, pa tudi po op. imaš prvi mesec samo tekočo hrano in verjetno ne dobiš dovolj vitam., min. in beljakovin.LP, NIMFA