Najdi forum

Operacija želodca

paper mene pa zanima, če imaš ti kakršnokoli gradivo o tej operaciji z obročkom?

Paper hvala,se bom pa sigurno kaj javila po posegu in če bo ktero kaj zanimalo tud opisala.Jaz sem pa itak našla vse informacije na internetu o tej operaciji.

inika vso grdivo boš dobila od doktorja na prvem pogovoru,meni so dali za oba za trak in baypass

Živjo!

Eno vprašanje za tiste, ki ste se odločili za to operacijo. Kako da ste se odločili za to varianto in ne raje npr. za ustavitev želodčnega balona? Je bilo to zaradi tega, ker je tisto izključno samoplačniško ali je metoda z balonom manj uspešna.

Sama se še odločam kako in kaj, operacije me je strah, zato zbiram različne informacije, preden se sploh odločim kaj bi rada. Imam pa tud jaz ITM če 40 že doooooolgo časa in zadnje čase se je moje zdravje začelo precej krhati.

Koliko sploh stane namestitev želodčnega traku, če ti jo opravijo kot samoplačniku?

Hvala za vse vaše odgovore!

inika, imam brošuro ki sem jo dobila na prvem pogovoru-tam piše samo nasplošno o operaciji in o prehranjevanju po njej ter začetni jedilniki-imam pa tudi posneto operacijo na CD-ju,ki sem jo dobila na klubu-ostale informacije sem dobila po internetu in kar so mi povedale operiranke.

Ja,še odgovor za zanima me-balon lahko imaš največ šest mesecev,potem ti ga odstranijo-trakec imaš lahko vse življenje-zato se jih večina odloči za trakec.Balon si daš lahko vstaviti pred operacijo,če moraš shujšati kar nekaj kg.Glede operacije pa-nič strahu, v slovenj graški bolnišnici je osebje tako prijazno in res so predani svojemu delu,take prijaznosti do pacientov ne doživiš vsak dan,dr.Breznikar pa je eden najboljših za tovrstne operacije in tudi kot osebnos človek ,ki res živi za to da pomaga nam okroglim ljudem,ki se borimo z odvečnimi kg.Operacija pa stane tam okoli 7400€.
lp

Imejte se rade! paper

paper bi bila mogoče možnost da ta cd presnemeš in mi ga mogoče posreduješ po pošti?

niki najlepša ti hvala za informacijo… 🙂 morm naslednji teden poklicat za datum za prvi razgovor 🙂

ja cd ti lahko pošljem po pošti-javi mi svoj naslov.Za prvi pregled se pa kar čimprej naroči-je precejšna gneča!
lp

Imejte se rade! paper

končno dobila datum za prvi razgovor…. 🙂

ojla
tudimene zanima kako priti do te operacije želodca saj bi morala shujšati za najmanj 50 kg. Sem mamica 3,5 let starega sinka ki je otrok s posebnimi potrebami torej na kratko na nivoju dojenčka. Postaja vedno težji jaz pa pri svojih 40 letih že težko “prenašam” svojo težo kaj šele njegovo. Sama sem že velikokrat shujšala vsaj malo z raznimi dietami a vedno dobim vse če ne še več nazaj. Zavedam se da je to v glavi a mi to ne pomaga saj vedno ko je kriza z otrokom vidim izhod v hrani.
hvala in lp Lilijana

Lili najbolj enostavneje da pokličeš v Slovenj Gradec, Celje ali v Ljubljano kje ti je bližje oz pač kje je čakalan doba krajša… jaz osebno sem se odločila za Slovenj Gradec pa čeprav je čakalna doba več kot leto dni… ne rečem da drugje ne delajo dobro aymapak men se tam še nekak najbolj dopade….

paper tebi pa lep pozdrav 🙂

hvala za pozdrav-sedaj me nekaj časa ne bo -grem na dopust.
lepo se imejte in se slišimo ko pridem nazaj!
lp

Imejte se rade! paper

paper uuužiiivaaaj na dopustu…v tistem drugem postu-saj veš katerem-se mi pa ne ljubi kregat in dokazovat kar midve in nama podobne že vemo.
lp neja

ja neja-morala sem se še malo javit predno grem v posteljo-zjutraj odrinemo.
ja imaš prav-bolj drezaš v d…, bolj smrdi!
Se ti kaj javim z dopusta.
lp

Imejte se rade! paper

Za nejo111:

Se strinjam z vama: tista s kašico celo življenje, pa nakladanje, kako si lahko privošči pico, itd., so pa vrh vršička:-))
Kar se prehrane tiče je ravno tako kot pri dojenčkih: začne
se s tekočo hrano, potem kašice – pire, kasneje trda hrana. Obroki so ravno tako veliki kot pri dojenčkih, nato malih otrocih z razliko, da kdor ima trak nikdar ne more priti na enormne količine – prenažrtja.
Včeraj je T. pojedla: dva prepečenca z dvema kolutoma pišč. salame, nato je počasi pljuckala zmiksano banano z 2 dcl mleka, ob 16. je bilo kosilo in večerja: 14 pomfrijev, pol pečenega piščančjega stegna, en paradižnik s čebulo. Potem bolj hiter enourni sprehod, cel dan je spila skoraj 3 l vode.
Danes bo jedla rižoto- pa ne zmiksano:-))
Ima 73 kg.
Lp, R

Lep pozdrav vsem.
Vam moram povedat, da mam točno čez dva tedna sprejem v bolnici Celje za vstavitev prilagodljivega traku.
Moram priznat, da ni sekunde da ne bi mislila o tem. Če vam po pravici povem, bi najraje ta dva tedna prespala. Kako bom jaz preživela te dneve res nimam pojma. Sploh še ne morem verjet, da bom dočakala ta dan in skoz premišljujem, da kaj pa če kaj pride vmes, če me pokličejo in mi povejo da mi odpade itd……
Prosim za kakšen pameten nasvet od tistih ki ste bili že operirani, kako najlažje prživeti ta dva tedna pred operacijo.
A je bil kdo operiran v Celju??? Kakšne izkušnje mate????

Lp

Fino, tako bo prišel dan D.
A kako bi se zamotila, da bi ti minil čas? Evo en predlog:
Začani pospravljat po omari, cunje, ki jih sedaj nosiš, daš na kup in v eno škatlo. Tiste, ki komaj oblečeš na drugi kup in v drugo škatlo. Če imaš kaj takih, ki jih niti slučajo ne moreš obleči, v tretjo škatlo. Škatle oštevilči. Bo kar dosti dela, kaj ne? Do operacije se kruha in mesa naužij, ker po
njej ti ne bo pasalo:-))

Srečno!

OJLA!

Mene pa zanima,če se čez čas želodec skrči in trakec nekoč ni več potreben?

in

ali ste bile prve dni po operaciji, ko ste lahko zaužile samo tekočino, fajn lačne?

hvala!

pika

Fajn lačne? Seveda, še zdaj ležimo onesveščene pod mizo!
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

hvala Ehhhhhhhh !!

kkaramela tudi jaz bom imela operacijo v celju če bo seveda vse po sreči kajti jaz sem še bolj na začetku saj sem bila komaj pri dietičarki ,čaka pa me še vse ostalo.a mi lahko prosim poveš kaj vse si dala skozi in koliko časa je preteklo od prvega pregleda pri kirurgu do operacije,katere preglede vse si morala opraviti

New Report

Close