Jože ti si bolnik in rabiš pomoč, odnehaj z tem pisanjem ker si nadležn.kaj pa ti veš kako jaz zgledam a si me vidu,da lahko rečeš,da mam težave??kilogrami nič ne povedo,kaj pa ti veš kake konstrukcije sem.In če ti nekaj povem nisem žaljiva,ker je dejstvo,da rabiš psihiatra.In nočemo tvoje pomoči,razumeš????Komu boš ti preprečeval,da se režemo,kaj je s tabo?’Nehaj tečnarit pa si najdi neko delo v lajfu pravo delo ne pa da težiš drugim.Misliš si,da si pametn najbolj od vseh tukaj gor,v resnici pa si izpadu kot neki obsedeni psihopat,ki vsiljuje svojo voljo po forumih.seveda imaš pravico do mnenja ampak nehaj nam vsiljevat svojo voljo,same smo se odločile za to in ti neboš tega prepreču!!razumeš Slovensko?Taki ljudje kot ti so najbolj nadležni kar jih je lahko.
Eeeeeej punce, vidim da je Jože kar malo podžgal s svojim mnenjem.
Jože, punce, ki se odločamo za to pot smo dale skozi že miljone poiskusov s shujševalnimi kurami, pri mnogih gre za gensko bolezen, ki vodi nikamor drugam kot v smrt. Sama popijem 2 dl vode zvečer in imam zjutraj 0,5 kg več (kljub dietni večerji ob 18 uri in rekreaciji po njej). Diagnoza: bolezenska debelost.
TO ne pomeni da smo s kirurškimi posegi vrgle puško v koruzo in da se nam nikoli več ne bo treba ukvarjati s težo. A-a, tukaj se pravzaprav vse začne. Novi način življenja, odpovedovanja kot prej, rekreacija… To je samo odskočna deska, ni pa edina rešitev.
Verjemi pa, da vsak za OP res ni primeren. Zato pa 1001 pregled, posvet ipd…
Cenim tvoje mnenje, ampak razumi odzive punc, saj smo dale že vrsto takšnih in drugačnih kur skozi, spremenile že vsaj 3x način življenja, se odpovedovale marsičemu, s tem pa raskirale, veliko več, kot bomo s to operacijo. Želimo si le normalnega življenja, v katerem nas teža ne bo ovirala že pri hitri hoji.
PUnce, glavo pokonci!!
UPANJE UMIRA ZADNJE!
ja seveda zdaj sem pa jaz bolnik, ker se prehranjujem tako da sem shujšal po naravni poti-ti ki si boš (ali si si) rezala želodec si pa normalna.
jaz nikomur nič ne vsiljujem niti ne delam reklame, a si kje zasledila, da sem omenil kakšno firmo, ki prodaja čudežne tabletke…reklamo delate ve druge za operacijo in polnite žepe koncesionarjem in delno davkoplačevalcem jemlete denar, ker gre tudi iz zdravstvenega žaklja.Kdaj bo prišel v vlado kakšen pameten minister, ki bo preprečil, da bi takšne posege delali na račun davkoplačevalcev.Je dosti hudih bolezni, pa ljudje ne pridejo na vrsto, ker ni denarja v blagajni, za tole traparijo ga pa je.
No me prav zanima kdo je tukaj psihopat in rabi psihiatra, ko ga ravno omenjaš, jaz ne bi žalil s takimi.
Hm…ta dieta je malo predraga za moj žep (preko zdravstva pa je ne dobiš brezplačno). Sem pa poizkušala z mnogimi, na koncu, pa so ugotovili, da imam težave s ščitnico ki deluje, ne boš verjel PREHITRO, kar za debeluščke ni normalno in danes jem 5 obrokov na dan, gibljem se od jutra do večera in hujšam po 0,5 kg na mesec. No sedaj pa izračunaj, koliko let bo trajalo, da se znebim 35 kg, da bo moja postava normalna, in da bodo takšni kot si ti pogledali za mano? 🙂
Kakorkoli že, moja odločitev, da mi naredijo gastrični bypass, se mi ne zdi napačna.
>Ampak nisem ravno prepričana da točno veš o katerih operacijah se pogovarjamo, no za vsak slučaj si oglej:
http://www.youtube.com/watch?v=O-1zlKmPzf8
http://www.youtube.com/watch?v=TKpq7oebdpY&NR=1
UPANJE UMIRA ZADNJE!
jaz ne delam reklame za nobeno stvar,tak kot tudi ostale punce tukaj gor ne.dejansko se pogovarjamo in sprašujemo o izkušnjah in zanima nas mnenje vsake posameznice.Jaz ne hujšam celo življenje nikoli ni blo problemov do 2 let nazaj,ko sem spoznala partnerja v teh dveh letih pa sem poskušala vse in enostavno ne gre in ne gre.Vse stvari,ki si jih ti naštel enostavno ne pomagajo!ja sem normalna kljub temu,da grem na operacijo in še nekaj meni ne bodo rezali želodca nevem kje si to prebral dejansko dobim samo trakec in imaš 4čisto majhne rezice,ki pa zbledijo in niso več opazne čez čas!!Nevem zakaj pretiravaš,zakaj enostavno ne pustiš,da še naprej delimo svoje izkušnje in nasvete.Takšni ljudje delujejo negativno in človeka spravijo v slabo voljo.
KA-JA sory, ampak prehranjevanje po krvnih skupinah ni nič dražje od tega ki ga prakticiraš zdaj (lahko da je še cenejši) odvisno katera krvna skupina si.Npr. jaz sem NULA in lahko jem vse meso, razen svinjine (hobotnice in lignje) no pa morda še kaj, kar se zdaj na pamet ne spomnim….da ne bom našteval katera živila sem črtal s seznama, ti na kratko povem, da pač kupuješ druga živila.Ne razumem, kaj imaš v mislih ko praviš da je to draga prahrana?
Ne Jože, se ti zdi tole poceni: sojino mleko, deviško olje, moka za polnozrnati kruh (najcenejši v Sloveniji), jogurt 0% maščobe, piščančja prsa = piši 22 everčkov?
Spustimo se na tla, dolgoročno, to ne znese finančno + dieto po krvni sliki, vpeljujejo v Nemčiji, po 780 €, da pa je pri nas popolnoma brezplačno….ne verjamem!!
No pa srečno pri dieti, jože.
UPANJE UMIRA ZADNJE!
Jože,
pravilo vsakega normalnega odnosa med ljudmi, tudi na internetu je to, da spoštuješ prepričanja drugih in jim svojega ne vsiljuješ.
Verjamem in razumem te, da je zate tvoj način najboljši. Vesela sem zate, da ti je uspelo in da ohranjaš zdravo težo.
Vendar moraš tudi ti razumet, da telo nekoga, ki ima 50, 60kg več, in to več let zapored, deluje drugače. Vsi kemijski procesi v njem delujejo drugače. Telo je zasvojeno, ja, kot je zasvojeno tisto, od alkoholikov, pa si rekel, da je vseeno, a mu ponudiš šnops, vodko al vino. Seveda je vseeno, ker je vse alkohol. Pri ljudeh, ki se prenajedajo, so pa ponavadi zasvojeni tudi z določeno hrano. In da bi se nekdo naprimer odpovedal sladkarijam, s katerimi je zasvojen že 15let, je izjemno težko. Pa tudi če bi mu tvoja dieta rekla, da jih glede na njegovo krvno skupino ne sme jest. Jaz zase že vem, da ne bi mogla. Ne pojem sicer veliko sladkarij, vendar ko si jih zaželim, se jim ne morem odpovedat.
Sama sem poskusila že ogromno diet, med drugim tudi dieto po krvnih skupinah (in tudi med njo sem se redila, ko sem se nažrla s kakšno (sicer dovoljeno) hrano). V kolikor malo jem, 5x na dan in se držim režima, seveda shujšam, največ v življenju sem shujšala 50kg, pa vendar vse dobim nazaj, ko pride v življenju do kakšne situacije, ki ji nisem kos in se mi vse poruši. Ko sem jezna, nervozna, živčna, sitna, ko mi nekaj ne gre, kakor sem si zamislila, takra se nažrem, ker je to edin način, ki ga poznam, da se pomirim, da pridem spet k sebi. Sej vem, žalostno je, da ne znam drugače, ampak taka pač sem in se imam tudi tako rada.
Ljudje smo si pač različni.
Tebe nihče ne obsoja, ker ješ po krvnih skupinah, čeprav sama mislim, da mora vsak človek jest vso hrano. V zmernih količinah, 5x na dan, dovolj tekočine in gibanja.
Prav tako bi te pa prosila, da ti ne obsojaš ljudi, ki gredo na operacijo. Če se zdravstvenim zavarovalnicam taka operacija ne bi splačala, VERJEMI, je ne bi plačali. Oni pa sploh ne, ker so škrti kot ne vem kaj.
Vedet moreš, da ljudje po operaciji shujšajo in živijo zdravo in zato ne potrebujejo več zdravil za povišan pritisk, ne potrebujejo zdravil za sladkorno boleznijo, veliko večja možnost je, da ne zbolijo za temi boleznimi, da ne zbolijo za vsemi drugimi boleznimi, za katerimi bi, ker so debeli. Vse te bolezni stanejo zavarovalnico veliko več, kot ena operacija. Če zračunaš vsa zdravila, ki jih debeli ljudje zaradi debelosti potrebujejo tekom življenja, in jih ne bi, če bi bili suhi, gre računica definitivno v korist operaciji.
In če zdravstvo, kjer so strokovnjaki, podpirajo to operacijo, in moreš zanjo opravit ogromno pregledov, tudi pri psihologinji, ki te stestira, če res ni nič drugega, kar bi prišlo v poštev, če oni – STROKOVNJAKI – to podpirajo, ne vem na kakšni podlagi ti, ki verjetno nisi strokovnjak, ki se že leta ukvarja s problematiko močno debelih ljudi, lahko ocenjuješ če je operacija primerna ali ni.
Sploh pa operacija, na katero gre (po mojem mnenju večina) operirank, to je trakec, sploh ne poškoduje želodca, in ga ne odrežejo, Okoli njega samo napeljejo trakec in ga stisnejo skupaj. Zarežejo samo v kožo na trebuhu in ostanejo ti 4 male zarezice široke 2 cm. Trak lahko kadarkoli odstranijo in želodec je enak, kot je bil pred operacijo. Sicer pa tudi, če nekomu odrežejo del želodca, ali naredijo bypass ni konec sveta.
Večina ljudi, ki grejo na operacijo po njej živijo mnogo, mnogo bolje, kot so pred njo, tako da ne vem, zakaj bi nekomu očitali to, da je spremenil svoje življenje na bolje. Če je to storil z operacijo, ker drugače ni šlo, pa tudi v redu. In če tega ni storil z dieto po krvnih skupinah, nič za to.
Smo si pač drugačni.
Drage punce, vam bi pa rekla še tole. Vsa svoja mnenja lahko poveste tudi na miren in kulturen način. Jaz osebno sem razočarana, da se toliko gneva in žolča zlije na forum, ko se kdo med seboj ne strinja. Ni se potrebno obkladat z žaljivkami, nikogar ni potrebno nikamor odganjat, vse se da lepo pogovorit.
V življenju se je treba sprijaznit s tem, da smo si drugačni in da se vsi ne bomo nikoli strinjali med sabo. Ne rabimo spreminjat drug drugega in mu vsiljevat svoja mnenja. Najbolje kar se lahko naučimo je pravzaprav to, da se naučimo živet z določeno stopnjo nestrinjanja med vsemi. Potem je vse lažje:)
Če pa pogovor nikamor ne pride, pa je ignoriranje izjav, ki vam ne pašejo, veliko lepše, kot prebrat en kup postov, ki niso ravno prijazni z nobene strani.
Želim vam čim bolj prijeten večer.
April Rain se strinjam s tabo in za sebe lahko rečem,da sem res prtiravala,ampak resnično me jezi,da nekdo reče tak na izi,da si zmišljujemo,da too ni bolezen.Če pa je hudo,ko se trudiš na vse moči in vedno znova ne uspe in potem spet žalost in tak naprej.potem pa pride nekdo pa reče,da nisi normalen ker greš na operacijo…kakorkoli jaz se opravičujem za svoje grdo vedenje..
jože,
to bi bilo vprašanje za kakšnega psihologa ali zdravnika, ki se s tem ukvarja. Jaz samo opažam zadeve, njihovih vzrokov tako globoko ne poznam.
Verjetno je več razlogov, pri vsakemu drugačen, zakaj ni sposoben shujšati, obdržati težo in živeti zdravo tudi na drug način.
Eni so bili čusteveno prizadeti kot otroci in so se naučili čustva pomirjat s hrano, eni radi dobro jejo in si ne znajo rečt ne in postavit meje, eni se pač ne postavijo na prvo mesto in cel dan skrbijo, da je vse v službi perfektno, doma perfektno, z otroci perfektno in nase pozabijo. In ko je vse poštimano, ob 22h zvečer, pa pocrtljajo še sebe, ker so cel dan garali in se najejo za vse nazaj in grejo potem spat. Vsak ima pač svoj vzorec. Naštela sem jih nekaj, zgodb je ravno toliko, kot je ljudi na svetu, ki poskušajo shujšat.
DEFINITIVNO se da shujšat tudi brez operacije. Vsaj pomoje no, mogoče so kakšni izjemni bolezenski primeri, ko ne gre. Vendar statistike kažejo, da samo 4% ljudi, ki shujša svojo težo tudi obdrži. Sploh v tisti skupini ljudi, ki ima BMI nad 40. Telo je tako zelo navajeno, da je debelo, da si vedno znova želi prit nazaj na zgornjo težo in se je treba borit s tem VSAK dan znova, CELO življenje. In nekomu, ki se težko odpove 1 kremšniti je taka bitka neznosna in je ne zmore. In rabi pomoč.
In vse punce (pa verjetno tudi kakšen moški), ki je šel na operacijo, to ni njegov prvi poskus hujšanja. Da se odločiš za ta korak imaš verjetno za sabo nekaj let brezupnih poskusov hujšanja in bitk sam s sabo.
Meni osebno hujšat ni problem. Jaz se zelo rada počutim dobro, rada športam, super mi je občutek, da nisem tok sita, da me trebuh boli. Noro navdušena sem nad sabo, ko na tehtnici cifra pada, ko se obsegi topijo, ko lahko oblečem kej novega, ko se počutim spet nekoliko bolj človeško.
Meni rata hudo, ko potem nekaj pride, včasih še sama ne vem kaj, in neham. In takrat se ne morem ustavit, ne morem si preprečit, da se ne bi začnela še 1x redit nazaj, takrat si ne morem pomagat in ratam zafrustrirana in žalostna in se zaprem vase. In si očitam in je samo še huje. Spet mi ni uspelo, nikoli mi ne bo, ne vem kaj delam narobe, zakaj nimam dovolj volje, pa discipline, pa kaj bojo drugi rekli, pa spet mi nič ni prav. In ta občutek, občutek nemoči in obupa in razočaranja nad sabo – jaz osebno ga ne morem več prenašat. Zmešalo se mi bo, če še 1x shujšam in se potem začnem znova nažirat in se zredim 10, 20, 30kg v pol leta nazaj. In spoznala sem pri sebi tudi to, da bi se to zagotovo zgodilo, in da je čas, da naredim nekaj bolj drastičnega v tej smeri. Da ne govorimo o tem, da se bo verjetno zmešalo tudi mojemu telesu, ker ima v roku 1 leta razpon kilogramov do 30kg in imam v omari oblačila vseh mogočih številk:)
Tako da iskreno, ne znam ti odgovorit. Mislim tudi, da zelo veliko punc tudi pred operacijo živi precej zdravo. Samo obroki so ponavadi zaradi več let raztegnjenega želodca preveliki, pa marsikatera je čustven jedec, in sicer je zdravo, ko pa pride do kakšnega čustva, ki ga ne obvlada, pa se nažre, pa tako naprej.
To, da pa večina po operaciji živi bolj zdravo, ima več volje in več moči, da naredi nekaj zase je pa dejstvo in jaz sem vesela prav za vsako, ki ji uspe. Tako ali drugače.
Lp.
joj;Jože sedaj si pa res postal “TEŽEK”-daj si prosim odpri svojo temo in ne nakladaj v vsakem odprtem postu o svoji dieti-kot je že povedano-TO JE TEMA O OPERACIJI ŽELODCA in ne tema z naslovom JOŽETOVO PAMETOVANJE O DIETI PO KRVNIH SKUPINAH-res ne pametuj in pusti nas pri miru,da se lahko pogovarjamo kar nas zanima-tebe res ne rabimo v tej temi-daj prosim vzemi to tako resno kot si vzel resno to svojo dieto po krvnih skupinah!!!!!!!!!!!
Jože veš kaj meni se zdi da si ti eden izmed tistih dveh staršnih jožetov pri oddaji NA ZDRAVJE HAHAHAHAHAHA in meni osebno si že prav smešen…opažam da se tudi sam prav prijetno zabavaš ,ko nas tukaj na forumu malo hecaš s to tvojo teorijo…kr kr itak te počasi nobena ne bo več komentirala
…shera ,lili-vanili, souad, niki čakam še vaše komentarje Jožetu me prav zabava vse to ….
lp
Maja tutaja res je bilo dokaj hitro,glede na to da je dobra dva tedna no recimo tri od drugega obiska in so me že poklicali,ampak 2 leti pa je too much,tak dolgo pa še nisem slišala,da je moral kdo čakat.No jaz sem šla samoplačniško na pvi pregled in k psihologinji in endokrinologu in vse sem sama plačala zato sm prišla hitro na vsrto.Mogoče je zato tak.Ko sm bila zadnjič tam je reku,da zdaj pospešeno kličejo in operirajo,ker je zavarovalnica odobrila dosti operacij tako,da lAhko pričakuješ kmalu..