vesna, spirometrija je pomembna zaradi anastezije in ne zaradi operacije same… Izvide od spirometrije, sliko pljuč, EKG in krvno sliko moraš nesti anasteziologu pred OP… Ti izvidi ne smejo biti starejši od 14 dni… Ampak to je že bilo enih par x tukaj napisano… Punce, malo se je treba potruditi in pobrskati… :))) Da se ne ponavljamo toliko…
Anil… Tukaj seeeeeeem… :))) Mah, čez praznike me je vrglo… Sem novo leto preživela v postli z vročino… 🙁 Katatrofa, super začetek no… Ccccccccccc… Zdaj se pa filam z coldrexi pa angalom… Brrrrr, upam da bo čimprej mimo…
Diidii… Naj te ne bo strah gastroskopije… Mene je tud bilo… In ja, tud jaz imam močan požiralni refleks… Dvigovalo me je cel čas, to je to, pa bruhala sem želodčni sok… Sama preiskava ne boli… Vsaj mene ni… Je pač malo neprijetno… Moraš lepo mirno dihat skozi nos pa gre… Ni tak hudo, sem mislila da bo hujše… 🙂 Tak da, brez panike… 🙂 Kam naj greš pa odvisno od kod si… Itak delajo povsod enako… Žlauhek skozi usta in to je to… Jaz sem bila kar v Slovenj Gradcu, pa sem iz Maribora… Baje so tud v Rogaški zelo prijazni… Kje ti je pač bližje… Če si z gorenjske pa ti bo verjetno bled najbližje…
Gastroskopiji se pa žal ne boš mogla izogniti… Morajo ti pregledati želodec in vse ostalo… Od izvida je odvisno ali si sploh kandidatka za OP… In za kakšno OP… Če imaš kakšno rano na želodcu ali kaj podobnega potem verjetno nisi kandidatka za trakec ali pa obratno… Če ti odkrijejo kakšno bolezen v zvezi s prebavnim traktom se mora najprej to pozdraviti šele pol si primerna za OP… Tako da… Žal… Ma vse smo to dale soz boš pa še ti… :))) Saj bo… :))
Oglašam se iz SG,jutri imam by pass in ne morem zaspati, dali pa mi tudi niso nič za spanje.Moram priznati,da me je kar strah ali pa tudi malo bolj,še sama ne vem. Moram se tudi malo pohvalit, iz 135kg,175cm sem prilezla do 124kg in upam, da bo dr.B zadovoljen in da bo tudi op.O.K. Doma me čakata dve punčici 2 in 4l. in komaj čakam, da pridem domov. Lep pozdrav in lahko noč, Nimfa
Ojlaaa,
evo mene! Prvo polnjenje – preživela! Huh, tak.. No, ja, saj res ni blo tak hudo, a dokler me ni pičo sem mislila, da bom tja padla. Pa jaz, ko se ničesar ne bojim (razen inekcije in miša)! On se je tudi potrudil in taaak dolgo iskal sondo, da me je zares samo 1x pičil. Od prve je našel luknjico… Sposoben dec, ni kaj ;o)))))))
Nimfa, upam, da je s teboj vse OK. Javi se, ko boš lahko.
Lp,
Lili
pozdravljeni,
spet po dolgem času se mal oglašam, da vam povem kako in kaj je z mano po dobrih 2 letih operacije
no najprej naj povem da se nikoli in nikdajnisem držala navodil diabetičarke, ker je bilo prav ogabno kar je govorila oz. kako je treba…pa vseen sem preživeli in živim. ter zhubljam na teži…jem vse. vendar nimam več potrebe po hrani…kar pomeni da včasih zvečer ugotovim da sem pozabla tisti dan jesti…zgubila pa sem čer 40 kg…kar pomeni veliko, za nič truda 🙂
pozdravljeni,
spet po dolgem času se mal oglašam, da vam povem kako in kaj je z mano po dobrih 2 letih operacije
no najprej naj povem da se nikoli in nikdajnisem držala navodil diabetičarke, ker je bilo prav ogabno kar je govorila oz. kako je treba…pa vseen sem preživeli in živim. ter zhubljam na teži…jem vse. vendar nimam več potrebe po hrani…kar pomeni da včasih zvečer ugotovim da sem pozabla tisti dan jesti…zgubila pa sem čez 40 kg…kar pomeni veliko, za nič truda 🙂
pozdravljeni,
no najprej naj povem da se nikoli in nikdajnisem držala navodil diabetičarke, ker je bilo prav ogabno kar je govorila oz. kako je treba…pa vseen sem preživeli in živim. ter zhubljam na teži…jem vse. vendar nimam več potrebe po hrani…kar pomeni da včasih zvečer ugotovim da sem pozabla tisti dan jesti…zgubila pa sem čez 40 kg…kar pomeni veliko, za nič truda 🙂
pozdravljeni,
Pozdravljene! Enkrat sem se že oglasila, sedaj pa se oglašam z veselo novico, saj sem dobila datum za operacijo – bypass – v SG, in sicer za 1.2. sprejem. Zelo sem vesela, me je pa tudi pošteno strah, najbrž še bolj zato, ker sedaj Breznikar dela v SG še samo ob ponedeljkih in če bi slučajno šlo kaj narobe, ga ne bo tam. Pa saj upam, da bo vse OK. Bom pa zelo vesela, če se bo katera oglasila s kakšnim koristnim napotkom za pred in po operaciji. Hvala in lep pozdrav vsem! Tani
Hej Tani, mislim da se nimaš kaj bati… Kolikor sem lahko razbrala te operacije opravljajo v SG nekje 3 leta… Pri operacijah prisustvuje še 1 drug kirurg… Pa mislim da je osebje tam tudi strokovno podkovano glede teh operacij in zapletov… Tako da, le pogumno… 🙂
Ja saj, zdaj še tud mene ni nič strah, verjetno me bo tud takrat postalo ko bom šla na sprejem… Mah, treba je pozitivno misliti, misliti na življenje po OP pa bo že… :))) A ne? 🙂