Najdi forum

Operacija želodca

živjo

mene pa zanima kje vse opravijo to operacijo, zanima me namreč celje, a je v novem mestu tudi…sama bi nujno potrebovala to operacijo saj je moj indeks 52, kljub temu da že vse življenje hujšam…ko shujšam dobim vse nazaj, smpak sedaj je dovolj, pred skoraj petimi meseci rodila in sedaj je čas da naredim kaj zase….prosim za odgovore

čestitam vsem za rezultate, lepo je brati koliko izgubljate

lep dan še naprej in prosim za informacije

samo v slovenj gradcu in v Ljubljani delajo operacije nekaj časa so jih tudi v celju vendar jih ne več

dobila datum 21.3 v ljubljani

Zanima me,če gre katera 11.3. v Sg na operacijo?

Jaz imam takrat šele 1. pregled. 🙁

NO,POL PA PRIDI V PRVI ŠTUK ME POGLEDAT:)

Pregled imam v Ravnah – samoplačniško, pozno zvečer. Bom pa držala pesti zate. Škoda, če bi šla v SG, bi pa res prišla. Tak pa pol hitro pičim domov, ker moram malega spravit prav čas spat.

pula od kdaj si pa na čakalni listi?

tetaM

tudi jaz sem se pogosto oglašala na tem forumu, posebej ko sem potrebovala informacije o poteku priprav na operacijo,za kar sem še sedaj hvaležna vsem,ki so mi kakorkoli pomagali z nasveti.Od moje op. je že dva leti in moram priznati, da nisem prav zadovoljna z rezultatom,ki bi ga rada dosegla…pa vendar je vsekakor bolje kod pred op.Izgubila se 30 kg, kar je tudi nekaj,vendar jih moram spraviti z sebe še najmajn 20kg.Tu je pa sedaj nastal problem, kajti hujšanje se je ustavilo in kod zakleto kilogrami stojijo in nočejo nikamor…včasih 2kg. gor včasih 3kg. dol,tako da sem že malo jezna sama nase,ker se bolj ne kontroliram pri vnosu hrane,čeprav ne pojem veliko,ker ne gre (baypas ) vendar se mi zdi,da vsaka kalorija,ki ni prava dvojno šteje..Več ali manj se tudi gibam (hitra hoja 5 km ) ampak kile stojijo.Sem pa pred tremi leti na tem forumu zasledila od ene operiranke neko dieto,oz.kuro, ki je priporočljiva,kako ponovno začeti izgubljati kilograme,vendar ne najdem več tega tu gor,ker zgleda, da so že brisali…Sem pa pozabila,kako oz.kakšen je bil njen naslov.Če mogoče kdo ve kaj o tem,ali če se spomni tega, bi bilo fajn,da nam ponovno napiše kaj o tem.

Vsem vam,ki pa še čakate na ta poseg in se nanj pripravljate pa želim veliko poguma in potrpeljivosti,saj čas hitro mine in boste prišli enkrat na vrsto.Meni osebno je žal edinole to,da nisem vedela že prej za to možnost operacije, kajti veliko sem se premučila z raznimi dietami in hujšanjem…Sam poseg pa ni nič tako strašnega,če pomisliš koliko s tem po drugi strani pridobiš,čeprav jaz še nisem tam kjer bi rada bila.Grem naprej,in se ne dam….

Pozdravljeni!
Tudi sam sem ena izmed srečnic,ki so me operirali v SG in mi naredili baypass.Pred operacijo sem imela 127kg sedaj je minilo 8 mesecev in moj rezultat je -49kg.Počutim se odlično,jem vse,vendar v znatno manjših količinah kot prej.Če je malo preveč me želodec hitro opozori na to.Nikakor ne morem skupaj jesti in piti,ker se mi zdi da me bo napihnili,če pa mi že uspe to izvesti pa traja občutek napihnjenosti kar nekaj časa.Je pa rees,da so se mi kilogrami ustavili in sedaj ne gre nikamor..ne dol..hvala bogu tudi ne gor.Pravijo punce,ki so že bile operirane,da se je to dogajalo tudi njim,ampak pol kar naenkrat začne teža spet padati.

Evo, tetaM, iz prve roke od ene operiranke, ki je zelo uspešna.

5-dnevni pouch test (Za vse operirance, ki se želijo pri prehranjevanju vrniti na prava pota 🙂

Dan 1 in dan 2: Tekoči proteini: beljakovinski šejki, motne in bistre juhe

Ta dva dneva sta tekočinska oz. uživate le tekočo hrano, najboljši so proteinski šejki, bistre juhe. Ne smete pa zmiksanega sadja oz. nič ogljikohidratnega, ker sta namenjena, da popolnoma presekate svojo zasvojenost z ogljikovimi hidrati.

Fajn je tudi zminimalizirati kavo. Ob tem pa morate popiti tudi veliko vode, da izpira strupe iz telesa.

Dan 3: Mehki proteini

Tuna, losos v konzervi, jajca, sveže mehke ribe (talpia …), tudi cottage cheese, skuta

Naslednje dni lahko jeste, kolikor hočete in kadar hočete, vendar le dovoljeno hrano- Toda jeste lahko le 15 minut, dobro žvečite in 30 minut pred in po obroku ne smete pit.

Dan 4: Trši proteini

Mleto meso (puranje, piščančje,telečje meso), ribe

V tem času bi že morali ponovno začutiti svoj pouch, da se prej nasitite in da imate občutek polnosti, kot v dneh takoj po operaciji.

Dan 5: Trdi proteini

Belo piščančje, puranje meso, telečji zrezki, svinjina, jagnjetina …

Pomembno je žvečenje, pitje veliko vode. Do tega dne bi že morali presekati svojo zasvojenost z ogljikovimi hidrati.

Po končanem 5-dnevnem testu dodate sadje, zelenjavo, polnozrnate testenine, vendar je treba gledati, da zaužijemo dovolj beljakovin.

Ta test ni toliko namenjen hujšanju kot vrnitvi na prava pota in da se prepričamo, da naš mali trebušček – pouch še deluje. Seveda pa je izguba kg dobrodošla.

Traja le 5 dni, zato je striktno beljakovinski in ker je kratkotrajen, je čisto ok.

Spet dobimo občutek ponosti, lahko presekamo z našim neprestanim malicanjem in grizljanjem in začnemo jesti po načelu, ki naj bi se jih držali operiranci.

V tujini naj bi za bypass operirance pri prehranjevanju držala 4 načela:

1. Nič tekočine 30 minut pred in po obroku in nič pitja med obrokom.

2. Vedno najprej beljakovine.

3. Brez nepotrebnih neprestanih prigrizkov.

4. Dnevna vadba.

Več si lahko preberete tudi na strani: http://www.livingafterwls.com/

Pozdravljene,posebej še ti mici***

ja mislim, da je blo nekaj takega o tej kuri oz.testu res predstavljeno na tem forumu…hvala da si to delila z nami,kajti vsak poskus je vreden,da ne zapademo na stara pota..Sama bom skušala to 5 dnevno dieto izpeljati in upam, da mi bo uspelo..Vsekakor se bom potrudila in ni vrag,da ne bi šlo.Mogoče je kdo med nami že to preizkusil in fajn bi bilo, da poroča kakšni so rezultati.Mogoče bi bilo vredu, če bi nam kdo povedal kakšno hrano si je privoščil ob določenih dnevih in kako jo pripraviti,da bo uspeh zagotovljen, kajti jaz osebno nisem ravno pristaš nekih nenaravnih šejkov in napitkov.Če se le da je sigurno bolje, da si sami doma pripravimo sestavine,ki so potrebne za določen obrok,samo moram vedeti kaj točno je dovoljeno ob katerem dnevu.Bi lepo prosila,če ima kdo kaj več znanja o tem, da nam posreduje ali pa pove,kje lahko to najdemo na spletu…

hvala mici*** in tudi ostalim,ki se trudite,kajti na nek način nas povezuje ista usoda,ki pa jo bomo oz.so jo že nekatere prebrodile za kar jim res čestitam.

Želim vam lepo nedeljo in naj vas sonce greje kakor danes

Pozdravljene

Čudim se ker se nobena več ne oglaša.Moram vam povedati,da izvajam ta 5 dnevni test in sem zelo zadovoljna,ker sem v 5 dnevih izgubila 4,5 kg. Sploh se mi ne zdi da je težko in še enkrat tebi mici*** hvala,da si to delila z mano.Upam,da se bo katera še oglasila,ki mogoče tudi poskuša z to dieto in poroča kako napreduje.Bila bi vesela,da slišim še od koga kako mu uspeva.

Lepe pozdrave vsem !!

tetaM,
tud jest sem na tem testu in sicer sem danes 5 dan in pri meni je šlo dol malo manj kot 4kg, upam da bo jutri malo več. Razmišljam pa da bi vse skupaj še enkrat ponovila in to kar z jutrišnjem dnem. Tudi jaz sem po bypassu in sicer je blo pri meni novembra eno leto.V tem času sem shujšala tudi ene 30 kg, no bi jih pa vsaj še 15 rada dala dol. Ker mi kg že dolgo časa ne gredo več dol, sem se odločla za ta test in res kar deluje. Kot sem že zapisala ga mislim še enkrat ponovit da res spodbudim moje hujšanje.
Želim ti veliko uspehov….

tetaM, več o vseh težavah in uspehih po op, pa zveš na fb, če se želiš uključit v skupino mi piše na zs.

pozdravljena josipa

No me res veseli,da si se oglasila in povedala kako uspešno in učinkovito izvajaš ta test.
Mislim pa, da bi bilo dobro,če kakšen dan ali dva počakaš z ponovitvijo,se hraniš normalno (tudi z og.h.)ker telo tudi to potrebuje,potem pa spet nadaljuješ.To je moje osebno mnenje,ne trdim pa, da tako je.
Jaz sem danes že drugič na tej dieti in bom jutri zjutraj videla kaj bo pokazala tehnica. Čez vikend (sobota in nedelja) sem imela normalne obroke,tudi sladico sem si privoščila in seveda sadje,ki ga sicer pri tej dieti pogrešam.Moram pa reči,da me sladko niti ne privlači več.In kljub vsemu mi je tehnica danes zjutraj pokazala pol kg. manj.Sem presrečna,da se je končno nekam pozitivno začelo premikati.

Vesela bom,če se boš še kaj oglasila,kakor tudi ostali,da si tako na nek način izmenjamo izkušnje.

Tudi tebi in še komu veliko uspeha !!

Me veseli, da vama je pomagalo. Nisem pa jaz zaslužna za te podatke, jaz sem jih samo posredovala od ene zelo uspešne operiranke.

In res je, bolj se družimo na fb, pa nismo več tule gor.

Hej punce, kar nekaj časa vas spremljam in berem vaše objave. Še vedno pa sem v dilemi za ali proti operaciji. Imam že vse izvide, datum sem za operacijo že imela, ampak sem takrat ravno imela dojenčka in sem prestavila, sedaj pa se ne morem odločiti kaj naj? Grem ali ne? Pod katerim naslovom pa ste na fb-ju?

Pozdravljene,

včeraj je bilo 6 mesecev od moje op. Najtežji del je za mano 🙂 Zadooljna sem z izgubo, s spremembo videza, vse tiste težave, ki so bile tekom teh nekaj mesecev, so že pozabljene. Vse so prehodne in vse so zdržljive. Sama bi se za operacijo odločila še enkrat, brez pomisleka, ker takšnih rezultatov sama ne bi bila sposobna doseči in ker mi nobena sprememba ne predstavlja takih težav, kot mi jih je predstavljala teža. Poseg v telo je, ampak jaz gledam na ta poseg kot zdravilo. Če te matra hrbtenica, greš tudi na op.da te pozdravijo, enako je s tem. Prestala sem operacijo, da so me pozdravili, da je življenje postalo boljše. In je 😉

Vsem, ki ste v dvomih, poglejte prednosti in slabosti operacije in poglejte prednosti in slabosti življenja, ki ga živite brez nje. Katero je lažje? Ta odgovor mora najt vsak sam, vsak pri sebi ve s čem se lažje sooča.. Jaz sem svoj odgovor našla in je bil pravi.

pozdravljene,

jutri imam prvi pregled, 18. prila pa psihologa in dietetika….zanima me kako potekajo ti pregledi, pri zdravniku na prvem pregledu, pa pri psihologu a je pri njemu težko, pri dietetiku kako poteka to, prosim za odgovore….hvala

New Report

Close