Pravilno razmišljanje – pridobiti izkušnje “starejših” operirank.
Mene zelo bega, da se tiste, z izjemo ene ali dveh, ki so bile operirane pred štirimi, petimi leti in so bile tukaj ZELO AKTIVNE, več ne oglašajo. Nič! Ena, nekoč zelo aktivna (na forumu in tudi dobesedno – glede rekreacije), se je pred kakim letom zadnjič oglasila, ko je bila po izgubljenih 60kg spet na +20kg (torej jih je 20 pridobila nazaj…). Kaj pa vse ostale, razen teh dveh, ki se ne oglašajo??? Zelo zbegana sem… Kakšni so dolgoročni (10, 20 let…) operacije??? Operiranci, ki ste poseg prestali pred petimi leti in več, delite vaše izkušnje z nami, ne glede na to kakšne so…. Za začetniška evforija nekaj prvih mesecev po operaciji je lahko zelo zavajajoča, potem pa poniknete….
Pravilno razmišljanje – pridobiti izkušnje “starejših” operirank.
Mene zelo bega, da se tiste, z izjemo ene ali dveh, ki so bile operirane pred štirimi, petimi leti in so bile tukaj ZELO AKTIVNE, več ne oglašajo. Nič! Ena, nekoč zelo aktivna (na forumu in tudi dobesedno – glede rekreacije), se je pred kakim letom zadnjič oglasila, ko je bila po izgubljenih 60kg spet na +20kg (torej jih je 20 pridobila nazaj…). Kaj pa vse ostale, razen teh dveh, ki se ne oglašajo??? Zelo zbegana sem… Kakšni so dolgoročni (10, 20 let…) operacije??? Operiranci, ki ste poseg prestali pred petimi leti in več, delite vaše izkušnje z nami, ne glede na to kakšne so…. Za začetniška evforija nekaj prvih mesecev po operaciji je lahko zelo zavajajoča, potem pa poniknete….[/quote]
Pozdravljene,
sem ena od operirank in sicer sem imela obvod pred 3 leti, shujšala sem v 2 letih 45 kg, moram pa reči, da sem se začela rediti nazaj in sicer sem se v 1 letu zredila 10 kg. Groza in strah me je, ker spet lahko vse jem in kolikor hočem, želja po slatkem pa je neustavljiva!!!!!!
Bila sem na kontroli, pa mi je zdravnik rekel, da naj se vzamem v roke!!!!
Pa mi sploh ne uspe, vsak dan začnem znova, naprej pa že veste kako gre……
Hvala, da si to delila z nami. Saj ravno za to se gre. Ve, ki ste bile med prvimi operirankami, ste šle v to, brez da bi vedele, kakšne so lahko posledice, kajti v Sloveniji takih izkušenj ni bilo.
Me, ki se pa odločamo o tej operaciji imamo to srečo, da lahko koga vprašamo. Zato se strinjam z Zamišljeno. Delite z nami svoje izkušnje, prosim.
Tebi, Strah pa želim, da se vrneš na stara pota, tako kot je bilo po operaciji. Če si zbrala toliko poguma in se odločila za ta velik korak, ne vrzi vsega truda stran. Vem, da je težko, mislim, da te vse tule gor popolnoma razumemo, kajti tudi nam se že vse življenje dogaja borba s kilogrami. V mislih sem s tabo, zdrži!!!
Stara sem 16 let in imam eno težavo. Pred približno 2 tednoma sem opazila da imam zelo napihnjen in trd trebuh, napihnjen je predvsem v spodnjem delu, vendar bolečine začutim skoraj že pri pljučih. Včasih imam tudi glavobol… Zanima me kako naj to odpravim, saj je res moteče. Imam redne spolne odnose vendar uporabljam zaščito. Mogoče je to samo pred menstruacijo ali imam kakšne probleme z želodcem? Velikokrat pa spuščam tudi obroke in še ti so zelo mali… kakšna ideja kaj naj bi to bilo?
Strah, ne vem kateri zdravnik ti je kar rekel, da se vzemi v roke. To mi zveni malo tak no. So ti vsaj pregledali, če je vse ok, če se ni kje kaj razširilo, itd.?
Je pa dejstvo, da če začneš jesti vse kar smo jedle pred operacijo in tudi količine, se začneš nazaj redit. To nas čaka vse, če ne bomo pazile. To je nekaj čist normalnega in ne vem zakaj bi sploh kdo mislil, da je operacija magična palčka s katero bomo vsi lepi in suhi ne glede na to kako bomo živeli. Pač tak ne gre a ne 🙂
Naj se vam še jaz pridružim. Sicer nisem najbolj za operacijo želodca, ampak sem tudi kakšno leto nazaj razmišljala o tem, vendar se potem nisem odločila, ampak sem raje poskusila po “naravni” poti. Bistvo vsega je, da več porabimo kot vnesemo v telo. Seveda to se sliši zelo enostavno, ko pa se je treba tega lotiti pa nam nikakor ne gre. Tudi sama sem preizkusila marsikatero dieto in seveda vse učinkujejo na svoj določen čas potem pa pride učinek jo-jo, najprej zadovoljivo izgubimo kilograme, potem pa jih nesrečno dobimo nazaj več kot smo jih izgubili. Po vsem tem “dolgem” času ko sem že skoraj popolnoma obupala sem tudi jaz našla “svoj” najustreznejši način zame, seveda s pomočjo. Sama vem, da tega ne bi zmogla, ker enostavno je bilo preveč “nakopičenega” vsega. Dejansko sem sama opazila, da nisem jedla zato, ker bi bila toliko lačna, ampak sem na ta način potešila čustva in vsakodnevne probleme in težave. Določenim stvar, na tak način kot je narejena večina diet se lahko odpovedujemo, ampak to lahko počnemo samo nekaj časa, potem pa nam zmanjka potrpljenja za rezultate in predvsem vztrajnosti. To se je zgodilo tudi meni, določen čas sem zmogla npr. brez sladkarij, ampak že v istem trenutku sem bila v začaranem krogu. Ko sem bila žalostna, jezna ali me je bilo strah sem se zatekla v sladkarije, ampak hkrati sem se počutila zelo slabo, ker sem vedela da nisem naredila zase prav nič koristnega, ampak samo potlačila, problem pa je še vedno ostal.
Sedaj, ko pa jem res takrat ko sem zares lačna in seveda tudi sladkarije niso več moje najboljše “prijateljice” se počutim popolnoma drugače. Če bi mi kdo rekel pred nekaj časa, da obstaja še kakšen drug način mu seveda ne bi verjela. Sedaj, ko pa sem poizkusila sama pa vem, da se vse da. Pri tem seveda potrebujemo veliko volje, vztrajnosti in najpomembnejše je, da smo zadovoljni sami s sabo in da na začetku imamo osebo, ki nam lahko pomaga. Verjetno se večini zdi napisano nemogoče, ampak tudi sama sem mislila tako dokler nisem poskusila.
Zdaj je moje življenje popolnoma drugačno, zelo sem srečna, vsak dan bolj vesela, postajam samozavestna in občutim moč, ki jo ima vsakdo izmed nas in jo lahko izkoristi. Tudi družinsko življenje in življenje s partnerjem je popolnoma drugačno, življenje enostavno zame dobiva spet smisel in drugačne dimenzije.
Z zdravili naših čustev ne moremo uravnavati in zato obstajajo alternative v zdravstvu, ki vam jih priporočam, da jih poizkusite tudi vi.
Zdravo nattka,M2 in ostale.
Za mano so trije tedni po operaciji. Izgubila sem nekaj manj kot 10 kg,pa tudi okoli pasu in bokov sem izgubila 10 cm. Seveda sem zadovoljna. Držim se navodil dr. Kunsta in knjižice,katero smo dobili.
Prvi teden je bil najtežji saj sem imela vode že poln kufer. Je pa seveda res,da prvi teden izgubiš največ kilogramov,potem pa je šlo bolj počasi. Zdaj sem na miksani in pasirani hrani a mi ne odgovarja,ker je popolnoma neokusna. Nekatere stvari,ki sem jih imela prej rada,mi zdaj sploh ne dišijo. Lahko pa rečem tudi sama,da imam že občutek lakote in bi kar rada kaj dobrega pojedla. Izredno mi diši pica…,se pa ne dam. Morda kakšen košček čez teden dni…zdaj pa imam najraje juhe na 1001 način.
Ja,tako kot je že M2 napisala,operacija res ni čarobna paličica,da boš kar na lepem postal suh in lep. Potrebno bo veliko odrekanja in dobre volje,da pridem do želene teže. Moj cilj je priti na 55 ali vsaj na 60 kg. Zdaj bom dodala še telovadbo in upam,da bom uspela.
Nattka in M2,upam,da vama gre uspešno.Ostalim pa seveda tudi…..
Lp
Lep pozdrav vsem!
Po doooolgem času se oglašam tukaj. Zadnje čase nisem v prav dobri koži, vse mi gre nekako narobe. Od moje operacije (resekcijo sem imela – v Ljubljani) je februarja minilo 3 leta. Joj, kako čas beži!!! Na žalost moram priznati, da sem se zredila nazaj, no ne vseh 37 kil kolikor sem jih takrat izgubila… ampak 12kil (grrr… besna sem sama nase , res mi ne bi bilo treba požreti čisto vse sladkarije!!!!). Kar se tiče velikosti obrokov še vedno lahko pojem precej man kot pred operacijo, še posebej hitro me zapolni kakšna topla juha, tudi števila obrokov se kar lepo držim… ampak sladkarije med obroki so moj največji problem. Kar naenkrat kakih 7 mesecev nazaj se mi je pojavila neobvladljiva želja po sladkem. Huje je kot pred operacijo. Borim se ampak še kar drži me….
Vseeno je še vedno bolje kot pred operacijo, in če bom uspela, ma kaj ČE, MORAM, BOM uspela obvladati to sladkosnednost, potem bom zmagala na celi črti.
Lep pozdrav vsem in veliko uspeha!!!!
Me veseli, da se spet javljate “starejše” operiranke. Podgorka, tega se jaz najbolj bojim, ker sem tudi čisto nora na sladko. Upam, da kreneš nazaj na stara pota in daš dol teh 12 kg. Mi te podpiramo. Vseeno si dosegla lep uspeh.
Kamy, tudi tebi vse čestitke za izgubljene kg. Pridna si!
Jaz sem se pa naročila na prvi pregled samoplačniško, ker ne morem čakat več do julija, ko bi imela prvi pregled na napotnico. Tako da grem v Ravne 11.3.2013. Ima slučajno še katera ta dan pregled?
Tudi jaz sem bila pred 3 leti operirana, imam bypass. In povem vsem in vsakemu, operacija je bila zame samo prvo leto uspešna. Potem sem drugo leto stagnirala, 3. leto pa sem se sama vzela v roke in shujšala sama, tako da sem do sedaj izgubila 75 kg. Sem zadovoljna, vendar sem popolnoma spremenila prehrano itd. in vem, da bi se lahko takoj zredila nazaj, če bi se spustila z vajeti.
Verjetno se je tudi meni razširil ta prehod ali kaj podobnega, a vem, da ne bi šla spet pod nož. Kajti dokler ne pošlihtaš v svoji glavi, ti čisto nič ne pomaga. Žal mi je le, da nisem o hrani vedela vsega že takrat, ko sem šla na op., zagotovo bi že prvo leto naredila veliko več.
Pa da ne boste mislile, da sem sedaj brez pregreh. Kje pa, vsak dan znova je borba! Sem namreč čustvena jedka in ogromnokrat popustim.
Včasih sem se veliko oglašala tukaj, potem pa sem se oddaljila, ker mi bypass nekako ne služi več …
[/quote][/quote]
Glej samo odgovorila sem na tvoje vprašanje:))) Sama sem to poizkusila in lahko potrdim, da deluje. Seveda pa vsak ve zase in seveda, da vsem ne pomaga v enaki meri kot je mogoče meni. Veliko je odvisno tudi od nas samih kaj smo pripravljeni za to narediti, nekateri se raje smilijo sami sebi, drugi pa naredijo korak naprej. Poizkusiti res ni greh, saj tako pravijo. Takrat ko pa si že vse naredil, kar lahko potem si zmagovalec kljub vsemu.
Nisem edina, ki mi je ta način pomagal. Seveda pa je treba vedeti, da med vsem seznamom izbrati “dobrega” in “najboljšega” bioenergetika ni najlažje. Veliko lažje je slediti priporočilom. Smo si pa seveda ljudje zelo različni in enemu lahko nekaj ustreza medtem ko drugemu ne.
Vsak naj najde svoj način, meni je ta super:))
mici… ne vem če je že katera kaj podobnega napisala a vendar… tvoj prvi pregled je lahko hkrati tvoj 2. pregled, do takrat imaš lahko opravljene že vse preglede. če imaš v redu os.zdravnico ti lahko ona da napotnice za preglede, in do takrat opraviš spirometrijo, endo., gastro., psihologa, dietet. prineseš julija na pregled vse izvide, in te lahko dajo že na čakalno listo.