Najdi forum

Operacija želodca

Ojoj. Pa se mi je uspelo prebit od čisto prve strani pa do čisto zadnje, ha ha. Vmes so me obhajali mešani občutki. Ko sem brala kako se je nekaterim zakompliciralo, mi je bilo žal, da sem sploh pomislila na kaj takega, kot je operacija debelosti. Ko sem brala, koliko ste nekatere že spravile dol, predvsem pa slike prej-potem, bi kar zdajle šla pod nož.

Moj ITM je nekje okoli 46 in glede na to, da sem večkrat prebrala shujšat pred operacijo, spravit ITM na 40, je najbolje, da kar začnem. Datum za prvi pregled še kar čakam, pa glede na to, da se potem čaka na operacijo tudi po leto dni, imam čas v miru spravit dol kakih 10-20 kg.

Žal mi je pa, da se “stare” operiranke več ne javljajo tu gor, kajti one bi lahko največ povedale, kako fizično in psihično izgleda človek po 3-4 letih od operacije.

To sem jaz jana_snorlax. Sem ugotovila, da sem bila že nekoč prijavljena na MON-u in tako sem zdaj mici***.

Lep dan!

No tiste ki ste sedaj šele poslale napotnico, vam povem, da sem tudi jaz lansko leto februarja poslala napotnico, junija sem imela prvi pregled,( in ko sem imela vse datume, kdaj bom opravila potrebne preglede, sem se že naročila na 2.pregled) od septembra sem pa že na čakalni listi, in res je čas teče zelo hitro in tudi za vas bo tekel.

Ojla, punce. Dobila datum 23.7.2013!

Strelka in Katicka, dobro opravita jutri. Pa obvezno poročajta!! 🙂

M2 ker nisem bila zelo debela, je bil celoten poseg končan baje v pol ure, kar pomeni ekspresno. Rekli so, da nemoreš pazit na vse živce, da jih ne poškoduješ. In sedaj je prav beden filing, ko se pobožam po trebuhu in je občutek, kot da ni moj trebuh, ehhh, nevem kdaj se mi bo to popravilo. In tista skrčena mišica na roki, kamor sem dobila inekcijo, je še vedno v krču, nikakor mi ne popusti in boli me (nek vajenec mi je namreč v napeto mišico zaril inekcijo in jo je skup potegnilo).

Ojoj, mala mijauuu. A so ti kaj rekli, da se bo to popravilo?

Rekli so, da se živci zacelijo čez čas, kdaj nevejo, samo če bo to res pa nevem. Glede na to, da imam grde luknje v trebuhu, nevem kako se bodo živci spet povezali.

Če so ti rekli, da bo vredu, potem bo že. Samo, da ni trajna poškodba. Koliko časa pa je že od operacije?

no prišla domov iz pregleda….dobila napotnice in polno listov za prebrat…jutri pa klicat na preglede različne…mene zanima ko je rekle sestra da je treba čimbolj se približat 40°% maščob v telesu kaj to pomeni da moreš do tega točno prit ali ne…

3 tedne

No, potem se bo pa ziher popravilo. Sem mislila, da je že več. Kako pa je kaj drugače počutje? Pa kako ti gre s prehrano?

Fajn. In kaki so prvi vtisi o dr.? Si se lahko kaj pogovorila al je bilo vse bolj na hitro? Za maščobe ne vem, vem pa, da želijo, da se čimbolj približaš ITM 40, če ga imaš veliko nad tem. Kaj več ti bodo znale povedat operiranke al pa tiste ki so že v nadaljevanju postopka.

katicka19 manjši itm imaš lažje je operirat pa do drugega pregleda poskusi shujšat kaj,(2,3 kg kolikšen itm imaš?) to jim full pomen. kdaj si bila pa na vrsti? jaz sem včeraj precej čakala, prišla sem okol 9:40 na vrsti sem bila pa 11 – 11:20; sva se pa dogovorila da mi bo mini bypass naredil, mi je določene stvari kr na dolgo in široko razlagal 🙂 operirana bom pa nekje maj junij… 9 mesecev čakanja

Pozdravljene !
Mene zanima ce ima kod telefonsko ( mobi ) od ambulante v Slovenj gradcu oz kdaj je dr v ponedeljek v ZD Ravne na Koroškem ….

bila sem okoli 10,30 na trsti.moj itm je 43,1°%.zdravnik je zelo prijazen samo za moje pojme je bilo vse prehitro….upam da bo drugič več časa vzel si…

No, potem se bo pa ziher popravilo. Sem mislila, da je že več. Kako pa je kaj drugače počutje? Pa kako ti gre s prehrano?[/quote]

Danes in včeraj imam močne bolečine v spodnjem delu trebuha, kot hude menstrualne bolečine, pa sem šele 4 dni po menstruaciji, ki je bila (glede na to, da sem jo prvič dobila po naravni poti po parih letih) morilska kot pokol. Nevem ali bom spet krvavela ali kaj, imam namreč policistične jajčnike. Jaz se držim juhe iz kocke in 1 frutek dnevno. Če sem pikico česarkoli probala sem imela hude bolečine, kar rezalo me je, zato bom še naprej na juhi in frutku za 4 mesece stare dojenčke 😉

katicka19 vse na hitro odpravi (sej dokler nimaš vseh pregledov, se tko ali tko nimasta kej pogovarjat, pa pred drugim pregledom, si malce oglej vrste operacij)jaz imam za seboj sedaj 3 preglede, in prva dva sta minila ekspresno hitro, na tretjem sem pa malo “komplicirala”.. poli sva se pa vidle, hm a 19 je to tvoja starost?

nene ni moja starost je starost ki je bila pred leti, sedaj sem stara 24….zakaj te zanima? samo se mi je zdelo da so eni bili zello dolgo not pol pa jaz pridem na vrsto pa pet minut in je to to…..

pozdravljena dekleta 🙂

že lep čas se nisem uspela javiti in lepo, da nas je več tukaj gor. Kamy kako ti gre? M2 ti si verjetno itak na FB. sama se še ne morem odločiti, da bi si naredila profil. premalo časa imam za tipkanje na netu.
evo mene po 3 mesecih. kg imam 97 juhuhu. 2x tedensko hodim na zumbo in najmanj 2x tedensko hodim s palicami. hrana me zadnje čase zelo matra. občutek imam, da bi spet lahko jedla in jedla. ker imam trakec, moram toliko bolj paziti na količino. dolgo časa je moja teža stala na eni in isti številki, šele z zumbo je začelo padati.

malo grem nazaj brat, če so “starejše” operiranke tudi imele ta občutek, da bi lahko spet veliko pojedle. in kaj storiti v tem primeru.

drugače pa dekleta čestitke vsem, ki ste že na poti novega življenja. sama sem tudi kar nekaj časa razmišljala in povem na glas. niti za trenutek mi ni bilo žal. celo če bi ostala kar na tej teži, bi bila že super zadovoljna, ker dvomestne številke nisem videla že kar dosti let. končno lahko sproščeno hodim v fitnes center in me tam ni sram, kot bi me bilo še 3 mesece nazaj. še vedno sem precej okrogla, a mi je padec teže pod 100 dal tako samozavesti, da se res dobro počutim.

paper vidim da si se javila. prosim za odgovor, ali je normalno da po dveh polnjenjih trakca (skupaj 5 ml), včasih čutim, da bi lahko jedla in jedla in jedla …če si ne bi vnaprej določila količine, sploh ne bi odnehala. včasih sem po nekaj grižljajih tako sita, pogosto pa sploh ne čutim sitosti. jem prehitro? razmišljam, da bi začela nazaj jesti z majhno žličko. hvala.

za vse tiste ki še čakate na pregled – tudi meni se je zdelo, da me je na prvem pregledu odpravil zdravnik na hitro. a sem zato na vseh ostalih pregledih zdravnike spraševala o vsem mogočem. na drugem pregledu s kirurgom pa sem lahko pomenila marsikaj. pred operacijo sem šla v sg še enkrat, na tretji pogovor. sem pa ves ta čas čakanja na operacijo veliko delala na sebi, se začela ukvarjati z rekreacijo in poskušala čimveč shujšati. moj najvišji itm je bil 55, na dan operacije 46. splača se potruditi, ker po op samo nadaljuješ z rutino. pa res je manj zapletov.

mala mijau upam da ti bo čimprej bolje. žal mi je, da je prišlo do zapletov.
kamy javi se 🙂

Nattka, čestitke za izgubljene kilograme! Koliko pa si jih imela na dan operacije, če ni skrivnost? Se pravi, da je 3 mesece od operacije?

New Report

Close