kamy živjo, nič hudega, če se ne boš mogla vzdržati zdaj med prazniki. logično je, da se pri polni mizi človek težko upre. boš pa ko minejo ti nori dnevi, spet porihtala prehrano, ker ti sama zelo priporočam, da se pred op znebiš še kakega kg. vse je lažje, če je kil čim manj in če črevesje ni tako obremenjeno.
jaz sem sem seboj vzela 2 brisači, (ker sem se stuširala takoj, ko so mi odstranili drenažo), natikače sem tudi imela svoje (čeprav jih lahko dobiš tudi v bolnici, a imam raje svoje – vzami kake kroksice, japonke ali podobno),
pižamo sem dobila v bolnici. “soseda” zraven mene je imela svojo pižamo. Fajn je imeti tudi kako ali haljo ali pa daljšo jopo, ker če boš šla malce po stopnicah v pritličje in nazaj gor ni lušno hoditi samo v pižami. ne vem, če se da haljo dobiti v bolnici, nisem vprašala.
v glavnem moraš biti čisto brez nakita, zbriši si lak z nohtov na rokah in nogah, odstrani vse pirsinge.
še nekaj, kar se bo morda slišalo hecno. vzemi si za domov temno perilo. sama sem imela beli komplet, pa se je modrček zaradi joda ( s katerim ti namažejo cel trebuh) tako popackal, da so ostali madeži.
datum bo pa itak hitro tukaj 🙂
moj rezultat – po 6 tednih minus 11 kg.
sem zelo vesela, ker imam prvič tisti prijeten občutek, da je tokrat izguba trajna 🙂
mucamaca hvala za spodbudo. tudi tebi vse najboljše in čestitke za dosežen rezultat.
Ojla vsem 🙂
Mucamaca, čestitke za uspeh! Ne razumem kaj misliš s trebuščkom? A greš na OP kože? To ti pripada brezplačno 😉
Nattka, tudi tebi čestitke za lepo številko!
Kamy, meni zdaj že en teden ni slabo, kar je uauuuuuuu hehe, upam, da je to obdobje (trajalo je dlje kot en mesec) mimo in da ni samo zatišje. Trenutno ne hujšam. Namerno 😀 Ne prav zares sem namerno jedla mičken bolj kalorično hrano, da dam telesu malo pavze in seveda tudi koži. Do novega leta se ne mislim ubadat s težo, zrditi se ne morem hehe, kar je super, po novem letu pa spet dalje 😉 Imam pa eno težavo že od vsega začetka. Ful malo hodim lulat, skoraj nič in prav čutim kako zadržujem vodo. Ima kera kak nasvet kako vzpodbudit odvajanje vode?
Kamy jaz sem imela zraven dve svoji pižami, se bolje v njih počutim. Nattka je dobro rekla, nič svetlega ne imej, najprej je jod, potem pa tudi kri in vse te stvari se na svetlem bolj vidijo 😉 Zraven sem imela še haljo, potrebovala sem jo 1x, pa svoje copate, osebne stvari itak, tampone 😀 , knjigo, ki je nisem brala hehe, kakšno vodo, ker včasih kar pozabijo prinest, me smo jim težile pol dneva, da so se končno spomnili. Kremo proti gljivicam jebemjimsunce, se oproščam izrazu ampak sem v tistem bednem tušu gljivice fasala, ki jih zdaj nisem imela še nikoli…grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! Pa ene mehke hlače, ko boš šla domov, da niso na pas. Jaz sem imela kavbojke in mi je bila prava muka, ker so rane odprte. To je pa mislim, da to
Lepo se imejte in vso srečo v 2013!
Pozdravljene punce,
M2,nattka,čestitke za dobro počutje in izgubljene kilograme. Kar tako še naprej.
M2,hvala tudi tebi za vse informacije,katere mi pridejo prav…..
Čeprav je vse zamrlo na temu forumu,se prosim le še oglasita kaj….pa še kdo lepo vabljen…
Vsem skupaj želim vse dobro v novem letu 2013,ki naj bo mirno,polno ljubezni in zdravja,veliko dobrega,
pa čimmanj kilogramov.
Srečno!
Kamy
Evo, pa smo v novem letu, čutim, da bo super. Upam,da ste bile pridne med prazniki, da so vam vsi zavidali, ker ste lahko odšle od polne mize in polnega krožnika. Jaz praznike raje preživljam stran od doma, kakor daleč gre in čimbolj na toplo. Ko sonce greje o hrani sploh ne razmišljam. Sicer pa, ja, ne vem kako je z operacijo trebuha, mislim z napotnico. Moja zdravnica, ne sliši na to uho prav nič dobro. res paje, še dobro, da sem bila opozorjena, koža je ostala nekaj številk prevelika. Ni lepo za pogledat, še dobro, da sem večinočasa oblečena in tako kar deležna zavistnih pogledov. Imam se seveda rajše,ker sem suha, ampak ne vem kako bo to poleti. Ali ima katera kakšno dobro izkušnjo z estetskimi kirurgi. Malo me je strah.
Kamy, ne skrbi če bo kakšen kilogram več, bo kmalu odšel, samo rada se imej in se vživljal v čas po operaciji. Boš videla, ta svet je res narejen za tasuhe, kar je seveda svinjarija, ampak res pa se tudi sam bolkje počutiš, ker se lažje giblješ. Saj veš, ko zlagaš posodo na spodnje police v kuhinji, jaz sem počepnila in potem prosila moža, da mi je podajal, ko sem že ravno čepela. Da ja ne bi ponavljala vaje, sedaj pa sploh ne vem, kdaj se skonim, počepnem, stečem ipd. To je res užitek, pa četudi malo mehedra koža na trebuhu. Bo že. seveda razmišljaš kaj nesti s sabo v bolnico, tudi jaz sem. Nesi za dva dni, najboljše je, če kar svoje, se boš bolje počutila. Copatki so pa obvezni, ker te bodo hitro začeli sprehajati po hodnikih. Veš, nič vode ti ne dajo, dokler ne hodiš in voda je takrat zelo zaželjena pijača.
Lepo leto vam želim.
Mucamaca, kje si bila op.? V sg? Napotnico za kožo ti da kar kirurg, seveda ko ustrezaš pogojem, torej ITM25-27 z vzdrževanjem leto dni, lahko jim zatežiš že prej, ker je potem itak čakalna doba za op.dolga, pa lahko vse skupaj malo zorganiziraš tako.
Dada, ne moreš uporabljat, niti videt fb od kluba, če te ne prijavi nekdo od članov.
lp
Zdravo punce,
mucamaca hvala za nasvete. Upam,da boš čimprej rešila probleme s kožo na trebuhu….
Tudi sama počasi čakam na svoj dan D: ,pa še nekaj dni bo treba….Sem si vzela par dni časa,pa sem prebrala poste za nazaj,da se počasi mal pripravljam. Nekje sem prebrala,da jih je bilo pet v sobi. A ni to malo kruto. Kako je zdaj? Ste bile operiranke za operacijo želodca skupaj?
21 imam anesteziologa,me je zdaj kar strah,da me bo zavrnil,pa komi da sem dočakala,da se je leto obrnilo okoli..Ojej,spet me je prijela negativna energija..
Nattka,M2 …ali ste v redu? Hujšanje gre?
Jaz namesto dol sem šla gor. Upam,da ne bodo preveč gledali na to……
Lepo se imejte in še kej povejte….
Pozdravljeni
Nekaj časa spremljam ta forum. Sodim med “baročno” zelo popolnjene. Moj BMI je 53 pri 132kg in 40-ih letih. Ker so vsa hujšanja od otroštva dalje šla v maloro, razmišljam o operativnem posegu. Trenutno imam še precej pomislekov. Gledam “+” in “-” in se nekako blago in s strahom nagibam k operativnemu posegu. Da bi lahko pridobila še več informacij, bi prosila predvsem tebe, M2 ali pa katero drugo, če me lahko priključi skupini na fb. Podatke za fb bi želela poslati na zasebni email. Se priporočam za pomoč.
Vso srečo vsem, ki se borite s kg in uspešno primerno hujšanje.
Lp, PetraO
Petra malenkost 😉
Kamy, kako si?
Heh, če jih je v sobi pet, je še ok, ponavadi jih je šest 😀 Nas je blo tud pet. Glej, kar se tiče bivanja, ne pričakuj luksuza, je stanje prav žalostno boš vidla. Kar se tiče pižam in brisače mej zraven, ker takrat ko sem bila jaz jim je zmanjkalo spodnjih delov pižam, brisače smo sicer dobile, ampak smo se mogle kar malo zagrebst, tak da kakšna tvoja zraven ne bo hodila viška. Stanje bolnice je takšno kot stanje Slovenije, žal. Operiranke smo bile v isti sobi, jaz sem bila skupaj s Presto (kot veste) plus še eno, ki sem jo na fb spoznala, tak da je bilo prav fajn 🙂 Kamy, bliža se ti operacija, prosim shujšaj malo…bo operacija lažja in bolj varna in okrevanje lažje. Resno! Potrudi se.
Jaz se počutim dobro, slabosti so čudežno izginile, takoj ko sem se odločila, da bom grešila haha. Včasih je tudi greh dober :p Trenutno sem izgubila od op. 27 kg. Sem zadovoljna s hitrostjo hujšanja. Koža je še zaenkrat ok in mi še nič ne visi, je pa res, da je maščobe še kar nekaj tak da…bomo vidli. Moja šibka točka je telovadba 🙁 Nikakor se ne morem pripravit niti za hojo ali kakršnokoli drugo aktivnost in imam slabo vest. Vsak dan si pravim, da moram…pa ni nič od nič 🙁
Zdravo M2 in ostale,
Sem kar Ok. Čakam,čakam…..
To pa res ni prijetno,da je toliko ljudi v sobi. Sama sem navajena na največ tri osebe. Pol bomo pa kar na kupu. Praviš,da so sobe v slabem stanju,luksuz torej odpade.Upam,da bom imela vsaj dobre soborke..in da me bodo kmalu spustili domov….
Hvala na pomoči;bom res vse svoje vzela s sabo bo najbolje.
Trenutno sem na 95 kg,bom pa probala še kaj dat dol do konca meseca. Tebi M2 pa moram res čestitati za izgubljenih 27 kg. Dobro ti gre.
Sama sicer veliko hodim,to je trernutno vse kar počnem,vem pa do bo temu verjetno potrebno še kaj dodati,predvsem za ojačitev trebušnih mišic. Ja,tam je najhuje.
Želim ti še naprej lepo izgubo kg in lepo se imej,pa še kaj se oglasi.
LP
Pozdravljeni
Jaz sem bila pred 5 dnevi operirana v SG in sicer mini bypass. Zanima me nekaj. Kaj ste jedli prvi mesec po operaciji od tekoče hrane? Skrbi me namreč, da delam napako, če si zelenjavno suho spasiram do konca, in Frutek malo razrečim z vodo in spijem. Se je treba strogo omejiti na vodo, čaj, govejo juho? Prav tako vase ne spravim 5x dnevno po 200ml tekočine, ampak popijem par žličk in imam dovolj, in čez nekaj časa spet par žličk. Počutje je uredu.
lp
Telo ti bo itak samo povedalo, kaj mu paše kaj pa ne 😉 Delaš čist ok, od same vode in čaja itak ne moreš živet.Meni je prvi mesec vse prišlo prek…prav zagablo se mi je, vse juhe, vode, čaji itd. Še dobro, da je mesec dni hitro na okoli. Kašice pa lepo počasi uvajaj..nekateri so začeli z njimi zlo hitro, jaz sem počakala skoraj cel mesec. 2dcl tekočine pa še zdaj po dobrih 4 mesecih ne spravim vase 😉
Kamy kako kaj? Si že v nizkem štartu 🙂 Meni gre počasi, zdaj je -29…čist zadovoljna 🙂
Pozdravljene punce,
jaz sem kar na hitro bila v Sg. Pravo presenečenje zame in ujeli so me malce nepripravljeno….V sredo sprejeta,včeraj operacija bypassa,danes doma še vedno z manjšimi bolečinami. Počutje je kar dobro,ampak kljub operaciji in po treh dneh vode mi je že kar slabo in zelo mi diši,da bi kaj pojedla (a vem,da ne smem). Sploh nisem imela časa povprašati kako naj se prehranjujem dalje. Rekli so mi,da prve štiri dni samo vodo,a se mi že kar vse vrti.Tudi sama ne vem kako dalje. Zdaj sem malo kar v strahu.
Zanima me,kdaj ste začele s pitjem čaja,mleka,juhe,soka.čokolinota na redko (kateri dan po operaciji?)….,kar manjka mi to. Pa kdaj ste začele s kašasto oz. mehko hrano? Rada bi si privoščila kakšno žličko pire krompirja,malo sesekljanega mesa…Kdaj ste ve začele s tako hrano.
M2, ja sem v nizkem štartu – doma v postelji. Kilograme si dobro izgubila,čestitam. Sama sem imela na dan operacije 95 kg,danes ko sem prišla domov pa 92,1.
Sem zadovoljna,a vode imam že čez glavo….Prosim Na pomoooooč ??????
Hvala in lep sončen dan vam želim
Zdravo Strelka84,
drugi pregled sem imela konec maja 2012,od takrat sem bila tudi na čakalni listi.
Zdaj so rekli,da bo vse potekalo bolj hitro,saj operacije opravljata ali dr. Kunst ali dr. B.
Mene je operiral dr. Kunst,dr. B pa je bil v tem tednu odsoten.
Želim ti,da dobiš čimprejšnji datum za operacijo.
Srečno