Najdi forum

Operacija želodca

M2 sej ni nc kej taksnga….obveznosti pa operacija se mi mal tepejo med sabo. Za eno pa se moram odločt in nekaj se bo verjetno ustavlo,sam še razmišljam kaj……pa sm mal živčna,kar pa je moja krivda……

nattka,vse je že za tabo. Upam,da si že doma. Srečno!

Lep dan

hvala vsem za lepe želje 🙂
jaz in moj trakec sva doma. veliko hodim po stanovanju in pijem vodo po požirkih 🙂 znana zgodba 🙂

nimam fb, bom pa tukaj občasno kaj napisala. počutje psihično je ok, sem se pripravila na bolečine in odrekanje, še jutri samo voda potem pa začnem s tekočo hrano. stric že kuha “frutek” zame, gosti sok iz jabolk in korenčka, a brez sladkorja, v shrambi pa imam ogromno rumenih buč, ker imam zelo rada kremno bučno juho. pitja po požirkih sem se nekako uspela naučiti, tudi že pred op, čeprav se zdaj dobesedno silim z vodo.

kamy, popolnoma te razumem. sama sem si pred op tudi želela več debate, pa sem začela ponovno brati stare zapise v tem forumu. moram reči, da sem našla en kup zanimivih informacij in napotkov. in ni mi žal, da sem čakala na op nekaj dlje, ker šele sedaj vidim, koliko je vredna dobra psihična priprava. v sobi sem bila z dekletom, simpatičnim, zabavnim, sva cele dneve in tudi ponoči precej hodile po hodniku in se naklepetale, pa nasmejale kljub bolečinam 🙂
je ena od sester rekla, da imajo dobre rezultate tiste, ki so dobro psihično pripravljene in so naju vedno pohvalili, ko sva takole delale zmedo na avtocesti v 2. nad bolnice 🙂

želim tudi tebi, da se dobro pripraviš in motiviraš, ti bo lažje, ker prva noč je dolga 🙂

no, še za zaključni info … danes imam 1 kg več kot na dan pred op 🙂
samo upam, da ne bo pri meni kontra učinka hehehe – no ja, upam, da se bo en teden samo na vodi končno nekje poznal 🙂

na klub sem se pa odločila hoditi, kolikor redno se bo dalo vsaj na začetku. morda bi si pa tudi odprla fb, samo se bojim, da bom potem odvisna od računalnika. sem pač ena odvisnica 🙂

pozdravček vsem, javite se kaj, kako vam gre:)
srečno vsem

Aja Nattka ti si sla na trakec..,kako ti gre? Zdaj ga se nimas polnjenega a ne?

Kamy 🙁 zal mi je, da to slisim, upam, da se bodo stvari ustimale tako kot se morajo!

Meni gre ok…pocutje je ok, razen da zdaj ze en teden gostim viruse in so zoprni! Poleg vseh vitaminov in vsega sem prva zbolela 😀 Teza je na danasnji dan -16..pada lepo pocasi in vztrajno 😉

Lepo Martinovanje vam zelim…grem na racko :))

kamy šele sedaj sem prebrala tvojo dilemo. če ti bo kaj v pomoč, tudi jaz sem imela kup zadev v službi, pa sem se šla z našo vodjo in svojim šefom odkrito pogovorit. najnujnejše se uspela končati, ostalo pa so (upam) razdelili med druge. enkrat v življenju je treba sebe in svoje zdravje postaviti an prvo mesto 🙂
ti želim, da se čimprej razrešijo težave v tvojo korist 🙂

M2, sicer nimam še fb, ampak ker imam kar nekaj vprašanj, bi se vključila v vašo fb skupino. ko boš imel čas, mi pošlji zs, pa da vidim, kako to gre :)) sem malo bukova za te zadeve 🙂

danes – 4,5 kg, imam pa trakec ja. se mi je zdelo, da bo to manjši poseg v telo. zahteva pa več discipline.
zaenkrat glava sledi navodilom. berem poste starejših operirank in iščem info ter inspiracijo.

M2, za 6 tednov imaš odličen rezultat. bravo punca.

pia, kako gre tebi, si ok?

Živjo punce!!
Javljam se na dolžnost hehe po dolgem času, sej berem redno ampak za pisanje pa kar zmanjka časa..no mesec dni po op.je za mano, z rezultatom sem zadovoljna, apetit še kar ostaja vendar pojem znatno manj kar se pa pozna tudi na tehtnici. Ta teden je blo -14 kg.
Bila sem tudi že na prvem pregledu po operaciji in me je dr.B pohvalil. 🙂 tako da ja, jaz sem zelo zadovoljna ter presrečna, da so se mi uresničile sanje.
Kamy bravo čestitke…še malo pa tudi ti greš na pot proti SG. Držim pesti moram pa rečt, da pri meni za živčke ni blo časa, ker so me klicali dan pred sprejemom 🙂
pa naj te nič ne skrbi, ker ni nič hudega in vsi so zelo prijazni..res ni nič hudega, glej jaz sem bla v sredo operirana bypass, v četrtek sem bila pa že doma, dobro uro po operaciji sem se jaz že veselo sprehajala po hodniku in sem se počutila kot rožca :-).Nobenih hudih bolečin, če bi blo treba grem še enkrat…upam, da sem te vsaj malo potolažila. Čaki za katero op. si se ti potem odločila?

nattka, tudi tebi gre super, pa le pridi na fb tam se več dogaja, pa še marsikatero koristno informacijo zveš, ker je veliko takih gor, ki so že vse to dale skoz. Na vsako vprašanje zveš odgovor.
Tukaj se pa zadnje čase prav nič ne dogaja 🙁
Punce lepo se mejte ČAO

Kamy, kako je s tabo? Bos uspela vse urediti do datuma? Drzim pesti 😉

Nattka ne vem, ce ti lahko posljem ZS ker nisem registrirana. Ce bos odprla fb profil me poisci pod Mojca Jaz, dodaj za prijateljstvo in te prijavim v skupino 😉
Si ok? Se dobro pocutis?

Piia3….uuuuuu lepo ti gre dol…cestitke 🙂
Kar se sodelovanja tukaj tice se mi zdi, da kakor hitro so ljudje operirani kar izginejo. Saj ok, sam ce tako pomislis, koliko informacij so oni potrebovli pred op.in koliko jih je motilo da ni nikogar, ki bi jim odgovoril…potem pa nardijo isto. No ja…

Jaz se pocasi priblizujem 2 mesecema…se dva dni, jutri se zmerim, da vidim kolk je slo cm dol. pocutje ok, hrana…ma ne vem no…trenutno mi ful meso pase…jaz mam taka obdobja, da bi 1x jedla same ribe, pol samo zelenjavo, pol pa tega sploh vec ne morem videt in se mi lusta spet nekaj novega :)))

Lepo bodite in pridno hujsajte 🙂

Drage moje!
V teh dneh je minilo eno leto, odkar sem bila operirana. Od dne, ko sem se odločila za operacijo do danes….sem izgubila 37 kg…in moj itm je tako 32. Pa vendar..iz dneva v dan se borim. Res je zeloooooo pomembno, da po operaciji začnete z gibanjem, kajti , če tega ni, ste kmalu lahko nazaj z vsemi kg.Kot sem že omenila, lahko pojem skoraj isto, kot sem prej in se iz dneva v dan borim z željo po hrani.
V glavnem, srečno vsem in kljub vsemu, ni mi žal, da sem se odločila za ta korak, kajti vsi, ki me poznajo mi stojijo ob strani in me bodrijo, hvalijo…zato, kar pogumno na novi poti

Jaz sem pa pod itm 40 danes prisla yeah yeah yeah *happydancetotalen* :))))))

parfum
berem stare forume, pa me zanima a je bila operacija uspešna in kako je danes. Imam v mislih, da se bi tudi jaz lahko počasi odločil za kaj takega, ker se mi že kažejo male težave. koliko moraš presegati teže, da dobiš napotnico. kaj pa samoplačniško. koliko stane. imam še dost vprašanj, ampak za začetek bom zadovoljen s temi odgovori.
pozdrav

oj aleš
tale tema je odlična. le od začetka jo moraš brati. našel boš ogromno koristnih informacij

napotnco ti da osebni zdravnik pri ITM 40 in več ali 35 če imaš določene zdarvstvene težave. za samoplačniško pa je treba poklicati direktno v slovenj gradec.
več info najdeš tukaj, pa tudi po mailu jih lahko kontaktiraš

http://www.operacije-debelosti.si/sl/index

Pozdravljene punce,

vidim,da vam gre zelo dobro. Nattka,piia,M2 – res lepe čestitke ob lepih številkah izgubljenih kilogramov. Danes verjetno tehnica kaže še toliko manj. Prav vesela sem za vas.
Jaz sem imela pred seboj težko situacijo odločitve med dokončanjem študija ali operacija.
Odločila sem se za študij (pravkar izvajamo hospitiranje,katero je obvezno in naslednja bodo šele čez eno leto).
Upam,da na operacijo pridem prej kot v enem letu. Res pa je,da me včasih kar stisne glede na mojo odločitev,a upam,da sem se odločila prav,čeprav sem kar malce potrta …
Vam pa seveda sporočim,ko dobim nov datum.
Lepo se imejte pa še kaj povejte.
LP

Pozdravljeni.

Ker nas je veliko, ki se borimo s prekomerno telesno težo se odpira društvo za skupinsko hujšanje. Želimo si pridobiti čim več informacij, kaj potrebujete, zato vas prosimo, da nam izpolnite spodnjo anketo.

https://www.1ka.si/a/21093

Hvala za sodelovanje.

Prijeten in romantičen vikend 😉

Pozdravljene,

imam nov datum operacije, 4.2. 2013. Ravno prav. Do konca januarja bom opravila vse obveznosti,potem pa veselo v SG. Je dobila še katera datum?
Upam,da mi bo šlo življenje na boljše.
Kako pa ste kaj ve drage punce?
Veste kaj me še zanima; glede na to,da moram biti v bolnišnici že v nedeljo ob 16. ,zakaj te pokličejo dan prej? Kaj tam delaš? Kaj ste jedle tik pred operacijo…..zdaj je tudi mene malo zagrablo……
Lep sončen dan in hvala vam za kakršenkoli nasvet. Grem počasi za vami.
Srečno

Kamy pozdravljena 🙂

Tukaj se je čisto umirilo, človek sploh več nima veselja kaj napisat :/

Čestitam za novi datum!!!! Uh bo kmalu 😉

Mislim, da nas v bolnico pokličejo prej, ker nam ne zaupajo, da ne bi nič jedle :p

V bistvu, ko prideš na sprejem, vzamejo podatke bla bla bla, nič posebnega in potem greš v sobo. Vse kar so mi tisti dan naredili je, da so mi vzeli kri in nastavili metuljčka v roko, to je pa to. Za pit ti dajo samo vodo in lahko piješ do polnoči potem pa več nič. Jaz sem tisti dan pojedla samo malo bobi palčk, nekatere so imele pa prav kosila. Po moje je najboljše pojest nekaj lahkega, ne pretiravat. Meni ni pasalo nič…verjetno malo živčki delali 😉 Probaj se zdaj prehranjevat čimbolj uravnoteženo, pa bo vse ok 😉

Kar se mene tiče sem zdaj blizu 3 mesecev po OP. Precej me dajejo slabosti ob večerih po obroku. Nimam pojma zakaj. Grem ta teden k zdravniku, da mi kri pregledajo. Saj niti ne vem kaj naj naredim, sem se pa včeraj odločla, da več ne večerjam! Itak nem vzdržala hehe, tak da lahko samo upam, da me te slabosti čimprej minejo :/ Teža se premika počasi, trenutno sem izgubila dobrih 22 kg od OP. Jem lahko skoraj vse, paše mi ne bela moka, krompir, sladkarije mi še zmeraj ne potegnejo.. Se pa zadnje čase ulovim, da premalo prežvečim hrano…kar pozabim. V glavnem ,če potegnem črto pod vse, ni tako hudo, da se ne bi dalo vzdržat, je pa zelo pozitivno za izgubo teže. Se splača!

lp

Pozdravljena M2,

tudi sama pogrešam,ker se na tej strani ne dogaja nič več….tako,da punce v akcijo….jaz in FB nisva ravno najboljša prijatelja….
M2,hvala za razložitev. Zdaj sem končno dojela,da bo šlo pa zares,a čas pa se bo ustavil. Na vrsto sem prišla natančno po enem letu od prvega pregleda. Pa je šlo hitro okoli,februar pa je še tako daleč….zdaj pa se bo začelo vleči….
Čestitke ob izgubi kilogramov in da se počutiš dobro. Številka je lepa. Kar tako naprej,pa se še kaj oglasi,pa težave s slabostjo čimprej odpravi…
Lepo se imej in srečno.

Oj,
mene zanima, kje so “stare” (pa ne po letih:) operiranke oz. operiranci. Lenčka ipd.?
Upam, da se ne javljajo zato, ker so zaposleni in ne zato, ker ne bi imeli kaj vzpodbudnega za zapisati. Ampak res bi bilo fajn, da se oglasijo, da povedo svojo izkušnjo, kje so sedaj po xy leti s kilogrami,… bi bila za mnoge potem odločitev lažja.

punce živjo, tudi jaz pogrešam debato tukaj, ker nimam fb in mi nekako ne potegne, da bi si naredila profil.

evo mene , en mesec po op. kil je manj 9,5, zelo sem zadovoljna, še sploh zato, ker se precej gibam (hoja s palicami, zumba, plavanje je v planu po novem letu, ko odpadejo vse krastice).

jem po navodilih, prežvekujem zelo, ker bi sicer naredila škodo trakcu. 4. dec sem imela kontrolo v sg, so mi rekli da jem premalo, tako sem dodala še en obrok in sicer ali kak sadež ali pa navaden mali jogurt. zaradi majhne količine hrane gledam da jem v treh obrokih sadje ali zelenjavo, ker sem tudi sicer precej slabokrvna.
pred kratkim sem slišala star recept za zdravljenje slabokrvnosti – zvečer naj skozi jabolko porinem en večji žebelj in zjutraj jabolko pojem. baje da so včasih tako zdravili 🙂 no, ko kupim žeblje, javim rezultat:)

količina, ki jo pojem naenkrat je toliko, kolikor gre v mali jogurtov lonček. tega se še vedno držim, ker nočem da mi zdrsne trakec. sicer se je pa meni zgodilo enako, kot že nekaterim, kot da so mi operirali glavo, sladkega nisem ne poskusila še, niti ga pogrešam. ko sem bila doma, sem vsaj 3x tedensko kaj pekla, pa tudi poskusila nisem. včasih bi pojedla sama pol pekača.
hvala ti še enkrat, dr B 🙂

dekleta, tudi jaz pogrešam operiranke starejšega datuma, včasih imam kako vprašanje, potem pa brskam tukaj na forumu in iščem odgovor.

M2 super ti gre, sem zelo vesela zate. pia se nič ne javi. kamy srečno, 2x greš spat, pa bo tukaj februar 🙂
res je najboljše da dan pred op, se pravi v nedeljo zajtrkuješ kaj lahkega, potem pa nič več ne ješ. veliko pij, ker moraš vsak dan na potrebo. kot je rekla M2, piješ do polnoči, potem ne več. vzeli si žvečilke s seboj, ker moraš žvečiti, da ti dela prebava po op. pa tudi, če boš imela obvod, po op do večera ne boš smela piti, pa so žvečilke super za slino. jaz sem mela trakec, zato sem takoj po op dobila 2 pollitrski plastenki in sem morala takoj piti.
pa tudi ni šlo ravno dol po grlu 🙂

meni od hrane, razen sladkarij paše jesti vse, pijem pa v glavnem vodo, včasih kak čaj z medom, 2x pa sem naredila pri kosilu po 2 požirka rdečega vina.

evo, toliko se spomnim. držte se, pa pišite vendar kaj nooo 🙂

Pozdravljene,
nattka,hvala tudi tebi za informacije in čestitke za izgubo kilogramov, Kako mora biti lep ta občutek?!
Upam,da tudi jaz ne bom razočarana…,čeprav sem v tem času pridobila kar tri kg. Zima res ni moj čas.Tudi sama pozivam punce,naj se prosim oglasijo…
Lepo se imejte in LP

Draga dekleta, po dolgem času, vsem en lep pozdrav. Tistim že vitkim, tistim na poti in predvsem čakajočim. Minilo je 8 mesecev od operacije. Rezulta je dosežeba teža, mogoče še kakšni 2 kg, pa sem. Konfekcijska št. hlač in kril(tudi te sedaj nosim) 38, zgoraj pa malo več. Vesela, srečna, vsak dan znova. ampak, ne boste verjele, tudi lačna, ko pridem iz službe, pomislim, ubijala bi za hrano, potem pa se konča pri krožniku juhe, to imam po noven še najraje. Pri trdi hrani hitro začutim boolečino, ki je znak, da je dovolj. Najlažje in tudi največ pojem zjutraj, toast, sir, šunko, kavo, obvezno prej Donat in vitamine.Hodim vsak dan, tudi po 20 km, če jelep dan, kolesarim in pričenjam teči. Moj cilj je maraton, vsajk tisti mali, prihodnjo leto. Skratka, operacija mi je spremenila življenje, na bolje. Res pa je, da imam povešeno kožo, sedaj delam na pomladitvi in odpravi gub na obrazu, verjetno maja pa se bom poslovila od trebuščka, To bo malo drago, ampak ga ne maram. Torej, tiste ki čakate, bodite vesele kajti pred vami je odločilen korak na bolje, brez truda, breez odrekanja, samo svoje telo boste poslušale, ki bo reklo po nekaj žlicah hrane, da je dovolj in svet bo lepši. Tiste, ki že hujšate, veste, da je super, tiste, ki se še odločate pa prerdvsem zanašajte se na svojo intuicijo in ne iščite v okolici preveč razumevanja.Vsi, ki pravijo,da morate prenehati jesti in se več gibati imajo seveda prav, samo ne vedo, da to pri enih preprosto ni mogoče. Vesele praznike, potičke in meska bo bolj malo, ampak sanes znamo biti srečni tudi brez hrane , In to je drugače od prejšnjih let. Zdravo, srečno in suho 2013 vam želim!

Zdravo punce,
mucamaca2,lepo,da si se oglasila.pa še s tako lepimi rezultati. Čestitam in kar lepo naprej.
Tudi moj datum se počasi počasi bliža,zaradi nestrpnosti pa se kar bojim,da bom dobila kakšen kilogram več do operacije,ker si bom še mal privoščla božiča in novega leta…čist malo…
Drugače upam,da lepo izgubljate kilograme in da nimate problemov. M2,upam,da si dobro in da je slabost minila.Upam,da me razumete,da me z vsakim dnem zanimajo nove informacije; danes sem se spomnila,kaj ste vzele s sabo v bolnišnico poleg stvari za osebno higieno? Pižamo,haljo..ste dobile tam..)?
Se opravičujem,ma me res zanima kako je s tem.
Hvala vam pa oglasite se kaj….

Vsem skupaj želim lepe in prijetne božične praznike.
Lep pozdrav!

New Report

Close