Zdravo piia,
veš,da si me presenetila. Ti pa si bila verjetno presenečena na kvadrat.. Žal ne bo držalo,da bomo skupaj še v bolnišnici….,škoda.Veš,da bom držala pesti zate…..,oh ti srečnica,pa bo kmalu vse za tabo.
Le kdaj bom pa jaz……?? kdaj bom jaz na tvojem mestu…? Čakam nov dan in se pripravljam…
Pa le oglasi se,ko boš doma.
Srečno,čim manj bolečin in drži se.
:-)))))
Ne, ne nisem občutljiva, (grem rodit lahka 5x v dnevu:-))), samo tko je. Ene boli druge ne.
Res so bolečine minile, samo energije pa še vseen ni neke taprave:-) Ampak počasi bo.
Ja, sej sem samo sedela pa pisala:-))
M2 dobra si, služba pa to:-)
Jaz mam še en mesec bolniške, delam v proizvodnji, težke gajbe pa to.
Sej bo, vaga bo hmal tvoja najboljša prijateljica:-)
Midve se že razumeva:-) -9kg je že.
Res se kontolirajte že pred samo operacijo, vse je lažje, če je manj kg.
Strelka84 nč bat, tko je. Boš ti med tistimi kot M2 in te nč ne bo bolelo:-))
Kamy, si neučakana:-) Ampak sej bo hmalu. Bolečin ni, uživam pa tko da počivam, ker še vseen ne morem bit dolgo pokonci:-)
Jaz sem mela sprejem v nedeljo 15.55h.
Na klub se bom probala pa ta mesec primajat:-)
Piia3 držimo pesti za jutri:-))
lp vsem
Ampak s temi matematičnimi vprašanji pa prav težijo no 😀 Komu se še da mislit :p
Piia, danes je dan D a ne…držim pesti zate 😉
Presta…ja, ja saj vemo razvajenost pa to :p ♥ Jaz sem vsak dan v službi kakšno urco dve, pol me pa čist zmatra :))) Včeraj sem se razvajala pri kozmetičarki, pa me je tudi čist zmatralo. Je pa počutje nasplošno že precej boljše, vsaj spim ne cele dneve, kar je meni osebno bolj po okusu. Teža??? Ma ko jo j****** grrr. Skupaj sem shujšala od op do danes 8 kg, kar je načeloma ok, če ne bi dobrih 6kg izgubila v prvem tednu, ta drugi dve kilci pa se vlečeta že v nedogled. 10 dni slabi 2kg se meni zdi čist premalo. Saj vem, da skupno to pomeni cca. 6 kg na mesec, sam meni je to malo, glede na to kar spravim vase no. Edina prednost je to, da ne čutim lakote.
Zdaj lih pijem kavo, prejšnji teden je še nisem mogla, mi je bil okus čisto bljak, danes pa kar gre, je že boljša 🙂 Res velja tisto, če ti enkrat kaj ne paše, probaj kasenje še enkrat, morda ti bo, ker se okus res spreminja skoraj iz dneva v dan.
Kamy saj bo tudi zate prišel dan in vse vemo kako prekleto zoprno je to čakanje :/
Sprejem sem jaz imela v nedeljo ob 16.25. V bistu se moraš narisat tja najkasneje do 5h, tako so meni po tel. rekli. Potem so me kar popikali, mi vzeli kri in naredili kanal (iglo v roko), ki sem jo imela dokler nisem šla domov. Tukaj je Presta profitirala, ker so ji kanal naredili komaj pred OP, midve z S.pa sma ga dobile že v nedeljo…so nama morali še krvno skupino določit.
Klub je bil prejšnji torek, jaz nisem bila še sposobna it, da mesec pa itak ne vem, če nimam takrat pregleda. Kdaj je? 23 al 30? Če je 30. mi ne bo ratalo :/
Lepo bodite :))
Pozdravljene,
piia,danes je že vse za teboj. Upam,da se je dobro izteklo in da boš kmalu doma. Jaz pa še vedno čakam,na vrsti bom verjetno tja po Novem letu. Zame se jim ne mudi,verjetno imam premali ITM..
Moram kej povprašat,če sem še sploh na seznamu,da se niso kej premislili…..
M2,ti pa si prišla kar hitro na vrsto,kajne? Le kako si začarala te zdravnike….,bom poskusila še jaz. No malo heca…
nattka,kako pa si ti opravila v torek?
Podgorka,glede na to,da si se ponovno zredila še vedno dobro izgledaš. Sej bo šlo nazaj dol…
Da pa mi ne bo med čakanjem tako dolgčas sem se odločila da doštudiram do konca,pa sem se včeraj vpisala ,danes popoldne pa kar veselo na predavanja,da malo pozabim na to čakanje.
presta,M2 želim vama uspešno izgubo kilogramov,piia tebi pa čimprejšnjo vrnitev v domače okolje,pa ne pozabi se oglasit.
Vsem želim vse dobro,
LP,pa kaj potipkajte.
Živjo evo jaz sem bila že včeraj doma. V torek sem bila sprejeta okrog 12h, opravila še vse preglede( ekg, kri, voda, anesteziolog)..nobene hrane cel dan, že takoj v ponedeljek, ko so me klicali sem izgubila apetit tako da nisem že od ponedeljka nič jedla. No in potem v torek doooolga noč itak nisem nič spala, mal so me živčki dajali, sploh ko sem videla eno punco zraven mene, ki je bila operirana v torek pa je bila tako boooga, čist sem bila “presrana”..
No in v sredo že navsezgodaj zjutraj 7h so me začeli pripravljat, 7.45 sem bila že v operacijski. Pop tv-vizita so snemali celo operacijo ampak jaz nič ne vem zato, ker ko so prišli snemat sem jaz že spančkala. Tako da jutri bo na Viziti ob 19.30 na Pop tv dr.B in upam, da čimmanj kaže samo operacijo 🙂
No in tako sem bila ob 9.30 že v prebujevalnici, 10.30 pa na oddelku. Bolelo ni nič kaj dosti tako da sem se res fajn počutila, je rekel včeraj dr.B, da sem že kar za domov in da sem ena redkih, ki je tako dobro operacijo dala skoz.
Joj se mi je pa zagabila voda, fuj sploh je ne morem pit..kuham si pa bebe čaj to pa še kar gre dol. V nedeljo pa komaj čakam, da bom juhco jedla…pa ne da bi bila lačna ampak kruli pa zeeeeeeeeeelo…
Se vam še kaj javim, grem kr mal ležat. Ker kolikor sem dolgo pokonc me začne trebuh bolet.
lepo se mejte!!
Pozdravljene babike 🙂
Danes je tri tedne od operacije. Počutje je dosti boljše, čeprav kondicije še zmeraj ni neke. Rane se mi krasno celijo, v bistvu sta še samo dve, ostale so že izginile.
Vse ostalo pa…kaj naj rečem..hm, to je najslabši mesec v mojem življenju. Pa ne kompliciram, ampak je. Niti malo ni preprosto počivat, če je človek običajno zelo aktiven, potem ti pa naenkrat telo več ne dopušča nič. Težko se je soočat z vsemi spremembami. Težko je jest, ker se ti slej ko prej vse zagabi in potem se za vsako malenkost siliš, da poješ, zoprno je ker ne moreš pit…voda se mi je zagabla že v bolnici, čaj zelo hitro in spet se silim, da spijem vsaj nekaj, nikakor pa mi ne uspe priti niti do litra kaj šele več.
Ob vsem tem, pa se mi je teža ustavila že 6 dan po operaciji in od takrat stoji. Saj glava razume, ampak psiha pa trpi in ne verjamem, da je kdo tako močan, da ga to ne bi dotolklo. Vsi vemo kakšna so pričakovanja, še posebej prvi mesec in to, da teža ne gre dol je mučno. V bistvu me navdaja nemoč, ker ne morem storiti nič drugega kot čakat. Vsi mi stojijo ob strani in bodrijo in se trudim, konkretno trudim ampak priznam, ni preprosto in vpliva na celotno moje počutje.
Upam, da bo tega obdobja kmalu konec, ker v resnici nisem človek, ki podlega in upam, da bom kmalu imela vsaj toliko energije, da lahko začnem spet aktivno živeti.
To ni jamranje, rada bi samo povedala vsem, da ni preprosto in da se lahko zgodi marsikaj, za to se res dobro pripravite, tudi psihično. Sama sem pričakovala, da me bo zdelala operacija, vendar me je ta čas po operaciji dosti bolj ‘uničil’ in tega nisem pričakovala, morda me je tudi za to toliko bolj šokiralo.
Ni vse z rožicami postlano, ampak baje je rezultat toliko dober, da se kasneje na te stvari pozabi. Bomo videli, v tem trenutku je to težko verjet 🙂
Ojj dekleta!!!
Oktobra 2012 sem bila operirana v Ljubljani. Do operacije sem izgubila 8 kg, do danes pa 25 kg. Moj ITM je tako 31.
Žal moram povedati, da je operacija res samo bergla, kot pravijo in krasna odskočna deska.
Osebno sem ugotovila, da bom vedno zasvojena s hrano.Skoraj leto dni po operaciji lahko pojem približno toliko kot prej. Res pa je, da mi je prešlo v”kri”, da redno hodim, plavam in naslednji teden začnem s fitnesom.
Ni mi žal, da sem šla, čeprav sem imela kar nekaj težav po operaciji.
Je pa res še vedno borba s hrano iz dneva v dan in držim pesti, da mi uspe še malo shujšati ali vaj obdržati kilograme.
Ostalim, ki čakate na operacijo srečno….že operiranim pa držim pesti za izgubljene kilograme
ojla dekleta
dobila sem datum – 5. november 🙂
po dobrih 7 mesecih čakanja, sem na vrsti. Občutki so mešani, se že dalj časa psihično pripravljam. Dr. Breznikar mi je že po telefonu rekel, da lahko jem samo zelenjavo, sadje in beljakovine, da drugega ne potrebujem. Tako da sem vse vzela zelo resno. Že nekaj časa se prehranjujem v glavnem s sadjem in zelenjavo z vrta, tu pa tam kak dan pa kakšen košček mesa ali jajce. Moram do op še shujšati, upam srčno da pridem na mizo z dvomestno številko, kar bi pomenilo ITM 42 – brez korekcijskega faktorja za starost (vsak hip jih bom 50).
Čeprav sem se na drugem pregledu z zdravnico pogovarjala o obvodu, sva se dr Breznikarjem zmenila za plikacijo in trak. Imam pač neko specifično zadevo in je ta op zame boljša.
torej, za sladkarije moram reči dobesedno – ne jem jih več in tega se držati, sicer trakec ne bo deloval in ga bo potrebno odstraniti. obvezna udeležba vsak mesec na klubu, da me bo držal na očeh zaradi sladkarij.
no tako, vem da so bile pred menoj operirane ženske, ki so kasneje začele s pregledi. a sem si vzela ta čas čakanja, da se psihično pripravim, da še malo shujšam, pa da se odpravim na potep po dalmaciji. 🙂
moram na koncu dodati, vsaj zame, eno zelo pomembno stvar. zelo cenim dr Breznikarja, ne samo zaradi tega, ker bom operirana. predvsem zato, ker se mi zdi krasen človek. sama sem se brez težav lahko pogovorila z njim o vseh svojih zadržkih in na koncu je našel rešitev tudi zame, čeprav bi lahko mirno zamahnil z roko. čeprav cenim vso ekipo okoli njega, ki sem jo imela priliko spoznati, pa on ostaja v mojih očeh resnično velik človek. ko me je osebno poklical po telefonu nekaj dni pred zadnjim pregledom in preveril še enkrat vse informacije, nato pa želel da se vidiva še enkrat in se pomeniva dokončno, sem dejansko dobila občutek, da mu gre za človeka in ne samo za številko.
tako, za mano je tretji pregled, čaka me še laboratorij in EKG 19-tega in anesteziolog 23-tega, nato pa 5-tega op.
čestitke vsem, ki ste prestale op in za vse izgubljene kile. čisto za vsako od vas sem vesela in držim pesti. upam, da bom večino spoznala na klubih, sploh tiste ki ste bližje lj, bo fajn iti kdaj na kako kavico – ko bo to možno in dovoljeno 🙂
hvala vsem, ki ste spregovorile tudi o težavah po op. tako se lahko še psihično pripravimo na čas potem. sama imam sicer kar visok prag bolečine, a sem doma že napovedala da bom en mesec “revca”. in odločila sem se, da bom na bolniški, kolikor bom rabila. zadnjih 5 let nimam niti dneva bolniškega staleža, torej si lahko malce “privoščim”.
da ne pozabim – podgorka odlično izgledaš. čestitke.
kamy drži se, kmalu boš na vrsti 🙂
M2 in presta in pia – ko bo nazaj iz bolnice, boste že iz hudega 🙂
Piia3 smo pogledal Vizito:-))
Kako gre?
M2 vam je lepo razložila da ni vse z rožicami postlano…ampak še bo:-)))
Bleda Luna , hmmm, žal mi ja da tvoja bergla ne deluje kot bi si želela, ampak če greš lepo naprej hoja , plavanje fitnes ni hudič da ostaneš vu formi:-)!!!
Nattka super za datum in tvoje veselje:-)
No danes je točno 1 mesec od moje in M2 operacije:-)
Kilogrami pa -10.30kg.
Torej 119.7kg, na operacijo sem šla pa z 130kg.
Jaz osebno še vedno nimam prav eenergije in se zelo hitro utrudim. Res je da tudi ponoči ne spim, pa se ne spočijem, ker se moja deklica zeloooo veliko zbuja.
Sicer počutim se pa ok, rane itak BP:-)
Včeraj sem vprašala Andrejo , če lahko že preidem iz juh in jogurtov, ker bi mi že pasalo kaj drugega ( sem ji povedala, da sem že tudi kaj probala netekočega). Torej če lahko preidem na KORAK
v brošuri, da bi šla po jedilnikih. Je rekla , da grem lahko na miksano hrano in že počasi na trdo.
A ve kdo kje je katera kaj pisala kaj je jedla in jedilnike zabeležila?
Bi res rada šla po jedilnikih, ki so kje napisani in si vnaprej pač kupila kaj rabim in skuham.
HVALA!!!
Lp vsem
Zdravo,
tudi sama sem si ogledala Vizito. Vse je lepo in prav,ampak res je – prava borba se začne po operaciji.
Presta,čestitke ob izgubi kilogramov. 10 kg je veliko. Bravo!!! Je huda lakota? Upam,da si našla pravi način prehranjevanja,kateri bo uspešen. Drži se še naprej.
Piia,M2 – kako pa gre vama? Kaj kaže tehtnica?
Nattka,čestitam za datum. Boš kmalu na vrsti…..in
….prav ste imele punce. Danes sem dobila datum tudi sama isicer 3. december. Veselim se,čeprav vem,da me čaka še trda pot do uspeha.
Lepo se imejte in seveda kaj potipkajte.
pozdravljena dekleta, bliža se moj dan D – naslednjo nedeljo ob 15.00 moram biti v sg
malo me daje trema, strah tudi, čeprav sem se psihično pripravljala, ni vseeno 🙂
kako ste ostale? počutje po operaciji?
razmišljala sem, če je bilo kdaj kateri žal, da je šla v to in se operirala.
kamy, še malo pa si ti na vrsti 🙂
jaz se držim nasvetov prehrane, pridno hujšam – res počasi, pa vseeno, sem izredno motivirana. malo me skrbi, kako bom s sladkarijami, ker jih pri trakcu ne smem jesti. berem stare poste za nazaj, zelo mi je žal, da se te operiranke ne javljajo več. vsaj občasno.
je imela katera pomisleke tik pred op, ali ste bile vse srečne in ste komaj čakale operacijo?
Nattka in Kamy cestitke za datum. Nattkin bo kmalu tukaj…bravo. Drzi se…ni hudo, ce mas dobro druzbo je v bolnici prav fajn a ne Presta hehe.
Jutri bo sest tednov od OP, v torek sem mela ze prvi pregled. Do zdaj sem od OP izgubila 12kg. Stevilka je lepa, me se pa vedno jezijo tisti trije tedni, ko je teza stala :p Pocutje odlicno….energije mi je res falilo ekstremni, zato sem si v lekarni kupila nekaj proti utrujenosti in je delovalo…uau res delovalo takoj. Tako da ce bo katera slaba si naj nabavi ImmunalGran ker je res odlicna zadeva !
Kamy, kar se lakote tice….je ni. To je prav neverjetno, takoj po OP izgine. Jaz vcasih kar pozabim jest. Vceraj sem pozabla zajtrkovAt (no, zajtrk zame je en deci mleka…mi zadosca), na kosilo nisem uspela it in sem tako prvo hrano jedla komaj ob 6 zvecer. Malo lakote sem cutilacez dan, ampak to je dalec od tistega kar je bilo vcasih. Zvecer sem si potem naredila sataras iz malo cebule, enega mickenega paradajza, koscka paprike in ene jajcke in se tega nisem uspela vsega pojest 🙂 res je prav neverjetno ob kaksni kolicini hrane lahko telo normalno funkcionira.
Jem lahko vse, razen sladkega. Najbolj me nasiti krompir, zato se mu izogibam…obozujem pa ribe inzelenjavo…to bi lahko vsak dan jedla 😀 mesa ne jem, ceprav sem ga probala in je vse ok, ampak je cist prevec zvecenja in se mi ne da. Sem jedla mleto in je bilo vse kul. Danes bom probala solato in upam, da jo zelodec prenese.
V teh tednih mi ni bilo slabo nikoli, tudi bruhala nisem, sem pa imela 2x reakcijo na hrano (dumping syndrome) …enkrat na sok in jogurt in 1x na toast. Zaradi tega imam se zdaj strah pred sladkorjem…se dobro da mi niti okus ne ustreza :p Opazila sem, da mi dostikrat ne pase, ce zvecer jem, tako da vecinoma zvecer spijem samo kozarec mleka. Itak pa je vsako telo drugacno in nekaterim pase sladko, drugim ne, nekateri se po par mesecih nic ne spravijo v sebe…treba je pac samo probat in videt…druge ni 🙂
Od dodatkov, ki bi jih naj jemali jemljem samo vitamine – epresat tekoce in vitamin D, za vse ostalo pa bomo videli po krvni sliki cez 2meseca. To je pamislim da to…v glavnem ni nek bavbav…ko enkrat prebrodis tisto zmedo in utrujenost prvega meseca, se zivljenje pocasi normalizira in vse postane lahko in nekaj cist normalnega je ziveti z bypassom 😉
Lep pozdrav!
Že dolgo nisem brala tega foruma, ker enostavno nimam časa. mam namreč tri majhne otročke:)
V glavnem moj problem.
Leta 2008 bla na operaciji, vstavitev gastričnega traku. Tkrat 106 kg.
Lepo shujšala. 35 kg. Potem zanosila in rodila. Vmes sem se zredila za cca 20 kg in po porodu zopet lepo shujšala nazaj na 72 kg. po porodu sem imela težave z zgago in vračanjem kisline v grlo. Pa je minilo po 2 mesecih. No potem sem še enkrat zanosila in se zredila cca 15 kg. Sedaj sem 4 mesece po porodu. Lepo hujšam, ampak od poroda naprej spet težave, ki pa sedaj ne minejo. Zgaga non stop. Ponoči vračanje kisline v požiralnik. Neznosno. A ima ali pa je imel kdo podobne težave. Danes bom klicala v SG, da se naročim na pregled. Operiral me je dr Breznikar. Če kdo ve kje zdaj dela, če je še v Celju ali grem lahko tja na pregled. Sem in gorenjske.
nekaj sem zasledila, da je imela ena neko kilo, oz. nekaj podobnega, in da se je uredilo….
Hvala za vsako informacijo ali nasvet… drugace pa sporočim , kako se je razpletlo.
Vsakemu do sedaj sem govorila, ne dam mojega “trakca” nobenmu, sedaj pa resno razmišljam da mi ga odstranijo.
Eleganca prva pomoč pri zgagi – učinkuje 100%.
V kozarec nalij ene 1/2 dl mlačne vode. Noter stresi 1/2 čajne žličke sode bikarbone. Zmešaj in popij – je ogabnega okusa. Ja no, kakšno uro ali dve se ti bo rigalo ( kupčke boš na veliko podirala) potem pa bo O.K.
Iz jedilnika izloči čim več papricirane in industrijsko vnaprej pripravljene hrane – s tem mislim na hrano ala zamrznjeni piščančji medaljoni. Pa orehi tudi baje težave z zgago povzročajo. Pa črna kava tudi, pa kajenje…Itak kakorkoli boš k zdravniku prišla
Seveda pa je absolutno prav, da se na pregled naročiš. Za vsak slučaj.
Edini učinkovit način hujšanja je skozi šport in odgovorno prehranjevanje. POZOR! Ne hujšanje ampak odgovorno rehranjevanje. S hujšanjem manjašnjem želodca in vsem drugim ponavadi poskrbite samo zato da izgubite ogromne količine mišične mase in da ste brez energije in se zato gibate še manj. Zdaj pa povejte če je to dober odgovor na težavo? Enako velja za raznorazne operativne posege..
Verjamem da so eni k debelosti nagnjeni gensko, ampak je teh vsekakor zelo malo. Večina išče samo bližnjice in izgovore 🙂
Pa srečno punce..
P.S.: Če se boste potrudle bote uspele po čisto vsakdanji poti, tako kot so to verjetno počeli že stotine let nazaj, pa čeprav vprašanje če so se takrat vsega tega že zavedali 🙂
Pozdravljene punce…
Danes je sobota,jutri nedelja. Nattka se že kaj pripravljaš? Jutri oz. v ponedeljek je tvoj dan.
Želim ti,da se vse dobro izteče in da boš hitro doma. Drži se,seveda pa bom tudi jaz pesti držala….
Pa oglasi se,ko boš doma. Srečno!
M2 tudi tebi gredo kile lepo dol. Morda se ti zdi počasi,ampak je toliko bolj učinkovito. Hvala ti za informacije o prehranjevanju po operaciji. Kako mora biti čudovito,da lahko človek občuti sitost?!
Jaz bi lahko pojedla še in še pa bi bila še vedno lačna in kakor mi je rekel dr. B,pri meni diete odpadejo,ker je želodec že preveč razširjen in bi zelo zelo težko dobila tisti pravi volumen,katerega lahko dobim operativno. Čeprav tudi sama v strahu,se veselim,da bo kmalu prišel tudi moj dan :D.
Presta,kako gre tebi,Piia ti pa se nisi še nič oglasla od operacije. Kako ti gre?
Je šla morda katera v klub?
Še naprej želim vsem lep dan poln sonca….LP