Še en mali nasvetek operiranim in tistim, ki še čakate ali pa sploh ne greste. Preberite knjigo “Končno siti.” Veliko pametnega je notri, piše kirurg, ki sicer izvaja bariatrične operacije in svetuje glede hujšanja. Meni je kar nekaj njegovih nasvetov pomagalo. Npr. tisti, da pred obrokom kaj malega poješ, da ne boš tako laaaačen ko bo hrana na mizi. Pa še kaj se najde. Sedaj ko se zunaj hladi je tudi potreba po hrani večja, zato moramo toloko bolj paziti.Srečno!
Živjo,
joj pišem iz dveh računalnikov pa sploh ne morem pisati pod enim imenom tako da enkrat sem Hana007,drugič pa nely007 .
Astra najprej ful ful ful…hvala za izčrpno poročilo.Torej si bruhala zaradi narkoze ne zaradi želodca?A te to ni nič bolelo glede na to, da je bilo še vse sveže,si bruhala tudi kri ?In ali to ni nič nevarno,se ti ne morejo šivi oz.sponke ali karkoli že je v želodcu popokati?Pa še povej mi ali si, ko si prišla domov tudi še potrebovala protibolečinsko terapijo in koliko časa ,če si jo?Ali misliš,da bi bilo pametno že pred operacijo jesti dodatne vitame zaradi las,nohtov?
Bling attack
ja tudi jaz sem imela bioimpendanco.To te samo stehtajo,zmerijo in potem se uležeš in te priklopi na ene žice na rokah in nogah in tako si ne vem 5-10 min.S tem ugotovi koliko imaš vode v telesu,maščobe,itm..(drgač,kr neki.meni je sestra zraven prodajala neke tabletke,a napitke za hujšanje,sem mislila da se norca dela,nje je bilo pa pomoje še več k mene,tko da na koncu nisem vedla kdo je bolj nor ,pa govorila mi je a se res ne da drugače shujšat,najraj bi ji rekla ja dej sebe poglej,zakaj pa potem ti ne shujšaš,ampak sem se raj v jezik ugriznila)
Psihologinja in dietičarka me nista nič tehtale,ampak sem se morala sama 1x tedensko in zapisovat težo,itak nimaš kaj goljufat.Pa sej ti še čakaš na prvi pregled z psihologinjo al kako?
To boš pričela ko ti bo ona rekla.Med enim in drugim obiskom je vsaj 1 mesec,no vsaj pri meni je bilo tako.
Ali si bila ti mogoče na prvem pregledu 6.9.12?Jaz sem čakala takrat na drugi pregled.
Zeroo,zavarovalnica ti krije vse preglede in operacijo.Jaz sem šla samo endokrinologa samoplačniško v KC(cca 80eur)ker je čakalna doba cca 1 leto
lp vsem, M2 tebi pa VSO SREČO in pa poročaj potem!
Zdravo!
M2 in presta. Spomnila sem se na vaju. Jutri oz. v ponedeljek je vajin dan. Želim vama,da se dobro držita,čimmanj bolečin in hitro okrevanje.
Verjetno že veselo pakirata,ko pa se vrnete domov pa prosim le sporočite kako je šlo.
Vse dobro vama želim in srečno!
Kamy
lep sončen pozdravček tudi vsem ostalim
Jaz sem bila operirana v Sl. Gradcu in mi je kar malo čudno prebrati kaj vse delajo s pacienti v Ljubljani. No ja, vsak po svoje, važno je, da preživimo. Ampak tale okrog britja pred operacijo pa je le malo čudna, a ne’? Z veseljem berem o strahu in pogumu, ki ga imate nove članice tega foruma. Prav je, da se prej dobro informirate, ker kaj dosti vam ne povedo. Verjetno tudi zato ne, ker je tam in takrat težko vprašat, malo te je strah, malo imaš občutek, da bi že moral vedeti, malo pozabiš, pa je. Ampak na koncu tako ali tako sam prideš do odgovorov. Sporočam, da se sladoled tudi po operaciji lahko poje, edino pa nočem strašiti, meni nima ta pravega okusa. Ampak vztrajam, ena kepica na dan, bljak, pa tudi če mi ne paše.
Pozdravljene vse 🙂
Toliko da se javim in porocam..s presto sva prestali operacijo, jaz sem ze doma, ona se malo pociva v bolnici. Vse je slo ok..zdaj pa naprej 🙂 pred operacijo mi je uspelo zbit 16 kg, tako da sem na dan op imelma itm okoli 45. se splaca shujsat prej, se posebej ce je to razlog, da sem sama op prenesla tako dobro 😉
M2,lepo pozdravljena doma.
Vesela sem,da je vse o.k.
Kot sem že napisala ti želim res prijetno okrevanje in čimboljšo izgubo kilogramov.
Ko pa bo stanje boljše pa le napiši bolj podrobno kako je šlo,kako vse poteka….,kaj v bistvu čaka nas,katere še čakamo na operacijo.
Hvala in drži se!
Enako tudi tebi presta.Upam,da boš kmalu doma.
piia3,Nina,nattka…javite se kaj! Je katera že dobila kak poziv!?
Nina,kako je z izgubo kilogramov?
A gre mogoče katera konec meseca v Klub? Pri meni ni še sigurno. Bom videla sproti.
No,lepo se imejte in kaj potipkajte.
cao
Hello, jaz sem tuki :-))
Spremljam, če je kaj novega ampak za pisat sem pa lena :-/
M2 super, da si že doma in da si ok. Zakaj je pa presta še ostala v bolnici? Upam, da se ni kaj zakompliciralo in da je tudi ona ok tako kot ti.
Drugače sem pa ugotovila kera si hahaha. Sej ti tut zame veš, si mi svetovala, da naj kr mal težim hehe, pa da naj bom sitna. Ampak sem se odločila, da ne bom nič težila in da bo kadar bo.
Enkrat bo, bom ta čas raje izkoristila, da še nekaj kil dol dam pa bo lepo počasi tudi dan D prišel.Če ne prej bom enkrat do februarja prišla na vrsto kar mi je pa tudi ok. Do naslednjega poletja bomo že vse manekenke 🙂
No tko kot si ugotovila Kamy pri meni ni še nič novega ampak ti povem, da ne mine dan, da se ne bi spomnila na op. In že koooooooooooooomaj čakam.
M2 so te stehtali preden si bla operirana? Res se morm v roke vzet, ker sem se celo 3 kile zredila od 2.pregleda…No ampak danes je moj 5.dan ločevalne in kila manj 😉 Tako da vztrajam in gremo dalje.
PAPA
Pozdravljeni!
Najprej naj pozdravim vse nove člane in članice, ki se podajajo novemu življenju naproti 🙂
Evo da se še jaz malo “pohvalim” .. Od operacije so minili štirje meseci in lažja sem za 41 kg 🙂 Neeeverjetno.. Občutek je fenomenalen in počutje več kot odlično.. Energija kar kipi iz mene, najboljše pa je da nevem več kaj je lakota.. Hujšam, brez da bi morala stradat.. Kilogrami gredo vedno bolj počasi, ampak se sedaj intenzivno pripravljam na fitnes.. Tako da jaz mislim da bom v novo leto šla z “normalnimi” kilogrami 🙂 ..
Vidim da se je debata tukaj kr razvila, če pa kateri/katera hoče pa se nam lahko pridruži tudi na facebooku.. Tam je vedno več tistih ki so že bili operirani, in lahko od njih izveste informacije ki vas zanimajo (pa tisti, ki so že uspeli objavljajo slikee – ki ti dajo še več volje)..
Tako da če koga zanima naj mi pošlje zasebno spročilo, pa se bomo dogovorili..
Držim pesti za vse izgubljene kilograme, in tisti kateri čakate da vas čimprej pokličejo na operacijo. Tisti ki pa ste komaj začeli stopat po novi poti pa brez straha, le pogumno, ker vse skupaj ni tak bavbav 🙂
Lep preostanek nedelje,
Nina
punce pozdravček
kar nekaj časa se nismo brale, nič posebnega se ni zgodilo v tem času. bila sem na dopustu, uživala, plavala in vse ostalo.
danes me je poklical dr. Breznikar, sem od presenečenja kar dol padla. v torek bi me želel videti, ker imam neko specifično zadevo in bi želel o tem še enkrat govoriti z menoj. drugače pa sem na čakanju, pravi da bom na vrsti konec oktobra, v začetku novembra. in da moram še shujšati. ne pomagajo izgovori, da naj se vzamem v roke in naj jem do operacije samo še sadje, zelenjavo, beljakovine in vodo. da drugega na potrebujem.
vsem čestitke za izgubljene kilograme, M2 lepo da si dobro prestala operacijo,nina tebi pa kapo dol. res odličen rezultat. kaj več vam poročam v torek. a je morda v torek tudi klub? potem se ga bom definitivno udeležila, ker nisem bila še nikoli in je skrajni čas, da sem tam 🙂
srečno vsem
Lep pozdrav vsem
Po dolgem času sem se odločila napisati nekaj stavkov. Če ste me pozabili… evo na kratko o meni: vse življenje težave s težo, mali milijon poskusov, nekateri manj, nekateri bolj uspešni, vsakič slej ko prej povrnitev kilogramov ( običajno še kakšen več kot pred hujšanjem) leta 2009 končno obupala in se odločila za OP. Februarja 2010 imela resekcijo v UKC v Ljubljani. Operacija – z nekaj težavami – uspešna. v 10 mesecih shujšala do željene teže in ITM-ja. Letos zgodaj spomladi pa sem imela nekaj težav. Kot neke vrste akutna zasvojenost… ne znam drugače opisati tega kar se mi je dogajalo… Iznenada sem imela neobvladljivo željo po sladkem, nikoli prej nisem tega poznala, niti pred OP ne. Prišlo je tako daleč da sem si začela kupovati sladkarije. Kakršnekoli, samo da je bilo čimbolj sladko, če ni bilo doma nič drugega, je bila tudi žlica medu ali celo sladkorja dobra. Ker sem pri gibanju delno omejena zaradi hude okvare hrbtenice, tudi miganja ni bilo ravno veliko. Opravila sem cel kup preiskav, nič posebnega niso pokazale, tudi krvni sladkor je bil na normali. In posledica tega stanja? Hja seveda, kilogrami so začeli lesti navzgor… v petih mesecih sem pridobila 8 kilogramov. Ampak ne dam se… zadnje tedne končno opažam, da se je želja po sladkem začela zmanjševati, trudim se s sobnim kolesom, hojo, plavanjem .. in en kilogram sem lažja, saj ni dosti, ampak občutek je dober.
Pojma nimam kaj za vr… je bilo to pomlad z mano (no res je da se me je lotila mena…), upam pa, da tega ne bo več..
Kljub temu pa sploh ni za opisat počutja od pred OP in sedaj… neprimerljivo…
Lep pozdrav vsem in SREČNO
In še ena slikca z letošnjega dopusta…. v priponki
Dobro jutro:-)
Evo , končno se vam lahko tudi jaz javim.
Kljub temu, da sem še vedno brez moči in slabotna,sem se usedla za računalnik. Saj bi še spala, pa mi je enoletnica vso posteljo zmočila in sem mogla najstarejšo ob pol sedmih zbudit, da mi jo je opomagala previt in posteljo preoblečt. Kar mi je sedaj najbolj hudo, ko ne morem skrbet za dojenčico:-(
Z sončico M2 sva bili operirani 17.9. in jaz sem zaradi slabega počutja in bolečin , šla domov v petek. M2 pa se je najboljš počutila in je lahko šla domov v sredo. Naj omenim še sončico S., ki je bila naslednji dan operirana in je bilo nekaj komplikacij (1 na 300), ampak punca se ne da:-) Je ob odhodu domov najboljš zgledala:-)) Bravo S.
No, šla sem z 130kg, visoka pa sem 168 cm. V ponedeljek 24.9., torej 1 teden po operaciji sem imela 122.5kg, – 7,5kg. Visoka sem pa še vedno 168, me niso nič skrajšali:-)) To mi je fajn, samo ko nimam nobene energije:-( Ne vem kdaj mi bo ratalo, kaj bol bit pokonci.
Potek moje opracije:
Dobiš metuljčka v roko, ti razkužijo trebuh,(če so kake dlačice jih pobrijejo) ga pokrijejo, te odpeljejo.Mene so odpeljali ob 13.30h. Pred operacijsko te diskretno slečejo potem, pa se moraš prestavit na drugo posteljo , te vprašajo če imaš kak nakit, kak majav zob…in te odpeljejo naprej. Te spet pustijo direkt pred operacijsko in pride anesteziolog ti razloži in vpraša če si na kaj alergičen …. in te odpeljejo noter v operacijsko, kjer se moraš spet prestavit na tisto “posteljo”, kjer te operirajo.
Ti zvežejo noge, daš roke vsako na svojo stran, ti naštimajo za merit pritisk. K meni je prišel še dr. Kunst in povedal kaj bo naredil. In potem sestra vpraša anesteziologa a lahko in ti da gor masko, spusti injekcijo u metuljčka, ti reče da zapreš oči in hrk , hrk spiš:-))
Ob 15.35h sem se zbudila v prebujevalnici z groznimi bolečinami. Je rekla sestra tam da mi več ne sme dat proti bolečinam in klicala zdravnika, je tud reku, da me bo še mal bolel ampak mene je fajn, pa govorit nisem mogla, čeprav sem hotela, pa je še en dohtar prišel. Sem bila tam do 18.30h. Potem pa so me u sobo prestavil ( pa nimam nizek prag bolečine ampak mene je bolelo)
Torej te operirajo, maš dren, vstajaš in hodiš,ti pomaga , če maš srečo da je na smeni sestra z jajčki- David:-)), hvala ti za vse:-)),so pa tudi druge prijazne:-)), piješ vodo, čimveč po malih požirkih, da se ne raztegne želodec. Šefe pravi vsako uro vstat in na sprehod. Rad ima da nosiš flašo z vodo sabo po hodniku in vmes piješ, je fajn ker si pokonci in lahko lepo spremljaš vsak požirek, ki ti gre dol:-))
Meni je bilo res slabo in bolelo me je , kot bi frnikolo spustil iz nadstropja in sem prav čutila to pretakanje tistega malega šluka.
V četrtek sem prosila za čaj. In je šefe rekel, da naj mi skuhajo otroškega:-)
Slabost je minila, naslednji dan tudi bolečina. In sem šla domov. Z recepti za tablete in injekcije proti strjevanju krvi. Ostalo pa pri zdravniku se zmeniš, pa vitamine si nabavis sam.
Doma pa počivaš kolikor lahko. Pa mal pokonc, pa hit nazaj:-)
Še malo kaj sem jaz spravila vase v teh dneh:
pon.17.9. – 3požirki vode
tor.18. -2,5dcl vode
sre.19. -4,5dcl vode
čet.20 -1l čaja
pet.21 -1l čaja
sob.22
K.ob 14h 1,5dcl čiste piščanjčje juhe
-8dcl čaja
ned.23
Z.ob 10h 1,5dcl mleka 1,5%
K.ob14h 1,5dcl čiste piš. juhe
-0,5dcl čaja
pon.24
Z.ob 9h 1,5dcl jabolčnega soka (v pover juicerju)
K.ob 16h 1,5dcl čiste piš. juhe
V.ob 20h 1,5dcl jab. soka
-0,4dcl čaja
ZAČELA JEMAT VITAMINE EPRESAT
tor.25
Z.ob 9h 1,5dcl jab.soka
M.ob 11.30h 1,5dcl jab.soka
K.ob 14.30h 1,5dcl čiste pišč. juhe
V.ob 20h 1,5dcl jab.soka
-0,4dcl čaja
sre.26
Z.ob 8h 1,5dcl nektarinin sok ( v pover juicerju)
Mogla bi spit vsaj 2l na dan , ampak meni nikakor ne gre. Voda se mi je zagabla že v bolnici, komarčkov čaj mi preseda, mi ratuje spet slabo:-(
Lahko bi pa ta jabolčni sok pila cel dan, ki si ga nardim u juicerju, samo ne smem:-)
Vsako jutro vzamem tableto za zaščito želodca in zvečer si dam injekcijo.
Evo vam branja:-)
Na pa je ura 9h:-) Vmes sem starejši dve u šolo spravila, sebi sprešala sok, najmlajši nardila zajtrk, zdej pa sam dol padem:-)
Lp vsem
ojoj presta, ko pa takole prebereš od koga me pa kar strah rata, tudi jaz imam precej visok prag bolečine (mi roditi ni bil noben problem, pa čeprav je trajalo celo noč)in razmišljam, če mi je tega res treba :S
po drugi strani pa ko bom jaz na vrsti za operacijo boš ti že več ali manj na normalnem ITMju in verjetno se bo tvoje počutje spremenilo do takrat, zato le pogumno naprej presta pa kdaj pa kdaj kakšno poročilo natipkaj!
Eh veste kaj babike, prestica srčica je občutljiva :p :))))) Jaz sem se v prebujevalnici zbudila sveža kot rožica..in prvo kar sem rekla je blo: u kak sem se fajn naspala :))))), ma kake bolečine neki, dobila sicer nekaj malega proti bolečini, ampak v torek zjutraj pa sploh več nisem potrebovala nič proti bolečinam in tudi kasneje ne. Tako, da to ni nujno in je odvisno od vsakega posameznika 😉
Jaz sem trenutno slabe volje in ne bom jamrala!!!!!!!!!!!! Sovražim tehtnico. Btw, shujšala 6,3 kg. Kljub temu sovražim tehtnico!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Piia sem te imela na sumu hehe. Saj prav, da se odločiš tako kot tebi najbolj ustreza.
Ampak res probajte vse shujšat prej…se res splača 😉
Presta…tolk si napisala???? In ti praviš, da nimaš energije? Hehe, jaz sem trenutno v službi, cca. 2 uri in sem že čist crkjena…grem kuči…počivat 😀
Punce na to se pa pripravite, sposobne ne boste kaj dosti po OP, ker ne bo energije.
Papa…
Lep pozdrav vsem skupaj!
Presta,lepo da si doma in hvala ti za podroben opis poteka operacije. Upam,da so bolečine že preteklost in zdaj uživaš vsak dan in to s kakšnim kilogramom manj.
M2,prav tako želim tudi tebi….,čeprav berem,da si že v službi….si prav turbo …
Punce,kdaj pa ste imele sprejem? V nedeljo? Ura?
Jaz še kar čakam,da mi poštar prinese kakšno pismo iz SG. Mi ne mine dan,da ne bi pomislila na operacijo. Prihaja zima in te kilograme je kar težko obvladovati.
Nina,tudi tebi gre hujšanje odlično od rok. Kar tako naprej….
Nattka,upam,da boš jutri zvedela kakšne pozitivne novice in da bo operacija še prej kot načrtuješ.
Pa javi,kako si odpravla.
Aja….je bila katera v klubu? Jaz nisem bila,bom menda začela hodt po operaciji…..
Držite se,kej se oglaste,pa sončen pozdravček vsem