Pozdravljene vse…nove in stare :)))
Zora super hvala za izčrpno poročilo! Vsaka nova informacija je dobrodošla. Čestitke za uspeh in za dosežek tega občutka zadovoljstva s samim seboj. To je važneje kot tista popolna številka na tehtnici.
Kar se vitaminov tiče sama ne vem, ker pač še nisem tako daleč, se mi je pa vedno zdelo sumljivo, če se kakšno stvar lahko kupila samo na en način..vse te raznoratne tv prodaje, akviziterstva itd spada v to skupino. Malo sem dvomljivec po naturi :))
Jaz sem končala z dopustom, kjer nisem bila niti približno pridna kar se prehrane tiče. Nisem pazla, kar pomeni, da sem jedla pač tako kot vsak drug. In rezultat danes? 148,7, torej pol kilce gor, s tem da sem čist predmenstrualna in polna vode :)). Zadovoljna! Danes sem spet na starih tirnicah zdravega življenja in močno upam, da se bom kmalu veselila kakšnega novega padca teže, pravzaprav sploh ne dvomim 🙂 Še zmeraj pa hočem operacijo RIGHT NOW!!!!! 😀 Aktivnost sem popolnoma opustila, koleno me matra že od začetka julija in zdaj spet postopoma uvajam vsaj malo hoje, kolikor pač noga vzdrži. Imam občutek, da sem v tem mesecu in pol izgubila vso kondicijo 🙁 in mi je prav žal da ne morem vsaj malo migat al pa v kakšne hribe :/
Naj vam bo dan lep!
Zdravo!
Pozdravljene dame! Dobrodošlico želim tudi vsem novim,katere ste se nam pridružile
Tudi jaz se oglašam po dolgem premoru. Je bilo treba izkoristit še malo sončka in morja…
M2,tudi sama nisem bila nič kaj pridna v tem času,kar se pozna na kg. Spet sem na 95.
Samo kaj,ko pa je bilo vse tako dobro….gibanja pa žal nič v tem času.
m@j@ ti si bila že operirana. Kako se počutiš? Kako gre z izgubo kilogramov,pa koliko časa si čakala na samo operacijo?
Presta,držim pesti zate,da bo v drugo uspelo in to bo že čez mesec dni.
Nina,tebi seveda vse čestitke ob izgubi kilogramov. Verjamem,da se boljše počutiš in veseliš novega življenja.
Odgovor za MissK; jaz se za informacije obrnem kar na njihovo spletno stran,tam imajo tudi kontakt,kjer lahko napišeš vprašanje in tako dobiš v hitrem času strokoven odgovor BB.
Mene je zanimalo nekaj glede plikacije in dobila odgovor. Poskusi….
Neučakana,tvoj datum operacije se hitro bliža. Lahko si vesela. Koliko časa pa si čakala na operacijo? Pa srečno v ponedeljek.
Adrianaslo,čakalna doba po drugem pregledu je od 6 do 9 mesecev. Točen datum dobiš caa.
1-2 meseca pred operacijo.
Zora tudi tebi vse čestitke ob lepi izgubi kilogramov.
Sem pa se v torek pozanimala po tel.,kako je s čakalno dobo.Pa sem dobila odgovor,da jim bodo letos odobrili še nekaj operacij ( kot je bilo že maja rečeno,so bili vsi termini operacij čez celo leto že zasedeni),tako,da lahko tiste ki čakamo,v upanju dočakamo na kakšno bolj
hitro pošto iz SG.
Če iskreno povem,da že vsak dan čakam poštarja če bo kaj prinesel. Od prvega pregleda je minilo malce manj kot devet mesecev,pa je kar hitro minilo se mi zdi.
Samo kaj,ko tu pomaga le čakanje……Enkrat ja bo…..
Pa lep pozdrav vsem skupaj.
Ojla punce…Nove & Stare…:)
Kako ste?
Jaz sem prestala operacijo traku..zdej sem na vodi…in po pravici povedano sem takoooo lačna da skor umiram…ampak sem pa trmasta in se ne dam…
Blo je malo boleče ampak ni sile..res mi sploh ni žal da sem šla..če bi blo potrebno grem šeenkrat…
Bi pa vprašala vse stare operiranke s trakom če so bile kaj lačne prve dni po operaciji??
Za vse ki pa še čakate…samo ne obupat..pa potrudite se shujšat vsaj malo pred operacijo…vam bo prišlo full prav zaradi same operacije in potem po njej….za vse nas držim pesti da nam uspe…:)
Gremo pogumno in samozavestno naprej…ane punce?
Lp 🙂
Živjo??
Neučakana čestitke, op.je za tabo! Sedaj pa srečno v novem življenju 😉 s čimmanj kg.
Glede lakote ti ne znam svetovat, kajti jaz sem ena tistih, ki še vedno čakajo na op.
Jooj jaz sem že tako neučakana, da koooomaj čakam, da bo prišel moj dan D., ki pa še ne bo tako kmalu. Sem komaj 3.mesece v čakalni vrsti pa še ene pol leta bo treba čakat..
Kolikor berem po netu vse tiste, ki so bile pred kratkim operirane so čakale tam nekje okrog 9.mesecev. Računam tja enkrat po novem letu. Važno, da sem tole poletje pregurala zdaj bo šlo pa hitro. Tole poletje je bilo zame ubijalsko. Ne prenašam vročine, ampak se tolažim, da je bilo zadnje, ko sem bla kot buhtelj drugo leto bom pa manekenka ob takem času in bom tudi vročino lažje prenašala.Upam no.
Fajn se mejte!!
Lep pozdrav vsem! Za tiste, ki še čakate, za tiste, ki še oklevate, za tiste, ki obupujete. Nič bat! Po operaciji se počutim super, ITM 27, konfekcjska številka 40. Pa ni niti pol leta. Lepo. Kar pogumno, kdor nima težav ne razume kako je če si ves čas lačen. Jaz sedaj razumem kako je, če nisi lačen in če si po nekaj žlicah katerekoli hrane sit kot boben. Fajn!!!
lili takle je:
najprej h svoji osebni zdravnici po napotnico za abdominalno kirurgijo. to pošlješ v bolnico v Sg (opcija je tudi Ljubljana) dobiš datum greš na pregled in tam ti dr. kirurg pove ali si za operacijo ali nisi, izda ti 5 napotnic. za dietetičarko, psihologinjo, gastroskopijo, spirometrijo in endokrinologa, ko vse to opraviš greš na 2. pregled in nato na čakalno listo.
jaz sem pri psihologinji bila v ravnah na koroškem pri dr. Breznikarjevi greš lahko na napotnico ali pa samoplačniško od 30-50€ je za plačat če si samoplačnik. vendar tudi če greš redni ni tak dolg za čakat jaz sem šla na plačniški pregled, ker sem bila v dvomih da me bo spustila na operacijo, pa ni bilo nobenega problema (in sem šla njaprej h njej, da nisem zgubljala dodatnega denarja z ostalimi pregledi)
dietetičarka samo na napotnico v bolnišnici v SG. čak doba manj kot 2 meseca
gastroskopija in spirometrija v rogaški slatini na napotnico na vrsti v 14 dneh.
endokrinolog sem šla h pustovrhu v ZD Celje samoplačniško prvi pregled 50€ in dexamethazonski test cca. 30 € , ki sem ga plačala na položnico!
najdlje sem čakala na 1. pregled (lahko pa greš samoplačniško h njemu, mislim da ima ambilanto v tem primeru na Ravnah na koroškem) in si takoj na vrsti, jaz nisem šla, ker takrat še nisem vedela ali se bom odločila ali ne za operacijo.
tak da za plačati rabiš praktično sam endokrinologa če ne želiš čakat celo leto na vrsto. to je cca 100 € ali pa v LJ v pacientu 150€. ostalo te pa stane bencin ko se voziš na preglede!
če pa te še kaj zanima pa kar vprašaj!
Dame pozdrav!Hvala Strelka na odgovoru ;),kar se operacije dotika kakšna je razlika med trak operacijom in bypass in kaj ti se more zgoditi da te ne puste na operacijo,mislim kod psihologinje in kod tog kirurga koji ti reče ali jesi ali nisi za operacijo,mislim kakšni su pogoji za to…:) upam da bom uspela
Lili, prvi pogoj je, da imaš ITM 40+, oz 35+ če imaš še kakšne pripadajoče bolezni (pritisk, sladkorna itd.) To je osnova, da sploh prideš v poštev za razmišljanje o operaciji. ITM si lahko izračunaš na večih straneh, samo v brskalnik napiši izračun ITM in ti vrže ven celo goro strani.
Če je tvoj ITM takšen, potem so seveda še drugi pogoji. Veljavno zavarovanje..itak 🙂 Načeloma te nič ne stane, razen, če greš te razne preglede samoplačniško, da pridobiš na času. Jaz sem sama plačala le prvi pregled pri dr. Breznikarju, vse ostalo sem šla preko napotnic. Sama operacija, če bi šla samoplačniško te stane tam okoli 7.000 eur, najmanj..amapk zakaj bi to sama plačevala…nima smisla, če itak plačujemo tole zavarovanje celo življenje, naj nam še malo vrnejo :p
Da ti je operacija odobrena, moraš seveda narediti uspešno vse preglede in imeti že kar nekaj zgodovine s hujšanjem…razne diete itd. Pomembno je tudi, da si že hujšala pod strokovnim vodstvom.
Da ti ne odobrijo operacije, je lahko več vzrokov. Npr. če je tvoj problem psihične narave (npr. prenajedanje ali kaj drugega) ti bo psihologinja rekla, da je treba najprej to poštimat z njo in greš kasneje na operacijo, če ti npr. najdejo težave s ščitnico, itd. Kirurg te lahko zavrne, če se pred operacijo zrediš ali ne shujšaš dovolj. V bistvu vse te zadeve niso končne, ampak ti samo podaljšajo čakanje na operacijo, kar zna bit ko se enkrat odločiš, precej zoprno.
To pa je mislim da vse kar se pogojev za operacijo tiče 🙂
Razlika med trakcem in bypassom…trakec je zadeva, s katero ti stisnejo želodec in ti ga po potrebi praznijo ali polnijo. Sama operacija je lažja, rezultat pa nekaj slabši. Primeren za tiste z nekaj manjšim ITMjem. Kaj pa vem pri meni je že v osnovi odpadel, ker mi sistem tega trakca ni všeč 😀 Bypass, pa ti zmanjšajo želodec in skrajšajo čreveseje. Oboje ima pluse in minuse, bi blo dobro, če si malo prebereš po raznih straneh.. http://www.operacije-debelosti.si/sl/index/article?path=/operacije nakaj je tukaj, sem pa ziher, da še kje kaj piše, čeprav se mi zdi da po tujih straneh najdeš več.
seveda ti bo uspelo…slej ko prej vsem 🙂
Živjo vsem:-)
-pri plikacijo samo zašijejo del želodčka… in je poleg trakeca najmanjši poseg v telo(če se motim , me prosim popravite)…. vendar bolj ko razmišljam, bolj se mi zdi, da se bom v končni fazi tudi jaz odločila za by pass!
Strelka84 ja, to vem:-))
Sam nikjer nič ne najdem drugih podatkov in da bi kateri pisal tu , ki je imel pikacijo.
Tina81 jaz grem na odvzem traku, samo bom imela plikacijo. ne baypass, ker mora želodec pol leta po odvzemu traku, počivat.
Hvala vsem za čestitke in vnovično vspodbudo:-)
Zora lepi rezultati:-)) ČESTITKE!!!
Vsem pogum in bo hitro minilo tole čakanje, boste videli, ko bo poštar z pismom pri vas:-))
Je mogoče že katera dobila pošto za 16.9.:-))
lp
Presta..plikacij verjetno ni dosti, kolkikor mi je znano jo delajo v primeru ce je bypass neizvedljiv, torej ce oseba premalo shujsa in so mislim da jetra se prezamascena- to je cist laicno povedano..ni nujno da je cist prav 🙂 mislim pa da ni tako uspesna, vsaj kolikor sem jaz prebrala na obrazu dr. B..ni tako navdusen nad njo. Zakaj pa ne bi sla bypass, pa mas enkrat mir za vedno?
Lili..obstajajo razni programi za hujsanje..cindi in drugi. Najbolje je it k osebni zdravnici ali pa se pozanimaj v vasem zdravstvenem domu ali morda kje po internetu.. Mislim da ta cindi program ima svojo internetno stran. Vsaj en tak program moras dat skozi, to je pogoj.
M2
hvala:-)
Na plikacijo so mi rekli, da zato, ker imam sedaj trakec in mora želodec pol leta počivati, da baje mi ne morejo narediti takoj po odstranitvi kar baypass.
Jaz ne da sem premalo shujšala, ampak sem se celo zredila za 30kg od operacije trakeca.
Joj, datum se bliža, sedaj pa bom začela jaz razmišljat kako in kaj:-(
Hvala
Resekcijo želodca v Ljubljani sem imela pred enim letom.
Operacija je potekala brez zapletov, hospitalizirana sem bila štiri dni brez bolečin. V bolniškem staležu ste od dva do šest tednov – odvisno od vašega počutja oz. od težavnosti vašega delovnega mesta.
Glede prehranjevanja pred letom ni bilo skoraj nič navodil, razen tega da si prve dva tedna na tekoči hrani in naslednje štiri tedne na pasirani hrani. Tako da si moraš sam prilagoditi količino in izbor hrane glede na odziv svojega želodca. Prvo pričneš z dvema žličkama, kasneje prideš do dveh decilitrov hrane na obrok. Obrokv je priporočljivo imeti pet na dan.
V tem času sem imela kar nekaj manjših težav, kot so: lomlenje nohtov, izpadanje las, slabokrvnost, vrtoglavica, zaprtje … Ampak vsemu temu se skozi spremembe privadiš, saj pridobiš na samozavesti, ker kile kar vidno kopnijo, lažje se gibaš in ukvarjaš se s stvarmi, katre si že leta potiskal na stran zaradi kil.
Svojega uspeha sem zelo vesela. Spremembe so tako očitne da me nekatri znanci na cesti skoraj ne prepoznajo.
Osebno moram še vedno uskajevati potrebe glave in želodca:):):)
Lep pozdrav in veliko volje in upehov na novi poti.
Pozdravljeni,
zasledil sem, da je za bariatrično operacijo pogoj tudi hujšanje tudi pod strokovnim vodstvom. Kaj to pomeni? Ali mora biti to strokovno hujšanje vedno pod okriljem Cindy programa? Se pod tovrstno hujšanje šteje tudi hujšanje ki ti ga predpiše-priporoči osebna zdravnica, in ti tekom hujšanja predpisuje potrebne, vitamine, ti svetuje itd….? A za operacijo potrebuješ dokazilo da si hujšal pod strokovnim vodstvom? Najlepša hvala za odgovore.
LP