Najdi forum

Operacija želodca

Pozdravljene,

presta in Petra5 ali je vama dr.B predlagal trakec ali sta se sami odločili? In če sta se odločili, me zanima kaj je pretehtalo na stran trakeca? Saj vem da gre pri trakecu malo bolj počasi, ampak upam tudi da sta na teh straneh foruma dojele da je operacija samo en korak do uspešnega hujšanja. Vse ostalo je treba uredit v glavi. Verjamem da je težje če si nonstop lačen, ampak pomoje več enake količine hrane ne moreš vnest v želodec. To je pač moje mnenje. Verjetno tudi moje hujšanje nebi bilo tako uspešno če bi nadaljevala z isto hrano naprej. Je pa res da mi je sedaj lažje saj sem hitro sita in nikoli ne občutim lakote.

No v devetem tednu tehtnica kaže 28 kg manj. Mogoče že sedaj malo “laže” saj 5 kg v tednu pomoje ni mogoče 🙂
M2 Glede hrane pa je bilo res krivo to da nisem dovolj prežvekala. Sedaj vsak grižljaj prežvečem vsaj 20x in hrana ostane v želodcu. Se pa še vedno učim kaj mi paše in kaj ne. Domači mi pravijo da sem kot dojenček, ko začne jest normalno hrano. Ampak seveda je vse boljše, kot pa preveč kilogramov.

V devetih mesecih sem tako skupno izgubila 46 kg 🙂 Dejansko ne morem verjet, da sem še pred devetimi meseci brala forum z 171 kilogrami, danes pa jih imam 125. Tako da punce moje drage vse je mogoče 🙂

No toliko zaenkrat, če pa je katera iz Maribora, okolice ali se bo potepala kaj po totem našem mestu, pa komot lahko kakšno rečemo še v živo.

Lep vikend,

Nina

Pretehtal je neki razum ker nisem hotela da poberejo ven del mene – trakec se mi zdel lazja varijanta . Pre op sem imela 90 kg sedaj , skoraj 1 leto po tem pa 100 kg

lindica jaz sem bila malce kasneje tam…no pravzaprau okli 9 sem prišla na vrsto sem pa prišla ob 10:30 tko da verjetno sva se zgrešili…

ammm eno vprašanje kako dolg ste čakale na pregled pri psihologu pri dr. breznikarjevi?? redno ali izredno… namreč se mi ne oglasi ko jo kličem, pa bi se rada za drugi pregled naročila pa ne vem, kdaj bom na vrsti…gastroskopijo imam v rogaški v začetku avgusta, dietetičarko v začetku septembra, endokrinologu bom šla samoplačniško in bom hitro na vrsti sam odločit se moram h kateremu naj grem, spirometrija bo obenem ko bom gastroskopijo naredila, torej mi ostane psihologinja, ki se ne oglasi….

fulll happy se mi je oglasila in sem dobila datum! jupiiii, samo upam, da si ni zabeležila, da sem bila čisto zmešana po telefonu (nisem pričakovala, da se bo oglasila… ker sem jo vsaj 15x že danes klicala, in sem mislila, da bom morala vsaj nekaj dni vztrajat!)

Pozdravljeni operirani in čakajoči,

še jaz se oglašam. Vidim, da kljub počitniškemu času forum deluje.

Veselim se vajinega uspeha Nina in M2, prav tako vseh etap do končnega cilja vseh sodelujočih na forumu.
Petra5, tebi priporočam, da izgubljanje kilogramov vzameš bolj resno. Dr. Breznikar ne operira s čarobno palico, ampak s skalpelom samo pomaga do željenega rezultata, ki se ga brez lastnega angažiranja ne doseže. Je že prav, da lahko ješ vse, vendar naj bo to zajeto v skromnih količinah in v največ petih obrokih dnevno…

Še izkušnja s parkiranjem. Sledila sem smerokazom za zdravstveni dom, ki so me pripeljali do parkirišča brez parkirnine, bolnišnica pa je samo malo naprej.

Tudi jaz želim informacijo. Rada bi izvedela za vaše izkušnje za elektonsko dopisovanje z dr. BB, ker že kar nekaj časa čakam na odgovor in razmišljam, da morda ni bil pravi e-naslov…

Lepo poletje vsem!

Živjo vsem:-)

Kamy hvala za pozdrave, vendar jaz nisem nova ampak sem že stara od leta 2009:-))

M2 tud jaz verjamem da bo nekaj zame, ker sem ujeta v drugem telesu in to res nikamor ne pelje.

Nina čestitke!
Lej
ne vem, če si prebrala. da sem jaz že v drugo polnjena (prvič 9ml in sedaj 8ml) pa ni občutka, da me kaj tišči in lahko jem kot pred operacijo. Ja, vem psihično, da je to samo bergla, mi je jasno, nikomur pa ni jasno, da sem sama pred operacijo lahko shujšala po 20kg in več, sedaj ko pa me en”špona” okol želodca pa ne gre kg dol ampak gor. Če je vse isto kot pred operacijo, ko sem sama shujšala, sedaj pa imam še pomoč, bi moglo jet še več dol. Pa ne gre. Paše mi jest oziroma, tud fizično lahko pogoltnem res vse.
Tud sama sem upala na to da bom fizično iz meseca v mesec manj zmožna pojest, pa žal ni tako. Da bom recimo en deci jogurta spila in bom sita, pa ga kamot lahk 1l spijem.
Ko smo se srečevale na pregledih z nekaterimi, je bla ena ko je actimel spila in bla 4h sita!?
Eno je ko bi ti rad pojedel dva šnicla, pa ne moreš ker si enega samo pol in ti je slabo, ker ti ne gre dol,drugo da lahk kamot še tretjega zmažeš. Ni nobenega občutka sitosti.Kolegica je vseen pojedla kos torte, oziroma pol , ker več ni spravla dol, čeprav si je zaželela pojest cel kos. Pa ni šlo.Nekatere pa lahko pojemo enormne količine naprej, žal
Res upam, da nam vsem rata!!!

Strelka84 men so filal že dvakrat (9 in praznjenje in spet 8ml) pa nisem bla nč manj zmožna pojest. Upam , da vam bo ostalim bolj že na začetku lahko zategnil trakec, zato pridno zmanjšujte kilograme same naprej že pred operacijo , ker je lažja operacija.

Petra5 žal mi je zate, da ti tudi še ni ratalo. Ampak, res si “šele” 4ml polnjena, tako, da imaš še čas do 9+. Držim pesti, da ri rata in kljub lačnim očem, res ne boš mogla pojest kar si boš dala na krožnik:-)
Če smem vprašat, kdaj si imela op in kako to da si se pri 90kg odločila za pomoč trakeca?

Men je dr. B še na operacijski mizi rekel al trak al baypas, da lahk kar kol naredi. Pa mi je žal sam to ( ne operacije, to mi vseen nikol ni blo do sedaj žal) , da se že takrat nisem odločila za baypas. Ampak saj veste, ČE bi človek vedel to in to , da bo takrat tako in tako, ne bi bilo sedaj tko in drugače.-))
Men se je tud takrat zdelo, da bo trakec ok in bova prijatelja:-) Zato se nisem odločila za baypas, ker je večji poseg u telo in tega stanja ne moreš spremeni nazaj.
Spet sedaj gledam drugače na vse skupaj.

Vsem čestitke za kg OFF in lep dopust:-)

glede parkiranja, jaz sem parkirala mislim da nasproti tuša je takšno precej veliko parkirišče in ni nobenega znaka da tam ne smeš parkirati, pa še zastonj je, bolnica je pa čisto zraven, malce sem šla peš, recimo 5 minut.

no glede operacije tudi sama sem najprej mislila trakec pa sem sedaj že od večih slišala da so neuspešne, tako da se zanj verjetno ne bom odločila, kljub temu da vem tudi za + uspehe. baypass tudi poznam usebo, ki je neuspešna, in ogromno oseb ki so uspešne, pride v poštev vendar samo če mi bo to zdravnik predlagal, sama bom navijala za plikacijo mogoče za resekcijo samo še ne vem točno kako resekcijo izvajajo

Pozdravček,
Danes sem dobila datum za operacijo.
16.9. imam sprejem ob 15.55h
Pa ravno ta dan bo moja tretja pupa stara 1leto:-(
Sem vznemirjena, ampak se že veselim:-)))

Strelka84 , kdo je pa tebi svetoval in kaj povedal za plikacijo?
Ja, menda je več neuspehov pri trakcu kot baypassu.

lp

pri plikacijo samo zašijejo del želodčka… in je poleg trakeca najmanjši poseg v telo(če se motim , me prosim popravite)…. vendar bolj ko razmišljam, bolj se mi zdi, da se bom v končni fazi tudi jaz odločila za by pass!

drugače pa presta čez eno leto boste s tvojo pupiko lahko praznovale dvojni rojstni dan ti boš stara 1 leto pupa pa 2… pa vse najboljše tvoji mali punčki za rojstni dan!

vam morem povedat, da sem v soboto bila pri dr. Breznikarjevi (sem se na koncu odločila za samoplačniško vrjanto ) in je zelooo vredu, prijazna ženička nič ne komplicira, sprašuje tisto, kar mora vedeti, tko, da tisti, ki še čakate brez straha h njej in bodite to kar ste!

POZDRAVLJENI!

Zanima me, če ke katera od vas dala ven obroček in šla na obvod?

hvala!

Pozdravljene vse!
Kaj ste vse na morju? Se nič ne javite, kako vam gre…
Jutri grem pa tudi jaz na prvi pregled. Živčki…

Ojla…
Ima mogoče katera od vas datum za sprejem na operacijo 19.8.??

Jaz ga imam takrat…lahko si mislite kako happy sem :)))

Lp…

OOOOjla no po dolgem času se nahitro javim.
Že kar dolgo nisem bla nič tuki gor no pa nisem imela dosti za prebrat. Se vidi, da so dopusti. Drugi teden se grem pa tudi jaz malce namočit za par dni in že komaj čakam.

Neučakana- kdaj si pa ti bila na 2.pregledu. Pri meni bo konec avgusta šele 3 mesece odkar sem v čakalni knjigi. Tako da verjetno se bom še kar orng načakala. Tako da sem že kar malce neučakana. Ampak vse ob svojem času..

MaliZajček, zdravo! Kako je bilo na prvem pregledu?

Strelka84 , tudi meni je bila dr.Breznikarjeva ful uredu.

presta , super. Tudi tvoj datum bo hitro tu.. boš lahko rekla, da sta se s hčerko na isti dan rodili. No ti ponovno.. joj kok šele jaz komaj čakam, da mi preljubi poštar prinese pošto iz SG…BOG VE KDAJ BOM PRIŠLA NA VRSTO. ČAKALNA DOBA JE NARASLA ŽE NA 9.MESECEV.

Če sem prav ujela na tej strani ima m@j@ jutri op. DRŽIM PESTI PA JAVI SE KAJ

LP pa se še kaj javim papa

Joooj, kako bi bila rada zdaj že na vašem mestu! Ko je treba samo še počakat!

Moj 1. pregled je minil z zamudo, potem pa precej hitro. Danes sem se lotila naročanja na vse tiste preiskave, in imam v ponedeljek endokrinologa (Pacient), v torek gastroskopijo (Zdravje), konec septembra pa psihologinjo (dr. Breznikar). Se moram še za spirometrijo naročit. In dietetičarko.

Kaj vse rabim za 2. pregled? Piše, ko bom imela vse izvide. A dietetičarka tudi kaj napiše? Tisti EKG in laboratorij pa anesteziologa se mi verjetno zdaj ne mudi, a ne? Koliko pa se čaka za 2. pregled? A naj se naročim že zdaj, pa potem še zbiram izvide?

Trenutno se počutim precej zmedeno. Bi čim hitreje, a ne vem, če delam vse prav. Pa še zelo bom razočarana, če bo kakšen od izvidov tak, da me potem ne bodo vzeli na operacijo. :((((

Sicer pa so moji podatki taki: velika 163 cm, težka 100 kg. Že pol življenja hujšam – z osebnim trenerjem, Cindi, luno, dietami, organizirane fitnes vadbe, sobno kolo/tekaška steza, redni sprehodi s psom…pa vsakič se zredim nazaj. Prej sem lovila 90 kg, potem 95, zdaj 100…čim nisem 100% osredotočena, se začnem rediti. Problem, ki ga imam, je pa količina. Dokler česa ne probam, je ok. Če pa samo probam, potem pa gre cela ta velika Milka. Ali pa ta velik zvrhan krožnik krompirja. Dokler mi ni tako slabo, da ne morem več…
Tole operacijo vidim kot zadnjo rešitev mojih težav z mero pri hrani. Vem, da tudi potem ne bo lahko, ampak bom imela fizično oviro, ki me bo ustavila, ko se drugače ne bom mogla.

Ko berem vas, kako vam uspeva, se prepričam, da to je prava pot, da ni brezveze in zaman…in navijam za vse vaše uspehe.

tina tudi takšni so!!

ti se kar naroči za drugi pregled, seveda, ko boš imela vse datume, za preglede (da boš imela vse izvide v rokah) mislim, da sedaj naročajo že za oktober! .. spirometrijo lahko narediš kar tam kjer bo gastroskopija vsaj jaz sem jo naredila, dietetičarka ima verjetno precej pouhno, tako da se kr naroči! napiše ti konzultacijo, da ste opravile razgovor, ti ne dobiš nič!

jaz imam samo še v ponedeljek endokrinologa, potlej sem pa zaključila.. oz. dietetičarko imam 13.9. vendar ona te ne more zavrnit … drugi pregled imam pa 18.9 (psihologinjo sem že opravila, gastroskopijo tudi, so mi v želodcu našli neko bakterijo, upam, da me zaradi nje ne zavrnejo, še endokrinologa uspešno opravim, zaradi njega me najbolj skrbi pa sem zmagala…) potlej mi pa še eden od kirurgou da + in na čakalno listo! če bo 18.9 vse o.k. bom nekje junij/julij 2013 operirana.

Pozdravljene
Prejsnji teden sem bila na drugem pregledu pri dr. Breznikarju kjer so me vpisali v čakalno knjigo
Sedaj me pa zanima v kolkšnem času ste potem zvedele točni datum op.

Hvala
Lep pozdrav

Pred kratkim sem brala vprašanje glede vitaminov, ki jih je treba jemati po OP.

Sem že dve leti od OP (3. maj 2010), teža mi stoji (ne sicer na željeni številki, vendar sem zadovoljna, nikakor se ne dviguje, čeprav nič ne “pazim” na prehrano), ITM je dober – 34 – glede na izhodišče pred OP, ko je bil 46, jemljem vitamine pa supradyn – menjaje – en dan navadne, en dan pa z dodatkom Q10; 3x/letno me moja osebna zdravnica oskrbi z vitaminsko injekcijo B12…

Brala sem post FrancijaC, ki priporoča DAILY FORMULA, vitamine, ki naj bi se dobili le na spletu in stanejo okroh 10€. Zdaj vam sporočam še podatek, da sem jih našla v trgovini FLEXSHOP LJUBLJANA
Fitnes Center BIT, Litijska 57, tel.: 01 542 33 40 [email protected] (to je nasproti LIDLA), so pa tudi v MB in Domžalah. Pri njih se dobijo DAILY FORMULA (100kom) za 7,99€ brez poštnine (osebni dvig), kar je ugodno, pa tudi sestava (na spletu je objavljena) krije dnevne potrebe vseh vitaminov in elementov… kolikor ocenjujem na oko.

Sicer pa sprašujem FrancijaC, če je zadovoljen z njimi, posebej v primerejavi s Supradyn in kako je z njim… že dolgo ga nisem nič brala.

Lep pozdrav in vse dobro vsem!

morda še to:

glede na mojo prejšnjo ješčnost in na 200% izkoristek vnosa je zdaj potreba po hrani normalna, izkoristek vnešene hrane pa je po moji oceni le 60%, ker se ne redim več. Prej bi se glede na to, kolikor pojem, gotovo redila, čeprav jem manj kot prej. Zanimivo je na primer, da mi zelo tekne kruh z namazi in dodatki, prej nisem imela take hude želje po kruhu, pa tudi zdelo se mi je, da si hitro obremenim težo, če sem jedla kruh. Zdaj ga pa jem… nekje sem zasledila, da na primer FranciC kruha sploh ne je več…
Pri vsakem človeku je to nekoliko drugače! Prej sem bila zelo sladkosneda, zdaj pa imam slaščice sicer rada, vendar vse v normalnih količinah: košček ali dva čokolade, en košček ali celo pol koščka torte, nikakor pa ne dva ali tri.. kot prej (ali cela čokolada)!

Imam obvod in spomnim se, da je bila z mano v sobi zelo simpatična pacientka, ki je prišla samo zato, da so ji vzeli trakec. Nismo se veliko pogovarjali, a dobila sem vtis, da trakec ni opravil svojega namena… po moji oceni je imela ITM tam okrog 40…

Sama sem zelo zadovoljna in veliko lažje živim; v konf. številki 44/46 se tudi pošutim dovolj šik, da se ne sekiram več, prej je bilo 50/52…

Življenje je veliko bolj znosno, ker ne razmišljam več niti o hrani niti o kilah, niti o dietah, pač pa se rada lepo uredim, pa tudi sicer se počutim odlično. Zmorem veliko več kot prej in na vsak način bi to naredila še enkrat, če bi bilo treba.

Hvala Bogu, da naš zdravstveni sistem še vedno omogoča take posege in da imamo tako velike strokovnjake, kot je dr. B in njegova ekipa. Tudi v UKC Ljubljana so baje dobri…

vse dobro!

Življenje je lepo!
Z.

New Report

Close