Najdi forum

Operacija želodca

Pozdravljene, drage dame!

Očitno vas je debata zadnjih prispevkov našega foruma malo “zabremzala”…
Res je skorajda že vse zapisano in novinke zapise skrbno prebiramo, pa nam včasih vseeno kakšna stvar uide, ali pa potrebujemo še dodatno mnenje.

Zelo bi bila vesela počutja in rezultatov operacij želodca, tako čisto “svežih” operirank, kakor tudi tistih, prvih…

Zanima me tudi, ali ima kdo izkušnje z gastroskopijo pri Zavodu Zdravje?

Nina,kako se počutite?
M2, držim pesti, da vam bo uspeko izgubiti čim več kilogramov in da boste dobro opravili 26.6…
Kamy, ste se že dogovorile za udeležbo novink v klubu? Tudi jaz bi šla..:)
Nattka, koliko časa je že minilo od vašega drugega pregleda?

Lep večer vsem!

Jaz sem imela 2x gastroskopijo v Zdravju in obakrat nisem imela nobenih problemov.Pregled je bil zelo hitro končan,so prijazni in ti jih priporočam.

Najla pozdravljena 🙂 A se lahko prvo zmeniva, da se tikava? Sotrpinki v postopku 😉

Res so vse punce nekam izginile. No, jaz sem prejšnji teden opravila pregled pri psihologinji. Ni bil nek bav bav in niti malo mi ni žal, da sem se odločila za ta pregled pri dr. Breznikarjevi. Popolnoma drugačen od tistega v MB in popolnoma drugačen občutek po njem. Zdravnica je prijazna, realna, nič vzvišena…meni je bila zelo všeč.

26.6 imam drugi pregled ob 10h, klub je ob 14.30. Malo bi morala čakat, kar mi lih ni, če sem iskrena, morda pa vseeno bi, če bi katera izmed vas prav tako šla na klub. Najla če si za, se lahko dogovoriva, da se tam nekje srečava?

Sem pa spregovorila par besed z eno gospo, ki je bila operirana pred tremi meseci. Od takrat je izgubila 22kg, vendar je rekla, da marsikdo izgubi še več in da je njen problem v tem, da se ne giba in da bi ob aktivnosti izgubila še več. Prav videlo se ji je kako žari, kako ji je fajn 🙂 Rekla je, da ni bilo prehudo in da se ni imela težav navadit na nov način prehranjevanja. Zanimivo dobit informacijo s prve roke in kako ti šele potegne želja, da bi kar zdaj, kar takoj. A lahko prosim kar zdaj???? :)))))

lep pozdrav vsem in upam, da se kaj javite 😉

Nina, čestitke za izgubljene kilograme!!! Ob tem sem pomislila …..

Ne bom pisala cele zgodbe … Samo v kratkem: ogromno kg preveč, premalo poguma za operacijo.

Ko sem tole prebrala, sem pomislila: pa če bi jaz tako jedla? Ja, bi bila lačna in najbrž precej obnemogla, ampak – a bi dosegla isti rezultat? Ali je bistvo kje drugje, pa jaz ne vem?

Woohoo, dekleta so se malo predramila 🙂

Dindin, hvala za informacijo! 20.6.imam v Zavodu zdravje gastroskopijo in sedaj bom odšla tja mirna.

M2, seveda sem za tikanje! Sem tudi za to, da bi se srečali in malo spoznali in sem pripravljena priti tudi kakšno urico prej, da ti bo čakanje krajše. Tudi sama sem imela že priložnost srečati se s psihologinjo, gospo Breznikar in mi je bila všeč. Prijazna je in razume…

Imam še nekaj pregledov, s kateimi bom do našega srečanja verjetno že opravila.

Veselim se sodelovanja v skupini, še posebno naše neposredne komunikacije. Se vidimo…

Bučka..pozdravljena. Po mojem en normalen človek ne more jest oz. živet na tak način. Samo predstavljaj si, da poješ le 2 žlici juhe npr. al pa kaj podobnega v obroku. Ob normalnem želodcu bi se ti verjetno zmešalo od občutka lakote. Če že ne želiš operacije, potem se je bolje spravit do nekega strokovnjaka, ki ti sestavi konkreten jedilnik in probaš na tak način, ker s stradanjem, predvidevam, si verjetno že poskusila…vse smo 😉 in nikoli se ne obnese. Odločitev za operacijo pride sama od sebe, ko ugotoviš, da pa v vseh teh letih res nič ni pomagalo in malo verjetno da kaj bo. Drugače pa iz tehničnega vidika operacije, si lahko na TLC ogledaš Fat doktor, al pa na you tube in operacijo zelo dobro opišejo. Pri bypassu ti obidejo precej tankega črevesja in s tem preprečijo željo po določeni hrani (ki brez operacije je prisotna!) in absorbcijo hranil oz. kalorij v telo. Hrana hitreje zapusti prebavni trakt in zato vsrka manj kalorij. Slaba stran tega je to, da ob tem vsrka tudi manj potrebnih snovi npr. vitamine, minerale itd., ki jih po operaciji moraš nadomeščat z dodatki. Poglej si res malo teh oddaj, boš dobila zelo dober vpogled v samo operacijo. Seveda obstajajo druge operacije še razen bypassa, npr. obroček, ki ti fizično prepreči vnos preveč hrane, vendar meni ne zvenijo najbolj simpatične…razen mogoče resekcije…kaj pa vem, v vsakem primeru se ti splača pošteno informirat…če ne drugo kot možnost v prihodnosti, da vsaj veš kako stvari stojijo.

Najla, to bi bilo super. Lahko me kontaktiraš na mail, se lahko dogovorimo…tudi katere druge, če želite: [email protected]

M2, iskrena hvala za odgovor. Mi je dalo misliti … Hvala ti!

Ne vem zakaj mi ne objavlja odgovorov..a so mogoče po novem moderirani?

Punce drage spet jaz 🙂 Najprej en dogovor, lahko me tikate saj sem zelo mlada 🙂
M2 tudi jaz imam 26ega pregled in bom potem počakala na klub.. Tako da če hočeš… oziroma če še ima katera druga čas je zelo dobrodošla..

Naj vam povem da se počutim super, v službi sem že teden in pol (seveda opravljam najlažja dela), bolečin skorajda ni več.. Lakota me ne muči, trenutno sem še na tekoči hrani. Od operacije je minilo 24 dni, lažja pa sem za 15 kg. Juuuupi 🙂 Edino kar je res da sem na čase zeeeelo utrujena (verjetno je malo krivo tudi vreme).. Tako da bi prosila tiste, ki je operacija že za njimi naj mi na kratko opišejo njihovo kuro z vitamini. Trenutno uživam šumeče tablete, ampak zgleda ne pomagajo.

Draga moja bučka, naj ti povem da si niti jaz nisem predstavljala da bom to zmogla.. Naj ti samo povem da je v teh treh tednih bilo za menoj že nekaj piknikov (prej sem za perutničkami umirala), rojstnih dnevov (torte obožujem). Zdi se mi da je v teh 24 dneh bilo več piknikov in rojstnih dnevov kot običajno 🙂 Ampak naj te potolažim, da se da.. Sicer želja ostaja, ampak je želja po tem da bom tudi jaz enkrat “normalna” večja, in seveda je sedaj lažje ko lakote sploh ni. Kot sem že omenila veliko ljudi misli da prikrivam lakoto, ampak je res ne občutim.

No toliko zaenkrat, bi pa tudi jaz bila vesela da bi bile pogosteje v stiku.

Uspešno hujšanje vam želim in lep začetek dneva.

LP,
Nina

Zdravo punce!

Vidim,da vam gre kar dobro. Meni zaenkrat tudi. Prava muka pa je še vedno z mojim hujšanjem.
Obstala sem na 86 kg. Vem,saj sem vesela,ampak lačna tudi……
in čez teden dni že prvi dopust…Sam,da v petek konča šola…..takoj odhod in prihajamo morje…
Tako me zadnji teden v mesecu ne bo doma in ne bom morala v klub.
Če pa se boste ostale kaj zmenile,se vam bom naslednjič z veseljem pridružila,kajti res bi vas rada spoznala.

Nina,če si kaj brala za nazaj,nekateri pišejo,da šumeče tablete niso primerne,ker imajo mehurčke,to pa za želodec ni dobro,raje kakšne tablete. Če boš našla nazaj sporočilo od Franci-ja,kjer je napisal vse kar potrebuješ ti bo v veliko pomoč…
Čestititke pri izgubi kilogramov. Vesela sem zate in za nas ostale,da smo se odločile za isto pot. Ob skupni podpori nam bo uspelo.

Lep dan želim vsem skupaj!

Pozdravljene.

Redno vas berem vendar bolj malo sodelujem. Imam vprašanje za Nino. Bila si operirana 21.5 in že hodiš v službo? Kakšno delo pa opravljaš?.Jaz računam bolniške nekje 6 tednov. Če bo kaj manj pa toliko bolje,ker saj vsi vemo da je slabo plačana in da že danes šefi grdo gledajo ko vedo da nas en čas ne bo. Sicer pa jaz sem si vbila v glavo,da sem pa zdaj jaz na prvem mestu in šele potem vse ostalo. Lepo se imejte in veliko uspeha pri hujšanju.
Aja dobila sem datum OP,ki je 9.8.2012. Še katera?

Kamy hvala.. Sem si vzela čas in pregledala še enkrat zadnjih 30 strani..
m@j@ tako je.. Delam v skladišču. pred operacijo je bilo moje delo v večini stoječe, ampak na srečo imam vredu šefe in sedaj opravljam vso delo sede, in še to res najlažje kar se da.. Drugače pa je predvsem delo za računalnikom.. Odvisno je od posameznika.. Tudi jaz sem mislila da bom mesec dni v bolniški, ampak sem bila brez bolečin in tudi sama se počutim dovolj pri močeh.. Žal sem tisti tip človeka, ki mu doma hitro postane tečno.. Obenem tudi hodim v šolo, tako da se sedaj že vse počasi vrača na stare tire.. Ampak če se kdaj ne počutim vredu, ne pretiravam z ničemer.. Prvi dnevi so res malo hudi, ampak gre hitro na boljše (vsaj meni je šlo).

Lep večer,

Nina

Upam, da tokrat ne bom pisala zastonj :/ Zadnje čase mi sploh noče objavit komentarja. Se še kateri to dogaja? :/

Nina_ ob kolkih imaš pregled? Jaz mislim, da ob 10h. Lahko skupaj počakava na klub. Če se katera pridruži pa še tolk bolje :))) moj mail še 1x…se lahko dogovorimo: [email protected]
Čestitam za izgubljene kilograme!!!! A je zelo zlobno, če rečem, da zavidam hehehe.
Joj, v službi mam shranjeno na kateri strani so pisali o teh tabletah…ti jo v ponedeljek prilepim. Sama sem si jo kar med zaznamke dala, ker jo bom sigurno potrebovala.

Kamy ti si pridna! Ampak tale lakota pa ni najbolj vzpodbudna :/ Držim pesti, da te čimprej popusti in da bodo tako lepi uspehi še naprej. Uživaj na morju!

m@j@ čestitke za datum…naj čimprej pride 😉 Kdaj si imela drug pregled? Jaz upam, da bom po operaciji hitro sposobna za delo, vsaj nekaj, mogoče od doma, ker drugače se mi bo nabralo, da ajd.

Nina_ a tukaj operirajo skoti tiste luknjice al prav vrežejo in skozi rano? Kako so tebe?

Jaz se še zmeraj držim režima 4-5x dnevno jem, torej zajtrk, malica, kosilo in večerja obvezno, popoldanska malica pa po potrebi. Večerja obvezno beljakovinska…opažam, da mi takrat gre najbolj dol. Pa čeprav je to velik puranji zrezek na žaru, ki me nasiti do onemoglosti..na splošno me meso na žaru, še posebej puranje zelo nasiti in sitost dolgo ostaja. Gibanje bolj tak tak, ker so me od hoje tako noge bolele, da ni šlo, se pa trudim, da vsaj nekajkrat tedensko nekaj spravim skupaj.
še statistika:
začetek 28.5. 155,8 kg ITM 49,6
danes 16.6. 150,5 kg ITM 48
Torej slabe tri tedne 5kg. Navdušena! :)) Lačna niti malo, potrebo po sladkem sem zadovoljila z občasno frutabelo za dopoldansko malico. In zaenkrat mi deluje brez neke sile. Všeč mi je tudi, da nimam pred sabo tistega pritiska, da moram shujšat, ker vem da po operaciji bom, tačas pa lahko lepo počasi spravim sama nekaj dol. In ta občutek mi je všeč, ker me ne obremenjuje.
Upam, da mi čez vikend uspe bit striktna, ker potem bo v ponedeljek ziher pod 150 :)))

Lep vikend želim vsem in uživajte v sončku ali senčki…kakor vam paše :)))

živjo punce, evo še mene malo da se pofočkam 🙂
pozdravček vsem novim dobrodošle med nas in me med vas.
jaz sem imela drugi pregled 20.3.2012 in sem pred kratkim dobila okvirni termin – oktober ali november.

hujšam se vedno, danes 111 kg, torej od 31.05. sem sklestila 4,4 kg 🙂 zelo sem zadovoljna 🙂
ITM 47,4

potrebo po sladkem poskušam zadušiti s kakšno tablico 80 % čokolade, ki mi sploh ni dobra, ampak vsaj tisti občutek, da jem čokolade imam 🙂 drugače pa imam neko vrsto ločevalne – včasih dneve okol obrnem. če mi ostane golaž, potem pač dva dni jem B dan in nato nadaljujem. pa gre vseeno dol.

M2 in kamy čestitke za izgubljene kg. če bi šle kile tako dol, kot grejo dol, bi nam bilo lažje.
nina, super da si že v službi, tudi jaz razmišljam glede na to, da delam v pisarni, da se zmenim s šefom in delam nekaj časa doma. pri nas je nerodna zadeva biti predolgo na bolniški, tako da bi se najraje zmenila za koriščenje enega tedna dopusta, potem pa upam, da se bom počutila dobro in bom lahko delala od doma.
a si še katera želi, da bi šla na op s čim bolj normalno težo? jaz si tako želim shujšati vsaj na ITM 35 – to bom imela pri 70kg 🙂
se pravi čez 40 kg 🙂

maja čestitke za datum, bomo držale pesti zate 🙂
jutri je še eno tehtanje, ker sem bila danes tudi pridna pri hrani, potem pa spet v soboto.
M2, upam da si pridno preživela soboto.
kamy, kar zavidam ti morje 🙂 super se imej in plavaj še malo za nas 🙂
meni če rata, bom šla letos prvič plavat 25-tega, bom izkoristila prost dan. samo da ne bo dežja.

nina, še eno vprašanje- ali se uspeš napiti? ker jaz sem stalno žejna, popijem ogromne količine vode in si ne predstavljam nekaj žličk tekočine vsake toliko.

M2 če se ne motim imam uro okoli 9ih.. Ampak saj ni problema, verjetno ne pridem sama tako da bom že počakala.. Boma se pa preko maila še fixno dogovorili.. Glede ran po operaciji: imam 4 centimeterske ranice, ki niti bile niti šivane, in eno večjo rano v kateri je bila drenaža.. In ravno ta zadnja me je zelo bolela..
Ne ni zlobno te čisto razumem, tiste vitamine sem pa našla, tako da ne rabiš iskat.. Hvala vseeno 🙂

nattka saj glih zato.. Ker če se nebi počutila OK, bi še ziher ostala doma.. Ker pa je bilo iz dneva v dan boljše pa sem hitro začela.. Sedaj še samo čakam na drugi pregled, da mi dr.B potrdi da se lahko začnem aktivno ukvarjat s športom in je to to 🙂

Zelo mi je všeč da je forum postal bolj aktiven (edino kar pogrešam je stare forumaše, da bi nam kaj še povedali) in čestitke še enkrat vsem za izgubljene kilogame.

Gremo naprej v boj s kilogrami 🙂

LP,

Nina

Nina_ ok se dogovoriva.

Moja tehtnica danes ni želela bit prijazna do mene, čeprav sem imela super vikend, brez pregreh in s telovadbo. Ampak ker je vročina, se je moje telo odločilo, da bo fajn zadržalo vodo in to kar cel liter in pol…večino v gležnjih….grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Jezna! Ampak ok, saj vem, da se nisem zredila..ampak vseeno bi blo fajn če ne bi blo več te petke spredaj hehe. Kakorkoli gledano sem šla od februarja dol 6,4 kg (upoštevano današnjo težo, ki je 151,6)…kar je super.

lepo bodite 🙂

Pozdravljene!

Redno berem to “našo” stran. Bliža se konec šole in vam povem,da je noro in komaj čakam petek,da se odpravimo in zamenjamo malo zrak……
Kar se kilogramov tiče,ostajam na 86,to zdaj nekako vzdržujem z večkratnimi manjšimi obroki ter gibanjem…
Nina in M2,dobro odpravita na pregledu,pa prosim sporočita če bosta ostali na klubu,ker me prav zanima kako vse to gre….Upam,da se vama bom lahko naslednjič pridružila..in seveda tistim,katere bodo še šle.
Čestitam vam za izgubljene kilograme in dobro voljo.
Upam,da ostanemo na vezi…

Lepo jutro in še lepši dan vam želim.

vroč pozdravček še od mene . upam da se vse hladite na nekem prijetnem, mirnem mestu in uživate tole sonce:)
vsaj jaz sem ga komaj čakala, tako si želim že skočiti v morje 🙂

kamy, do petka bo šlo hitro, potem pa te čaka uživanje. težo imaš krasno, jaz bi dala vse na svetu za tvojo številko 🙂

tudi jaz si želim podrobnega poročila s srečanja, ker mislim, da čez poletje kluba ni, tako da ko pridem konec septembra z dopusta, bom že vedela za datum op.

letos prvič čutim, da mi vročina jemlje apetit, ker sem do sedaj lahko jedla v neomejenih količinah, zdaj sem pa že dva dni na lubenici, vodi in občasni kavi.
danes sem se tehtala 109,7 kg ITM 46,6 srečna sem, ker že dolgo nisem imela “nule vmes”. to je zame že skoraj “dvomestna” 🙂
torej od v 20 dneh 5,7 kg, dobro je. zdaj se bo počasi tole hitro hujšanje ustavilo, ampak vsaj začetni korak smo naredile punce.

imejte se prijetno še naprej, M2 držim pesti da popusti ventil pri tebi in izteče odvečna voda 🙂
nekje sem zasledila, da so se “starejše” operiranke preselile nekam na fb. no ker fb nimam, sem vesela za vse vas, ki se tukaj oglašate.

Kamy, bom poročala..ti samo uživaj na morju, še za nas, za katere je dopust še svetlobna leta daleč.

Natka…čestitke…lepo ti gre!
Hahaha a misliš, da bi blo fajn, če si vgradim, kakšen ventilček? Da malo spustim, vse kar je odvečno :)))) S tehtnico se še kar kregava in noče spustit tistega kilogramčka…se ga oklepa kot da je njen 🙂 Ampak jaz sem ziher bolj trmasta.

Danes sem naredila še spirometrijo, jutri še endokrinologa pregled, upam, da mi bo kar dal izvide, če ne grem na kolena…jaz jih rabim!!! Psihologinja mi jih je ful hitro poslala, sem bila prav presenečena. Potem pa sem res konec s tem. Bo prav pasalo malo pavze.

A se katera kdaj sprašuje o tem, kako bo zgledala? Vas je strah? Odvečne kože itd.? Mene je zadnjič, ko sem na 24ur vidla eno sliko kar malo spreletel srh in prva misel..upam, da ne bo taka :/ http://vizita.si/clanek/novice/izgubila-108-kilogramov-a-kaj-z-odvecno-kozo.html

Pozdravljene punce,

pozdravljene počitnice,HURA……………………..

Vse vas želim prav lepo pozdraviti,imam se dobro,kilogrami stojijo,a zdaj se s tem ne bom obremenjevala. Dopust je tukaj,še zadnje priprave in počasi odhod.
Čez 10 dni pa se ponovno oglasim….do takrat pa vam vsem skupaj želim lepe in prijetne dni in čimveč pozitivnih novic,
Lepo se imejte in vse dobro vam želim.
Lep pozdrav!

New Report

Close