Nattka, super zate..držim pesti, da ti uspe. Ti kar pojamraj tukaj gor če bo kakšna kriza 😉
Jaz se sicer za neko dieto nisem želela odločit, sem tudi ločevalno že probala a zame je to preveč načrtovanja, kuhanja, itd. Mi čas ne dopušča tega. Poleg tega pa ob dietah ZMERAJ izvisim, vsaj na koncu in zdaj sem si naredila tako da ustreza meni in mojemu načinu življenja in upam, da bo ratalo.
Danes sem se bala stopit na tehtnico, ker nisem imela čisto dneva po regelcih…izpustila sem kosilo in malico (ni šlo skozi časovno) tud zajtrk in dopoldanska malica skupaj nista bla kaj dost vredna, in sem za večerjo pojedla zelenjavo in piščančje bedro…saj ni blo nekaj, sam je bila večerja komaj ob 19.00 in sem se pošteno najedla…najbolj me je strašila količina pojetega in ker je bil večer (1 bedro – spodnji in zgornji del) + 1/2 kg kuhane zelenjave (mediteranska – zamrznjena). Saj kalorično nekaj ni blo pretirano, količinsko pa absolutno. In temu se moram izogibat!!! Danes imam sicer 1/2 kilce manj…jupiiiii…vendar vseeno moram pazit na manjše in redne obroke! moj itm danes 48,8 🙂
lep dan in lep uspeh! 🙂
ojla M2 🙂
lepo, da smo spet malce na vezi 🙂
meni tale ločevalna odgovarja, ker imam neznansko rada sadje in vso zelenjavo, čeprav najlepše hujšam z mesom in solato. a potem začnem pogrešati čez nekaj dni in vse nadoknadim.
sicer pa pri nas vsakodnevno kuhamo zelenjavne mineštre, za ostalo se bom pa res morala malo potruditi, kaj dodati. sploh, ker kuham za 3, ne samo zase.
moj “rižev” dan je uspešno za menoj, še na sprehod grem in zvečer kak sadež namesto večerje. si bom tole ločevalno malce prilagodila in si bom kak kos sadja privoščila tudi zvečer. bolje tako, kot da planem po prepovedanih rečeh 🙂
M2, jaz sama s ene bi obremenjevala s količino zelenjave. po moje pol kile vse skupaj ni niti tolikšna količina niti toliko kalorij. pa še želodec zapolni. meni je ok samo na vodi kuhana zelenjava, ker sem prej sita.
sem pa opazila, manj obrokov kot pojem, manj sem lačna. je še kdo opazil to? pač trije obroki so mi dovolj. občasno kak sadež pred večer, če začne želodec štrajkat. pa če ne jem omak, je boljše. samo riž na suho, pa makaroni na suho, pa meso na suho. potem sem dalj časa sita.
ma ni da ni, kaj vse že nisem sprobala:)
tudi od mene vso srečo vsem 🙂
Dobro jutro vsem skupaj.
Naila dobrodošla med nami. Z veseljem ti bom stala ob strani in če te bo kaj zanimalo kar vprašaj. Kar nekaj nas je,ki čakamo na datum operacije,tako,da smo skoraj že vse dale skozi.
Na prvem pregledu te bo dr.B vprašal po kg in višini,določil ITM. Če bo vse O;K:,boš dobila kupček gradiva,potem pa kar veselo po pregledih,ki ti jih bo določil v izvidih. To zna trajat dolgo,zato je dobro da se za daljšo čakalno vrsto naročiš kar samoplaćniško.
Tudi sama sem zdaj v akciji.Bliža se morje,pa klestim kile kot nora. Zdaj sem ponovno na 88.
Izgubila sem 5 kg in nadaljujem dalje.
Samo kaj,ko se dietnega režima,več kot par tednov ne morem držat. Pridem tako lačna,da ne zdržim več…to je pravo trpljenje….in že v naprej vem,da bom po dopustu vse dobila z dodatkom nazaj. Komaj čakam,da pride na vrsto tudi moj orjaški želodec,da bo končno enkrat začutil sitost…
Nina,kako gre s teboj? Koliko kg si že izgubila in kako se počutiš po operaciji?
Želim ti vse dobro.
Piia,kako pa gre s teboj? Pomisliš kaj na operacijo? Jaz iskreno povedano vsak dan…
Je bila katera v klubu? Menda ga čez poletje ni,ali se motim?
Kot je že omenila M2,bi se me “ta nove”res lahko zmenile in se skupaj udeležile kluba. Tudi meni se to ne zdi slaba ideja,
Kaj menite ostale?
Vsem želim lepo nedeljo in vse dobro.
CAO
evo mene, da se pofočkam 🙂
naila dobrodošlica tudi z moje strani, dobrodošla 🙂
punce, če boste šle složno na klub, se bom probala pridružiti. pri nas v službi je sicer prava norišnica, a če se zmenimo, se bom potrudila. prevoza nimam, prispevam za bencin in kavo.
kamy, čestitke za izgubljene kg. tudi jaz težko zdržim na neki dieti več tednov, morda nam bo tale skupna motivacija pomagala.
10 dni nazaj sem klicala v SG, kako je z datumom glede op. sestra mi je prijazno razložila, da me je sicer našla v čakalni vrsti, ampak da bo dr Breznikar zdaj precej odsoten in naj računam na op v oktobru ali novembru. datum op zame še ni določen. drugače je letos je odobrenih 120 operacij in da bodo srečne tiste, ki pridejo še letos na vrsto.
toliko za info. da ne bomo preveč razočarane, če nam ne rata letos.
vsem lepo nedeljo, kolikor jo je še ostalo.
Pozdrav 🙂
Jooj Kamy, kaj bi jaz dala, da bi bla na dvomestni številki :))))) Čestitke za izgubo…kar naprej 😉
Ma jaz dvomim, da mi bo sploh uspelo dobit izvid od endokrinologa do 26.6….rekel je, da bodo naredili kar bodo lahko, ampak ni 100%. Potem mi edino preostane, da grem na kolena v SG, naj me kljub temu dajo na čakalno listo, ker drugače, se mi vse potegne čez poletje in smo spet pol leta dlje od cilja. :(((( Mučno je to čakanje, ko ne veš če bo, kdaj bo, itd.
Vikend je šel skozi kar ok, čeprav vem, da so vikendi moja šibka točka..ne toliko količinsko, kot neurejeno vse skupaj. Nisem jedla, tako kot čez teden in ziher nisem obdržala najnižje teže. Sicer ne vem, ker mi vaga nekaj biksa in 1x kaže tak, drugič onak…danes pa je čist mimo streljala. Danes sem spet ‘v ritmu’…čeprav je lih zdaj tako obdobje meseca, ko mene napade lakota.
A ima še katera te težave pred menstruacijo? Mene dober teden prej napade lakota, prav neverjetna in ne vem kaj jest, da bi se je rešila. Ponavadi zvečer ne jem po 19h, ampak v tistem tednu sem lačna tud ob 22h al pa še kasneje. In največkrat v tistem tednu uničim ves trud :/
Jaz sem razmišljala, da bi šla v klub 26. ampak ne vem, menda je zvečer a ne? Jaz mam pa pregled ob 10.00, se mi ziher nebo dalo čakat. Drugače pa bi blo super, če bi šle kdaj skupaj, sami (vsaj meni) je malo smotano in neprijetno 😉
sem slišala da to ni hec in da moraš imeti resne probleme – lenoba ni resen problem. Čeprav, če pokažeš dosti denarja se da vse zmenit. Sem razmišlala o tem da bi šla na posvet in probala speljati zadevo… ampak sm najdla ločevalno 🙂
Drgač sm pa vesela za vse, ki greste na poseg. Upam da se boste znajdle z novim telesom, v novem svetu in ostale vesele, čeprav ne debele 🙂
Jaz sem tako lena da ajd. V življenju nisem probala še niti ene diete, telovadla nisem sploh ne vem če kdaj že sem. Samo jem in jokam, da se redim, res ni čudno, da sem takšna kot sem :))
Saj ne vem kaj bi človek rekel, a res nekateri mislite, da je odločitev zato zrastla samo zato, ker je simple? A bi se kdo rezal zato, ker je len in se mu ne da? Ali pa je to mogoče res še edina stvar, ki je preostala. Ob vseh tisočih izgubljenih kilogramih tekom življenja, ob vseh tisočih dnevih na dieti…ki se vleče iz ene v drugo in ne pomaga nič. Nič. Res še sreča, da imamo tako preprosto zadevo kot je rezanje, da se nam ne bo trebalo matrat :/ Svašta.
Jaz vem, da se bom prekleto dobro znašla v novem telesu! 😉
Evo da se vam spet javim.
Najprej vsem čestitke za izgubljene kilograme in za voljo ki jo imate.
Od moje operacije je minilo 2 tedna, in trenutno sem lažja za 13,5 kg 🙂 Res je super ko kilogrami kar letijo 🙂 .. Dosti ljudi me sprašuje če sem lačna. Če vam povem odkrito, še lakote nisem začutila. Edini problem ki ga imam je da se mi lušta prava hrana. Ampak samo za okus. Nisem lačna, ampak samo okus (recimo reberce 🙂 .. Moj jedilnik je trenutno tekoča hrana. Zjutraj čaj, za malico kavica, za kosilo juhica, za malico spet čaj in za večerjo doma stisnjen sadni sok. Čez dan spijem tudi 2l vode, ponavadi zmešane s kakšnimi šumečimi tabletami vitaminov in mineralov. Bolečin skoraj da ni več.
Tudi jaz imam 26ega kontrolo pri dr.B, zato sem tudi vprašala če je takrat klub, da bi počakala in se ga udeležila.
Toliko za enkrat, zdaj pa gremo naprej hujšat 🙂
Pa lep večer še naprej,
Nina
Pozdravljeni,
hvala Kamy in Nattka za dobrodošlico :),
zahvaljujoč vašim napotkom na “našem” forumu sem po 1. pregledu pri dr. B takoj stopila v akcijo in rezultati so: že v petek imam pregled pri endokrinologu, 14.6. pa gastroskopijo. Nikakor nisem uspela dobiti k telefonu psihologinje v Ravnah.
Kje bi našla drugega psihologa, če bom še naprej neuspešna?
Gastroskopijo imam dogovorjeno čez 10 dni v Pacientu, je pa kar draga. Kdo ve za kako drugo hitro varianto?
Gre hitro, če se odločiš preglede opraviti samoplačniško! Spirometrijo imam že od januarja, a kdo ve, če je še veljavna?
Pri dietetičarki sem imela tudi srečo, da sem poklicala ravno, ko je neka pacientka odpovedala in bo že ta petek!
A sem mogoče kak pregled spregledala? Vem, da je 14 dni pred operacijo še anesteziolog…
Yes I’m so happy 🙂
Če malo seštejem, samoplačniški pregledi brez spirometrije znesejo cca 310€ (2x dr. B).
Saj denar se danes težko zasluži, vendar se izogneš čakalnim vrstam!
Lepo se imejte in pišite o vaših izkušnjah, jih novinke komaj čakamo :)))
Zdravo,
Nina,čestitam ti za tvoje izgubljene kilograme. Joj,kako mora biti prijeten občutek,ko želodec ne občuti nobene lakote. Sama zdaj pred morjem malo hujšam in povem,da je to prava muka.
Saj sem izgubila nekaj kg,a kaj ko sem kljub dieti full lačna.Pravo trpljenje.
Dobro je,da ti le diši po “rebercih”…sicer naj bi obvod res pomagal,da ti maščobe in sladko več ne diši toliko…
Še naprejti ti želim uspešno izgubo kilogramov pa oglasi se še kaj.
Najla tudi tebi čestitke za uspešno opravljen pregled.Res imaš srečo pri naročanju na preglede,predvsem pri endokrinologu.
Praviš,da greš gastroskopijo delat v Pacienta. To lahko tam narediš tudi preko napotnice,le kakšen dan več bo za počakat,tako,da se ti splača.
Kar se tiče psihologinje pa ti sama svetujem,da kar počakaš psihologinjo v Ravnah,ker se na to spozna. Jaz sem bila na pregledu v našem kraju,pa sem dobila neko brez veze mnenje. Čeprav imam skoraj tri ure vožnje,sem se naročila samoplačniško v Ravne in opravila tako kot je treba.Na mojem mestu bi jaz počakala,lahko je na dopustu. Njeno mnenje največ šteje.
Vsa stvar res ni poceni.Sama sem za endokrinologa plačala 120 evrov,pri psihologinji pa 50 evrov.Ostalo sem delala preko napotnic. Vmes sem se naročila na drugi pregled in na koncu
se je vse dobro izšlo.Le da o stroških bencina ne govorim…..Vendar se je splačalo,ker sem v čakalni vrsti in vsi stroški le niso bili vrženi proč..
Tudi ostalim lep pozdrav,pa oglasite se kaj!
M2 držim pesti zate,da dobiš pravočasno izvide. Spomnim se,da je nattka napisala,ko je bila ona na drugem pregledu,da je bila ena gospa brez teh izvidov in je niso sprejeli,ker želijo imeti vse na mizi,tako,da je gospa ponovno morala v čakalno vrsto.
Jaz upam,da boš do 26 že imelai zvide. Srečno!
Kamy hvala.. Saj sama veš kako je.. Ko si na dieti imaš zelo izostren voh..
Najla za drugi pregled pri dr.B potrebuješ mnenje psihologa, pregled pri endokrinologu in test za ščitnico, gastroskopijo. Za drugi pregled pri dr. B ti pa je najboljše da se naročiš kar preko napotnice v SG, ker te mora vpisat v čakalno “knjigo” , in če se ne motim tega ne počne v ordinaciji v Ravnah (ki je samoplačniška). Če se motim me popravite tiste ki ste bile pred kratkim.
Spirometrijo pa boš potrebovala pri anesteziologu, in mislim da mora biti čimbolj “sveža”, kakor tudi osnovna krvna slika.
Najla če te še kaj zanima kar vprašaj.
Lep dan še naprej,
Nina
Najla pozdravljena 🙂
No, naj ti povem svoje mnenje. Po prvem pregledu pri dr.B. sem bila prav tako neučakana kot ti, želela sem zdaj in takoj …vse. Naredila podobno napako kot Kamy, torej psihologinja v SG se mi ni oglasila cel teden, zato sem se naročila v MB in tam opravila pregled pred kratkim. Razočarana! V petek grem na pregled v SG 😉
Naj se ti ne mudi!!! Sama sem sprejela ta čas, ko čakam na preglede in konec koncev tudi na operacijo, za spoznavanje same sebe, za informiranje o vsem mogočem glede operacije, za razmišljanje. Verjemi, da ti bo ta čas še pošteno pomagal. Ne z glavo skozi zid. Preberi vse kar lahko o izkušnjah, slabe, dobre stvari, razmisli o sebi, o svojem načinu prehranjevanja, o zdravju, o razlogih. Ko je glava polna vsega in euforična, je zaletava in dolgoročno gledano to ni dobro. Zato kar zadihaj in si vzemi čas 😉 Moj nasvet 🙂
Za 2.pregled se moraš naročiti v SG, trenutno kolikor mi je znano naročujejo za september, zaradi dopustov se ti zna malo zavlečt.
Nina, kako lepo je slišat da deluje in da se počutiš dobro. A se je težko navadit na tak način ‘prehranjevanja’?
Kamy, tudi jaz upam da dobim. Sem včeraj še dala drugič kri in vprašala, kdaj so izvidi, je rekel da konec naslednjega tedna, tako da če dr. ne bo zavlačeval, bi jih morala dobiti pravočasno :/ Hvala za pesti 🙂
Evo jaz še naprej lepo počasi, danes je pokazalo 152,6 torej itm 48,7, od prejšnjega pon. -3,2 kg. Vesela 🙂 Lačna nič, ker itak nonstop jem…in trenutno deluje.
Punce, gremo naprej! Lep dan..
Živijo,
Kamy, Nina in M2, hvala za informacije. Se pravi, da do 2. pregleda pri dr. B manjka samo še datum za obisk psihologinje. Sedaj, ko že imam datume, bom veselo potovala od pregleda do pregleda. Seveda bi rada čim prej dobila datum za 2. pregled pri dr. B, torej tokrat ne samoplačniško, temveč v Slovenj Gradcu, da mi bodo lahko določili tudi datum operacije, na katero bo treba pa kar nekaj časa čakat, ker kot sem razumela, je za letos že polno…Medtem bo treba pa izgubiti nekaj kilogramov, če bo šlo …
Ali ima kdo izkušnje z gastroskopijo v Zavodu Zdravje? Tam lahko opravim pregled na napotnico v doglednem času.
Pozdrav vsem:)
OK, najbrž me boste imele za čudno, ampak tudi jaz sem padla pod vplive lepega doktor Kunsta. Sram me je, kar nekaj čez 30 let imam, pa imam take misli. V glavnem, razmišljam, da bi ga povabila na kavo, naslednjič ko ga vidim. Ampak me je strah in seveda, sram. Sem pred operacijo in težka veliiiiiko. Povrh vsega, ve sploh kdo kaj o njem? Je poročen?? Ker če je, potem se ne mislim sramotit še bolj.
Ne vem, a je kar v zraku, ampak počutim se kot neka najstnica! :))))) Ne mi zamerit, hormoni! 🙂