ne vem-pokliči v sg in prašaj če lahko prideš na prvi pogovor samoplačniško-potem se pogovori z dr.breznikarjem in boš videla kaj ti bo dejal in se potem zopet odpravi k svoji zdravnici po napotnico-drugače brez napotnice ne bo šlo.V kateri zdravstveni dom pa hodiš in k kateri zdravnici?
Paper, vseeno hvala za trud… Bom videla kajje napisal dr. breznikar… Čakam na njegov mail… Drugače sem pa iz Maribora… Zdravnikov pa saj veš… Ni dobro izpostavljati… Če ne drugače bom šla samoplačniško pa ga prosila za mnenje… Pa upam da se bo pol dala pregovorit… Bom jo pa sigurno šla še 1x vprašat… Prosit nimam kaj saj menim da je to moja pravica in njena dolžnost da mi napiše napotnico… Pri meni je to že bolezensko stanje kolk sem na strani od sg bolnice prebrala…
Upam da se bo na kancu izšlo najbolje zame…
Eto, sem prpopala en link kjer je vse lepo podrobno razloženo…
Če koga slučajno zanima…
Nisem poklican da bi sodil zato tudi ne bom… vseeno te operacije se mi zdijo v nekaterih primerih nepotrebne. Sedaj me bo zopet napadla in raztgrala gospa ta pa ta ampak… Vseeno me čudi kako z veseljem greste pod nož kot da je pa to takšna enostavna univerzalna rešitev.
Skozi preteklo in polpreteklo zgodovino imamo ogromno zdravstvenih posegov ki so se v določenem obdobju zagovarjali kot neškodljivi zdravi pomembni itd a se kasneje izkazali za zelo napačne in škodljive ! Operacija mandljev recimo je že en takšen primer. V mojih otroških letih so jih odstranjevali kot za stavo. Praktično če te je bolelo grlo 2x na leto. Sedaj pa… No saj pravim. V določenih primerih zagotovo bi zagovarjal operacijo želodca. Ampak tako kot se tu gor propagira pa zagotovo ne ! In lahko mi rečete da sem staromoden zabit ali… karkoli. Vseeno bom povedal to kar mislim. In mislim da marsikdo išče v temu lahko pot enostavno rešitev. Kako lahka in enostavna je v resnici pa tudi na zelo dolgi rok 20 30 let pa… počakajmo da bomo videli. In rad bi takrat rekel da sem se danes popolnoma motil. Vseeno srečno vsem se razume ! Držim pesti za vas ! Res iz srca !
o.k.,
da se še jaz vključim.Sama imam preveliko težo ( in to ne 10kg preveč, ampak 30-40), zato sem se odločila, da grem na operacijo želodca. Opravila sem jo 11.04. 2008 v KC pod vodstvom dr.Pleskoviča.Imela sem nekaj komplikacij, vendar sem sedaj že doma in kar hitro okrevam.Če koga kaj zanima v zvezi z operacijo, ki poteka v Ljubljani-KC, naj kar vpraša.Če bom le znala, bom odgovorila.
Ja očitno res ne morem… kaj hočemo 🙂 In ni res da nisem zagovornik. Ampak ne v vsakem primeru in za vsako ceno in pri čisto vsakomur. Kar pa je pri tebi velika razlika. Ti bi to delila kot bombončke. Upajmo samo da so bombončki. Čas bo pa pokazal.
P.S. Če si ti glas strasti potem sem jaz glas previdnosti. Mislim da bi se oba morala slišati. Ne pa da en popolnoma preglasi drugega ki mora cel čas molčati ? Ali pač ? 🙂
Dracon, lej… Jaz se trudim shujšati že od kar pomnim… In s temi shujševalnimi sem se samo še zredila… Diet ne moreš držati celo življenje… Ok, lahko, ampak potrebna je zelo močna volja… Jaz pa… Slej ko prej me popade volčja lakota… Telo pač sproži alarm in hoče vse zgubljeno nadoknaditi, pa še zalogo si nardi za možni naslednji napad najn… In se vrtiš v krogu… Revije propagirajo takšne in drugačne diete, a kaj ko je vse to le kratkoročno… Če ti “prevežejo” želodec pa poješ zelo malo pa si sit, ne pa pol hladilnika…
Prebrala sem vse o tej operaciji kar sem kjerkoli našla… Kaj bo čez 20 let posledica operacije ne vem… Vem pa, da me mogoče čez 20 let pri takšni teži ne bi bilo več na tem svetu… Ali pa, ampak z določenimi bolezni… Raje grem 1x pod nož kot pa se celo življenje mučim, jem razna zdravila… Debelost je bolezensko stanje, shujšaš lahko, ampak težo vzdrževati je pa pol problem… Ko ti želodec pravi eno, možgani pa drugo… Ni tako enostavno kot jih večina pravi… Manj jej… Saj jaz to vse vem… Teorija zdrave prehrane obvladam… Sam praksa… :S
Ne vem, jaz pač ne vidim več druge rešitve, na koncu mi je pa še zdravnica rekla, mogoče ti bo pa zdaj uspelo…
Nočem da me čez 5 let srčna al pa možganska kap, dobiš lahko sladkorno, previsok krvni tlak, popuščanje srca in še in še… In če na vse to pomislim… Grem raje 1x pod nož… Sem pa trdno odločena shujšat… Kot vedno… Saj mi je uspelo, ampak saj pravim, vse le za kratek rok…
Dracon, nič bat. Zdravniki ne pošiljajo kar na operacije brez skrbnih večmesečnih priprav, pregledov pri psihologih itd. Ni vse tako, kot je videti na prvi pogled. So jih že velikoooo zavrnili. Ni zdaj to najlažja rešitev, še zdaleč ne. Kdor se na lahko spušča v to, brez pozitivnega strahu, bo hitro vlekel trakove nazaj ven.
Jaz sem že bila na prvem posvetu pri zdravniku in moram še prej priti preko dietetičarke, psihologinje, takoj se vključiti na predpisano dieto, da vidijo, če res zmorem….. Nekaj kg moram shujšati že pred operacijo, nato pa se bodo odločili, če sem za ta poseg. Zdravniki te resnično skrbno preučijo, preden te operirajo. Prvi pogoj pa je, da si v skupini ekstremno predebelih.
Sam sem imel krepko preveliko težo. Preko 130kg. In sem bil preveč debel skoraj 30 let. Tako da ja… lahko rečem da vem kaj to pomeni in kako to zgleda. In sem dal ves postopek hujšanja skozi in zdaj sem 2 leto na vzdrževanju. Tako da… vem ne skrbi.
Nikomur ne branim ničesar. Je pa prav da se govori TUDI o pomislekih. Ne pa da se tu gor zadevo propagira maksimalno. Je prav da se reče kakšno tudi o pomislekih proti. O tisti negativnih straneh. Seveda gospa ta pa ta bi to predpisala kar celemu svetu. Fanatične zagovornike poznam. Zato se bom pa jaz oglasil in kdaj napisal tudi kakšno objavo ki bo pač zadevo spustila malo na realna tla. In objava Pemine mi je zelo všeč. Ker je za razliko od gospe te pa te realna. In prikaže dejansko stanje.