Najdi forum

Operacija želodca

Mislim da nas vse veseli,da se dobro počutiš.Veliko sreče in čimmanj kilogramov v prihodnje.
Kako pa je kej s tabo tatjana_devet?Nič se ne javiš,pa nas kar malo skrbi zate!Upam,da se tudi tebi stanje umirja!!?

Še zadnjikrat se oglašam preden me mož odpelje v SG. Hvala vsem za spodbudne besede….vem, da boste mislile name. Mi pa “živčki” kar dobro delajo:)))
Polonajerin, sem vesela, da se dobro počutiš in se ti kg topijo. Mislim, da hujše bolečine, ki sem jih prestajala po operaciji haluksa, sploh ne morejo biti, zato bom tudi te zdržala. No, verjetno imam pa tudi jaz zarastline, saj sem imela carski rez in operacijo žolča, ampak bom tudi to prestala. Če se čisto iskrena, me malo skrbi moja astma, ker mi je anesteziologinja rekla, da moram imeti obvezno s sabo zdravila in edina, ki jih moram pred operacijo vzeti, ker imam lahko težave z dihanjem. Dekleta, držite pesti, da ne bom imela teh komplikacij.
Lp, Z

Ok, to je pa tudi noro.
Pred 15minutami so me klicali, da bom jutri operirana in naj pridem kar najhitreje nazaj v bolnico in da naj bom danes ob 16h že kar tam!!!
AAAAA!
Jaz imam pa na stojalu za perilo mokro pižamo, pa stuširat se morem, pa pogledat, če imam spakirane vse stvari še od zadnjič, pa prevoz si morem zrihtat, pa še pa še…. madoniš.

V glavnem, punce, držte pesti, zdej gre pa (upam) zares!:)

Se slišimo v kratkem,

aprilčica

no supeeeer!!! :))

držim pesti da si uspela najt kako pižamo, da si se uspela stuširat, da si vse potrebno spakirala in da si dobila prevoz :))
pa seveda da se nam javiš in da bo operacija lepo minila! 🙂

srečno!

Končno April Rain. Sem ti omenila,da ma jutr frej za operacijo in sem vesela,da se je končno premaknil. Ko boš lahko,pa prosim temeljito poročanje.Držim pesti,da bo vse ok.

aprilčica, SREČNO!!!

Lp,

Lili

Ojlaaa,

danes sem bila v Slo. Gradcu, na kontroli. Naj na kratko opišem. 5.11.2008 je bila OP. 5.1.2009 prvo pumpanje – 2ml. Februarja drugo pumpanje – 2ml. Danes tretje pumpanje – 1ml in so vsa bila brez slikanja. Ne vem kaj se je zgodilo danes pri pumpaju, a nekaj je pod pritiskom “špricnilo” iz luknjice, ko mi je ven vzel inekcijo. In to je tako špricnilo v obraz dr. B, da se je šel umivat. Nato sem ugotovila, da je bil silikon, ker je okoli bilo vse lepljivo. A se je kateri tudi kaj takega zgodilo???Hvala za odgovor.

Lp,

Lili

Oj, Lili. Pa nisi nič vprašala zdravnika zakaj in če je to kaj čudnega.

Pa se sicer dobro počutiš?

Saj res, kako se ve, da je trak na pravem mestu. Ali te vmes kaj slikajo, da vidijo položaj ali so kakšne takojšnje posledice, če se kaj kje premakne? Včasih me malo zaskrbi, da mi ne bi kam oz. kje zarasel, da mi ne bi kam zdrsnil, pa se sploh ne bi poznalo.

Vso srečo vsem, ki greste na operacijo.

Prve dni je kriza, potem pa je v redu oz. vedno boljše. Končno, April rain, da si prišla na vrsto:)

Oj, Lili. Pa nisi nič vprašala zdravnika zakaj in če je to kaj čudnega.

Pa se sicer dobro počutiš?
[/quote]

Ojlaaa,

ma morm bit iskrena, da me je vse skup presenetilo in, da ga nisem nič vprašala. Pri polnjenju tudi gre vse hitro (veste iz izkušenj). Danes smo ga še posebej dolgo čakale (začel je delati komaj po 14.00 uri). In nato vse gre kot po tekočem traku. Ko je silikon (domnevam, da je bil silikon) špricnil ven, mu je špricnil v obraz. Čutila sem kakor, da ni iglo potegnil ven ampak, da je ampulo (menda) menjal. Mogoče silikon ni šel ven iz prve ampule, ali pa je ampulo razneslo. Ma ne vem, vse domnevam… Vem, da me sigurno ni piknil z iglo več, kot 1x. Spet se je potrudil in od prve našel sondo. Saj veš, da me je tako igle strah, da sem cela trda in komaj čakam, da sem zunaj.

No, ko me je napumpal je takoj šel v kopalnico se umit… Ko je vstopil nazaj mi je datum naslednje kontrole povedal. Potem mi je bilo tako krivo, da ga nisem vprašala kaj se je zgodilo. Pa vendar tak vem, da bi se mi, elegantno (kakor on to ve) “speljal” ;o)))))) saj poznate dr. B, da si včasih priredi tudi resnico ;o))))) – pa kljub temu ga mam rada (ker je zakon, legenda…) ;o)))))

Lp,

Lili

ma ja, super se počutim, po petki lahko jem, pijem, kakor da mi je včeraj namestil trak ;o)))))) saj veš, po starem…

No, naj povem, da sem se pogovarjala z eno, katera ima petko in je bila VEDNO ob polnitvi na rentgenu slikana, jaz pa nisem bila še na rentgenu. Še vedno ne vem, kam mi je trak namestil, al na zgornji, al na spodnji strani želodca (zdi se mi včasih kakor, da je na spodnji ;o))))))))

Pemina, ne sekiraj se, prehitro o takšnih stvareh razmišljaš… Nikam ti ni trakec šel, tam je, kot ti ga je dal, nič skrbet. O zažiranju trakca, pa ne bi raje…

Ajde mejte se,

Lili

aprilčica, končno si dočakala. Srečno in drži se!!

LP D

No, jaz pa hodim v CE na polnjenje k dr. Fluderniku in me vedno polni na rendgenu. To mi je super,ker vem da je vse ok. Sem pa slišala že kar od nekaj žensk,da jim Breznikar nikoli ne da na rendgen.

Babike trakice hay!

Oglašam se vam po ne vem koliko letih, kako in kaj je z mano.
Operirana sem bila 19.05.2006, torj sem že kar nekaj let z trakom.
Počutim se superlistično, shujšala sem 18 kg, je kar dobro glede na to da nisem bila na kontroli od oktobra 2006 pa do septembra 2008… Pač počutila sem se fajn, hujšala sem, vmes se malo poredila nazaj, zdaj pa sem že spet na stari poti, ki gre še samo navzdol! Vesela sem da kljub temu da imam notri 5ml, lahko vse jem, sicer v manjših količinah, gre pa!!
To sem dr. breznikarju povedala že pred operacijo, da nisem tip za diete in od nekdaj sem si želela hujšati z taktiko “manj žri”, pa ni šlo, ker sem bila še vedno takoooo lačna, zdaj pa je to ta moja taktika in sem vesela da uspeva.
Tudi jaz sem bila včeraj na polnjenju, sva se dogovorila, da mi ne bo nič polnil, ker mi kile lezejo dol, in da imam kontrolo čez dva meseca.
Skratka, fajn je videt na kupu vse operirance dr. Breznikarja, da mal počvekamo ( pa obvezna je kavica po filanju, da vidimo kako gre dol, a ne lili??) in si podelimo izkušnje in mnenja, pa kak recept.
Ha ha ha…
Pa lep predpomladni dan še naprej vsem vam!!!!

Joj pozabila sem vsem, ki se odločate za operacijo, ki jo čakate, ste že naročeni al kakorkoli, rečti samo to da vas naj ne bo strah, želim vam vsem, da vse poteka ok in nič se ne bojte, ker je dr.Breznikar zlat in pravi car. Za nas ta prve je bil dr. Angel.Res se mu vedno iz srca zahvalim za vse , objamem in mu povem da ga imam rada, ker mi je resnično pomagal spremeniti življenje na bolje.
lp

Kaj čemo, Lili, pač marsikaj pomisliš:))))

Punce, jaz zelo malo jem in sem takoj sita. Če veliko pijem, posledično manj pojem.

Jaz pojem pol manj, kot moj 5-letnik. Nekako ne morem, pa tudi lačna nisem. Nekatere jedi sploh več nimajo takšnega “okusa”, kot pred operacijo. Da jem dokaj uravnoteženo, tudi več ne mečem vsakega dreka v sebe. Jaz sem vedno bolj srečna, da sem se odločila za to operacijo, ker se nikakor ne bi zbrihtala za takšno prehranjevanje z normalnim želodcem.

Me pa malo skrbi, ker še vedno pojem premalo vitaminov in mineralov, premalo vlaknin, kar je posledica zaprtost. Upam, da tudi to popravim. To bi jim dala malo minusa, ker premalo opozarjajo o hranilni vsebnosti posamezne prehrane, ki jo priporočajo v knjižici.

Nekaj mi povejte, izkušene.
Ali se vam zgodi kdaj, da bruhate, zaradi prehrane? V oni knjigici piše, da bi naj v restavraciji imel nagledan wc, pa ne razumem zakaj?

Kako izgleda trebušna viroza s tem trakcem?

Koliko ste športno aktivne ob hujšanju?

Ali bom sploh lahko kdaj še na dušek spila 2dcl vode, ko sem žejna ali je s trakcem vedno le po požirkih?

Morda ste te zadeve dorekli tisti, ki ste bili pri diabetologinji v SG, jaz sem bila pri ženski v CE, ki ni imela blage veze, kaj se naj z mano sploh pogovarja:) Njeni podatki so bili precej skopi:)

pemina naj ti odgovorim-jaz kljub temu,da sem sedaj polnjena 6ml jem včasih v restavraciji-res pa je da si ne naročim mesa,ampak samp kuhan ali pražen krompir in zelenjavo-nikoli mi ni bilo treba na wc bruhat-no enkrat pa sem po pici-seveda kruhovo testo ki ga ne morem jesti-glede vode-do 4ml polnjenja sem lahko pila-sedaj samo po požirkih-čim prehitro spijem me zaboli,pij čim večkrat po požirkih in ne boš čutila potrebe po tolikšni žeji,več boš polnjena bolj se ti maščujejo prehitri in neprežvečeni zalogaji-ampak si šele na začetku-glej jaz bom konec maja eno leto po operaciji in šele zdaj se je pri meni začelo tisto pravo hujšanje in prehranjevanje(kašasto ali fino zgrizeno)-zato nas pa dr. počasi polni malo po malo da se sproti privajamo-saj bo kar korajžno!
Glede zaprtosti-mene zapre naprimer prepečenec ali hruška ali banana-zato tega ne jem-spijem pa zvečer skodelico toplega mleka in nimam problemov glede zaprtosti!Wc pa rabijo v bližini, tisti ki se v restravracijah napokajo in potem grejo bruhat-to ni dobro-vsak mora imeti pri sebi “pošlihtano” in jesti tisto kar lahko,da potem ni teh težav.Res pa je da ti včasih lahko samo malo manj prežvečen košček dela težave in moraš pljunit ven!

Imejte se rade! paper

Groza. Jaz sem prevelik posranec, da bi se prenajedla. Se preveč bojim posledic. Jaz se ful držim navodil, kot pijanc plota.

No, zanimivo branje.

Prosila bi za še več odgovorov, da malo predelam vse vaše izkušnje.

Drage moje!
Ravno sem prebrala vaše poste in sem se še opsebej razveselila od “shujšala sem”, ker me je malo pomirila. Od vsega tega čakanja na datum operacije, me je začelo malo stiskati. po eni strani komaj čakam, da dobim datum, po drugi strani pa me je strah. Sem potencialna kandidatka za bypass pa me zanima, kako je s prehranjevanjem po tej operaciji? Tudi jaz bi rada vedela, koliko lahko spiješ naenkrat, ker jaz sem večkrat zelo žejna in mi nekaj požirkov ne pomeni kaj dosti. Strah me je, da bom trpela žejo! Upam, da ne!!!!!! Res ne vem, kako to, da ne dobim datuma?! Dr. Breznikar je na drugem pregledu rekel, da nekje eno leto je čakalna doba. To je bilo lansko leto marca. Jaz bi že končno rada začela živeti, ne da se ob najmanjšem naporu utrudim, nimam volje do gibanja, do življenja. Sem gledala na youtubu en devnik neke američanke, ki je na dan operacije tehtala toliko kot jaz in je v cca 1 letu shujšala 70 kilogramov. Nisem mogla verjeti!!! Sploh si nisem predstavljala, da se človek lahko tako spremeni. Pokaže tudi kako si je dala odstraniti odvečno možo po hujšanju itd. Res zanimivo gledanje. Prav občudujem jo!!!!
Je pa tudi povedala, da je imela precejšnje težave z izpadanjem las. Tega se jaz tako bojim. Ne predstavljam si, da bi se mogla ostriči. Grozaaa! A imate ve tudi take izkušnje?

Pozdravček vsem!!

Ojla vsem!

Da poročam: včeraj sem šla k svoji zdravnici, jo prosila za novo napotnico za Lj in ko sem ji razložila, da sem pripravljena sprejeti vse posledice, ki jih operacija prinese s seboj, mi jo je napisala. Tako da sem bila zelo vesela! Pri dr. Pleskoviču sem naročena na prvi pregled 16.4.09.

April rain – končno, sem prav vesela zate, da so te poklicali not. Upam, da je šlo vse gladko!

Lp

New Report

Close