Pozdravljene,
oglašam se vam prvič. Forum pa prebiram že lep čas. Moram povedat, da sem na tem forumu dobila veliko koristnih informacij. Sama sem se tudi po dolgem premisleku odločila za OP (Trak). Moj ITM je 43. Na prvem pregledu pri dr. Breznikarju v Ravnah sem že bila, sedaj opravljam potrebne preglede in sicer ravno danes sem bila v Celju v endokrinološki ambulanti (ZD Celje). Sedaj pa ravno čakam da bo ura pol noč, da pojem polovičko tabletke in jutri zjutraj nazaj v laboratorij.
Nody moram povedati, da sem prejšnjo sredo 4. 3. klicala v endokrinološko ambulanto v ZD Celje in se naročila na samoplačniški pregled, ki sem ga že imela danes. Hitro!!
Sedaj me še čakajo gastroskopija, psihologinja in dietetičarka! Vse te preglede bom opravila v marcu.
Prosila bi za kakšne informacije glede pregleda pri psihologinji in pri dietetičarki?
Lepo bodite in se pišemo,
Z
Živjo vsem!
No tako, javljam se še zadnjič pred operacijo in sporočam, da me je pošteno strah! Ampak poskušam odmislit to in gledam raje na pozitivne stvari, ki me čakajo.
Ob 7.30 zjutraj imam sprejem in v sredo bom operirana. Upam, da bom v soboto že doma, če ne v soboto, pa vsaj v ponedeljek.
Pa upam, da me ne bo preveč bolelo, zadnje dneve sama taka sporočila pišete, da imam občutek, da bom umrla od bolečin po operaciji…:) No, malček pa že mora bolet:)
Dečve, držte pesti, da bo vse okej, pa da se kmalu oglasim z veselimi novicami, da je že vse za mano in da se počutim dobro:)
Aja, pa mimogrede, danes sem se hotela še zadnjič stehtat pred operacijo. Imela sem tako lepo stekleno tehtnico… in ko sem hotla stopit nanjo, sem jo po nesreči tako nerodno brcnila, da je odletela v zid in se raztreščla na 1000 koščkov:)
In prijatelj, ki je bil takrat ravno na obisku, me je objel in rekel.. “vidiš, to je za to, ker je ne potrebuješ več, to obdobje je za tabo, čas je za novo tehtnico, tako, ki bo prinašala same dobre novice:)”
Lep pozdrav,
April Rain
Pozdravljene punce! Vesela sem, ko prebiram vaše poste o operacijah in sočustvujem z vašimi bolečinami po posegu,…Tud sama komi čakam datum…kmalu bo eno leto,…v Celju…a katera ve če sploh potekajo op.? Meni so rekli, da ko dobijo kakšno donacijo, drugače pa čakajo na zavarovalnico; ampak koker vidim v LJ in SG operirajo; ne vem če delajo norce…in poleg tega sem zasledila post, kjer je ena šla na endo v ZD Celje, kjer so mene zavrnil, da tega ne delajo!!!In sem šla v LJ,…mislim groza! Poleg tega vidim, da na forumu govorijo o prestani operaciji tud tiste, ki so z rečmo temu ” predoperativnimi pregledi in vso pripadajočo kolobocijo” začele kasnej kot jaz… Forum spremljam vsakodnevno in sem zi že včas misla ” uf, ta je začela kasnej kot jaz, zdej pa bom menda”…groza; ne vem, če se mi sam dozdeva, ampak me je strah, da hočjo z zavlačevanjem pridobit paciente na samoplačniški, ne vem no.
Skratka, vse ki čakamo, bodmo močne!!!
Da ne omenjam niti hujšanja-kak naj hujšam pred operacijo, če ne vem kdaj bo?! Bom shujšala, pol pa obupala in se zredila spet nazaj-kot milijonkrat do zdaj! Rada bi šla na klub, ampak bom sam zgubila še tisto upanja in volje, kot mi ga je ostal-gledat in poslušat o uspehih, ki jih doživljajo/doživljate, za mene pa je tako oddaljeno,…:(
Vsem op. želim čimprejšnje okrevanje in veliko uspehov na novi poti; čakajočim pa da bo čimprej prišel tudi naš dan! Se opravičujem, če sem negativna, ampak mi je to zadnje leto še edino upanje in zmeri bolj mam občutek, da izvsega tega ne bo nič,…groza!
LP
Marilin,
glede endokrinologa-ravno danes sem bila pri sestri dr. Breznikarja. Vprašala sem jo, če moram narediti endo. pregled v bolnišnici ali lahko v ZD Celje. Pa mi je rekla, da lahko v ZD, tudi samoplačniško, da bom prej. V bolnici samoplačniških pregledov ne delajo. Hkrati pa upam, da mi bo veljal izvid, ki sem ga opravila, ko sem se prvič odločila za operacijo. Opravila pa sem ga ravno v ZD Celje pri dr. Pustineku. Bom še izvedela, če velja.
Kar pa se glede hujšanja tiče, sem ful motivirana, četudi bo dolgo trajalo do operacije. Mislim, da če bi jaz slišala kakšne uspehe imajo operiranke po operaciji, bi mi zagotovo vlilo še več volje in upanja.Četudi se ti zdi tako oddaljeno, pa je vendar tako blizu.Potrpi in glej na stvar z optimizmom.
naj ti povem da tudi jaz čakam na datum v celju ampak me mal bega tvoje čakanje eno leto ker jaz sem bila v celju na prvem pregledu julija lani in sem trenutno prva na čakalni listi in nisem samoplačniško.tako da ne vem kje si ti in zakaj čakaš tako dolgo.mislim da bi nilo, pametno da malo pokličeš v celje in se pozanimaš kako in kaj.pa veliko sreče
Zdravo!
Imam VELIKO preveč kilogramov in sem šele na začetku poti. Februarja sem bila prvič na srečanju v SG, kjer sem tudi zvedela za ta forum.Super stvar,zveš ogromno stvari in mi je v veliko pomoč. Februarja sem bila tudi pri dr.Breznikarju na prvem pregledu, dobila sem kup napotnic. Ne vem kako naj pridem do ga. Zanoškar, kadarkoli jo pokličem ,je ali na bolniški ali je ni.(028823400,int.694). Ali je še kakšna druga tel.štev.? Pri psihologinji pa sem se naročila.Ostale preglede sem pustila za kasneje.Iz mojega konca ni nikogar, ki bi hodil v SG.S komerkoli se o tem pogovarjam, je odziv: “Ne bodi no neumna,ostani takšna kot si,jaz pa tega ne bi nikoli naredil/a ,itd” Bla, bla,bla. Sicer pa se sploh redko o tem pogovarjam, ker večina o tem(operacija ) pojma nimajo.
Zelo bi želela priti v stik (preko e-maila, foruma…) s katerokoli za obojestransko pomoč, podporo, izmenjavo mnenj…
Vsem želim vztrajnosti in poguma lp
Vesnag; jaz sem bla na prvem pregledu junija, takoj opravla vse preglede-psihologinjo in endokrinologa samoplačniško, da bo ja šlo čimhitrej in sem peta na čakalni za bypass,…na vprašanje kdaj se bodo začele operacije, sem dobila odgovor da ko bo OP požegnala zavarovalnica al pa ko bodo dobil kakšno donacijo,…Vemo kak je z donacijami,…če bi blo po vseh bolnicah ne rečem nič, ampak mi je čudn, da se izvajajo v SG in LJ, v Celju pa ne-zavarovalnica pa verjetno ne da eni bolnici dnarja za enako op, drugi pa ne,…
Nodi; meni je tudi rekla sestra Marjana, da se pr. Pustovrhu delajo endo.preiskave-amoplačniško, pa so mi v njegovi ambulanti rekli, da te naše preiskave ne opravljajo.
Jah nič, upam da bo kmal stekl. lp
April Rain: POGUMNO!!!!!!!
Strah in trema sta normalna spremljevalca, je pa res, da se je v zadnjem obdobju veliko pisalo o težavah po OP. Če se sama dobro psihično pripraviš na to veliko spremembo, bodo težave mogoče manj opazne. Je pa tudi res, da imamo ljudje različni prag prenašanja bolečin. Skratka POGUMNO!!!!
Imejte se rade in pišite.
Živjo pupe!
Hvala za vso podporo in lepe misli. Jaz sem že doma:)))
No ja… tole danes tudi ničemur ni bilo podobno.
Prišla sem namreč v KC, vzeli so mi kri za še ene preiskave, določili so mi posteljo, 2 urci sem zadremala (ker ponoči zaradi živčkov skoraj nisem spala), potem sem imela še pregled pri anesteziologu…. in potem so ugotovil, da so vsi izvidi fajni – AMPAK – da kirurga trenutno ni:)) Mislim, da so celo rekli, da je v tujini, ampak nisem povsem prepričana, ker od šoka nisem več poslušala, ko mi je sestra v roke potisnila začasno odpustnico.
V glavnem, v četrtek morem poklicat v bolnišnico in če bo zdravnik že nazaj, me bo mogoče v petek operiral in bom mogla prit nazaj noter, drugače pa šele naslednji teden.
Noro…
Tako da sem ob 14h že bila nazaj doma, in razmišljam kaj naj počnem jutri in v četrtek, a naj grem v službo, a naj uživam doma, a naj se učim… Pomoj se bom martinčkala po sončku:)
Sej iskreno, malce sem si oddahnila, mislim da rabim še nekaj dni psihičnih priprav, ker me je v bolnici močno močno stiskalo, ko so okoli mene ležali in stokali sami operirani ljudje…, tako da mi ni bilo težko it domov. Samo po drugi strani, če so vedeli, da zdravnika ni, bi me lahko tudi obvestili, da nima smisla, da pridem?
No, vse je za nekaj dobro:)
Lep sončen pozdravček,
aprilčica
Kr ena!
Res???? V septembru si imela drugi pregled, pa si ž bila na vrsti? Ne morem verjeti! Jaz sem imela drugi pregled v začetku junija 2008 in še kar čakam! Mi ni jasno kako dolgo bom. Zadnjič sem pisala mail dr. Breznikarju in sem ga vprašala, če okvirno ve, kdaj bom na vrsti in mi je odgovoril, da kmalu. Kaj to pomeni zanj ne vem. Lahko je to čez pol leta, res ne vem.
A je res Breznikar zaposlen v Celju? Torej vse te operacije opravlja v Celju? Super, ker mi je bilo kr mal daleč se vozit iz dolenjske v SG. Kje bo potekala tvoja operacija – v Celju?
Si morala prej kej shujšat? Če ti ni odveč, koliko si tehtala oz. tehtaš? Ne rabiš odgovorit, če se ti zdi moje vprašanje nesramno!
Marilin!
Tudi jaz sem na istem kot ti! Imam napotek, da moram shujšati vsaj za 10 kg pa jih nekaj zgubim pa jih pols pet gor dobim, ker sae vse toloe res predolgo vleče. Jaz sem vse opravila že marca, drugi pregled v začetku junija in sedaj vidim, da so nekatere, ki so kasneje vse opravile, že na vrsti, jaz pa ne. :(((
začetnica-ne morem ti odgovarjati preko zasebnih sporočil,ker le tega nimaš aktiviranega!
Pojdi pod moj profil,nato pod možnosti in izberi nastavitev foruma in tam kjer piše :Omogočite obveščanje o zasebnih sporočilih preko e-pošte: naštimaj da.
uredi to,potem te bomo lahko kontaktirale!
Drage moje,
sporočam Vam, da naj bi ena dobila klic iz SG za sprejem 30.03.za obvod pri dr. Breznikarju, namesto mene, ker nisem opravila pri anestezistki (srce – palpitacije in aritmija).
V bistvu sem že pred pregledom pri anestezistu tehtala ali naj grem ali ne na op. tako, da nisem zelo razočarana.
Ugotavljam, da sem med čakanjem na op. potegnila ven tudi veliko dobrega in se veliko naučila o prehranjevanju.
Opravila sem vse preglede, katerih izvidi so vsi v majah normalnega (le kdo bi šel kar iz lepega narediti gastroskopijo, lepo prosim). Lahko v šali rečem, da sem naredila kompleten servis z menjavo olja vret in spoznala, da sem kar zdrava.
Na kar pa sem ponosna pa je, da se mi je krčil želodec (in oči), ker sem vnašala manjše količine hrane, se bolj zdravo prehranjevala, počasi in dobro pregrizla, zamenjala kavo za zeleni čaj, se začela več gibati….. Saj sem bila primorana shujšati pred op. in v to sem res vložila veliko truda – rezultat je 16 kg minusa in itm 34.
Razmišljam, da je eden od razlogov zakaj nas pustijo toliko časa čakati tudi ta, da imamo priložnost pripraviti svoje telo in GLAVO za stanje po operaciji. Da dokažemo sebi in njim, da smo se sposobni toliko prilagoditi zahtevanim pogojem po op. za zdravo življenje.
Telo sprejme spremembe po najmanj 3-eh mesecih, glava pa veliko kasneje – kajti zavest mora zmagati nad podzavestjo (kolikokrat podzavesno rinemo glavo v hladilnik in si nekaj tlačimo v usta, pa sploh nismo lačni?! Morda samo zato, ker smo šli mimo hladilnika ali pa ker bi pač nekaj dali v usta).
Mislim predvsem na tista dva primera, ki jih ena tu gor opisuje, da sta se zredila na prejšnjo težo ali na žurki preobjedla.
Torej, zaenkrat sem kar zadovoljnja. Ne trdim, da se bom tako vedno počutila in da bom zmožna zgoraj opisano obdržati, prepričana pa sem, da mi bo družina in tudi ve tu gor v pomoč. Upam, da se ne motim.
Kajti do sedaj je to še najlažje hujšanje do sedaj (če izvzamem prve tri mesece),zato ker jem vse samo v manjših količinah in najbolj grešne v zelooo majčkenih. Nimam občutka, da se odpovedujem vsemu kar imam rada in ne razmišljam skozi samo o hrani.
Matr sem se razpisala, upam da imate dovolj časa za prebrat tale moja “čreva”.
Želim Vam veliko uspeha na zastavljeni poti
D
Pozdravljene/i!
Že nekaj časa vas spremljam, vendar se ne oglašam prav pogosto. Operirana sem bila pred 3 meseci – trak. Počutim se odlično, jem zelo malo in nič nisem lačna – ju hu hu hu! Kile kar letijo stran, do sedaj jih je šlo 17. Žal pa poleg tega letijo stran tudi moji lasje, kar je edina slaba stran te operacije oz. hujšanja nasploh, ker so mi pri vsakem hujšanju izpadali in se bojim, da bom kmalu ostala brez njih, če se bo tako nadaljevalo.
Zato tukaj vprašanje za vse vas: kaj storiti, da izpadanje las ustavim in če je možno, da prično zopet rasti.
In vprašanje za Tanjo Č. Enkrat si napisala, da uporabljaš nek poseben šampon, ali preparat ali karkoli že glede las in da ti pomoga, pa tega posta ne najdem. A lahko še enkrat napišeš, kaj uporabljaš, da so ti lasje zopet pričeli rasti?
Hvala vsem in uživajte v dnevih, ki prihajajo
Začetnica… Če rabiš kakršne koli informacije jih je ogromno na temi OPERACIJA ŽELODCA – INFORMACIJE… Poišči na seznamu tem ali pa klikni tukaj… http://med.over.net/forum5/read.php?93,5244334
Če te pa še kaj zanima pa kr vprašaj… Če bomo vedele ti bomo pomagale… :)))
D-ja,
iz tvojega posta nisem sigurna več, ali greš na OP, ali pa si si premislila. Pišeš kakor, da ne greš, da hujšaš in, da si “otreznila” glavo od zasvojenosti s hrano. Jaz ti vsekakor ČESTITAM!!! Za odločitev, kakršna koli je, pa te PODPIRAM.
p.s. Tudi mi tebi želimo veliko uspeha /potrebovala boš/ na zastavljeni poti.
Lp,
Lili