Pozdravljene dečve iz Ljubljane, kako ste kaj. Sedaj ko jaz čakam za drugi pregled se mi dnevi tako vlečejo in sem že nestrpna, Kdaaaaj bo že bil 16.4….. Upam, da nebom potem preveč razočarana, ker se tako želim že tega srečnega dne.
April Rain, ti si ga že skoraj dočakala, še en dan in sprememba v novo življenje. Jutri pa veliko poguma in sreče. Mislimo nate. ČAU
[
Alora, da se pozdravimo, dragi moji. Nekaj dni sem samo brala ta forum, ker za pisanje se nikakor nisem mogla zbrati. No, od op. je že skoraj teden dni in danes je prvi dan, ko nekako shajam brez tbl proti bolečinam. Tudi počutim se boljše. Malo zmedeno sem se oglasila že iz bolnice, a saj mi ne gre zamerit, ko pa me je takoo bolelo.
No: V operacijsko so me peljali ob 10 – h, iz prebujevalnice pa ob dveh. Bila sem taako uboga. Povem vam, pričakujte nekaj dni trpljenja. Res. Ne strašim, samo pripraviti vas hočem. V trebuhu imam pet lukenj. Mislim, da najbolj boli cevka za drenažo. Je debela, pa iz trde plastike in v trebuh jo kar dosti porinejo. Iz izkušenj pri prvi operaciji vem, da ZELO boli, ko ti jo povlečejo ven, zato sem sedaj prosila, naj to storijo POČASI. In ni bolelo.
Kaj naj vam še povem, kar vam še nisem: aja, ene tri dni po op- sem šla na en gastro rtg pregled- Hujše od operacije. Traja pol ure, na enem velikem aparatu te počasi vrtijo, ti pa moraš dvakrat popiti NAJBOLJ OGABNO tekočino na svetu. Sprva jo moraš zadržati v ustih. Hudo.S tem pregledom vidijo, ali kakšen šiv pušča in kako bo tekla hrana po prebavilih. In potem – nihče mi ni povedal – ko pridem na oddelek, ajde driska. In to cel popoldan in celo noč. Ubitačno.
Piti ne smeš. Samo pol kozarčka vode in na palčki spužvica, da si mažeš ustnice. Infuzije dan in noč, inijekcije stalno. Pa na noge ti navlečejo tako zoprne žabe, ki se sukajo, pa tiščijo, moraš jih imeti do odhoda.
Kaj še…da pomislim..aja, ene tretji dan pri viziti vprašam, če bi lahko dobila čaj, pa pravi dr., ne, samo vodo po požirkih. Čez kakšno uro pride medicinka in pravi, da je klical Breznikar, kako je z mano in da če bi si želela, lahko dobim juho….. NEBESAAAA… Sicer pa je res, kot je ena nedolgo nazaj napisala, zdravniki v bolnici se obnašajo bolj tako, kot da te niso posebno veseli. Tak občutek sva dobili obe z gorenjko.
Medicinke so pa zelo prijazne, vse po vrsti.
Ne vem več, kaj, ajde vprašajte.
Zaenkrat lp Polona[/quote]
Polona pozdravljena.Lepo, da se je op.vredu iztekla in, da si ti vredu.Sama sem imela baypass vendar pri meni je bilo vse ok. nobenih protibolečinskih inekcij ,lačna sploh nisem bila ,ja infuzija je tekla v potokih,voda po požirkih ,ja in tudi te nogavice so mene živcirale.Ampak kak je, vse za dobro nas in naše zdravje.Želim ti da lepo okrevaš,ter da se bojo kg.spet začeli topiti,pa ne naprezaj se preveč!
To so moje želje, pa en lep pozdrav.
Bettina
:))) juuuuj, oprosti opera… Malo sem se nerodno izrazila… 😉 Verjamem da si tud prej bla prava baba… :)))
Ja tam na kupu smo ble 3 štajerke s tanjo… Ona črna ko sva šli z njo pol na klub je lili_vanili, zravn tanje je pa sedela anil… Kera pa je bla neja? 🙂 Joj, kak vas bom drugič cukala za rokave… :))) Sicer pa kolk sem vidla ste same vredi pupe… :)))
Pozdravljene vse, ki ste tle gor. Malce sem prebirala vaše komentarje in spoznala, da vendarle nisem sama. Tudi jaz namreč čakam na datum operacije. Opravila sem že vse preglede in to že pred enim letom. Na drugem pregledu pri dr. Breznikarju mi je rekel, da bom na operacijo čakala cca eno leto. Leto je okoli jaz pa še kar čakam na ta datum, ki ga ni in ni. Kako dolgo ste ve čakale? Ali mislite, da bodo ti izvidi, ki sem jih dobila na pregledih, še veljali ali ne, glede na to, da je že več kot eno leto dni od tega? Kakšne so vaše izkušnje po operaciji bypassa? Je boleče? Je težko zdržati brez hrane? Prosim, odpišite mi. Komaj čakam, da me rešijo teh muk s kilogrami in zaživim normalno življenje, ker tole ne pelje nikamor več. Kilogrami grejo iz leta v leto samo gor. Po porodu sem se zredila za 20 kg. Glede na to, da ste sotrpinke, vam povem, da vas verjetno prekašam v kilogramih in si zato še bolj želim, da se ta morija konča (145 kg, 164 cm). :((( Obup!!!!!!!!!
Pozdravček vsem!
jbrulc4…ja jutri grem k Zanoškarjevi na delavnico, že cel dan pišem tale dnevnik k nora…pa napišem par vrstic, pa čez kako uro dve, spet malo, zdaj pa je večer, pa se moram kar potrudit…pa tooolliiikoooo časa sem imela prej, ampak tako je pri meni, vedno zadnji trenutek, ko je nekaj že res nujno, aja, pa še malco tist jabolk si morm prpraut…
kaj si imela u mislih? za naredit mam še spirometrijo, ekg, krvno sliko in potem obisk pri anestezistu v SG….To pa bom vse naredila zadnjih 14 dni pred operacijo, moja zdravnica pa je tko rekla, da mi bo vse uredila, da bom prišla takrat na vrsto, ko bom to rabila…mislim, da ni treba nič drugega, za UZ trebuha mi je pa Breznikar tko reku, da ne rabim delat…
ja ti želim, da tud ti prideš kmal na vrsto pri Zanoškarjevi, škoda k je nisi poklicala, pa vprašala, če lahko kar ju3 prideš zraven, bi lahko šla z mano…, no bom pa poročala…po telefonu mi je delovala tok zmedena….sm zju3 klicala in potrdila, da pridem, pa me je popoldne spet klicala, da če pridem….
srečnica…nekje nazaj sem prebrala, pa mislim, da tud na informacijah piše, da dr. Breznikar danes ne dela…
punce…našla sem ene obliže, ki meni pomagajo pri hujšanju, pa nič se ne hecam, ampak tko ne verjamem sama v te stvari, ampak meni pomaga, nism nič lačna in pojem le tolk kolkr sm lačna, zdj jih mam 5 dni…pa shujšala 4 kg….tko da mogoče mi pa le rata mal shujšat pred op….aja pa še to mimogrede…do zdaj mi niso nobeni tableti čudežni za hujšanje še pomagal shujšat….
Obupana27
Tudi jaz sem zelo okrogla, saj mi je po vsakem porodu ostalo po 20 kg.Imam tri otroke. Ko sem se odločila za operacijo, sem štartala z 151 kg pri 171 cm višine. Mi je dr.Breznikar rekel, da moram do operacije shujšati na 116 kg. Do danes sem (od 21/2) shujšala že 6 kg. Moj nasvet: črtaj kruh in sladkarije,kuhaj pa jedi na žlico. Malo se preizkušam in upoštevam nasvete glede prehrane, ki jo bom uživala po operaciji. Moč mi daje misel, da bom tokrat pa le dobila večni boj s težo. Sploh pa tokratnega hujšanja ne gledam več kot na “misijo nemogoče”!
Živijo!
Sem nova tukaj. Tudi sama sem preveč okrogla, kaj okrogla predebela. Moj ITM je 46. Ja vem. In danes sem klicala Dr. Breznikarja v Ravne pa ga nisem dobila. Mi je kar malce padla volja. Odločila sem se namreč, da grem k njemu po trak. Rabim njegovo pomoč. Veliko sem prebrala o operaciji in o prehranjevanju po op nasploh in moram priznati, da me ni nič strah.
Kako je sedaj s čakalno dobo? Ali dela v Ravnah samo on ponedeljkih? Kaj pa ostale dneve? Ali ga je mogoče dobiti tudi kje drugje?
Anda, danes dr.Breznikarja ni bilo v SG. Kolikor vem, so čakalne dobe kar dolge, razen če greš samoplačniško.Sama sem od prvega pregleda pa do operacije čakala ravno eno leto, samoplačniško sem šla samo k psihologinji.
Dr. Breznikar je zdaj zaposlen v celjski bolnici in je samo ob ponedeljkih v SG.
Lp,Z