Zdravo MajaTutaja!
Vidim, da je Zanoškarjeva začela delati.Upam,da tudi jaz pridem kmalu na vrsto za njeno delavnico.Zanima me ali si že opravila internistični pregled.
Jaz ga imam šele v maju (tako naj bi bil datum) vendar,ker sem rekla, da čakam na operacijo so mi rekle sestre, da takoj ko se pojavi kakšna luknja me pokličejo. Upam, da kmalu.
Ne vem, kaj čakajo v LJ z izvidi Dexametazonskega testa. Traja že 14 dni izvidov pa ni.
Lp Joži
Ena, sama nimam trakca… Če si pogledaš kak video na youtu vidiš kako to zgleda… Prostornina za sapnikom, se pravi zg. del želodca je velik komaj 175 normalnega želodca… Zdaj si pa izraačunaj… Prostornina želodca odraslega človeka je povprečno 1,5 l… 1/5 od 1,5 l pa je? 0,3 l… Mislim da je to očitna razlika da malo poješ… To je fizična prepreka…
Sicer pa če si sama bila že klicana na operacijo pa pol nisi šla… Glede na to da sprašuješ osnovne stvari se zgleda sploh nisi pozanimala nič glede op in si mislila pač iti na blef… Zato ker si pač debela… In si slišala za bariatrično kirurgijo… Verjetno pojma nisi imela kaj te čaka oz. čemu trakec sploh služi… Hmmmm, čudno… Če se motim se oproščam, ampak dobila sem tak občutek…
Paper, ne morem si kaj, da ne bi odgovorila. Ti praviš, da če gre kaj narobe, si je gotovo vsak pacient sam kriv. S tem se niti slučajno ne strinjam. Sama se 150 % držim, pa ne gre vse tako kot bi moralo, saj bolečine niso niti slučajno normalne in zagotovo nisem sama kriva zanje. Pa tudi zdravnikovo obnašanje ob mojih težavah ni bilo normalno, zato ga je škoda tako zagovarjati. Res je, da vsak občuti najbolj na svoji koži, ko gre kaj narobe, ampak kljub temu ni treba posploševati.
TATJANA DEVET-ne vem kaj je vzrok tvojih težav-jaz sem odgovorila na post od ene ki si je premislila-nisem odgovarjala na tvoje težave-če jih imaš kliči dr.,ki te je operiral in upam da bodo tvoje težave odpravljene-od branja tvojih postov se mi zi da tvoje težave izhajajo od veliko prej in niso posledice operacije-kot sem prebirala tvoje poste,sem prišla do tega zaključka.Ja za zdrs traku in ostale probleme ki jih je navadla od ena ki si je premislila so za te težave ki jih je opisala ona -KRIVI SAMI!
To je moje mnenje in vanj 100% verjamem!
Živjo, moji vsi !
Ne morem si kaj, da ne bi začela s to lady KI SI JE PREMISLILA. Namreč, draga lady, disciplina pri človeku je nekaj zelo raznolikega. Eni so disciplinirani,ker tako hočejo, drugi niso, ker tega nočejo, tretji pa niso, ker enostavno tega ne zmorejo. Ja, in med slednje sodiš tudi ti, draga lady, vsaj po tvojih postih sodeč. Namreč, če bi bila TI disciplinirana, ne bi bila debela, ampak bi z disciplino in samokontrolo že zdavnaj po vsakem prenažiranju vedela, da je treba to pokurit in preteči 10 km dnevno, pa trebušnjake delat itd. Ampak ti tega nisi zmogla, kot tudi MI ne zmoremo, ker pač jebiga, toliko ljudi je narejenih po jusu, ostali smo pa šalabajzerji. Moraš si zapomniti, da mednje sodiš tudi ti. Kako bi odgovorila na vprašanje, če bi te nekdo napizdil, JA, ZAKAJ PA TI NE TEKMUJEŠ NA OLIMPIJSKIH ? Pa saj je samo krvav trening potreben. Vidiš, mnogo jih je, ki so olimpijci, imajo karakter, samodisciplino, itd. In ko bi se ti začela zagovarjati, da tega pać ne zmoreš, bi bilo super, če bi ti zabrusili, da samo TUPIŠ.. Prepričana sem, da sikaš po tem forumu zaradi strahu pred operacijo, pred zopet neuspešnim hujšanjem in predvsem zaradi premalo samospoštovanja. Obnašaš se kot otrok z drisko, in res je,da potrebujemo berglo na poti do zdravja, razlika je le v tem, da MI to priznamo, tebi bo pa klik naredilo morda prepozno. Klub vsemu ti privoščim uspešno dieto, čeprav dvomim, da bo brez bergle šlo. Torej, vnaprej ne klikaj po tem forumu, vkolikor nam ne moreš nameniti prijazne besede.
Alora, da se pozdravimo, dragi moji. Nekaj dni sem samo brala ta forum, ker za pisanje se nikakor nisem mogla zbrati. No, od op. je že skoraj teden dni in danes je prvi dan, ko nekako shajam brez tbl proti bolečinam. Tudi počutim se boljše. Malo zmedeno sem se oglasila že iz bolnice, a saj mi ne gre zamerit, ko pa me je takoo bolelo.
No: V operacijsko so me peljali ob 10 – h, iz prebujevalnice pa ob dveh. Bila sem taako uboga. Povem vam, pričakujte nekaj dni trpljenja. Res. Ne strašim, samo pripraviti vas hočem. V trebuhu imam pet lukenj. Mislim, da najbolj boli cevka za drenažo. Je debela, pa iz trde plastike in v trebuh jo kar dosti porinejo. Iz izkušenj pri prvi operaciji vem, da ZELO boli, ko ti jo povlečejo ven, zato sem sedaj prosila, naj to storijo POČASI. In ni bolelo.
Kaj naj vam še povem, kar vam še nisem: aja, ene tri dni po op- sem šla na en gastro rtg pregled- Hujše od operacije. Traja pol ure, na enem velikem aparatu te počasi vrtijo, ti pa moraš dvakrat popiti NAJBOLJ OGABNO tekočino na svetu. Sprva jo moraš zadržati v ustih. Hudo.S tem pregledom vidijo, ali kakšen šiv pušča in kako bo tekla hrana po prebavilih. In potem – nihče mi ni povedal – ko pridem na oddelek, ajde driska. In to cel popoldan in celo noč. Ubitačno.
Piti ne smeš. Samo pol kozarčka vode in na palčki spužvica, da si mažeš ustnice. Infuzije dan in noč, inijekcije stalno. Pa na noge ti navlečejo tako zoprne žabe, ki se sukajo, pa tiščijo, moraš jih imeti do odhoda.
Kaj še…da pomislim..aja, ene tretji dan pri viziti vprašam, če bi lahko dobila čaj, pa pravi dr., ne, samo vodo po požirkih. Čez kakšno uro pride medicinka in pravi, da je klical Breznikar, kako je z mano in da če bi si želela, lahko dobim juho….. NEBESAAAA… Sicer pa je res, kot je ena nedolgo nazaj napisala, zdravniki v bolnici se obnašajo bolj tako, kot da te niso posebno veseli. Tak občutek sva dobili obe z gorenjko.
Medicinke so pa zelo prijazne, vse po vrsti.
Ne vem več, kaj, ajde vprašajte.
Zaenkrat lp Polona
Ne, brez tega posega nikakor nisem zbrala dovolj moči, da rečem ne ob priložnostnih prenajedanjih, pa če je to tebi žalostno ali ne.
Pri hrani je še toliko huje, ker jo MORAMO uživati vsak dan, medtem ko druge razvade lahko rešimo, da jih pač ni pred našim nosom.
Včeraj je moj sin praznoval rojstni dan, bila je bogato obložena miza, bilo mi je tako hudo, da je mož opazil, da sem bila izgubljena in boga. Sedaj si vsi še delajo tople sendviče iz ostankov v kuhinji, jaz pa tu sedim z multivitaminskim sokom, pa ti povem, da mi je zelo, zelo težko…. Ampak, vem da ne smem in se tega držim! Ta trak, me prisiljuje, da se drugače prehranjujem, da drugače zaživim. Prvi mesec bo težko, potem bo veliko lažje, ko bom razpucala v svoji glavi.
Brez prisile tega prej nikakor nisem zmogla. Sedaj moram, pa če je tebi to žalostno ali ne. Tudi meni je, pa kaj naj. Naj me kap zadene pri 30-ih od prevelike teže. Raje se prisilim v situacijo.
Pa ti še nekaj povem, res da sem bila včeraj cel dan nesrečna, sem pa šla srečna spat, ker nisem šla spat nažrta ter z občutki krivde.
Poleg tega mi nekaj ni jasno, da si ravno ti naletela na toliko nesrečnih dogodkov v teh dveh obiskih bolnišničnih hodnikov. Statistika teh operacij je precej dobra, torej si ti osebno srečala vso nesrečno statistiko pri nas.
Sem veliko prebirala ameriške strani, kjer delajo veliko več teh operacij, kot pri nas in tudi pri njih je statistika uspeha zelooo visoko.
So pa ti že zgoraj povedale. Vsak posameznik se pa mora kljub temu še vedno znati zadržati, potrebna je samodisciplina. Trak je le bergla, ki ti nudi, da hitreje začutiš sitost. Hujšati pa namesto tebe ne more. Žal, ženska, ki se je prenajedla, si je popolnoma sama kriva in tudi moški, ki se nažira pa ne shujša, prav tako. Kaj pa je mislil, da bo jedel mcdonalds hrano in hujšal?
Saj vsi vem, kaj je potrebno, da se rešimo odvečne teže, tisti ki se odločimo za operacijo pa se pričakuje, da se zavedamo, kje nam ta operacija v bistvu sploh pomaga.
Koliko sem lahko razbrala si pisala pred dnevi pod nickom “ne razumem”…
Pišeš da vse veš, kako poteka hujšanje s trakcem itd, na forum pa si postavila eno najbol splošnih oz. osnovnih vprašanj… Ne vem zakaj praviš da kr tupimo svoje če o op sploh nič ne veš… Sicer pa, tukaj se zbiramo ljudje ki smo se za op odločili ali pa je op že za njimi… In si izmenjavamo izkušnje, rešujemo probleme… Po moje so tvoji posti vsi izmišljeni…
Polona, hvala di si vse tako podrobno opisala… Zdaj em kaj me čaka… 🙂 No, teh par dni bolečine bom že potrpela… 🙂 Shit je samo ker kot zgleda bom imela op poleti, juuuj, bo vroče v teh štumfah… 🙂 Ampak bo že, toliko vas je že šlo čez to, bom pa tudi jaz… 🙂
Pemina, boga… Potrebna je močna volja al? 🙂 Saj bo… Samo da gre dol… Verjamem da si zdaj prve dneve po op malo nesrečna, ampak mislim da se ti bo čez par mescev vse povrnilo… 🙂 Pol boš pa kot peresce skakljala okrog… 🙂
Vse najlepše vama želim… :)))
POleg traku je potrebna tudi močna volja, seveda:) Ampak gre, ker ti vsaj daje hitro občutek sitosti. Malo poješ ali spiješ, pa si sit, vsaj to. Vsaj to, da ne hodiš z zvoki v želodcu več spat hehehehe.
Saj pravim, sem pa šla srečna spat, ker nisem šla nažrta in z občutkom krivde. KOmaj čakam, da je mesec mimo, da še postanem malo bolj fizično aktivna zunaj, zdaj pa me rahlo ubija, ker sem veliko doma.
Saj bo:)
Pozdravljene punce.Kako ste? Js sem super.Na operaciji sem bila 23.5.2008 (trak)in do sedaj sem shujšala že 42kg.Še 5kg in sem na idealni teži. Ne morem vam povedat kako sem vesela. Ne vem kako se naj zahvalim dr.Breznikarju ker sem zaradi njega takšna kot sem.Sicer kot je rekla paper,operacija je samo bergla,veliko sem morala narediti sama,veliko samodiscipline je potrebno,tudi odrekanja,vendar se splača in še enkrat bi šla skozi vse to.Zato kr pogumno in ne zamerit dr.Breznikarju,če ni vedno vesel in nasmejan,ima preveč dela, opravlja odlično delo,nam pomaga, zato mu malo spreglejte.Nič lepo se mejte,rade se imejte in uživajte življenje,ker je samo eno.
Pozdravljene punce…in čestitke ob dnevu žena.. Prebrala sem post od Polone..bogaaa..jaz sem tudi bila na baypassu pa mi pol ni bilo tako hudo..Infuzijo sem res mela priključeno dva dni,ko so mi odstranili sondo me ni nič bolelo,pa tudi bolečin po op nisem mela..sem drugi dan že zavrnila protibolečinsko injekcijo..Ja prvo noč me je res motila ta drenaža pa te nogavice res so mi šle na živce:) aja pa iz drenažne luknice mi je še teklo kakih 14 dni,pa je rekel dr.da je to normalno..spodaj ko greš na ultrazvok tudi ni blo hudo,mi je rekel naj si mislim da pijem jagermaistera,brez alkohola:)) Jaz mislim da ene pač lažje preživijo op.ene pač težje,odvisno od človeka….Želim vam lep dan..
Opera, čestitke… :))) Kakšna lepa cifra… Puh… Verjamem da si srečna… :))) Jaz bi tudi bila… :)) Pa upam da tud bom no… He he he, bemti to čakanje… 😉
Niki1, tud tebi čestitke… 🙂 Pa ti si fenomen… 🙂 Nič bolečin, nič komplikacij… Pa svetovno… 🙂 Jegermaister brez alkohola, he he he… Ta je pa dobra… :))) Pa tudi ti si lepo shujšala veš… :)))
Punce, čestitke vsem ki pridno zgubljate kg… Kmalu se vam pridružim… 🙂
joj tatjana,si se pa zapela-preberi si še enkrat moje poste-brala sem o žel.napadih in praviš da so ti vse odstranili ob operaciji-zato sem to napisala-pisala sem dobronamerno in ne vem zakaj bi se prepirala z menoj-to vsekakor ni moj namen-odgovarjala sem predvsem o stvareh ki jih je pisala od ena ki si je premislila-o traku,o tem vem kar dosti!
A reeeeeeees? :))) Pol pa vem katera si… :)) No, sicer ne vem kak si zgledala prej, ampak zdaj lahko rečem… Po štajersko… Da si prava baba… :))) Pa še zravn tebe sem stala a ne? :))) Ja, na klub sem šla, čeprav še čakam na op… Ampak mi je fajn poslušat… :)))
He he he, počasi vas bom vse spoznala… Ja, takrat sem spoznala še Tanjo, pa shamanko, pa komo… 🙂 Pa kr eno tud… Pa še eno prijetno gospo… 🙂
Kak faaaaaajn… 🙂 Same prijetne osebice… :)))