operacija hernija diska
Spoštovani!
Bolečine so lahko prisotne še nekaj časa po operaciji, tudi 3 mesece. Opravite zdraviliško zdravljenje, ki pomaga in delajte vaje še naprej.
Lep pozdrav!
Spoštovani!
Brez da bi videl slike težko podam dokončno mnenje. Glede na težave pa je sigurno opcija operacija. Lahko pridete k meni na pregled, da vidim slike.
Lep pozdrav!
pozdravljeni,
Moj izvid mr
Preiskava je opravijena v standardnih sekvencah in ravninah.
Imam tudi izvid emg ja ki je pokazal blago kronicno utesnitev c7 in pa utesnitev v krpalnem kanalu.
trenutno cakam na fiziatra ki bo sele maja 2025 .
kaj mi svetujete da opravim pregled tudi pri neurokirurgi?
bolecina sedaj vztraja ze 2 meseca. Res pa da ni grozno huda.
hvala in lep pozdrav irena
Izravnana fiziološka lordoza cervikalne hrbtenice z nakazano kifotično angulacijo na nivoju C5-6,
Hrbtenjača je primerne intenzitete signala,
Korpusi vretenc so ohranjenih višin.
I. v. diska C5-7 sta blago znižana. Ostali i. v. diski so ohranjeni.
Spondiloza z antero ter posterolateralnimi osteofiti C5-7,
Posteriorni mali fasetni sklepi so blago degenerativno naplasteni,
Na nivoju C5-6 je levostransko paracentralno segajoči disk-osteofit kompleks, vtiskanje sprednjega
likvorskega prostora ter blago hrbtenjače levo paracentralno, blago ožji proksimalni levi foramen
(možnost nevrogenega draženja; brez pomembnejše utesnitve).
Na nivoju C6-7 je posteriorni široki disk osteofit kompleks z levo paracentralno ter proksimalno
foraminalno segajočo herniacijo diska (fisura/ruptura posteriornega anulus fibrosusa),
pomembnejša stenoza proksimalnega levega foramna z utesnitvijo C7 levo.
Zakjuček:
Izravnana vratna lordoza z nakazano blago kifotično angulacijo ter posteriornima disk osteofit
Spoštovani!
MR preiskava je pokazala degenerativne spremembe in stenozo na nivojih C5-C7. Operacija najverjetneje ni potrebna, vendar bi moral videti MR posnetke za dokončno mnenje. Svetujem vaje za vratno hrbtenico, ramenski obroč, oblopatično muskulaturo, za mišice trapecius, romboide, serratus anterior, vaje z elastiko, fizioterapijo v ZD (Uz, laser, MGT, IF, TENS). Mislim, da pregled pri nevrokirurgu ni potreben, ker ni za operacijo.
Lep pozdrav!