Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Operacija

Operacija

pozdravljeni,upam da je ševedno aktiven forum.Namereč jaz tudi imam pogoste angine(3-4 letno) zdaj pa tazadnja je bila huda da je prišlo do peritonzilarnega abcesa.Bris na streptokok ni bil pozitiven abces pa se mi je naredil.Narocili so me na odstranitev mandeljev ma poseg je komaj cez 1 leto pa pol.Me zanima kaj mi priporočaste da ne pride spet do abcesa in ali se te abcesi radi ponavljajo? Sevedno nevem zakaj je prišlo do tega abcesa kjer 1vi dan ko me je zacelo boleti sem obiskala zdravnico katera je naredila bris bil je negativen in kljub temu zaradi malo rdečega uha mi je predpisala antibiotik.

hvala lp

Pozdravljeni,

odstranitev mandljev (tonzilektomijo) priporočamo šele, če prebolite 2 abscesa. Ali pa če imate več let zapored mnogo bakterijskih vnetij. Ali če gre za izrazito asimetrijo. Ostale indikacije so sindrom PFAPA (tudi pri odraslem), obstruktivne apneje pri otrocih, sum na karcinom v tem predelu.

Verjetno so bile tokrat zelo agresivne bakterije. Upam, da nikoli več ne boste dobili tako agresivnih bacilov na mandlje oz. v njihove kripte. Upam, da angin sploh ne boste več imeli in da odstranitev niti ne bo potrebna.

Lp

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close