Odšla je ….
Odšla je moja dolgoletna, dobra in skromna prijateljica. Ni se lahko posloviti od zveste kolegice, kot si bila Ti, moja draga NANČI.
Mnogokrat sva skupaj žalovali za najinimi zvestimi znanci in prijatelji, ki se drug za drugim za vedno poslavljajo.
Obe sva v preteklosti preživeli viharne dni, bilo jih konec in začeli sva znova. Bili sva nekaj časa tudi sodelavki. Skupaj preživljale lepe in slabe trenutke, v težavah spodbujeli ena drugo.
Skupaj sva se veselili svojih vnukov in pravnukov. Prišla je bolezen, ko ji nisi bila več kos in počasi Ti je jemala moč in Te do konca uničila.
Spodbujala sem Te in dajala upanje. Obe pa sva vedeli, da bolezen napreduje, da jo ne boš premagala. Velikokrat si mi dejala, da bi kar k možu odšla.
Pred dobrim pol mesecem sem Te še zadnjič objela in Ti zaželela vse dobro.
Pred enim mesecem, si me še zadnjič poklicala. Kako sem se razveselila, ko sem zagledala Tvoje IME, prevzela klic in dejala, kaj mi boš povedala moja draga Nančica?
Kljub temu, da si bila že na koncu moči, si se spomnila na moj rojstni dan in mi čestitala. Draga moja prijateljica še enkrat hvala!
Moje upanje, da boš dočakala letos okroglo obletnico, se ni uresničilo, tri mesece prezgodaj si končala boj z neozdravljivo boleznijo.
Tvoj vnuk mi je sporočil to žalostno novico in ostala sem brez besed, solze so tekle in še!
Ko sem danes poslušala poslovine besede od Tvoje nečakinje, ki se Ti je zahvalila za vse kar si njej in njenemu bratu, Tvojemu nečaku, naredila pomagala in stala vedno ob njima, ko sta naenkrat ostala brez obeh staršev. Naštela je mnogo Tvojih dobrih lastnosti in skromnosti, nikoli nisi potarnala o svojih težavah, kot da jih nisi imela. Draga moja, bilo mi je hudo. Spominla sem se na tisti čas in solze so polzele, pa ne samo meni. Zapeli so Ti kar nekaj pesmi, ko si jih rada poslušala, med drugim tudi, “prek mosta sva šla”.
Draga moja Nančica, danes so Tvojo žaro položili v grob, poleg ljubega moža, kot si želela. Počivajta v miru, meni nikoli pozabljena OBA!
Tvoja zvesta prijateljica
Draga NANČI!
Štiri mesece bo od kar si odšla. V tem kratkem času je odšlo za Teboj kar nekaj najinih znank in prijateljev.
Danes pa smo se poslovili tudi od najine sodelavke, zveste prijateljice. Odšla je k Tebi.
Kruta bolezen jo je na hitro pokončala, v dobrem mesecu in pol.
Ob Tvojem odhodu, sva se takrat žalostne z množico drugih poslovile in žalovali za Teboj.
Takrat ni bilo še nobenih znakov bolezni pri najini prijateljici. Na hitro je prišlo, ne morem dojeti, da se je to zgodilo. Še pred dvema dnevoma sva govorile po telefonu.
Kruta je ta bolezen, veliko ljudi zaradi te bolezni konča svoje življenje.
Sedaj sta skupaj, kot včasih. Počivajta v miru brez bolečin.
Draga Nanči in Minči, žalostna sem in mislim na vaju.
Žalostna Vaju lepo pozdravljam!
Flinč lepo pozdravljena,
nič se ne more spremeniti, časa ne moremo zavrteti nazaj, ker tega ne moremo, nihče nima te moči. Lahko samo žalujemo za njimi.
Mi, ki ostanemo na tem svetu, moramo radi ali ne, sprejeti boleči odhod naših bližnjih, dobrih prijateljic in prijateljev in znancev.
Težko je to, ampak, sami sebi moramo dopovedati, da vsak odide, nekateri preje, drugi pozneje. Tako je življenje. Rodiš se, živiš in odideš.
Težko je dojeti odhod, pozabiti se ne more in to nikoli!
Obujaš lahko lepe spomine, prižigaš svečke in nosiš rožice. Tudi nemo se pogovoriš, ko postojiš ob grobu.
Tudi jaz tebe razumem kako ti je. V četrtek 2.10. prižgi svečko, če imaš možnost iti na njen grob, velja pa tudi, če jo prižgeš kje bližje, da le pomisliš in rečeš to je zate, draga prijateljica.
To jaz velikokrat naredim, ker vedno ne morem na njihove grobove, mnogo jih je že odšlo, povsod so. Te tri prijateljice imam blizu.
Odhajajo, pogrešam jih, ta je letos že tretja. V aprilu prva, nisem napisal tukaj njenega odhoda, bila je moja soseda, vsak dan sem jo zagledala že navsezgodaj, pri delu na vrtu, zalivanju rož in vrtnin, v senci ob branju in pletenju. Nikoli ni mirovala, tudi ona je hitro odšla.
Lahko samo še žalujem, pozabiti pa ne morem.
Tudi ti se drži in hvala, ker si se oglasila.
Lep večer.