Pozdravljeni!
Moja mama je imela dobra dva meseca nazaj zlom gležnja. ima sklenjeno zavarovanje, vendar me zanima neslednje.. ravno v tem predelu je imela cca 40let nazaj zvin, ki se je napačno zarastel in so jo potem večkrat operirali.. zdaj ji je na tem mestu kost počila. zdravnik je rekel, da ima zelo deformiran sklep. je v tem primeru upravičena do odškodnine? zdaj bo hodila delat po 4ure, ker jo noga hudo boli in zateka. v primeru, da bo stanje dolgotrajno, je upravičena do delne invalidnosti? hvala za odgovore, lp Saša.
Vseeno vložite zahtevek na zavarovalnico.Ne vem pa,kaj bo odgovoril zdravnik cenzor.Po moji oceni je upravičena do najmanj delne invalidnosti ter dnevne odškodnine če tako piše na polici nezg.zavarovanja.
Lep pozdrav in srečno!
Bruno
Pozdravljeni!
Mož si je pri vzpenjalnem koraku natrgal stegensko mišico. V bolniškem staležu je bil tri tedne, ker je moral mirovati. Na Zavarovalnico Maribor je podal odškodninski zahtevek -tam ima sklenjeno nezgodno zavarovanje- kjer pa so ga zavrnili z obrazložitvijo, da iz prejete dokumentacije ne gre razbrati, da so telesne poškodbe posledica enkratnega, nenadnega dogodka, ki deluje od zunaj in naglo na zavarovančevo telo, pri katerem se človek izven hotenega opravila in svoje volje telesno poškoduje in je opredeljen v splošnih pogojih za nezgodno zavarovanje. Napisano je še, da se v Splošnih pogojih… opredeljuje, da poškodbe mišično tetivnega sistema, ki so nastale pri hotenih gibih, brez nenadne od zunaj delujoče sile na telo, ne predstavljajo nezgode.
Zanima me Vaše strokovno mnenje o tej zadevi.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Pjanaja,
Odgovor zavarovalnice je točen.
Če bi dogodek definirali na drug način,bi bilo vse drugače.
Lepo pozdravljeni,Bruno
Pozdravljeni!
Pred dvema tednoma sem imela prometno nesrečo, v kateri sem utrpela lažje telesne poškodbe- opekline po rokah, praske, glavobol, bolečine v vratu in križu in seveda tudi strah v času nesreče saj me je obnilo pri dobrih 80 km/h. Bila sem tudi na rentgenu, kjer ni bilo vidnih nobenih zlomov, vendar sem dobila vaje za okrepitev hrbta.. Ker se bliža konec mojega zdravljenja, me zanima okvirno kakšno odškodnino lahko pričakujem glede na to, da nisem bila povzročitelj nesreče? Kako poteka sam odškodninski postopek?
Hvala in lep pozdrav!
Odškodnino lahko uveljavljate sami ali preko odvetnika.Verjetno ste že oprevili cenitev na zavarovalnici za poškodovan avtomobil,po zaključenem zdravljenju lahko sprožite postopek na zavarovalnici ali preko odvetnika,priporočam slednje.
Višina odškodnine je odvisna od stopnje poškodb,ter tudi od drugih okoliščin,tako da zneska ne morem predvideti.Lahko pa dobite mnenje našega odvetnika,samo napišite.
Toliko zaenkrat.
Lep dan vam želim,Bruno
Uveljavljate lahko odškodnino iz nezgodnega zavarovanja otroka v vrtcu.
Lep pozdrav,Bruno
Pozdravljeni!
Moj fant je padel po stopnicah in si zlomil ključnico. Na stopnicah so bili čevlji (podobne barve kot stopnice). Ali je opravičen do odškodnine? Ali lahko odda vlogo za invalidnost ( v času poškodbe je bil nezgodno zavarovan v službi), ker ima posledice pri aktivnostih?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Taja
Ja ga Taja.Seveda laho uveljavlja odškodnino.Ker police ne poznam,vam tudi ne morem točno povedat kaj lahko uveljavlja.Vsekakor pa polica gotovo vsebuje kritje za invalidnost.
Vendar ba bo potrebno za ugotavljanje invalidnosti počakati eno leto od poškodbe,saj je ta doba pogoj.
Vse ostalo pa lahko uveljavlja po končanem zdravljenju.
Lep pozdrav in srečno!
Bruno
Pozdravljeni!
8.6.2013 sem si poškodoval koleno (pretrgane vezi, ruptura meniskusa, počena tibia, zdrobljen hrustanec). Rehabilitacija še traja in bo trajala še najmanj 6 mesecev. Sem nezgodno zavarovan, zanima pa me, če sem upravičen do odškodnine in ali jo bom dobil za vsak bolnišnični in bolniški dan, ali pa je za to poškodbo že vnaprej določena stopnja invalidnosti in s tem višina odškodnine.
Lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Dnevna odškodnina vam pripada za vsak dan bolniškega staleža,ravno tako bolnišnični dan,po preteku enega leta od poškodbe pa vam pripada tudi odstotek od invalidnosti,le tega pa določi zdravnik-cenzor.
Lep dan Bruno
Uveljavljajte zahtevek,kaj lahko izgubite?
Lep pozdrav,Bruno
Zdravo,dnevna odškodnina vam pripada za vsak dan,tudi sobote in nedelje,katerega ste preživeli v bolniškem staležu zaradi poškodbe.Nekatere zavarovalnice izplačajo odškodnino za največ 222 dni v dveh letih,nekatere pa za 365 dni v dveh letih.
Kako bo odškodnino izplačala vaša zavarovalnica ne morem predvideti,verjetno pa čim manj.
Po enem letu od poškodbe pa lahko uveljavljate izplačilo invalidnosti,oz.zmanjšane gibljivosti prizadetega dela .
Pa napišite,kako se vam je razpletlo.
Lep dan,Bruno
Če imate sklenjeno nezgodno zavarovanje v podjetju ali osebno,odškodnino lahko uveljavljate.
Lep pozdrav,Bruno
Pozdravljen g. Bruno,
potrebujem vaš nasvet. Upam, da mi boste lahko pomagali.
Sin je 5.12.13 v šoli pri praktičnem pouku padel na mokrih tleh in si zlomil kolk. Bil je hospitaliziran, sedaj okreva doma. Lansko leto julija je imel podobno poškodbo, le da na drugem kolku – padel pri nogometu. Rehabilitacija 4 mesece (bergle). Takrat so mu tudi ugotavljali osteopenijo in je ves ta čas prejemal dodatke v obliki kalcijeva karbonata. To sem povedala tudi ob sprejemu v bolnico, vendar so to očitno razumeli kot osteoporozo, saj ima na odpustnici to napisano kot diagnozo (osteoporoza, neopredeljena). Na to nisem bila pozorna, šele doma sem to ugotovila.
Je nezgodno zavarovan, tudi za zlome in sedaj me zanima ali bo zavarovalnica na osnovi te odpustne diagnoze komplicirala z izplačilom? Bom morala dokazovati dodatno? Šola bo o nezgodi izdala zapisnik. Ali lahko na podlagi lanskoletnega zloma podamo zahtevo za ugotovitev invalidnosti, ker je preteklo več kot eno leto. Namreč v roku dveh let bo zaradi obeh zlomov ortopedsko operiran. Lahko od šole zahtevamo, da odgovarja, glede na to, da so bila tla v delavnici mokra?
Kako naj postopamo? Hvala vnaprej.
Zdravo!
Ne poznam izraza osteopenija.Lahko bo uveljavljati odškodnino iz nezg.zavarovanja v šoli,pa tudi nekaj odgovornosti nosi šola zaradi mokrih tal.
Bi pa vseeno vprašal našega odvetnika za mnenje
Za še kakšna vprašanja pa me kontaktirajte na spodnji mail naslov.
Lepo pozdravljeni,Bruno