Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Odškodnina za nezgodo

Odškodnina za nezgodo

Lp prosim vas ce mi lahko odgovorite glede moje dnevne odskodnine……bilo je v sluzbi pri animacijah…postavili smo se v krog in se hitro menjavali nakar sem naenkrat zacutil mocno bolecino v mecni misici….seu k zdravniku nato na ultrazvok kjer je zdravnik ugotovil poceno misico nekje 4cm ….v bolniskem stalezu sem biu 40 dni. Zanima me ce sem delezen dnevne oskodnine …na firmi sem namrec dobil 100 pole. Za odgovor se vam vnaprej iskreno zahvaljujem. Lp dare

Odškodnina vam pripada,po končanem zdravljenju vložite zahtevek pri zavarovalnici.
Lep pozdrav in srećno Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Pozdravljeni,
Tasca je imela v svoji hisi hudo nezgodo – eksplozija zemeljskega plina s strani tretje osebe pri kateri je dobila zelo hude opekline 3.stopnje po celem obrazu in rokah. Zdravljenje se vedno poteka, od nezgode je minilo 5. mesecev. V UKC Ljubljana je imela tudi zelo bolece operativne posege.
Povzrocitelj nezgode in obenem tudi krivec je 3. oseba, podjetje ki je izvajalo gradbena dela v blizini hise. Policija in kriminalisti so naredili zapisnik, opravili zaslisanja in preiskavo ter koncno porocilo, le to gre na Okrozno drzavno tozilstvo.
Zamima me, kaj lahko naredimo v trenutni fazi postopka in kdaj lahko vlozimo zahtevek za zelo veliko odskodnino. Tasca je zal iznakazena za celo zivljenje, njen obraz je ena sama brazgotina, da o strahu in bolecinah, ki jih je in jih se dozivlja dnevno, sploh ne govorim.

Kaksno odskodnino sploh lahko pricakuje ? Njeno zdravje je uniceno, gre samo za moralno zadoscenje in poplacilo vseh bolecin.

Hvala za vas odgovor.

Lp
Laufar

Spoštovani!
Poškodbe so zelo težke,vsekakor bo potrebno končati zdravljenje,medtem pa bi vam res priporočal odvetniško pomoč.Če boste želeli,lahko vprašam za mnenje našega odvetnika.
Kaj več vam nažalost ne morem napisati,pa srečno!
Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

pozdravljeni!

pred kratkim sem imela hudo prometno nesreco kjer je voznik zapeljal celno v moj avto imam zlomljeno skocnico in petnico na obeh nogah imela udarce v prsni koš ln roko,obe goleni odrgnine povsod,udarec v glavo,imela sem tudi hematom možganov kjer so po 24urah naredili ponovni ct ki ni pokazal nobenih posebnosti.hvala bogu!se vedno sem na bolniski in bom verjetno se kr nekaj casa pa me zanima koliksna bi bila odskodnina po tem takem in seveda stah ne spim pijem helex….ali bi bilo pametno najeti odvetnika
l.p v naprej hvala za odgovor

Vsekakor bi vam priporočil,da zadevo predate odvetniku,lahko pa vprašam našega.
Odškodnina,katero lahko pričakujete bo kar visoka,
lepo vas pozdravljam,srečno,Bruno

Lani sem imel hudo delovno nezgodo(viličar),stisnilo mi nogo v predelu meč.Po petih operacijah se je stanje noge kolikor toliko normaliziralo(kirurško) Sedaj ima eno in pol mišice odstranje(nekroza),giblijvost gležnja je pa gor-dol še nekako,levo-desno pa skoraj nič.V podjetju so mi rekli da lahko vlečem odškodnino samo iz AO-plusa.Vprašal bi kako lahko sedaj jaz to uveljavljam,kajti zavarovanje delovnega stroja je bolj majhno.V nesrečo ni bila udeležena tretja oseba.

Odškodnino iz ao+ lahko uveljavlja samo voznik vozila,kateri je bil kriv nesrečo,torej,če niste vozila upravljali in bili krivi nesreče odškodnine iz ao+ ne morete uveljavljati.
premalo ste napisali da bi vam lahko posredoval točen odgovor.
Lepo pozdravljeni,Bruno

Vozilo sem upravljal sam,vozilo je iz neznenega vzroka zavilo v levo in ker sem se ustrašil sem skocil iz vozila(regalni viličar).Bil sem prepozen in reg. viličar je priletel od zadaj in mi stisnil nogo.
LP, Simon

Pozdravljeni,

zaradi zunaj materično nosečnost so mi odstranili jajcevod! Zanima me če lahko zahtevam odškodnino?
Imam dodatno zavarovnaje pri Merkurju (merkur super +10).

Hvala za pomoč

Iz nezgodnega zavarovanja zahtevka za odškodnino ne morete uveljavljati.
Lep pozdrav,Bruno

Apostol

Delovne nesreče je potrebno takoj prijaviti varnostnemu inžinerju oz pooblaščeni osebi v podjetju.Verjamem,da so vam v podjetju vse uredili ter pomagali ob nezgodi.
V tem primeru pa vam verjetno pripada odškodnina iz ao+,le to pa mora priznati še zavarovalnica,pri kateri so zavarovana delovna vozila.Morebiti bi se v vašem primeru ugotavljala tudi odgovornost delodajalca,oz.zavarovanje odgovornosti iz dejavnosti podjetja.
Potrebno bo podati prijavo škodnega dogodka,upam,da se vam vse srečno izteče.
Čimprejšnje okrevanje vam želim ter lep pozdrav,Bruno

Pozdravljeni,

Mojemu možu se je v tujini zgodila poškodba pri delu. Ima zlomljeno golenico in zdrobljen gleženj. V Nemčiji so ga operirali in mu namestili fiksatorje na nogo. Ko mu splahne oteklina, ga bodo ponovno operirali. Nima sklenjenega nobenega nezgodnega zavarovanja.
Dela je izvajal po naročilu izvajalca rušitvenih del, ta pa niso bila v skladu z rušitvenim načrtom.
Zaposlen je pri slovenskem delodajalcu, ta pa izvaja dela za nemško podjetje.

Mož je v dilemi koga naj toži. Ali svojega delodajalca ali izvajalca rušitvenih del na objektu? Ali se tožba vloži v Sloveniji ali v Nemčiji?

Že v naprej se vam zahvaljujemo za vašo pomoč.
Lepo pozdravljen

Verjetna bo odgovornost njegovega delodajalca.Če vaš mož dela preko slovenskega podjetja,ima le to zagotovo sklenjeno zavarovanje odgovornosti,saj je to pogoj in zahteva nemškega investitorja.
Nikogar ne bo potrebno tožit,saj bo odškodnina iz odgovornosti zagotovo izplačana.
Seveda pa bi bila tožba delodajalca smiselna,če takšna zavarovalna polica ne bi obstajala.
Toliko gospa,pa oglasite se,kako bo vse skupaj potekalo in srečno!
Z lepimi pozdravi,Bruno

Spoštovani!

Po poškodbi kolena izpred treh let (izpah pogačice) je to postalo nestabilno, zaradi česar je bila 18.10.2012 narejena stabilizacija- rekonstrukcija MPFL s tetivo semitendinozusa odvzeto iz istega stegna. Zaradi poškodbe hrustanca je bila opravljena tudi toaleta pogačice. Po operaciji sem bil 20 dni (namesto običajnih 10) na rehabilitaciji v termah Čatež.

Zanima me, do česa sem upravičen ter ali gre zadeva v oceno invalidnosti (v tabeli invalidnosti zav. Triglav rekonstrukcija vezi MPFL namreč ni opredeljena, čeravno gre za težjo operacijo od npr. križnih vezi)? Šteje toaleta pogačice kot delna odstranitev le-te ali lahko pričakujem oceno invalidnosti iz naslova hondromalacije pogačice?

Upam, da nisem preveč zakompliciral.

Hvala za odgovore in lep pozdrav,

Blaž

Pozdravljeni.

Pred enim letom sem padla po stopnicah pri stricu, ki ima zavarovano vikend za tretje osebe. Sedaj sem dobila poravnavo, ampak so dali minimalni znesek. Po pogovoru z agentom, naj bi podala pritožbo in siceer pisano na roke.

Ali moram obrazložiti tudi kakšne poškodbe sem imela in kaj je od tega ostalo?
Ali obstaja kakšen določen obrazec za pritožbo?

Hvala že v naprej.

Pozdravljen,Blaž!
Ne morem vedeti,kakšno invalidnost bodo ocenili,po pregledu cenzorja bo poslana poravnalna ponudba.So pač zdravniki tisti,ki to določijo.
Upam,da boš zadovoljen s ponudbo zavarovalnice,ter srečno!
Bruno

Pritožbo lahko napišete ročno,ter jo pošljete na zavarovalnico po priporočeni pošti.
Odgovor morate dobi v osmih dneh.
Srečno in lep pozdrav!
Bruno

Spoštovani,

Do nesereče je prišlo pri vžiganju vrtnega žara in partner ima opečeno celo desno roko do ramena. Zanima me ali mu pripada odškodnina pri nezgodnem zavarovanj.

Hvala za vaš odgovor.

Da,odškodnina mu pripada,izpolnite obrazec za prijavo škode,kopirajte zdravniško dokumentacijo,ter po priporočeni pošti pošljite na zavarovalnico skupaj z obrazcem.
Srečno,Bruno

New Report

Close