Če sem pravilno seznanjem velja nezg. zavarovanje za dijake do 30.10.naslednjega leta.
Po polici ZM bo izplačano vse do datuma izteka na polici.Novo zavarovanje nima nič zveze z poškodbo.
Če je bila polica avtomobilskega zavarovanja pravilno sklenjena-z AO+,lahko tudi tukaj uveljavljate odškodnino.Niste napisali,ali je bil sin kriv nesreče.Če je še kaj nejasno pa lahko pokličete.
Lep pozdrav,Bruno
Pozdravljeni,
imam vprašanje glede zavrnitve odškodnine s strani zavarovalnice Triglav. Nastala situacija na kratko:
1. V letu 2008 sem si poškodoval nogo in utrpel hujšo natrganino mišice in počeno žilo. Bil sem hospitaliziran s hudimi bolečinami, v Izolski bolnici so opravili t.i. “incizijo noge” (naredili so rez po meči, da so sprostili nakopičeno kri), toda zelo pozno (po 14ih dneh), kar je pripeljalo do zapletov in nemogoče uporabe noge. Zdravnik je ustno potrdil, da je bil poseg (incizija) narejen prepozno, vendar nimam pisnega dokaza.
2. V decembru 2012 so mi nato naredili drugo operacijo v OB Valdoltri, kjer so mi popravili kite in sedaj lahko normalno hodim, vendar ne bom nikoli več uspel premikati prstov na nogi.
Od zavarovalnice sem prejel odškodnino za prvo nastalo situacijo (iz naslova “Naložbenega življenjskega zavarovanja”), sedaj pa pa sem oddal vlogo za priznanje odškodnine za drugo nastalo situacijo, pa so vlogo zavrnili in sporočili, da je to posledica bolezni in iz naslova moje zavarovalne police ni predmet odškodninske upravičenosti.
Zanima me, ali lahko zahtevam odškodnino od zavarovalnice in postopek prisilno nadaljujem, ker je nastala situacija posledica zavlačevanja zdravstvenega osebja.
Pozdravljeni,
glede na to da imam v kratkem rekonstrukcijo sprednje križne vezi, me zanima, ali sem po tem opravičen do odškodnine?Imam pa pri vzjameni nezgodno in nezgodno+ zavarovanje.
glede na to da sem imeli lani artoksopijo kolena ( meniskus) in nisem nič uveljavljal me zanima, ali lahko tudi za to zahtevam odškodnino (vlogo za nazaj). pri artoksopijo so mi nato ugotovili da je natrgana sprednja križna vez.
Lp
Zdravo!
Če je operacija v Valdoltri posledica prve nezgode,bi lahko zavarovalnica odobrila odškodnino iz nezgodnega zavarovanja.Se pravi,da ste do odškodnine upravičeni.
Po preteku leta dni od poškodbe lahko uveljavljate odškodnino iz naslova trajne invalidnosti,ne glede na drugo operacijo
V primeru,da je druga operacija posledica prve poškodbe,boste potrebovali odvetniško pomoč,lahko vprašam za mnenje našega odvetnika,če bi to želeli..
Lepo pozdravljeni in srečno!
Bruno
Pozdravljeni!
Ob prihodu iz službe mi je spodrsnilo na stopnici in pri padcu sem si izpahnila ramo. Na urgenci so mi ramo reponirali in mi namestili D. povoj za tri tedne. sama nisem nez. zavarovana, sem pa vključena v kolek. zavarovanje v službi.. Ker bom očitno še kar nekaj časa v bolniški, me zanima, če mi bo pripadalo dnevno nadomestilo iz služ .zavarovanja
Ja,upravičeni ste do odškodnine iz kolektivnega nezg.zavarovanja,čimprejšnje okrevanje in srečno!
Bruno
Pozdravljeni,
lani sem bila telesno poškodovana s strani bivšega fanta. Imela sem preluknjan bobenček ( posledice imam še sedaj, pri teku-boleče uho, piskanje in šumenje) odrgnine na predelu glave in vrata ter odrgnine na predelu obeh rok, ki sta se zagnojile in sem tako en mesec hodila na previjanja. Zanima me kako je z oškodnino za zavarovalnico in invalidnino glede ušesa in brazgotin na obeh rokah? Dala sem že zahtevek, vendar čakam na pravnomočno sodbo s sodišča. Zanima me tudi kako je potem s civilno tožbo in oškodnino, imate kaj prakse s tem ali se moram obrniti na odvetnika?
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovo in vas lepo pozdravljam,
Maja
Pozdravljeni!
Postopek je že v teku,do pravnomočnosti sodbe zavarovalnica ne sme izplačati odškodnine.
Potrebovali boste odvetniško pomoč,lahko vprešam našega odvetnika za mnenje,če to želite.
Vsekakor boste pa morali sprožiti tudi civilno tožbo.
Toliko zaenkrat ga Maja.
lep dan,Bruno
Pozdravljeni!
Poškodoval sem se (na delovnem mestu) 20.12.2012,stisnilo mi je prst na roki. V bolnici so mi ga sešili in ker je bila počena še kost sem dobil mavčno oblogo.Opravil sem še 10 fizioterapij.Zdavljenje je bilo zaključeno 5.2.2013.Ker sem bil kolektivno nezgodno zavarovan ( v službi), sem dobil 700€ odškodnine.Ker se mi zdi, da je to malo glede na poškodbo in ali lahko dobim še kakšno odškodnino.
lp.in hvala za odgovor Miks.
Pozdravljeni!
Otroku, ki se je peljal s kolesom, je avtomobil izsilil prednost in sin se je zaletel v avto ter se poškodoval. Zaradi hudih bolečin smo otroka takoj odpeljali v bolnišnico, (bilo je potrebno operativno zdravljenje) in nismo poklicali policije. Zanima me, ali bo možno uveljavljati odškodnino iz obveznega avtomobilskega zavarovanja povzročitelja in iz nezgodnega zavarovanja otroka brez zapisnika policije, čeprav povzročitelj priznava krivdo in kakšen je postopek uveljavljanja odškodnine.
Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem,
Mojca
Pozdravljeni.mene pa zanima ce sem se zmeraj opravicen do odskodnne.sicer primer e pa tak.da sem se 2009 poskodoval v soli (krizne vezi ter miniskus) postopek zdravljenja ter operacija je trajala vse do aprila 2012.medtem se mogel pustiti solo zaradi odsotnosti se pravi da zdaj nisem vwc dijak.problem pa je ker sm si koleno sedaj poskodovau se enkrat. Ali mi se zmeraj pripada odskodnina.glede na to da je nism smel zaprositi dokler se mi ne zakljuci zdravljenje.se pravi stara odskodnina ali lahko zaprosim pri novi spet ampak je to spet dolgotrajen postopek kar mislim da bo trajalo uopet vec ko 2leti.slisal sem da se odskodnine lahko zaprosijo tudi 3leta po poskodbi je to res? Hvala za odgovore.
Zdravo,
Tudi jaz sem imel lani maja prometno in sem dobil sedaj odgovor od zavarovalnice.
No skratka, Razen bolečin v prsih in modric, sem imel najbol poškodovano koleno.
Imel sem tudi MR in fizikalne terapije, sicer so težave ostale ampak v bol mili obliki.
Doktor mi je rekel da nesmem klečati, in čepeti in ne preveč obremenjevati kolena v pokrčenem položaju, nasploh pa obremenjevati samo do bolečine(to je lahko samo hoja ene 3km, odvisno od dneva). Na MR so ugotovili kostni fragment in izliv/cista, doktor je sumil tudi na manjšo poškodbo križne vezi.
Skoraj vsak korak mi poči v kolenu, in ima neprijeten občutek, če grem po stopnicah oz. na hrib, je to še bolj močno in včasih, če je daljši hrib tudi že boleče. Problem, je tudi za delo v mojem poklicu (avtoserviser in strojni tehnik), nemorem se ukvarjati z športom in ker so to trajne posledice, bi se mogoče dalo na to kaj dobit ?
zdaj sem dobil ponudbo 2600€
Poznam odvetnika, ampak če bo dosegel kakih 100-200€ več, potem še dobim manj ko sedaj, zato prosim za mnenje, če se mi splača pritožiti in za kolko več bi se dalo dobit, vsaj okvirno. Je pa to pri Zavarovalnici Maribor.
Potem pa še eno vprašanje, avto povzročitelja je bil zavarovan na ZM tudi jaz kot študent sem zavarovan na ZM, dal sem pa naenkrat obe vlogi za odškodnino z police avta in za nezgodno. Zaj me pa Zanima, če je ta znesek za obe polici al samo z ene?
Hvala za odgovor.
Miks,Ja,po poteku enega leta od poškodbe lahko vložite zahtevek za trajne poškodbe-ocena invalidnosti.
Lep pozdrav in srečno!
Bruno
MojcaM
Pozdravljeni!
Prav bi bilo,da bi ob nesreči poklicali policijo,ker so nastale telesne poškodbe.Po moje ne bo kakšnih težav,saj povzročitelj priznava krivdo,pa najbrž obstaja kakšna priča.
Postopek za odškodnino lahko vložite sami,ali pa bolje-ker ni bilo policije preko odvetnika.Lahko vprašam za mnenje našega,samo napišite mi.
Lep pozdrav,Bruno
prl3k
Predlagam vam,da vložite zahtevek preko odvetnika.
Če je ponudba zavarovalnice za obe police hkrati ne vem,vam pa pripada odškodnina iz obeh.
Lep pozdrav in srečno!Bruno
Lepo pozdravljeni!
V mesecu februarji sem si poškodovala koleno(nerodno stopila po stopnicah).Pregled pri travmatologu je pokazal,da gre za izvin kolena.Ker se težave po štirih mesecih niso popravile,sem opravila še MR,ki je pokazala,da gre za počen meniskus in izliv v kolenu,ter nakazane degenerativne spremembe.Zadnja križna vez je primerna,sprednja je nekoliko hiperintenzivna,vendar brez znakov za rupturo.Prikazan je tudi manjši edem po poškodbi.Sedaj čakam na artroskopijo(v začetku junija).Zanima me ali sem opravičena do odškodnine?Zavarovana sem v firmi-kolektivno nezgodno zavarovanje .
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Upravičeni ste do odškodnine,zato lahko zahtevek,oz.prijavo nezgode pošljete na vašo zavarovalnico.
Lepo vas pozdravljam in srečno!
Bruno
Najlepša hvala za hiter odgovor.
Vendar me skrbi nekaj.Na zavarovalni polici sem prebrala,da poškodbe meniskusa,ki so nastale zaradi bolezenskih sprememb, ne izplačujejo.Naj povem,da v preteklosti nikoli nisem imela težav s koleni,oziroma nikoli nisem imela kakršnih koli težav s sklepi (to se da razbrat tudi iz moje kartoteke).To se je zgodilo zaradi nerodnega sestopa iz stopnice.Zaradi zvina sem bila v staležu cel mesec februar,mesec marec sem delala(z zelo veliko muko-moje delo je “na nogah”)in ker enostavno ne morem delat zaradi bolečin, sem sedaj v staležu do junija(takrat imam datum za artroskopijo-operacija ropture meniskusa)).Kako mi potem obračunajo (imam namreč dnevno odškodnino)?Ali tudi dneve,ko čakam na poseg?
Lep pozdrav!
Odškodnina vam pripada za vse dni v bolniškem staležu,bo pa najbrž problem z izplačilom zaradi bolezenskih sprememb.
Kar oddajte zahtevek ter počakajte na odgovor zavarovalnice.
Srečno,Bruno
Pozdravljeni!
Pred 3 leti sem si pri smučanju poškodovala križno vez na levem kolenu. Zavarovalnici sem poškodbo takoj prijavila, prav tako sem dobila odškodnino za bolniški stalež in fizikalne terapije takoj po nezgodi. Ker pa je naše zdravstvo tako zelo “hitro”, povrhu pa sem imela smolo, da je izbrani operater dal še odpoved, sem čakala na operacijo do zdaj… Zavarovalnica me je povabila na zdravniški pregled za oceno stopnje invalidnosti – točno na dan ko je minevalo 3 leta po poškodbi. naključje je hotelo, da je nekdo odpovedal operacijo in sem bila le teden dni po opravljenem pregledu – operirana. Zavarovalnica mi je celo, na dan operacije, izplačala ocenjeno stopnjo invalidnosti (6,66%)
Zavedam se, da v splošnih zavarovalnih pogojih piše, da se stopnja invalidnosti določa ob poteku treh let od nastopa nezgode, ter da je za zavarovalnico moj primer najbrž končan. Zanima pa me, če obstaja kakšna možnost, da zahtevam tudi zavarovalnino za bolniški stalež in opravljene fizikalne tarapije po operaciji, saj sama nisem kriva za čakalne dobe v bolnišnici . Naj povem tudi to, da me je za zavarovalnico pregledal in ocenil predstojnik oddelka bolnišnice v kateri sem bila operirana….
hvala za odgovor,
Mateja