Hvala gospod za odgovor. Če nisem predrzna, bi vas prosila za kak vzorec pritožbe.
[email protected]
S spoštovanjem vas pozdravljam.
Tilčka
Ga Tilčka,ne obstaja takšen obrazec.Na list a4 napišete,da se ne strinjate z odškodnino,saj ste bili na bolniški zaradi poškodbe več časa,ter da zahtevate pošteno obravnavo.Pošljite s priporočeno pošto.
Pa veliko uspeha,in napišite kako se je razpletlo.
Lepo pozdravljeni,Bruno
Turbika,pa kdaj drugič,Lep pozdrav,Bruno
pozdravljeni!
julija sem sem porezala po notranjem delu stopala noge. zdravljenje sem zaključila konec novembra. zavarovalnica triglav mi je izplačala nadomestilo za 50 dni. s tem izračunon se ne strinjam – zanima me na koga napišem pritožbo ? zabrazgotinjeno imam celo mišico + okoli 10 cm brazgotine na koži. zanima me če mi pripada zavarovalnina iz naslova invalidnosti.
hvala za info. lp (:
Pozdravljeni,
februarja sem si poškodoval koleno. Strgana stranska vez in natrgane križne vezi. Dva meseca sem bil zaradi tega doma. Nato še terapije tri tedne. Ker imam sedeče delo in me poškodba ni ovirala pri delu sem prekinil bolniško in šel v službo. Ker se še vedno pojavlja bolečina v kolenu imam še kar naprej kontrole – vsake tri mesece. to pomeni, da je operacija še vedno možna
Zavarovalnica mi krije samo 200 dni poškodbe, to obdobje je preteklo, zato sem podal vlogo za odškodnino pred zaključkom kontrol pri zdravniku. Zavarovalnica Maribor mi je krila samo določene dneve in sicer do konca terapij, kar je manj kot polovica željenega zneska.
Sem upravičen do polne odškodnine tj. 200dni? Namreč od poškodbe je preteklo že več, konzervativno zdravljene pa še kar poteka.
Hvala
Ja,če bi bili v bolniškem staležu 200 dni v dveh letih,bi bili do odškodnine upravičeni,če pa bolniški stalež prekinete,pa vam tega zavarovalnica verjetno ne bo izplačala.
Poskusite se vseeno dogovoriti,verjetno bo v vašem primeru z zavarovalnico dogovor možen.
Lepo pozdravljeni,Bruno
Leyla,Pritožbo naslovite na naslov pošiljatelja obvestila katerega ste prejeli-priporočeno.
Po preteku enega leta od poškodbe lahko uveljavljate odstotek invalidnosti-trajne posledice zaradi brazgotine in omejene gibljivosti,vlogo pa boste morali vložiti sami.
Torej,srečno in lepo pozdravljeni
Bruno
Živjo
pri polnočnicah sem si s cerkvenimi vrati priprla konico sredinca desne roke. Zdravniki so mi preluknjali noht in me poslali na slikanje kjer se je pokazalo, da je konica prsta zlomljena. Zanima me ali sem opravičena do odškodnine po kolektivnem zavarovanju prek službe in odškodnine od cerkve- je najbrž zavarovana. Kaj svetujete?
Lp.
Iz kolektivnega zavarovanja v vasem podjetju ste upravičeni do odškodnine,če je le to tako sestavljeno,verjetno pa bo odgovornost cerkve težje dokazati.
Lepo pozdravljeni,Bruno
lepo pozdravljeni!
vsako leto ob vpisu v letnik plačamo zavarovanje v višini nekje 15eur. v času študija imamo ves čas vaje. to naj bi bilo obvezno zavarovanje za primer poškodbe pri delu ali poklicne bolezni. zanima me, ali moramo to res plačati posebej, ker kolikor jaz razumem…ali ni to krito že iz obveznega zavarovanja? iščem na strani univerze in fakultete kakšno zavarovanje naj bi to bilo, ampak mi ni ravno jasno. hvala za odgovor,
pozdrav!
Polica,katero plačate 15 eur je študentsko nezgodno zavarovanje za poškodbe.Odškodnino uveljavljate ob poškodbi.To zavarovanje nima nobene povezave z obveznim zdravstvenem zavarovanjem.
Lep pozdrav ,Bruno
Pozdravljen g. Bruno,
lani sem si poškodovala stopalo in bila v bolniškem staležu. Od zavarovalnice (Merkur) sem že dobila nakazano dnevno NADOMESTILO za bolniško odsotnost.
Zanima me, kaj pomeni to, da se čez eno leto ugotavlja stopnja invalidnosti?
Zaradi zloma stopalnice izgleda ne bom imela kakih trajnih posledic. Ali je tu mišljen nek pavšalni znesek, kot ODŠKODNINA za poškodbo, ali ne bom dobila nič več?
Pa še to – po koliko časa zastara to obdobje, v katerem še lahko uveljavljaš “invalidnost”?
Lep pozdrav in hvala za odgovor,
Saša
Verjetno boste imela trajne posledice glede omejitve gibanja ali kaj podobnega.Po preteku enega leta od poškodbe lahko vložite zahtevek za %invalidnosti,pred tem pa še povprašajte svojega zdravnika.
Vse dobro ga.Saša,
Bruno
Pri smučanju sem si zvila-izpahnila levo koleno.Po enem tednu sem nerodno obrnila isto nogo in si ponovno zvila koleno.Bila sem na rehabilitaciji in samoplačniško pri Ortopedu, ki mi je predlagal MRI , ker sumi, da so potrgane križne vezi.Ker je na MRI potrebno čakati 1-2 meseca, sem prekinila bolniško in šla v službo.Zanima me , če bo potrebna operacija kolena, ali se ta bolniška od operacije tudi prišteje k odškodnini, kljub temu, da sem bolniško vmes prekinila ? Zavarovana sem nezgodno z dnevno odškodnino pri MARIBORSKI ZAVAROVALNICI. Hvala za odgovor
Sanjaaa
Odškodnina bi morala bit izplačaana za vsak dan,preživet v bolniškem staležu.Le tega dokazujete z bolniškim listom,katerega vam izpiše vaš zdravnik.
Ravno tako vam pripada odškodnina za čas operacije in rehabilitacije po poškodbi.
Pa še invalidnost vam bo verjetno pripadala,zanjo pa vložite zahtevek eno leto po poškodbi.
Toliko Sanja,pa srečno!
Bruno
Pozdravljeni!
Pred cca dvema letoma so me štirje neznanci pretepli in okradli,utrpel sem hujše telesne poškodbe(zlom reber,počeno arkado,pretres možganov).Prisotna je bila Policija in tudi naredila policiski zapisnik.Po končanem zdravljenju sem odšel na zavarovalnico pri kateri imam sklenjeno nezgodno zavarovanje,vendar od odškodnine ne duha ne sluha.Zahtevajo pravnomočno sodbo sodišča ali odločbo sodnika za prekrške.Vrtim se v začaranem krogu iz katerega nevidim izhoda.Zavarovalnica ne izplača odškodnine dokler ni odločbe,tožilstvo ne izda odločbe dokler Policija ne zaključi pregona.Policija ne najde osumljencev in dokler jih ne nejde ne zaključi postopka!!!
Kaj storiti??
lp Albin
Šele na predlog sodišča sme zavarovalnica izplačati odškodnino za vaše poškodbe.
Nažalost boste morali na odškodnino počakati do končanja postopka.
Lep pozdrav,Bruno
Sin je imel prometno nesrečo. Je dijak in je imel do 31.8. šolsko nezgodno zavarovanje pri Mariborski zavarovalnici.Prometno nesrečo je imel 13.6. S 1.9. pa je šolsko zavarovan pri drugi zavarovalnici Tilia (dnevna odškodnina). čas zdravljenja je trajal od 13.6. pa do 30.9. 2012. Zanima me, ali je upravičen tudi do odškodnine oziroma dnevnega nadomestila pri tej drugi zavarovalnici ( torej od 1.9.)? Hvala