Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Odškodnina za nezgodo

Odškodnina za nezgodo

Pozdravljeni .

Lani avgusta sem si na delovnem mesti med čiščenjem šobe visokotlačne pištole za zaščito avtomobilskega podvozja vbrizgnil kemično snov v kazalec leve roke,. pištola je namenjena špricanju podvozja avtomobilov.
Rana je bila majhna kot pik z iglo.
Takoj so me odpeljali v bolnišnico in po trikratni operaciji so se kirurgi odločili za amputacijo levega kazalca zaradi zastrupljenjega tkiva in ožilja saj sem v prstu imel določeno količino toksične snovi.
Na bolniški sem še kjer imam zelo boleč krn , opčutljiv na mraz in zelo zabarvano kožo na krnu.
Zanima me ali imam pravico do odškodnine iz naslova odgovornosti podjetja saj so imetniki kemikalij, in ali mi lahko očitajo mojo sokrivdo.
To se je zgodilo na začasnem delovnem mestu za katerega nisem bil usposobljen .

l.p.

Trenutno sem še na bolniški zaradi poškodbe in me zanima kdaj naj dam zahtevek za oškodnino? Kaj lahko zahtevam,,… ali po koncu bolniške ali že prej?

Hvala za odgovor

LP

To storite po zaključenem bolniškem staležu.
Lep pozdrav,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Pozdravljeni!

Mene pa zanima če lahko jaz delodaljaca tožim zaradi poškodbe na delu,ki je nastala zaradi padca in sem si poškodovala zapestje. Jaz menim da je za mojo nesrečo kriv delodajalec,zato ker v službi imamo zelo slabe kakovosti ploščič in so drseče povrhu tega so mastne zaradi olja,.. moke in nato sem že opozarjala delodajalca da bi moral jih zamenjat.Zaradi poškodbe sem imela tudi dve operaciji.Polica ne obstaj ker ni imel zavarovano,takoj po moji poškodb je zavaroval.Pa me zanima kaj lahko storim poškodovala sem se septembra in moje zdravljenje bo potekala do aprila.Zaposlena pa nisem več,ker mi je potekla pogodba in mi je ni podaljšal.

Le pozdrav

a na to se ne da pritožit?
hvala

Lepo pozdravljeni gospod Bruno!

Pri zdravniku je na rednem pregledu prišlo do poškodovanja roženice. Na zavarovalnico AS sem pred tremi tedni vložil Odškodninski zahtevek za zavarovanje odgovornosti in me zanima v kakšnem času bi moral dobiti vsaj odgovor na mojo zahtevo.

lep dan ; Matjaž

v vašem primeru verjamem,da obstaja odgovornost delodajalca,oste pa morali vprašati za mnenje odvetnika.Če bi želeli brezplačno mnenje našega odvetnika-pro-bono pa mi le napišite.
Lepo vas pozdravljam,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Pozdravljeni!
pri padcu sem si poškodoval členek(zlom),pri zdravniku so rekli naj bi imel gips 4tedne,v zavarovalnici sem zavarovan sedaj me pa zanima glede tiste odškodnine z tistim procentom invalidnosti,namreč kolega je po podobni poškodbi odšel na ocenjevanje in so mu priznali 2%..
že v naprej hvala za odgovor

Po preteku enega leta od poškodbe lahko na vaši zavarovalnici vložite zahtevek za ugotevljanje invalidnost.Določili vam bodo datum obiska pri zdravniku cenzorju.Ta bo na osnovi pregleda določil tudi stopnjo-odstotek invalidnosti.Na njegovo oceno,če se z njo ne bi strinjali pa je možna tudi pisna pritožba.
Verjamem,da bo vse v redu,če pa se bo kaj zapletlo pa me lahko kontaktirate.
Lepo vas pozdravljam,Bruno

Verjetno je,da odgovornost delodajalca obstaja,vendar bi bilo potrebno za mnenje vprašati odvetnika.Oglasite se pri nas za brezplačen pravni nasvet.
Lepo pozdravljeni,Bruno

Pozdravljeni!

Pred enim mesecem mi je zgorel avtomobil, ki sem ga vozila ( neuraden vzrok je dotok goriva ). Ker se mi je varnosti pas zataknil, sem v paniki iz avtomobila padla in pri tem dobila udarnino stopala. Vsaj tako so rekli, zdaj je minilo 3 tedne, še vedno sem na bolniški in na nogo ne morem nikakor stopiti, niti je premakniti- hodim lahko le z berglami. Prav tako sem imela vidno ožgane lase, na poškodbenem listu pa je zapisano tudi da sem v šoku in so mi morali dati pomirjevala. Glede na to da je bil avtomobil starejši in od njega ni ostalo popolnoma nič, ni pa bil kasko zavarovan, me zanima ali mi pripada odškodnina preko zavarovanja A0plus. Zanima me tudi ali se lahko odškodnina nanaša le na stopalo ali tudi na ožgane lase in na strah ki sem ga doživela. Prav tako me zanima ali je bolje da dam zahtevek sama na zavarovalnico, ali je bolje preko kakšne družbe ki se s tem ukvarja ( odškodnine, poravnava…. )
Pri tem ni bil udeležen noben drug avtomobil.

Najlepša hvala za odgovor

Lahko me kontaktirate,upravičeni ste do odškodnine.Takšno je mnenje našega odvetnika.
Lepo pozdravljeni,Bruno

Spoštovani!
Zanima me odškodnina iz naslova odgovornosti.
Namreč, pri fantovi mami sem pomagala pri pospravljanju balkona. Na lestvi sem brisala višje ležeče polica. Pri sestopu mi je spodrsnilo in sem zelo nerodno padla z lestve direktno na gleženj. Misleč, da je samo udarec, sem počakal do naslednjega dne. Ker se je stanje poslabšalo, sem šla do urgence, kjer so ugotovili zlom gležnja. 1 dan sem bila celo hospitalizirana, ker so mislili, da bo potrebna operacija, do katere pa ni prišlo. Nek znanec me je opomnil, da sem upravičena do odškodnine, če je stanovanje zavarovano. In je. Vendar ko je fant poklical agenta, je ta začel, da odškodnine ne bo, saj naj bi veljalo pravilo, da ne velja za sorodnike do 3. kolena in da bo zahtevek verjetno zavrnjen. Vendar s fantom nisva niti poročena niti nimava otrok niti ne živiva skupaj. Naš znanec pa še kar trdi, da bi mogla s strani zavarovalnice prejeti odškodnino.
Kakšno je vaše mnenje za ta primer? Starši mojega fanta so kar zaprepadeni, še posebej zato, ker plačujejo kar visoko zavarovanje, vendar ga v 10 letih niso nikoli uveljavljali.

Vsekakor bi bili upravičeni do odškodnine,če ste se poškodovali pri padcu-npr.po stopnicah,ne vem pa,kako bo na vaš primer gledala zavarovalnica,saj ste pomagali pri čiščenju.
Vseeno poskusite vložiti zahtevek na zavarovalnico,če pa boste kakorkoli potrebovali pomoč pa se mi le oglasite.
Lepo pozdravljeni,Bruno

Pozdravljeni,

en teden nazaj sem imel prometno nesrečo, kjer se je vame zaletel voznik kombija. Avto je ocenjen na totalko, imam tudi policijski zapisnik in bil sem s strani policije napoten na urgenco. Imam poškodbe vratnih vretenc in rahel zvin roke. Pri svoji zdravnici sem dobil bolniško za en teden, ampak zaradi narave dela sem vseeno hodil v službo saj se, ker sem za določen čas bojim, če bom šel na bolnško, da jo bom izgubila. Ali lahko od zavarovalnice zahtevam odškodnino na podlagi bolniških listov in drugih izvidov, kljub temu, da sem hodil v službo?

Za vaš odgovir se v naprej najlepše zahvaljujem.

odškodnina vam pripada,kolikšna pa bo pa bomo povprašali našega odvetnika,seveda če to želite.
Lepo pozdravljeni,Bruno

Baksuz

Spoštovani!

Septembra 2011 sem si v službi pri popravilu delovnega stroja poškodoval ledveni del hrbtenice. Poškodba je nastala pri montaži navijalnega bobna hidravličnih cevi v delovni stroj. Šel sem do osebnega zdravnika, kjer sem prejel dve injekciji proti bolečinam. Stanje se ni izboljšalo, zato sem šel naslednji dan v bolnišnico. Slikanje je pokazalo, da je prišlo do zdrsa medvretenčne ploščice.

Uradna diagnoza:
S33.0 Poškodba raptura ledvene medvretenčne ploščice (diskusa) L4-L5
M48.0 Stenosis kanalis spinalis L5-S1

Po štirih mesecih in po opravljeni fizioterapiji se stanje ni nič spremenilo, tako da je bilo stanje brez zdravil nevzdržno. Zaprosil sem za dodatno zdravstveno mnenje v bolnišnici Valdoltra. Tam so me sprejeli, pregledali in potrdili diagnozo. Rečeno mi je bilo, da se brez operativnega posega stanje ne bo izboljšalo, zato sem šel čez tri tedne na operacijo, kjer so mi vstavili nadomestne medvretenčne ploščice. Ker pa imam sklenjeno življenjsko zavarovanje pri zavarovalnici Triglav sem po dvestotih dneh vložil zahtevek za dnevno odškodnino. Dobil sem negativen odgovor, ker naj bi moje zdravljenje potekalo zaradi bolezenskih sprememb. Prosil bi za vaše mnenje, ali mi odškodnina pripada in kaj naj storim v nastali situaciji. Vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.

Lep pozdrav

Iz naslova nezgodnega zavarovanja je zavarovalnica Triglav zavezana za izplačilo odškodnine,v primeru,da je vaša polica nezgodnega zavarovanja aktivna.Poškodba je nastala ob delu na vašem delovnem mestu,v vašem primeru kakšnih težav ne vidim.Res pa je,da bi za točen odgovor moral pregledati vašo dokumentacijo.
Lepo pozdravljeni,Bruno

New Report

Close