Pozdravljeni.
Pred 3 meseci sem si na smučanju poškodoval koleno. Longeto sem imel 1 teden, potem pa sem si kupil 4-točkovno ortozo namesto longete (priporočilo zdravnika). Zdravljenja še ni konec, sem opravil že 2 fizioterapiji, predlagali so mi še eno zaradi nepopolne gibljivosti kolena. Sem študent in imam urejeno nezgodno študentsko zavarovanje.
Zaradi tega tudi nisem mogel delati preko študenta, ker se nisem mogel voziti niti hoditi, na preglede in vse ostalo so me vozili starši.
Zanima me, če mi na zgoraj opisano pripada odškodnina (sicer zdravljenje še ni zaključeno, samo se vnaprej pozanimam, kot da bo potem kakšen hladen tuš).
LP
Pozdravljen Mateyy,
zavarovalnina se določi na podlagi zdravstvene dokumentacije (izvidi zdravljenja, bolniški listi, listi odsotnosti zaradi nezgode) ter na osnovi pregleda pri zdravniku cenzorju zavarovalnice, če gre za ugotavljanje trajnih posledic po nezgodi. Dnevno nadomestilo pri otrocih, dijakih in študentih se izplača za čas nesposobnosti opravljanja rednega dela, kar pomeni nesposobnost obiskovanja vrtca, pouka v osnovni ali srednji šoli ali nesposobnost obiskovanja predavanj na fakulteti. V skladu z veljavnimi Dopolnilnimi pogoji se dnevno nadomestilo za otroke, dijake in študente izplača tudi za čas prisotnosti pri pouku oz. predavanjih če gre za imobilizacijo /mavec, šivi/. Predlagamo, da po končanem zdravljenju na vaši zavarovalnici prijavite nezgodo in zraven priložite še vso zdravstveno dokumentacijo, iz katere je razvidno zdravljenje poškodbe ter seveda njene posledice. Če je zavarovanje sklenjeno pri Zavarovalnici Triglav, d.d., lahko zahtevek vložite na posebnem obrazcu.
Lep pozdrav,
Služba za nezgodna zavarovanja
Pozdravljeni brunoklavdy,
dnevno nadomestilo se vedno izplača kot nadomestilo za nesposobnost opravljanja rednega dela, in sicer v skladu s Splošnimi pogoji za nezgodno zavarovanje oseb ter Dopolnilnimi pogoji, ki veljajo za posamezno zavarovanje. Prijavo nezgode je potrebno Zavarovalnici posredovati v roku treh let po nezgodi.
V kolikor je bil operativni poseg opravljen zaradi poškodbe (vezi, meniskusa in hrustanca), ki je bila posledica nezgode, potem velja, da za čas zdravljenja in nesposobnosti opravljanja rednega dela zavarovancu pripada dnevno nadomestilo, če ima ta rizik zavarovan. V primeru strganja križne vezi ali poškodbe meniskusa v taki meri, da je bil zaradi tega odstranjen, zavarovalnica ocenjuje tudi trajne posledice, to je invalidnost. Zavarovanca vabi na zdravniški pregled 6 mesecev po zaključku zdravljenja.
Če pa težave, zaradi katerih je bil opravljen operativni poseg, izhajajo iz drugih bolezenskih stanj, torej ni bil vzrok nezgoda in poškodba, zavarovalnine iz naslova nezgodnega zavarovanja ni mogoče uveljavljati.
V primeru, da ste zavarovani pri Zavarovalnici Triglav, d.d., lahko izpolnite obrazec Prijava nezgode, priložite vso zdravniško dokumentacijo in vse posredujete na pristojno Območno enoto, lahko pa ga tudi osebno prinesete v najbližjo poslovalnico.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
izračun je pravi. Torej, če je zavarovalna vsota 40.000, bi to izplačilo dobili ob ugotovljeni 100 % invalidnosti.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
Zanima me sledeče, sem nogometaš, z športom se ukvarjam že 25 let in treniram 5x na teden. V otroštvu sem prebolel Osgood-Schlatter bolezen, ki ponavadi doleti vse aktivne otroke med 11-15 letom starosti v predelu kolena. Od tega je 18 let in v tem času nikoli nisem imel nobenih težav z kolenom, sedaj pa sem skočil iz višine 1,5 m in ko sem pristal mi je stegnjeno nogo zvilo v predelu kolena še bolj nazaj(obratno smer). Sumijo, da sem si poškodoval oz nategnil, natrgal vezi itd. Čaka me magnetna resonanca in terapije. Mi lahko na podlagi tiste zadeve iz otroštva komplicirajo pri izplačilu nezgodnega zavarovanja zaradi tega omenjenega primera? Hvala za odgovor. lp
Pozdravljeni,
morebiten vpliv bolezni pri zdravljenju poškodb oz. pri nastanku trajnih posledic ugotavljamo med zdravljenjem. Zavarovalnica tovrsten vpliv ugotavlja na podlagi zdravstvene dokumentacije in v času reševanja zahtevka, pri čemer s strokovnim mnenjem sodeluje tudi pristojen zdravnik.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
Moža so na parkirišču (ne vemo kje) podrsali po zadnji levi strani avtomobila, ko je prišel na zavarovalnico so mu rekli, da naj ne bi šlo to iz parkirišča ampak iz polnega kaska, ker naj bi po njihovi presoji sam podrsal cvetlično korito, pa praska sploh ni tako globoka. Popravil naj bi: komplet zadnjo luč, stranica(L), obloga zadnjega odbijača, ščitnik zadnji, notranji ščitnik iz plastike, obloga zadnjega odbijača, skupaj z demontažo in montažo, klepar in ličar je škode le za 753,37€. Zanima me ali je to po vaši presoji pravilno in kako napišem pritožbo na zavarovalnico, ker se ne strinjam z navedenim zneskom in da gre iz polnega kaska, ker je odbitna franšiza kar visoka pa še premijski razred gre nižje zaradi tega??? Ne gre za vašo zavarovalnico zato me zanima tudi, če lahko vam pošljem sliko, da si avto ogledate?
Za odgovore se Vam v naprej lepo zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam.
Pozdravljeni,
vaš primer težko komentiramo, saj ne poznamo ozadja prav tako pa se zavarovalni pogoji zavarovalnic precej razlikujejo. O tem, kako je poškodba nastala in ali to sovpada z opisom na prijavi, presoja cenilec. Kadar je v dvomu, naj bi načeloma odločal v korist stranke. Predlagamo, da se obrnete na cenilca, ki je prevzel vaš zahtevek. Če z njegovo odločitvijo niste zadovoljni, napišite pritožbo. V pritožbi napišite natančno obrazložitev zakaj z izplačilom niste zadovoljni in koliko bi za popravilo dali sami.
Zavarovalnica Triglav se opira na stroške popravila, ki bi nastali pri pooblaščenem serviserju za posamezno znamko ter popravilu z vgraditvijo originalnih delov. Te stroške se v praksi lahko zniža, če se pri popravilu denimo uporabijo rabljeni deli.
Lep pozdrav,
Avtomobilska zavarovanja
Spoštovani,
11.04.2014 sem utrpel prometno nesrečo ko sem zaradi nepozornosti zletel s ceste.Takrat me je zabolelo desno ledveno.Opravil sem slikanje in pregled pri Kirurgu.Slikanje je pokazalo da imam zamaknjen 5 ledveni vretenec za 4 mm.Hodil sem 8x na sredno fizioterapijsko obravnavo, ter jedel protibolečinsko terapijo.26 dni sem bil v bolniškem staležu.
Danes me je klical odškodninski agent da je zavarovalnica ponudila 1500e odškodnine.Zdi se mi premalo.Zanima me Vaše mnenje.
Hvala,l.P!
Muamer
Pozdravljeni,
zavarovalnina se določi na podlagi zdravstvene dokumentacije (izvidi zdravljenja, bolniški listi, listi odsotnosti zaradi nezgode) ter na osnovi pregleda pri zdravniku cenzorju zavarovalnice, če gre za ugotavljanje trajnih posledic po nezgodi. Žal vašega primera ne poznamo dovolj, da bi ga lahko komentirali. Svetujemo vam, da se pogovorite z agentom oz. s tistim, ki je vaš primer reševal. V kolikor ugotavljate, da je znesek prenizek, se lahko na ponujeno oceno pritožite.
Lep pozdrav,
Lep pozdrav
19.6 .2014 sem se na delu v Avstriji poškodoval roko pri izvajanju pleskarkega dela stem da se mi je pri hoji zlomila pleskarska lojtra in sem pri padcu porezal levo roko .delo sem izvajal na objektu v Avstriji .
že mesec dni prosim delodajalca da mi pošlje poškodbeni list ampak nič kaj narediti ker mi zdravnica noče izdati bolniške brez teh listov in tudi junujske plače nism dobil kakšno možnost imam za odškodnino će jo delodajalec plačuje za poškodbe pri delu .
Pozdravljeni,
v kolikor vam delodajalec plačuje zavarovanje za nezgode pri delu, boste potrebovali tudi potrdilo delodajalca. Če pa je zavarovanje sklenjeno za primer nezgod 24 ur na dan, je za zavarovalnico to vseeno. Vsekakor pa je pri prijavi nezgode, potrebno priložiti tudi bolniške liste.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni, otrok star 4 leta ima sklenjeno nezgodno zavarovanje za dnevno odškodnino, invalidnost in smrt.
Pri igri si je zlomil levo zapestje – distalni radius brez premika. Naj omenim še da je levak. Dva tedna je imel mavec nato še 10 dni okrevanja-brez športnih aktivnosti.
Od zavarovalnice smo dobili odgovor, da ni upravičen do nobene invalidnosti. Ali se lahko pritožim na podlagi kategorizacije poškodb: Kategorizacija po Fischer-ju ali Kategorizacija po MKF?
Prosim za podatek v katero kategorijo spada omenjena poškodba po teh dveh lestvicah in kolikšno višino odškodnine lahko na podlagi kategorizacije po Fischerju pričakujem?
v pričakovanju vašega odgovora, lep pozdrav Mateja
Pozdravljeni,
pogoji za oceno in določitev trajne invalidnosti so določeni v zavarovalni pogodbi oziroma v splošnih pogojih za zavarovanje oseb. Te pogoje določi vsaka zavarovalnica posebej in se lahko od zavarovalnice do zavarovalnice tudi razlikujejo, zato vam težko odgovorimo, ali bi vam zavarovalnica priznala zavarovalnino za primer invalidnosti.
Kategorizacij, ki jih omenjate, naša zavarovalnica ne uporablja, zato vam prav tako ne moremo odgovoriti, kako je tovrstna poškodba obravnavana v teh dveh lestvicah. Načeloma pa velja, da se v pritožbi lahko sklicujete samo na kategorizacijo, ki jo uporablja vaša zavarovalnica. Če torej tudi vaša zavarovalnica ne uporablja nobene od teh kategorizacij, pritožbe na podlagi njih najbrž ne bo priznala.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
v primeru, da želite škodo uveljavljati iz naslova nezgodnega zavarovanja, preverite pogoje svoje zavarovalne pogodbe. V Splošnih pogojih Zavarovalnice Triglav namreč primeri, ki se pripetijo pri operativnih posegih oz. vseh medicinskih posegih zaradi bolezni, ne štejejo za nezgodo in torej kritja v okviru nezgodnega zavarovanja ni.
Če pa bi uveljavljali odškodnino iz naslova zavarovanja odškodninske odgovornosti izvajalca storitve, je potrebno ugotoviti, ali je do neželjene posledice prišlo zaradi nestrokovnega ravnanja osebja. Zdravstvena ustanova je za to odškodninsko odgovorna in običajno za take primere tudi zavarovana. Če pa je kap možna posledica posega, ki nastane kljub potrebni skrbnosti zdravstvenega osebja (medicinski zaplet), izplačilo odškodnine ni mogoče.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
15.10 sem si poškodovala stopalnico in imela sem operacijo tetive brevis. V bolniškem staležu sem do sedaj že 11 mesecev, zanima me kako je z izplačilom dnevne odškodnine? Ali je res da se izplača samo 200 dni, kaj pa za ostale dni če si na bolniški že skoraj eno leto pa vendar zdravljenje še ni zaključeno. Zavarovanje imam sklenjeno pri zavarovalnici Maribor. Za odgovor se vam lepo zahvaljujem.
Tatjana
Pozdravljeni,
pogojev omenjene zavarovalnice ne poznamo, zato težko komentiramo vaš primer. Svetujemo vam, da preverite Splošne pogoje zavarovanja, kjer je opredeljeno v katerih primerih pripada dnevno nadomestilo in tudi morebitne omejitve. V pogojih Zavarovalnice Triglav je izplačilo omejeno na največ 200 dni.
Lep pozdrav,