Pozdravljeni !
Pred kratkim sem si porezal prst, ter dobil 5 šivov. Od tega je minilo 15 dni in 17 dan dam šive ven. Rana celi dobro, vendar sem si pri tem poškodoval živec, kajti na blazinici prsta ne čutim oz. čutim zelo slabo. Sem nezgodno zavarovan in dobim odškodnino(za čas dokler imam šive), vendar me zanima ali se da v mojem primeru dobiti % invalidnosti, ter ali mi pripada kakšna odškodnina za poškodbo živca?
Hvala vnaprej za vaš odgovor!
Lp
Pozdravljeni, tudi pri nas so podobne težave.
Sin se je poškodoval v prometni nesreči v avtomobilu kot sopotnik. Star je bil 5 let in je utrpel hudo telesno poškodbo noge. Bil je 2x operiran.
Zavarovalnico tilia terjamo za vsoto iz naslova avtomobilskega zavarovanje AO+.
Iz njihove strani smo naleteli na grozno obnašanje. Po dveh pritožbah so nakazali minimalno vsoto in dali jasno vedeti da se ne premaknejo več niti za cent. Ostane nam le še tožba.
Naj omenim da vse od začetka ureja moj odvetnik.
Naj povem da sem zgrožena nad takšnim obnašanjem. Zavarovalna premija je bila zelo visoka, skoraj ni možno večje potem pa naletiš na takšno obnašanje.
Kako lahko človek potem še zaupa kakšni zavarovalnici? Uplačaš maximalno potem pa nazaj (ko res potrebuješ) ne dobiš nič.
Če je imel kdo podobne težave ga prosim za mnenje in hvala.
Pozdravljeni,
svetujemo vam, da po končanem zdravljenju prijavite škodo ter zraven priložite še vso zdravstveno dokumentacijo, iz katere je razvidno zdravljenje poškodbe ter seveda njene posledice. Zavarovalnica bo na podlagi vsebine vaše sklenjene pogodbe in v skladu s pripadajočimi splošnimi pogoji pristopila k rešitvi primera. Glede na vašo pogodbo bo zavarovalnica tudi izplačala dnevno nadomestilo za čas nesposobnosti dela oz. za čas šivov. Če bo zavarovalnica ugotovila, da je poškodba pustila takšne posledice, ki bi jih ocenjevali po tabeli invalidnosti, bo v skladu z določili te tabele izplačala zavarovalnino. V takšnih primerih vas lahko zavarovalnica povabi tudi na dodaten zdravniški pregled.
Lep pozdrav,
Oddelek nezgodnih zavarovanj
Pozdravljeni,
žal nam je za vašo slabo izkušnjo. Primer težko komentiramo, ker ne poznamo ozadja in pogojev vaše zavarovalne pogodbe. Forum pa je vsekakor pravo mesto za izmenjavo izkušenj z drugimi uporabniki in kakšne vzpodbudne besede.
Lep pozdrav,
Alenka Bešter
Upravljanje digitalnega nastopa
Spostovani!21.8.sem v sluzbi padla in si pri padcu poskodovala zapestje,na bolniski sem bila do 19.12,med tem sem opravila 20 terapij,a ker se vedno ni bilo vredu z roko so me napotili na emg pregled k nevrologu,z 31.12 se mi je pogodba iztekla,na zavarovalnico triglav sem vlozila zahtev,po opravljenem emg katerega imam sele konec januarja moram dostavit se emg izvid,zanima me ali po polici nezgodnega zavarovanja firme dobim tudi odskodnino ali mi pripada samo dnevno nadomestilo,lp.
Pozdravljeni,
zavarovalnica bo lahko korektno ugotovila obseg vseh svojih obveznosti šele potem, ko bo vaše zdravljenje v celoti zaključeno. Pri tem bo upoštevala tudi izvid EMG preiskave, na katero ste naročeni. Da bi lahko odgovorili na vaše vprašanje o dnevnem nadomestilu oziroma kritjih, ki vam pripadajo, pa bi morali videti vašo polico, iz katere je razvidno, kateri riziki so zavarovani pod katerimi pogoji ter morebitna druga posebna določila. Zato vam svetujemo, da se obrnete na strokovnega sodelavca, ki vašo zadevo obravnava. V vsakem primeru pa prekinitev zaposlitve na izplačilo zavarovalnine ne bo vplivala, če se je nesreča zgodila v času, ko ste bili v podjetju še zaposleni in nezgodno zavarovani.
Lep pozdrav,
Služba za nezgodna zavarovanja
Pozdravljeni!
Februarja 2012 sem si poškodoval na smučanju koleno. Opravil sem pregled pri zdravniku(ki me je operiral) ter MR kolena kjer so ugotovili rupturo sprednje križne vezi. Oktobra 2013 sem mel operacijo kjer so mi rekonstruirali novo vez. Po treh mescih sem zopet začel delati. Zdaj pa me zanima če lahko dobim tudi kaj za trajno invalidnost ali samo dnevno nadomestilo ?. Imam nezgodno zavarovanje pri Triglavu.
Pozdravljeni,
najprej naredite prijavo nezgode in zraven priložite vso zdravstveno dokumentacijo. V primeru, ko gre za raztrganje in rekonstrukcijo vezi, zavarovanca povabimo na zdravniški pregled in ocenimo morebitno trajno invalidnost. Šele na podlagi pregleda lahko ocenimo, ali je bila poškodba v celoti sanirana oziroma ali obstaja razlog za izplačilo odškodnine za trajno invalidnost.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
23.11 sem imala prometno nesrečo, ki jo je povzročil pijan voznik, in še pobegnil iz kraja nesreče. V avtu je bila tudi petletna hčerka. Zaradi bolečin sem obiskala dežurnega zdravnika naslednji dan. Hčerka ni bila poškodovana, tudi nobenih težav ni kazala, zato je k zdravniku nisem peljala. A vendar so se težave pričele nekje teden dni po nesreči. Pričele so se hude nočne more, nespečnost…zato sem jo k pediatru peljala 12.12, kjer sva tudi dobile napotnico za psihologa. Pri psihologu sva bile naročene 7.1. Medtem so more že izginile, vendar sva psihologa vseeno obiskale. Zdravstvena dokumentacija je, vendar zavarovalnica noče izplačati odškodnine za otroka, ker je bila pri zdravniku šele 12.12. Pa vendar jaz nisem mogla vedeti, da bo čez teden dni po nesreči dobila nočne more. Če bi kakšne težave že prej kazala, bi jo že prej odpeljala k zdravniku.
Kako je zdaj s tem? Odvetnica pravi, da ne bo ni, ker ni bila v 24h pri dežurnem zdravniku.
Hvala za odgovor, lp.
Pozdravljeni,
pri vsaki poškodbi je potrebno dokazati, da je njen vzrok ravno prometna nesreča. Ne gre za to, da zavarovalnica ne bi želela izplačati odškodnine zaradi tega, ker niste obiskali zdravnika v roku 24 ur, vendar se s časovnim zamikom zmanjšuje možnost dokazovanja, da je nek oddaljeni dogodek vzrok za zdravstvene težave.
Lep pozdrav,
Služba za zavarovalno pravo
zdravo. pred 2 letoma sem imel počen prst na roki, en mesec sem bil v bolniški, sedaj po 2 letih prsta še vedno ne morem pokrčiti, ali lahko zahtevam odškodnino zaradi invalidnosti, in na koga se morem to obrniti, ali na zavarovalnico ali do osebnega zdravnika? sem nezgodno zavarovan, takrat sem dobil odškodnino za nezgodo, glede na bolniške dni. ali mi sedaj še kaj pripada? lp.
Pozdravljeni,
če ste zdravljenje že zaključili, prijavite škodo na vaši zavarovalnici ter zraven priložite še vso zdravstveno dokumentacijo, iz katere je razvidno zdravljenje poškodbe ter seveda njene posledice. Zavarovalnica bo na podlagi vsebine vaše sklenjene pogodbe in v skladu s pripadajočimi splošnimi pogoji pristopila k rešitvi primera. Če bo zavarovalnica ugotovila, da je poškodba pustila takšne posledice, ki bi jih ocenjevali po tabeli invalidnosti, bo v skladu z določili te tabele izplačala zavarovalnino. V takšnih primerih vas lahko zavarovalnica povabi tudi na dodaten zdravniški pregled.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
Pred 1 letom sem utrpel trojni zlom nosu,drug dan sem takoj imel operacijo in korekcijo nosu to je bilo konec aprila lanskega leta,nos ni najbolj naravnan in je vidno in imam tezave pri dihanju se posebej po zimi..imam nezgodno zavarovanje pri zavarovalnici merkur..sedaj pa me zanima do cesa sem upravicen in kdaj?
Lp in hvala za odgovor
Pozdravljeni,
kot smo pisali že zgoraj, po končanem zdravljenju na vaši zavarovalnici prijavite nezgodo ter zraven priložite še vso zdravstveno dokumentacijo, iz katere je razvidno zdravljenje poškodbe ter seveda njene posledice. Zavarovalnica bo na podlagi vsebine vaše sklenjene pogodbe in v skladu s pripadajočimi splošnimi pogoji pristopila k rešitvi primera. Če bo zavarovalnica ugotovila, da je poškodba pustila takšne posledice, ki bi jih ocenjevali po tabeli invalidnosti, bo v skladu z določili te tabele izplačala zavarovalnino. V takšnih primerih vas lahko zavarovalnica povabi tudi na dodaten zdravniški pregled.
Zavarovalnina, ki jo prejmete za poškodbo, je odvisna od višine zavarovalne vsote na vaši polici za nezgodno zavarovanje in obsega posledice nezgode.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni.
Tudi jaz sem pred 1 letom utrpel trojni zlom nosu,drug dan sem takoj imel operacijo in korekcijo nosu to je bilo konec marca lanskega leta, tudi meni niso nosu najbolj naravnali in je to tudi vidno..imam prav tako kot gospod zgoraj nezgodno zavarovanje pri zavarovalnici merkur,mesečno plačujem 30 eur in imam 15 evrov dnevnega nadomestila in 60.000 nezgode..zanima me do česa sem upravičen in koliko bi naj zato približno dobil odškodnine? v čem je razlika med odškodnino in invalidnino(šteje tu zraven očiten videz nenaravnanega mojega nosu in površnost kirurgov)
Hvala za odgovor
LP
Matej
Pozdravljeni,
znesek dnevnega in bolnišničnega nadomestila je odvisen od dnevov, ki ste jih preživeli v bolnišnici ter dnevov, ko ste bili odsotni od dela.
Če bo zavarovalnica ugotovila, da je poškodba pustila takšne posledice, ki bi jih ocenjevali po tabeli invalidnosti, bo v skladu z določili te tabele izplačala tudi zavarovalnino za invalidnost. Znesek zavarovalnine za invalidnost je prav tako odvisen od obsega poškodbe.
Pri nezgodnem zavarovanju ne gre za odškodnino temveč za dnevno in bolnišnično nadomestilo ter invalidnino. Invalidnina je popolna ali delna trajna izguba splošne delovne sposobnosti, kot posledica nezgode.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
lani je imel sin operacijo na vratu. Takoj naslednje dni po operaciji je čutil bolečine v predelu rame, lopatice in ključnice. Zdravniki so ugotovili da so mu mišice na rami, lopatici oplahenle in to je bila posledica bolečin. Predpisali so mu taprvo 10 fizioterapij, nato še 10 fizioterapij in nato še 10 fizioterapij. Roke ne more več iztegniti v določenih položajih.
Zanima me če je opravičen do oškodnine, glede na to da ima življensko zavarovanje?
Lp
Pozdravljeni,
če je bilo zdravljenje povezano z nezgodo, torej poškodbo po nezgodi, in če je k življenjskemu zavarovanju priključeno tudi dodatno nezgodno zavarovanje, lahko vložite prijavo nezgode skupaj s celotno zdravstveno dokumentacijo. V primeru, da dodatnega nezgodnega zavarovanja nimate, niste upravičeni do izplačila zavarovalnine za primer negode.
Predlagamo vam, da natančneje preverite sklenjeno zavarovalno polico in pogoje oziroma se obrnete na zastopnika, s katerim ste sklenili zavarovanje.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
Hči je bila sopotica v mojem OA, ki ga je vozil njen fant. Zaradi utrujenosti je zapeljal izven vozišča kjer je trčil v betonsko korito. Sprožila sta se oba airbaga. Na kraju je bila tudi Poliicija, ki je opravila preizkus voznika z alkotestom (neg) in napisala Zapisnik o prom. nesreči. Hči je zaradi bolečin v rokah, trebuhu, čeljusti, vratu odšla na urgenco kjer je bilo ugotovljeno, da ima izvin vratne hrbtenice in druge manjše udarce in bolečine. V vozilu so po zav. polici zavarovani tudi potniki v njem.
Hči je izredna študentka tako, da si študij (drag) plačuje sama in mora zato tudi delati preko št. servisa.
Zaradi navedenih poškodb oz. bolečin pa sedaj ne more delati.
Zanima me ali je upravičena do odškodnine od prom. nesreče in kako je z dnevnim izpadom iz službe v primeru študentskega dela.
Za odgovor se Vam lepo zahvaljujemo in Vas lepo pozdravljamo. Dušan
Pozdravljeni,
če je podano dejansko stanje, kot je opisano v vašem vprašanju, lahko potnica uveljavlja izplačilo odškodnine iz naslova obveznega zavarovanja avtomobilske odgovornosti voznika. Predlagamo, da po končanem zdravljenju pri zavarovalnici, kjer ima voznik sklenjeno zavarovanje avtomobilske odgovornosti, vloži odškodninski zahtevek in zraven priloži vso zdravstveno dokumentacijo, iz katere je razvidno zdravljenje poškodbe in vse posledice ter dokazila o ostali škodi, tudi izgubljenem zaslužku. Višina odškodnine se določi na podlagi zdravstvene dokumentacije in vseh okoliščin primera. Če je zavarovanje sklenjeno pri Zavarovalnici Triglav, d.d., lahko zahtevek vloži na posebnem obrazcu.
Lep pozdrav,
Služba za zavarovalno pravo