Najdi forum

Odšel si, med angele

IN prišel je dan, dan, ki sem se ga najbolj bal, obenem pa veselil. Odšel je od nas v 64 letu starosti,V nedeljo-29.junija ob 4 zjutraj. Boril se je do zadnjega trenutka, vendar je bil njegov boj zaman, trpljenje in bolečine so bile nečloveške…

Napišem kaj več, ko bom lahko.

“Kjerkoli si, povsod sem jaz s teboj, povsod je s tabo moj pozdrav in kjer sem jaz si tudi ti z menoj…”

Odpočij se, moj zlati oče.

Iskreno solžalje, Miklavž! Pa naj ti zapišem še to,kar si povedal že sam: kolikor je velika bolečina ob izgubi, toliko je veliko olajšanje, da človek ne trpi več! V večini primerov si ne zatiskamo oči pred neizbežnim in zato nam je tolikanj bolj hudo videti vnaprej izgubljeni boj človeka! In ko je boj izgubljen, ko je tudi poslednja bitka zaključena, si oddahnemo zato, ker je zaključeno tudi človekovo trpljenje in ker ta borba človeku odvzame tisti del njegovega dostojanstva, ko si mora priznati, da ni več možno dobiti bitke. In predaja sama vrne tudi dostojanstvo, ki ga človeku trpljenje v veliki meri odvzame.

Miklavž, oče je našel mir! In vračilo dostojanstva. Naj počiva v miru! Ti se pa le oglasi, ko boš našel čas in voljo in ko boš v sebi našel tudi tisti težko pogrešljivi mir …

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

Iskreno sožalje, Miklavž!

Dragi Miklavž!

Kako lepo si opisal slovo od očeta. Navsezadnje si se kot sin lepo poslovil in tudi izpovedal svojo bolečino.
Ne morem pa verjeti, da ob vseh teh solzavih, žalostnih komentarjih ob ozgubi bližnje osebe, se oglašajo osebe , da izpovedo svojo bolečino, ja……..svojo bolečino, tebi, ki je umrl ljubljeni oče, pa sva izrazili sožalje le dve osebi.
Žal globoko v meno tli spoznanje, da žalujemo, se topimo od žalosti le takrat, ko smo sami prizadeti, ko sami pristanemo v luki žalosti in trpljenja, čakamo, da tudi drugi vidijo, kako nam je hudo, drugače na ta forum sploh ne bi stopili, ne bi imeli kaj povedati. Trpljenje drugih nas ne zanima! Tako nekako izgleda vse to!

Miklavž, dober človek si, želim ti vse naj……….

Iskreno sožalje!

PALOMA

Latha2,pozdravljena.
Če dobro prebereš,je vsak izrekel sožalje tudi Miklavžu..in jaz izrekam globoko sožalje,ob izgubi dragega očeta.
Ta forum je zato,da se to izreče,četudi se kdo poglobi-izlije svojo bolečino hkrati..kar je dobro.
Ni potrebe po zajedljivosti,ker to mene odvrača od pisanja bolečih,po tvoje ‘solzavih’ zgodb..upam,da si s tem načinom pisanja,prizadela samo mene..lepo pozdravljena.

Raje se ti poglobi v svoje pisanje!

pozdravljena ********** z dne 18.7.08 ob 9.09

Nikogar nisem želela prizadeti. Pred kratkim je ena gospa ob izgubi napisala podobno……vsem se mudi, nikogar ne zanima moja stiska itd……
Vem, da si eni želijo ob izgubi prijazno besedo , drugi se zaprejo kot školjke……Velikokrat preberem, kako se zahvaljujejo za prijazne besede…
Tudi mene ne bo nihče prepričal, da stisko, ki jo doživljam jaz, doživljajo tudi drugi. Ne! Lahko mi izrečejo prijazno besedo, me potolažijo, to je tudi vse. In temu je namenjen tudi forum. Je pa je očitno, da si v svoji žalosti vzela popolnoma osebno.
Veš, nekaj osebnega bom napisala. Pred leti je hudo zbolela moja osemletna hčerka, Nikoli ne bom pozabila svojih sodelavk, ki so jim oči sijale od zadovoljsva. Srce se mi je skrčilo, ko sem jih pogledala v oči. Ena je celo rekla: vsak je kaznovan!.
Moja hčerka je preživela s posledicami, tudi tej sodelavki, ki je 8 ur na dan pripovedovala o svojjima otrokoma – hčerki in sinu, so kmalu nastopile zdravstvene težavi. Še danes vidim njene proseče, žalostne oči v strahu, kaj bo njenemu otroku.?? Jaz ji nisem rekla: vsak je kaznovan! In tega ne bom pozabila nikoli in zato je v moji podzavesti nekaj, kar me sili, da težko komu verjamem- pravzaprav nikolur več ne verjamem!

Pozdravljena Latha2,

tudi mene si nehote prizadela s svojimi besedami, vendar sedaj, ko sem prebrala, kar si napisala te razumem. Jaz sem se tudi zaprla, vem da ni prav, vendar ne morem iz svoje kože.

Kar se pa tiče sodelavk se pa držim načela, da sodelavcev in žlahte ne moreš izbirati, prijatelje pa lahko.

lp
B.

Latha2,pozdravljena!

bb18, je lepo povedala tudi svoje videnje..hvala bb18.

Draga Latha2..saj o tem sem jaz pisala..da okolje privošči..žarijo jim oči,ko je komu (ne samo meni hudo).

Jaz te popolnoma razumem,o čem govoriš! Ko je umrl oče mojega otroka,je “moja družba” bila prepolna cinizma,prav tako,kot ti opisuješ sodelavke..isto..isto..in sem si prisegla,da mojih solza,žalosti…ne bodo več videli..
Žal mi je,Latha2,zate.Tvoje bolečine ne more nositi nihče, jo pa razumem.
In dobra oseba si,ker nisi sodelavki vrnila..zelo dobra oseba!

Prosim,ne zameri mi kaj. Hvala,ker si se oglasila..lepo.
Jaz,kljub vsem negativnostim,in bolečini,ki jo namerno sprožajo,ko nam je najhuje,kljub temu,imam vero v ljudi..ne več istim,ki so me prizadeli,ampak naprej..naprej..imam jo. Vero v ljudi. V dobroto. Poizkusi
Latha 2..želim ti, da boš prijetno presenečena..Lepo te pozdravljam..***

Latha2!
Premišljujem, premišljujem, kako si mogla prizadeti tukaj toliko oseb, ki žalujejo za svojimi dragimi??? Nekateri zmorejo napisati svojo bolečino, se pogovarjati in eden drugega tolažiti in sočustvovati z vsemi. Nekateri samo berejo, z vsemi sočustvujejo, svojo bolečino o izgubi svojih dragih, pa ne morejo napisati.

Ti si prvič prišla tukaj 04.07.2008, sožalje izrekla samo Miklavžu.
Nikomur drugemu, kljub temu, da jih tukaj mnogo žaluje!
Tukaj spodaj je zapisano, samo Miklavžu.

14.07.2008, si se zopet pojavila.
Z zgornjim žaljivim tvojim pisanjem, si mnogo žalujočih tukaj prizadela.
Nikomur nisi izrekla sožalje.

Končno si le eni žalujoči tukaj uspela izreči sožalje in to:
17.07.2008 ob 18:46 “Zarji1”, se tam še malo opravičiti in pojamrati.
Tam je tudi razbrati, da je 18.07.2008 obletnica že davno umrle tvoje mame.
In prav na dan obletnice smrti tvoje mame, si bila zmožna zabrusiti prvi užaljeni tukaj, “Raje se poglobi v svoje pisanje!”

Dve žalujoči sta se oglasili in obrazložili, da z vsemi sočustvujejo.
Prva se je oglasila 18.07.2008 09:09.
Še isti dan, 18.07.2008 21:16, si ji zabrusila:
“Raje se poglobi v svoje pisanje!

Latha – 20.07.2008 12:59, si se začela opravičevati in navajati svoje težave, ki jih imaš s sodelavkami. Za tvoje težave, ki jih imaš s sodelavkami, niso krivi tukaj žalujoči, to bi lahko vedela!

20.07.2008 13:58, se je oglasila še “bb18, se je tudi počutila prizadeto.
Napisala ti je “poučijoč” odgovor.

Koliko je vseh prizadetih tukaj zaradi tvojega pisanja, se pa ne ve!
Od takrat se nisi pojavila več tukaj. Pisala si pa tudi še po drugih forumih.

LATHA –
Vsekakor pa nisi nedolžna ovčica, znaš kar dobro obdelati nekatere.
Na enem forumu si napisala “28.06.2008 ob 18:30”, samo delček neprimernega TVOJEGA PISANJA JE TUKAJ:

“””- paradajzarji požrite se med seboj…
– samo še en mandat želim JJ, da počisti ta umazani balast, ki se je v 60-letni zgodovini zgrnil nad slovenski narod ….
– in da bi priden in delovni narod nagrajen za svoje delo in prenehal hraniti levuharje in njihove rodove /so nesmrtni/……..
-na vseh forumih zasmrajate, spletkarite … ste popolnoma nesposobni, da še kdaj vodite slovenski narod ….
– ker ste drhal drhal!!!”””

NI LAHKO BITI TVOJA SODELAVKA/VEC!

ISKALNIK JE ZAKON, Latha, vpiši svoje ime, klikni: na vse forume in klikni na zadnje leto, da boš videla kaj si pisala. Kako si pikra! NEMOGOČA SI!!! Znaš prizadeti ljudi!
http://med.over.net/forum5/search.php?f=46&gt

Vsem tukaj želim miren prehod v leto 2009, vse dobro!
Mir z vami!

madona, eni pa imate čas ukvarjat se z drugimi……..

Svetujem, da se greste kregat na kak drug forum – ja lahta, ti si pa res en podn, tako da verjamem da sodelavke s tabo težko shajajo in ti tudi kaj privoščijo-slabega seveda

New Report

Close