Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

tako, danes po razgovoru z ginekologinjo mi je tokrat dala za prenos zamrznjenčka Femaro in ne Estrofema.  Sem že pisala na reprodukcijo za aktivacijo napotnice. Menstruacijo pričakujem v teh dneh, torej to pomeni, da bom že sedaj verjetno začela z UZji?

@fruty9 verjetno bodo napisali, da javiš prvi dan M potem pa takrat določijo kdaj prideš na sprejem in prvi UZ.

Jaz sem pa danes dobila M, tako da grem v nedeljo na Uz, v Mb. Prvi postopek, kratki protokol. Mi lahko katera pove ali v nedeljo dobim injekcije? Kdaj si jih pa začneš dajat? Koliko dni je odvisno od odziva nanje?

Odgovor na objavo uporabnika
Katkixa, 30.08.2024 ob 07:19

Jaz sem pa danes dobila M, tako da grem v nedeljo na Uz, v Mb. Prvi postopek, kratki protokol. Mi lahko katera pove ali v nedeljo dobim injekcije? Kdaj si jih pa začneš dajat? Koliko dni je odvisno od odziva nanje?

Ne vem ali se v MB in LJ ti protokoli toliko razlikujejo…tako da tole morda ne bo pomagalo tebi, bo pa mogoče kateri v LJ…

Jaz sem imela kratek protokol v LJ. Po prvi M sem prišla samo na “administrativni” sprejem (brez UZ). Nato pa sem na prvi dan naslednje (druge) M prišla po vse injekcije, ki sem si jih pričela dajati od 2. dne  dalje. Prvi UZ je sledil na 9. dan. Od takrat dalje potem spremljajo stanje, zna biti pri vsaki malo drugače. No, jaz sem imela UZ še enkrat na 11. dan, 12. STOP in dva dni kasneje punkcija.

@Katkixa ste imeli tudi kontracepcijske tabletke? V Mb je ponavadi tako, da se pred samim postopkom jemlje kontracepcijske tabletke, dobi se tudi nek protokol, kjer piše datum prvega ultrazvoka in okviren datum punkcije.. prvi ultrazvok je med samo M, takrat se tudi prejme injekcije in se isti dan začne pikanje.

V ponedeljek imam  punkcijo v MB. , kako poteka?  Imaš lahko telefon pr seb?

Ne, nisem imela tabletk. Dobila sem samo navodila kdaj naj pridem glede na to kateri dan bom dobila menstruacijo.

Pozdravljene punce,

Nosecnost po ivf-u se je v 9. tednu žal končala s splavom. Žalostna.

Ali katera ve, kako dolgo moram po splavu v Mb čakati na novi postopek?

Srečno in vsem želim pluske in sončke, ki pridejo v vaše življenje

Zdravo,  mene pa zanima,  če pokličejo iz MB, če se ne razvije?

Pikica638 žal mi je, veeelik objem ti pošiljam. Vsega doživimo in preživimo na poti do malih sončkov. Upanje do srečnega konca zgodbe pa ostane.

Vprašanje za tiste, ki ste menjavale kliniko in ste izpolnjevale Izjavo o predhodnih postopkih OBMP – tam ko moraš napisat datum – a je to datum sprejema (ker meni takrat v ZVem piše storitev izvedena) ali je to datum punkcije ali kaj drugega??

Hvala za pomoč ?

Ali mogoče katera ve, koliko časa je veljavna napotnica, ki ti jo aktivirajo za prenos zamrznjenčka? Po Dabrostonu bi morala dobiti M, vendar je nisem, test nosečnosti negativen in sedaj se bojim, da mi bo v tem času, ko bom čakala na M, pretekla veljavnost. (Sprašujem za Lj.)

Sem zrihtala, do pol leta je veljavna napotnica.

Sedaj pa me zanima, ali imam pravico v času zdravljenja OBMP, zahtevati laparoskopijo. Imam težave, ki se mi vlečejo že 2 meseca. Sem pisala v Leonišče, da bi se naročila na pregled k svoji ginekologinji, pa so mi odgovorili, da ker težave niso v povezavi s samim postopkom, naj kontaktiram svojo osebno ginekologinjo. To sem tudi storila in se ji zdi čudno, da so me napotili nazaj na primarno raven, saj sem vendar vključena v OBMP.

V ponedeljek bom osebno kontaktirala ginekologinjo, ki me vodi v postopku. Ampak pomojem bi mi morali narediti laparoskopijo. Kaj menite?

Punce dajo v Lj vedno za prenos zamrzjenčka Amalgen namesto Utrogestana? 2×400…to je potem povečan odmerek kot pa Utrogestan po svežem prenosu (3×200).

@zasanjana90x672, jaz sem imela po prenosu zamrznjenčka utrogestan, tako kot pri svežen prenosu.

@zasanjana90x672, tudi jaz sem v LJ za ? dobila Utrogestan 3×1/dan.

Pupa06 hvala, nekako kar gre, se zdravim s časom 🙂

Vsak dan je lažje, so me dali v čakalno vrsto v Mb – če pa kaj se pa učimo potrpežljivosti…

Vse dobro vsem bodočim mamicam 🙂

Jaz sem spomladi letos v LJ dobila Amalgen 2*400 in tokrat, ko spet čakam prenos, enako. Lani sem dobila pa Utrogestan 3*200. Izgleda so povečali odmerke progesterona.

zasanjana90x672, 05.09.2024 ob 16:30

Punce dajo v Lj vedno za prenos zamrzjenčka Amalgen namesto Utrogestana? 2×400…to je potem povečan odmerek kot pa Utrogestan po svežem prenosu (3×200).

Ja, zgleda so vmes zamenjali. Pri prvih dveh prenosih sem imela Utrogestan, sedaj že tri prenose Amelgen. Vsi prenosi zamrznjenčkov. Meni je Amelgen bolj všeč, ker je odmerek samo 2x na dan in tudi manj packarije je kot pri Utrogestanu.

fruty9, 05.09.2024 ob 12:34

Sem zrihtala, do pol leta je veljavna napotnica.

Sedaj pa me zanima, ali imam pravico v času zdravljenja OBMP, zahtevati laparoskopijo. Imam težave, ki se mi vlečejo že 2 meseca. Sem pisala v Leonišče, da bi se naročila na pregled k svoji ginekologinji, pa so mi odgovorili, da ker težave niso v povezavi s samim postopkom, naj kontaktiram svojo osebno ginekologinjo. To sem tudi storila in se ji zdi čudno, da so me napotili nazaj na primarno raven, saj sem vendar vključena v OBMP.

V ponedeljek bom osebno kontaktirala ginekologinjo, ki me vodi v postopku. Ampak pomojem bi mi morali narediti laparoskopijo. Kaj menite?

Čudno, da te na kliniki že v štartu niso dali na dodatne preiskave. Mene je še pred prvim postopkom dala na histero in laparo, da takoj izključijo ali ‘popravijo’ kakšne nepravilnosti (imam dr. Požlep). Dober plan, da kontaktiraš gin. na kliniki, da se pogovorita o tej opciji. Držim pesti!

New Report

Close