Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Pozdravljene,

V petek sem bila na 1 UZ za prenos ? zarodka. Ker so mi že v 1.postopku pri ? ugotovili, da imam polip na maternici, ampak takrat so rekli, da naj nebi nič motil vgnezditev (potem neuspešen še 2.postopek, sveži prenos),sem sedaj naletela na super ginekologinjo, ki pa ja na UZju ni bila samo “sleci in obleci”, se je odločila, da mi da napotnico za histeroskopsko operacijo. No zdaj me pa zanima, kako je s samim postopkom? Ali boli, koliko časa traja, kateri dan ciklusa se gre na to zadevo itd? Hvala za odgovore, veliko sreče vam želim ????

@Sončica36 jaz sem bila v Postojni, tam poteka histeroskopija v splošni anasteziji, kako uro po posegu sem imela krče kot pri M, nato so bolečine popolnoma prenehale. Operacijo sem imela 8 dan cikla, zjutraj sem prišla tešča v bolnico, so me sprejeli, okrog 9:30 sem šla v operacijsko, okrog 10:00 sem bila že nazaj v sobi, domov sem šla isti dan ob 14h. Operirana sem bila v četrtek, v ponedeljek sem šla normalno v službo, pa imam terensko delo – ni bilo nobenih težav.

Punce..prenos zamrzjenčka v Lj. Je še vedno prvi UZ 10.dan ciklusa? Seveda pri rednih ciklusih in v spontanem prenosu. Hvala

Pozdravljene,

za informacijo, če kateri pride prav: v MB za nove prenose zamrznjenčkov sprejemajo, če je prvi dan menstruacije po 18.8. (če je bil prvi dan 16.8., je treba čakati naslednji cikel).

Imam pa še vprašanje, ali ima katera izkušnje s povišanim prolaktinom? Ali se je možno h kakšnemu endokrinologu naročiti samoplačniško? Normalne čakalne dobe so pribl. pol leta.

Prolaktin sem imela povišan že lani, vendar po preiskavah glave ni bilo naslednjega koraka. Zdaj mi ga je ponovno testirala osebna ginekologinja in mi dala napotnico dalje, saj je še vedno povišan.

Odgovor na objavo uporabnika
Lanog, 20.08.2024 ob 08:55

Pozdravljene,

za informacijo, če kateri pride prav: v MB za nove prenose zamrznjenčkov sprejemajo, če je prvi dan menstruacije po 18.8. (če je bil prvi dan 16.8., je treba čakati naslednji cikel).

Imam pa še vprašanje, ali ima katera izkušnje s povišanim prolaktinom? Ali se je možno h kakšnemu endokrinologu naročiti samoplačniško? Normalne čakalne dobe so pribl. pol leta.

Prolaktin sem imela povišan že lani, vendar po preiskavah glave ni bilo naslednjega koraka. Zdaj mi ga je ponovno testirala osebna ginekologinja in mi dala napotnico dalje, saj je še vedno povišan.

@Lanog tudi jaz sem imela povišan prolaktin, pa so me dali na prolaktin ritem. Ko ti na pol ure vzamejo kri, vse skupaj 3x.pa sem imela prvič visokega, potem je pa padal in zadnja 3 vrednost je bila OK. So vas dali na to tudi?

Ker jaz vem, da imam povisanega, ker me je strah igel od nekdaj. In imaš mnda tudi povisanega zaradi tega lahko.

@Sončica36 meni so isto pred prenosom zamrznjenčka odkrili polip in me poslali na ambulantno histeroskopijo. To je poseg brez anestezije, je sicer malo neprijetno ampak zelo hitro mine. Bila sem v Postojni in naletela na enega super zdravnika, ki je sam predlagal, da bi hkrati naredil še scratching maternice. Mogoče naj poskusijo narediti tudi tebi. Ni nujno, da to kaj pripomore, ampak zakaj pa ne bi probali še to.

@Pupa06 jaz sem v MB vzela splošno anestezijo. Je zelo kratkotrajna, vse skupaj te uspavajo za 10-15 minut. Zakaj bi te bilo strah in bi bila cela zakrčena od strahu. O samem postopku te Anastazije sem pisala že pred časom. Poglej na tem forumu za nazaj. Jaz verjamem, da ves ta strah lahko vpliva tudi na kvaliteto pridobljenih jajčnih celic. Kar se pa drugih nasvetov tiče, pa paziti na prehrano, da je res uravnotežena, poskrbeti za zadostno prehranjenost svojega telesa z mikrohranili (Vitamin D, folna kislina, dovolj zalog železa, jemat omega 3). Jaz sem vsa ta mikrohranila pri sebi optimizirala in zanosila v prvo.  Čeprav nekateri v to ne verjamejo, je dejstvo, da telo zarodka ne bo sprejelo, če že za svoje optimalno delovanje nima dovolj hranil. Od naše prehranjenosti z mikrohranili je odvisno tudi delovanje naših hormonov. Zarodek je kot en parazit, ki nam kasneje jemlje hranila. V tujini na klinikah za neplodnost dajejo temu večji poudarek, zato imajo pa tudi boljšo uspešnost postopkov. Vendar ne dodajati na pamet. Potrebno je najprej testirati na krvi in potem ciljano dodajati toliko, kot rabi naš organizem. Zato je smiselno, da se s tem začne ukvarjati že vsaj 3 mesece pred samim postopkom, da dosežemo v krvi za nas optimalne vrednosti.

@Jagoda460 hvalaaaa ti za vse informacije. Folno jemljem že pol leta sigurno, aktivno folno, druge vitamine pa občasno, bom šla pa res preverit v laboratorij kako kaže. Mi lahko prosim zaupaš,  koliko dni si bila približno na bolniški po punkciji in ali si bolj počivala ali….prav tako po prenosu.

@Pupa06 na bolniški sem bila toliko, kot v MB svetujejo. Od punkcije do prenosa in od prenosa do krvnega testa. Samo tisti dan po punkciji sem več počivala, da bi se izognila kakšni morebitni krvavitvi, sicer sem pa živela čisto običajno življenje. V tem obdobju, ko sem bila na bolniški, sem vsak dan kuhala in v jedi vključevala več zelenjave. Vsak dan sem šla tudi na sprehod. Sama in brez telefona (motečih dejavnikov). Te sprehode prakticiram še zdaj in mi tudi v nosečnosti zelo koristijo. So majhna navada, ki pa ima na telo ogromno koristnih učinkov.

Zdravo! Jaz sem imela punkcijo ta teden, minpa svežega prenosa zaradi tveganja hiperatimulacija ne bodo delali. Danes je tretji dan po punkciji. Krvavim praktično nič ne, imam le nekaj malega rjavkastega izcedka, minimalno, običajno opazim le, ko se obrišem. Je bilo pri vas kaj drugače?

Dobila sem tudi Crinone gel, ki pa mi povzroča malo težav. Ko ga vstavim, začne takoj pečt in srbet, kot bi imela mravljince v nožnici? Ima katera podobne izkušnje? Nagnjena sem k alergijam, pa upam, da je nimam na Crinone. Ali katera ve, če ga je možno zamenjati za tablete (oralna raba)?? Hvala in srečno vsem!

@Petra M to je skoraj zagotovo alergijska reakcija. Pokličite na kliniko in prosite za zamenjavo – ali za vaginalne kapsule ali pa tablete.

@Jagoda460 Hvala za podrobne informacije in vse dobro tebi in vsem ostalim puncam

Ali je imela katera prenos zamrznjenčka z Estrofemom? Ali še velja, da prvi dan M. javiš na reprodukcijo in potem imaš pribl. 12. dan UZ? Sprašujem za Lj.

Pozdravljene!

Morda kdo ve oz. ima izkušnjo, kako je z ETZ, če se prvi otrok še doji? Je katera poskusila z ETZ brez jemanja Utrogestana/Crinone?

V LJ pred ETZ v naravnem ciklu delajo samo UZ ali dajo tudi stop injekcijo (pred nekaj časa se je govorilo, da kar vsem ženskam pred ETZ dajo stopko)?

Hvala in lep dan

@frtuy9 jaz sem imela nazadnje, žal neuspešno. Javiš prvi dan M in dobiš datum tam med 10-12 dnem cikla (malo odvisno tudi od tega kako dolge cikle imaš). Jaz sem imela samo 1 UZ.

@Ivy810 kakor vem moraš z dojenjem prenehati preden te spustijo v postopek. Če imaš punkcijo potem je nujno dodajanje progesterona, saj ga telo ne proizvede samo, prenos ? bi načeloma lahko naredili tudi brez dodajanja progesterona.

V Lj praviloma vse prenose (razen tiste z Estrofemom) delajo s stopko in so baje bolj uspešni.

Danes sem se piknila s stopko, naslednji ponedeljek imam prenos zamrznjenčka. Zadnjega v tem (prvem) postopku, 5. ETZ po vrsti. Do sedaj vse neuspešno, si govorim, da morda ravno zadnji čaka na svojo priložnost. ?

Je še katera v tej fazi?

@FRUTY9 ja je tako, jaz imam 12.dan prvi Uz se prej pa sprejem

Jaz sem se danes prijavila za prenos ?. 6. septembra prvi UZ. Junija so prekinili, ker je je bil še vpliv hormonov…

Vem, da je bilo že napisano, pa vseeno.. katera menstruacija se šteje kot prva za prenos zamrznjenčka. Prva po punkciji ali nato naslednja?

@P411 tista po punkciji oz neuspešnem prenosu.

New Report

Close