OBMP – IVF 2024
@Ani4895 jaz sem bila mela 2x na dan 1 tableto.
@Ribica12 bolniško urejate z osebnim zdravnikom, na kliniki pa načeloma dobite priporočilo za bolniško od punkcijo do krvnega testa (v MB).
Punce, hvala vsem za odgovore! 🙂
Ta bolniška se mi zdi kar dolga – če prav računam, je to skoraj 3 tedne. Krvni test se opravlja 10-14 dni po samem prenosu – drži?
Vaše zgodbe so se me res dotaknile. Mislim, da si lahko vsaka tukaj reče, da je pa res carica, borka, pogumna in potrpežljiva! Kapo dol prav vsem vam! In hvala za vse spodbudne besede in pojasnila 🙂
@Petra M. saj ni nujno, da ste tako dolgo na bolniški. V Lj npr po prenosu običajno priporočajo 3 dni. Nekatere gredo že naslednji dan delati. Mislim da je precej odvisno tudi od tega kaj kdo dela. Jaz sem npr po obeh punkcijah ostala do krvnega doma ker imam terensko delo, pri prenosih ? pa sem bila doma 4,5 in enkrat 7 dni. Nekdo, ki dela v pisarni npr gre lahko brez težav delati takoj po prenosu.
Mi lahko ena razloži na grobo, kako to poteka sploh.
Jutri greva dat kri in podpisat papirje, z avgustovsko M, moram 2 dan na Uz-kakšen uz to, vaginalen?
IVF postopek, predviden imam kratki protokol. Osebnega zdravnika sem vprašala in je rekel, da lahko grem z injekcijami na bolniško (za mano 4 splavi, zanositev po naravni poti).
Hvala vam in veliko sreče vsem
Dragaa, pri nama je potekalo tako….januarja sva dobila napotnico pri osebnem ginekologu, ko sem se naročila mi je ponudilo datum za prvi pregled “druga polovica aprila”. Prijavila sem se in dobila datum nekje okoli 20.3., nekatere izvide sva prinesla, ostalo pa tam opraviš. Takrat sva dobila že nov termin junija, vmes sva opravila še jaz uz, moj spermiogram, so dali na konzilij in junija smo se zmenili za postopek. Začela bova septembra, ker je moj julija imel en poseg, pa sva prestavila, če ne bi že julija. Kar hitro je šlo vse.
Tebi in vsem ostalim želim vso srečo in mirno pot do ?❤️?
@Dragaa, koliko časa traja, je odvisno od tega, koliko časa traja, da se ugotovi vzrok in predvsem tudi od starosti. Pri nama je trajalo precej dolgo, ker je bila neplodnost nepojasnjena in sva morala čez vse… spermiogram, hssg, hormonski testi, laparoskopija, vmes nekajkrat samo UZ, pa ponovit spermiogram… pa vmes smo tudi malo čakali, če bi uspelo po naravni poti. potem smo štartali z IUI, ki smo ga ponovili 4x. Ker sva bila takrat stara 25 let, so vse delali zelo počasi. Kar se mi zdi načeloma smiselno, čeprav v tistem trenutku ne razumeš, zakaj. Nama je potem po zadnjem IUI uspelo naravno, verjetno zaradi terapije gonala, ki sem jo imela med zadnjim IUI. Če si blizu 40, potem gre bistveno hitreje. Verjetno tudi če bi vmes rekla, da želiva hitreje, bi šlo hitreje. Srečno ?
@Dragaa, moja izkušnja iz Mb je sledeča: prvi posvet, na katerem sva dobila napotnice za klasične preiskave: hormoni in spermiogram, nato 2. posvet čez 3 mesece, kjer smo pregledali rezultate preiskav – nepojasnjena neplodnost in dogovor za direktno vključitev v IVF in pri meni še napotnica za hyfosy – prehodnost jajcevodov. Takrat sem bila stara 37. Ce ne bi bilo epidemije, bi začela s prvim postopkom malo več kot pol leta od začetka, pa se je potem še za 4 mesece zavleklo.
Punce, želim vam čim več lepih novic po poletnih dopustih. ?
Zdravo, za mano so 3 neuspesni ivf v ukc mb. Sedaj so me dali kr v nov postopek, v zvem kaze prva polovica septembra. Sedaj me pa zanima vase izkusnje, kdaj ste zahtevale posvet pri zdravnici ali kako dodatno preiskavo/zdravila? Ko so vas kontaktirali preko telefona za postopek ali je bolje se prej narociti?
proaim za informacijo in vase izkusnje kaj je najbolje.
@Dragaa jaz sem imela prvi posvet lani v začetku septembra. Takrat sem dobila napotnice za oddajo krvi za hormone in napotnico za ultrazvok in partner je dobil datum za oddajo semena za spermiogram. Ko sem opravila vse preiskave, so moje papirje dali kar na konzilij. Datum za drugi posvet sva dobila v decembru. Vmes so oni že zbrali vse moje izvide in so jih dali naprej na konzilij. Tako, da še preden sem jaz imela drugi posvet, sem že dobila domov pošto iz konzilija, da se lahko vključim v IVF postopek. Moja diagnoza je bila nepojasnjena neplodnost. Stara sem bila 37 let. Decembra sva potem imela 2.posvet, kjer so me seznanili s protokolom, ki sem ga imela (kratki protokol). Z januarsko menstruacijo sem pa potem začela s postopkom. Že 1.prenos v tem postopku je bil uspešen in sedaj sem v 31.tednu nosečnosti. Oktobra pričakujemo fantka.
@Jagoda460 Najprej ti čestitam in se veselim, lepo je brati tako uspešne zgodbe. Jaz začnem septembra s kratkim protokolom. Najbolj me skrbi punkcija, kako si se ti odločila, kakšno anestezijo si imela in kako ti je bilo? Se priporočam tudi za kak drug nasvet, vem pa da je odvisno od posameznika.
Hvala.
Vsem čimprej lepe novičke