OBMP – IVF 2024
@Lanog jaz sem imela 15.dan po prenosu zamrznjenčka beto okrog 560, kar se mi je takrat zdelo zelo nizko, prisotni so bili tudi krči in krvavitev.. pa je bilo potem vse ok. Kot je že napisala @Jagoda je bolj pomembno, da se vrednost primerno podvaja na 2-3 dni. Pa srečno!
@zasanjana kdaj vas naročijo na prvi UZ je odvisno tudi od dolžine vaših menstruacijskih ciklusov.. če imate krajše, jih na to opozorite.
Glede bolniške pa se da vse dogovoriti. Lahko vam napišejo več, lahko pa se tudi potem dogovorite z osebno zdravnico.
@Anonimno 8231 žal ne obstaja recept za uspeh, sicer bi bile vse noseče… zvezde v vesolju se morajopravilno poravnati, da uspe.
Če katera ve, bi bila zelo vesela informacije. Torej, po 2. neuspelem IVF, sta mi ostala.še 2 zamrznjenčka. V času do razgovora z ginekologinjo za prenos zamrznjenčka bo že več kot leto od prvega IVF. Ali moram v tem času že pridobiti novo napotnico ali mi prupada še stara, glede na to, da gre za zamrznjenčke iz 2.IVF?
@Anonimno8231 ubistvu so me poslali na histeroskopijo zaradi polipa, šla sem pa v Postojno ker sem prišla najhitreje na vrsto. Tam je zdravnik kar sam predlagal, da mi hkrati naredi še scratching, da povečamo možnost vgnezditve. Šla sem tisti ciklus pred prenosom zamrznjenčka, ne spomnim se več točno kateri dan, ampak naročijo kmalu po koncu menstruacije ko je sluznica še tanka. Predlagajte na kliniki, da bi radi poskusili.
@Anonimno4676 če bo minilo že 1leto od prvega IVF potem boste rabili novo napotnico za zdravljenje neplodnosti od vaše osebne ginekologinje.
@Anonimno 4676 za zamrznjenčke ne boste rabili nove napotnice za zdravljenje neplodnosti, le napotnico za prenos od G ki vas vodi na kliniki. Za nov postopek (stimulacijo) pa ja.
Lanog, 09.07.2024 ob 16:14
Hej, punce, čisto sem presenečena – na klicu so mi sporočili, da imam beto 400.
Jaz pa sem bila prepričana, da nisem zanosila, saj sem že 8.dan po prenosu dobila običajno (močno) menstruacijo in imela zelo močne menstrualne krče pa še bazalna temperatura telesa mi je padla kot pri menstruaciji.
Danes, 15. dan, pa takšen rezultat. Res držim pesti za ponoven rezultat čez 2dni…me pa vmes zanima vaše mnenje glede na višino bete?
(Redno spremljam forum, ampak se iskreno ne spomnim za nazaj, kar se je že pisalo glede tega, iskalnik pa tudi ni najbolj optimalen.)
Hvala za odgovore in lepe želje.
Se javljam z updateom. Čez 2 dni se je beta podvojila, na srečo pa je osebna ginekologinja hitro odreagirala in me vseeno poslala naslednji dan k dežurnemu ginekologu. Tisti dan je bila beta že nižja in endometrij v maternici tanek. Čeprav nisem imela bolečin, se je v roku nekaj dni izkazalo, da je bila izvenmaternična nosečnost, tako da sem morala na poseg.
Še ena pomembna stvar, na katero me je opozorila os.ginek. pa je nisem slišala prej: obravnavanje krvavitve na začetku je pomembno tudi v primeru, da ste Rh negativne (v roku 72 ur moraš prejeti injekcijo). Meni tega testa niso vnaprej naredili, kar je ginekologinjo zelo čudilo. No, sicer tako ne bi nič pomagalo, ker sem bila prepričana, da gre za menstruacijo, malo začaran krog; na srečo se je potem izkazalo, da sem Rh+.
Borbamo dalje?