Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Odgovor na objavo uporabnika
zasanjana90x672, 04.07.2024 ob 07:23

Planika985, 03.07.2024 ob 22:42

Pikica1999, 03.07.2024 ob 15:15

Hej punce, mene zanima kako poteka prenos zamrznjencka v naravnem ciklu? Razumem, da se delajo testi za ovulacijo in da je prenos cca. 5 dni po ovulaciji. Zanima me, ce je potrebno dodajati progesteron pred in po prenosu?

Dajo ti teste za ovulacijo, ko je dvakrat pozitiven, narediš test dvakrat v enem dnevu, javiš (pošlješ slike na mail). In ti oni javijo, kdaj imaš prenos. Po prenosu dobiš vag. kapsule.

@Planika985 aha okej..torej ko javiš prvi dan M prides po teste v Lj? Kako pa izmerijo debelino sluznice? Ni nič UZ? Jaz vem da ko sem 3 leta nazaj šla na prenos zamrzjenčka v Lj, sem bila 10 dan cikla na uz..pa potem na 2 dni do prenosa…nisem delela testov.

Utrogestan pa ze verjetno prej napisejo ne? Da ga jemljes 5 dni ze pred prenosom..tako je vsaj bilo ?

Mb ima teste, v ljubljani se hodi na uz.

Enka1, 04.07.2024 ob 08:35

Mb ima teste, v ljubljani se hodi na uz.

AHa hvalaaa za info

zasanjana90x672, 03.07.2024 ob 10:30

?, 01.07.2024 ob 13:19

Jaz sem prve 3 dni večino preležala, počivala (knjige, tv…).  Pred prenosom sem redno jemala Catafertyl, vitamin D, omega3, q10 (dober mesec prej).

Tale Catafertyl vsebuje že folno kislino vidim…si jemali samo to potem ? Jaz sem sicer jedla vedno od Novalaca. Ampak vidim da ta inositol naj bi bil fajn.

Punce vam še vedno pravijo sestre za prenos zanrzjenčka po 10.8.ali 5.8.?

Pa lep dan vsem borkam..

Ja samo catafertyl 🙂 brez dodtane folne (ker jo je dovolj). Zdaj od krvnega dalje pa sem zamenjala za Femibion.

?, 04.07.2024 ob 10:43

Ja samo catafertyl 🙂 brez dodtane folne (ker jo je dovolj). Zdaj od krvnega dalje pa sem zamenjala za Femibion.

Super hvala za info.

V Lj pripada 3 -5 dni bolniške po prenosu zamrzjencka je tako? Pa vikendi, če jih ne delaš se ne stetjo zram ne? Nazadnje mi je tako rekla zdravnika, pri prenosu svezega zarodka- da se gleda bolniska po dneh samo te dni ki jih delaš

zasanjana90x672, 04.07.2024 ob 11:24

Super hvala za info.

V Lj pripada 3 -5 dni bolniške po prenosu zamrzjencka je tako? Pa vikendi, če jih ne delaš se ne stetjo zram ne? Nazadnje mi je tako rekla zdravnika, pri prenosu svezega zarodka- da se gleda bolniska po dneh samo te dni ki jih delaš

Zdaj nazadnje sem dobila 3 dni bolniške (prenos sem imela v sob). Lahko pa zaradi vrste dela ki ga opravljaš dobiš tudi več bolniške, se pa dogovoriš s svojo osebno zdravnico.

Punce jaz bom zacela od jutri nerdit teste da videm kaj se dogaja

Zdravo punce sem 6 dan po Et in imam bolecine v desni strani trebuha in me zanima ali katera je imela a je to uredu ali ne in npihanja na trebuhu

Leo428, 04.07.2024 ob 21:28

Zdravo punce sem 6 dan po Et in imam bolecine v desni strani trebuha in me zanima ali katera je imela a je to uredu ali ne in npihanja na trebuhu

Jaz sem imela rahlo špikanje, ne ravno bolečine. Napihnjenost je pa normalna zaradi Utrugestana.

Punce kaj pa rečete v službi, ko vas ni. Jaz dam vedno bolniško, ampak zdaj jim bo že sumljivo. Res ne želim razlagati zakaj me tiste dni ni, ko imam UZ…kaj rečete ve? Pa po prenosu -ko si 3 dni odsoten..vse poveste da ste v postopku? Hvala.

Upam samo da bo vse uredu …ampak ne morem nic jest na eno stran se lacna na drugo stran nic ne jem tok. Je to pri meni mogoci ker so sam 1 dali ker ima dvojno maternico (unikor) in ena je velika ena je mala

Pozdravljene.

Imam še en zamrznjeni embrion v Lj.

Lani sem sem žal izgubila otroka v 39.tednu nosečnosti zaradi placentarne insuficience. Genetika je pokazala, da je sinček imel kromosomsko napako, ki jo seveda jaz prenašam. (recesivna prenašalka x-vezane ihtioze)

Kako pridem do tega, da mojega pingvina genetsko in kromosomsko pregledajo? Naslednji pregled v Leonišču imam šele oktobra (prenos bi se moral izvesti novembra/decembra, leto po porodu)

Moram počakati do pregleda ali lahko “izzsilim” na genetiki, da se to čimprej opravi? Ne bi rada čakala do oktobra, da sprožijo preiskavo, da mi potem izvid pokaže, da ima tudi pingvin isto kromosomsko napako- ker seveda ne bom naredila prenosa.

Če ima katera izkušnje glede tega..vsak nasvet je dobrodošel.

Hvala punce.

@zasanjana90x672 jaz imam možnost menjave izmene in sem to nekajkrat izkoristila, sicer pa rečem samo, da imam en pregled (kaj imam in zakaj imam prav nobenega ne briga).

Pred prvim postopkom sploh sem povedala 3 osebam v službi in jih prosila, da ne povejo ostalim, ko sem prišla iz bolniške po 3 tednih (sem prosila za bolniško do krvnega) me je pol kolektiva vprašalo ali je bil postopek uspešen, od takrat nisem povedala več, sem si izmislila kaj drugega (ali poškodbo ali bolezen), ali pa sem rekla samo, da grem na poseg. Po približno letu dni so me nehali spraševati kdaj bom šla spet v postopek…

@genetski pregled zam.embriona žal mi je za tako izgubo, verjamem da si ne želite ponovne…

Bo pa verjetno najboljši, da se s tem vprašanjem obrnete direktno na kliniko, dvomim da ima kdo tu enako izkušnjo… Tudi ne vem ali je sploh mogoče, da se dogovorite naknadno za PGD, ker za to preiskavo kakor vem pošiljajo v tujino. Mogoče preverite ali bi lahko pred oktobrom opravili telefonsko razgovor z G, da preverite možnosti

Zivijo punce upam da ste uredu

jaz sem danes 7 dan Et sem nerdila test blue ker nisem mogla cakat ??‍♀️ pa je bil – . Eh bomo pocakal se malo. Meni se nic ne je pa kriz me isto boli in trebuh ucasi. Prsi pa ne se nic boleci. Kako ste pa vi ❤️

Ojlaa

Jemljem femaro od 5 do 9 dan..sem v dilemi naj prvi dan cikla stejem od dneva rjavega izcedka ali od naslednjega dne ko je bila krvavitev čista.

Lp

@ela90 načeloma je navodilo, da je prvi dan, ko se vlije sveža kri. Zdaj, če pa se vam M vsakič prične z rjavim izcedkom, potem štejete to kot prvi dan M.

Punce, jaz sem čisto obupana… Stara sem skoraj 42 let, to je bil moj 10. prenos in nakazuje se krvavitev, sem 11. dan po et. Vem, da to skoraj sigurno pomeni konec “nosečnosti” – imela sem vse simptome – slabosti, glavobol, špikanje v maternici, izostren vonj (očitno si moja psiha tako želi še enega člana, da sem si to “namislila”. Najbrž bom v kratkem naredila test, da vidim pri čem smo. Imela sem pa transfer enega zarodka, ki ni bil najboljše kvalitete… mislite, da je še kaj upanja?

Srečno vsem, ki ste v istem “šmornu” in veliko plusov vam želim!!!

Ima katera uradne informacije, kdaj začnejo delati IVF postopke v avgustu? Sprasujem za Ljubljano. Hvala

Upanje…, 08.07.2024 ob 11:51

Ima katera uradne informacije, kdaj začnejo delati IVF postopke v avgustu? Sprasujem za Ljubljano. Hvala

@Upanje
meni so nazadnje rekli naj pokličem in javim po 10.8.

Več pa lahkk povem jutri ko imam posvet za zamrzjenčka (Lj).

Helouu punce?

Danes je moj 11.dan, ne vem kaj naredit? a bi počakale do krvnega al bi naredile test. Prav se bojim. Moj prvi IVF ?lp

New Report

Close