Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Joj, to pa sploh nisem pogledala. Preverim, hvala! 🙂

Kako je s plavanjem v morju? Vem, da ni odsvetovano, zanima me, kako dolgo si lahko v morju.

Odgovor na objavo uporabnika
Alina759, 20.06.2024 ob 13:06

Joj, to pa sploh nisem pogledala. Preverim, hvala! 🙂

Malenkost & z veseljem, zato smo tu, da si pomagamo, spodbujamo ?

@zasanjana90x672 res mi je hudo, da ni pozitivno. Jaz bi na tvojem mestu sla jutro na krvni test….

Jaz imam tudi eno vprasanje, danes popoldan sem si vstavila utrogestan in sem zacutila previdevam da, maternicni vrat cisto nizko in cisto mehko. Potem cez dobro urco, sem sla ponovno potipati in je bil visje in mehek. Kaj bi to lahko bilo? Test nosecnosti bom pomoje naredila jutri, ko bo 10 dan po prenosu.

Punce, ta datum v Zvemu ne drži vedno. To je en okviren datum. Meni se je ta datum v Zvemu 3x spremenil, preden sem dejansko začela s postopkom. Najprej je potrebno počakati na drugi posvet oz.branje izvidov. Potem pa drži, kar se tam dogovorite. Na tem posvetu vam povedo, kateri mesec se jim javite s 1.dnem menstruacije in vas potem oni 2.ali 3.dan naročijo na UZ in ta dan začnete tudi z injekcijami. Če imate 2.posvet konec avgusta, boste verjetno šli v postopek z oktobrsko menstruacijo. September bo verjetno že polno zaseden.

Jaz sem dobila iz konzilija pošto v začetku oktobra, 2.posvet sem imela v sredini novembra. Decembra so delali v manjšem obsegu zaradi praznikov, tako da sem potem v januarju začela s postopkom.

zasanjana90x672, 20.06.2024 ob 11:35

Anonimno 9777, 20.06.2024 ob 11:15

Pejt na krvni, ce se nimas krvavitve. Da ti ne bo kdaj zal…

MIslis? Tud če je test negativen? Nevem kaj naj..mogoče bom poklicala in vprašala

Ja. Ker nimamo vse simptomov. Imam kolegico, 2x rodila, brez vsakrsnih simptomov celo nosecnost.

Jaz – dvakrat noseca, brez simptomov, obojekrat splav pred nuhalno.

Ce nimas krvavitve, pejd jutri na krvni. Tudi test se lahko moti, pa ceprav mislim, da je majhna verjetnost.

Punce..tiste, ki ste imele prenos in je bil test negativen, kdaj ste dobile potem menstruacijo? Nevem zakaj je potem be dobim če je test negativen…zdaj se mi bo pa vse zamaknilo…?ahhh. Nevem kaj je zdaj vzrok, da nisem dobila še kri…

zasanjana90x672, 21.06.2024 ob 08:13

Punce..tiste, ki ste imele prenos in je bil test negativen, kdaj ste dobile potem menstruacijo? Nevem zakaj je potem be dobim če je test negativen…zdaj se mi bo pa vse zamaknilo…?ahhh. Nevem kaj je zdaj vzrok, da nisem dobila še kri…

AJa pa danes sem 15 dan po ET

Jagoda460, 20.06.2024 ob 20:34

Punce, ta datum v Zvemu ne drži vedno. To je en okviren datum. Meni se je ta datum v Zvemu 3x spremenil, preden sem dejansko začela s postopkom. Najprej je potrebno počakati na drugi posvet oz.branje izvidov. Potem pa drži, kar se tam dogovorite. Na tem posvetu vam povedo, kateri mesec se jim javite s 1.dnem menstruacije in vas potem oni 2.ali 3.dan naročijo na UZ in ta dan začnete tudi z injekcijami. Če imate 2.posvet konec avgusta, boste verjetno šli v postopek z oktobrsko menstruacijo. September bo verjetno že polno zaseden.

Datum v zvemu je okviren ja, midva sva bila na prvem posvetu aprila, nekatere izvide sva opravila sama in sva jih prinesla, uz in spermiogram sva opravila čez par dni, ker je lih tako naneslo da sem imela menstruacijo, tisti dan sva dobila datum za junij, vmes sva dobila pošto od konzilija in v zvemu datum 15.9. Ta teden sva bila na drugem posvetu, opravila spolno prenosljive, vprašala je če začnemo takoj, sva pa zamaknila na september ker ima moj julija en poseg, tako da začneva septembra, ko dobim menstruacijo, 2 ali 3 dan je uz.

Pozdravljena.

Sama sem prvic dobila krvavitev nekje 18. Dan. Se pravi nekaj dni po prenehanju jemanja vaginalnih globul.

Vanessa291, 21.06.2024 ob 11:23

Pozdravljena.

Sama sem prvic dobila krvavitev nekje 18. Dan. Se pravi nekaj dni po prenehanju jemanja vaginalnih globul.

HVala!!

Mi lahko prosim ena napiše kam tocno moram sedaj pisat za prenos zamrzjenčka? Na Leonišče spletna prijava? Moraš tam oznacit telefosnki pogovor? Sedaj mi verjeno ginekolog mora dat novo napotnico za prenos ne?

@zasanjana90x672 če imaš še veljavno napotnico za zdravljenje neplodnosti (velja 1 leto od izdaje), potem se najprej v Leonišče prijaviš preko spletnega obrazca in označiš telefonski razgovor za izdajo napotnice. Če ti je pa pretekla napotnica za zdravljenje neplodnosti potem moraš od svojega G pridobiti nvvo

Ojla!

Kaj se šteje pod porabljen postopek? Imaš stimuliran cikel,  vendar zaradi hiperstimulacije ni prenosa zarodka, ampak je šele z naslednjim ciklom. Sta to potem dva porabljena postopka?

Je vsak prenos zamrznjenega zarodka nato porabljen postopek?

Hvala za odgovore.

zasanjana90x672, 21.06.2024 ob 12:28

Mi lahko prosim ena napiše kam tocno moram sedaj pisat za prenos zamrzjenčka? Na Leonišče spletna prijava? Moraš tam oznacit telefosnki pogovor? Sedaj mi verjeno ginekolog mora dat novo napotnico za prenos ne?

Žal mi je, da ti ni uspelo, tudi jaz sem bila danes na krvnem in je bil negativen izvid.

Menstruacije jaz nikoli nisem dobila v času od prenosa do testa, ene jo dobijo, druge ne, jo pa lahko malo zavira Amelgen/Utrogestan. Jaz sem jo dobila v parih dneh po prenehanju jemanja.

Sedaj se naročiš ali po telefonu za naročanje v Leonišču ali pa preko obrazca na spletni strani leonišča. V obrazcu odkljukaš, da želiš tel. posvet za izdajo napotnice in to še enkrat napišeš tudi v okence na koncu. Jaz vedno označim, da me lahko pokliče kateri koli ginekolog, samo za napotnico ne rabi biti “tvoj”.

Anonimno 2218, 21.06.2024 ob 14:12

Ojla!

Kaj se šteje pod porabljen postopek? Imaš stimuliran cikel,  vendar zaradi hiperstimulacije ni prenosa zarodka, ampak je šele z naslednjim ciklom. Sta to potem dva porabljena postopka?

Je vsak prenos zamrznjenega zarodka nato porabljen postopek?

Hvala za odgovore.

Kot postopek se šteje stimulacija (torej tisti del z injekcijami, kjer je na koncu punkcija). Če imaš potem kaj zamrznjenčkov se ti vsi prenosi štejejo pod isti postopek. Ko porabiš zamrznjenčke pa greš v novega, torej drugega (stimulacija, punkcija itd).

Kakšne so bile vaše izkušnje v dneh po punkciji? Vas je kaj bolelo? Sama sem 3 dni po punkciji, ki je bila povsem brez bolečin, le-te so se začele potem naslednji dan in danes. Boli v jajčnikih in križu, kot pri M. Malo imam napet trebuh, ampak ne preveč,  normalno uriniram, odvajam blato, nič slabosti, driske, itd. Pri prvi punkciji me ni bolelo nič, je pa res da sem takrat “pridelala” 8 celic, sedaj jih ke 12. Tako da me zanimajo še vaše izkušnje v dneh po punkciji. Hvala in srečno vsem! ?

Mene je po punkciji precej bolelo. Še najmanj prvi dan, potem pa ene tri dni precej. Sedenje je bilo prava muka. Bilo je 9 celic.

Ti testi me zivcirajo…Prosila bi za vase mnenje:

9 dan popoldan: test dobil komaj vidno crtico

10 dan zjutraj : sem naredila tri teste in clearblue za zgodnje odkrivanje. Najbolj mocna crtica pri clearblue. Ostali listici zelo rahle crtice, spet komaj vidne.

11 dan zjutraj: naredila 4 teste in povsod rahla crtica.

Ali imam sploh kaj moznosti na krvnem, ki bo v sredo? Zdi se mi, da bi sedaj morale biti bolj mocne crtice kot so…

New Report

Close