Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Odgovor na objavo uporabnika
Planika985, 11.06.2024 ob 22:34

Tia,

jaz sem imela 9 celic, do želenih pet oz. šest dni samo tri. Prvič vstavili dva, neuspešno. Naslednjič enega (zadnjega). Prehrane in vsega ostalega nisem nič spreminjala. Prvič sem bila prepričana, da bo uspelo, drugič sem šla na prenos kar tako, da pokurim zarodke. Prenos je bolel, dr. ni naredila uz in zdaj smo čez nuhalno.

Ni vse v številu, preprosto se mora poklopiti. Čim manj pritiska si ustvari.

@Planika985 čestitke! To si bila v Lj? Če te prav razumem so ti prvič na svežem postopku vstavili 2? To si jih prosila? Kdaj vstavijo 2?

Tako, da potem zamrzjenček se je pa prijel? Verjetno res tudi to pripomore ja, da bi se mogle čim manj stresirat…

Ve katera točno kako je sedaj v Lj s prenosi? Verjetno ena 2 meseca ni nič je tako? Od nekje sredine junija do nekje sredine avgusta? Ve katera točno?

@zasanjana90x672 sicer ne vem točno, ampak gotovo nimajo 2 meseca pavze, ampak enega, mislim da julija ne delajo, avgusta pa so delali.

Inozitol se lahko jemlje neprekinjeno, ni samo za PCOS.

(Ne)srečnica, 12.06.2024 ob 10:25

@zasanjana90x672 sicer ne vem točno, ampak gotovo nimajo 2 meseca pavze, ampak enega, mislim da julija ne delajo, avgusta pa so delali.

Inozitol se lahko jemlje neprekinjeno, ni samo za PCOS.

AHa hvala @nesrecnica!

Lipa16 čestitke ? Si imela kakšne simptime do krvnega testa?  Jaz ga imam 24.

Anonimno 10412 za inozitol se priporoča jemati 2x dnevno 2g (zjutraj in zvečer). Na ig imaš profil: pregrana.za.zenske, kjer je ogromno koristnih informacij (prehrana, prehranska dopolnila…) 

S koncem leta 2023 sem obupala nad ivf.  Ampak ker sem imela še 5 pingotov, sem si aprila rekla, da jim jih pa ne pustim? in sem šla v 6. transfer, ki je bil končno pozitiven. Beta 15. dan po et 1849. ? Nepopisno smo srečni in komaj čakamo prvi uz. Zato punce ne obupajte in vztrajajte!!!!! Srečno in vsem vam čimprej želim pozitivne teste in zdrave bebije!!!!!♥️

Punce, kot pravi @Končno, nikakor ne obupat, ceprav je se toliko razocaranj. Za prvega otrocka sva se trudila dobra 4 leta – 5 postopkov, uspeh sele v 9. transferju. prej nic od nic, nobenega pozitivnega testa. Celice so sicer vedno bile, vsaj 8, enkrat celo 13, do transferja sta prisli pa 2 ali 3. Sedaj 6 let kasneje sem noseca drugic, uspeh v prvem svezem postopku ?, od 6ih oplojenih celic je samo ena prisla do 5. dne in ta je bila dovolj. ? sem pa tudi jaz jemala inositol in se maticni mlecek. Nisem se pa odpovedovala nicemur, tudi kavi ne. To bi mi predstavljalo samo se vecji stres, ker imam res rada kavo. ?

Borba do konca in srecno vsem na tej trnovi poti! ?

Zasanjana,

hvala. ? Bila sem v MB.

Tako, rekla sem, če bi poskusili dva (tisti dan sem še mislila, da bom imela kar nekaj?) in dr. še je strinjal. Mogoče zaradi let, mogoče zato, ker nimam nobenih gin. težav.

Ja, ? grejem. ❤️ Tako jaz sklepam po tem, ko sem primerjala med prvim in drugim prenosom.

Čestitke vsem za + in pogumno vsem ostalim. Uspelo vam bo! ?

?, 12.06.2024 ob 12:04

Lipa16 čestitke ? Si imela kakšne simptime do krvnega testa?  Jaz ga imam 24.

Hvala 🙂 Peti dan po prenosu sem dobila krče, kot pred M, zato sem že mislila, da ni uspelo. Potem pa so postopoma moje bradavice in joške ratale boleče, malo se mi zdi, da so tudi kolobarji potemneli. In pa zdaj na koncu rahla slabost..

Držim pesti, da 24.ga izvesta lepe novičke! 🙂

Vsem zelim samo dobro. Bi pa rada izpostavila tole. Pozitivni krvni in visoka beta se nic ne pomeni. NIC! Jst sem imela beto 3.300, vse ok na potrditvenem, potem pa zamujeni splav v 9. tednu.

Kateri dan po prenosu test nosečnosti pokaže pravilni rezultat?

@Upanje… po 9 nekje, sicer na kliniki vedno rečejo, da počakaj 14 dni.

Tudi jaz imam izkušnjo zamujenega splava v 9. tednu. Sicer ni bila nosečnost po ivf (tako, da nevem kakšna je bila beta) ampak je vseeno boleča izkušnja.

Na krvnem je bila moja beta 1633, kar se mi sicer zdi malo a vem, da to še ne pomeni nič slabega.

Včeraj sem dobila pošto iz Lj in so me naročili na UZ v 8. tednu. Kdaj se naročim pri osebni ginekologinji? Dobim že na tem potrditvenem UZ materinsko knjižico? Sicer res ne bi rada imela dveh potrditvenih UZ ampak zgleda drugače ne bo šlo..

Hvala

Katere teste nosečnosti najbolj priporocate?

@lipa16 na potrditvenem dobis navodila za naprej, in sicer da se nekje cez 2 tedna narocis h osebni ginekologinji. Tako da lahko po potrditvenem uz kar poklices in se narocis za naprej. Meni je bilo pa fajn, ker sem tako plod veckrat videla in dobila tisto potrdilo da je se tu.

@Upanje… meni so pravilno pokazali One Step, Wondfo, Foršt sign, Clear blue digital. Medtem ko Clear blue tisti, ko pokaže +/- je bil pa lažno pozitiven. Tudi babycheck so pogosto lažno pozitivni.

Včeraj sem imela UZ (11. dan), vodilni folikel je bil 22 mm, danes pa si moram dati stopko, v torek punkcija. Ali ni 22 že malo velik? Bojim se, da mi bodo že popokali do torka (vem, panika ??). Je imela še katera tako?

fruty9, 16.06.2024 ob 07:10

Včeraj sem imela UZ (11. dan), vodilni folikel je bil 22 mm, danes pa si moram dati stopko, v torek punkcija. Ali ni 22 že malo velik? Bojim se, da mi bodo že popokali do torka (vem, panika ??). Je imela še katera tako?

@Fruty 9…jaz sem tudi imela na Uz 21 folikel..je bilo vse ok..nič popokalo..na koncu 10 celic!

Oo Zasanjana, hvala! Sem si malo oddahnila! ?

New Report

Close